فایل ورد کامل مبانی نظری و پیشینه پژوهش سازگاری اجتماعی؛ تحلیل فرآیندهای تعامل، همبستگی و انطباق فردی-اجتماعی


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
3 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل مبانی نظری و پیشینه پژوهش سازگاری اجتماعی؛ تحلیل فرآیندهای تعامل، همبستگی و انطباق فردی-اجتماعی دارای ۴۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل مبانی نظری و پیشینه پژوهش سازگاری اجتماعی؛ تحلیل فرآیندهای تعامل، همبستگی و انطباق فردی-اجتماعی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز فایل ورد کامل مبانی نظری و پیشینه پژوهش سازگاری اجتماعی؛ تحلیل فرآیندهای تعامل، همبستگی و انطباق فردی-اجتماعی۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مبانی نظری و پیشینه پژوهش سازگاری اجتماعی؛ تحلیل فرآیندهای تعامل، همبستگی و انطباق فردی-اجتماعی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل مبانی نظری و پیشینه پژوهش سازگاری اجتماعی؛ تحلیل فرآیندهای تعامل، همبستگی و انطباق فردی-اجتماعی :

مبانی نظری و پیشینه تحقیق درباره سازگاری اجتماعی

خصوصیات محصول:

  • منابع فارسی و انگلیسی دارد.
  • ارجاع و پاورقی استاندارد دارد.
  • رفرنس دهی استاندارد دارد.
  • کاملترین در سطح اینترنت
  • گارانتی بازگشت وجه دارد.

فرمت : doc

تعداد صفحات : ۴۴

بخشی از متن :

سازگاری اجتماعی[۱]

تعریف سازگاری

واژه «سازگاری» در لغت نامه دهخدا به معنای موافقت در کار، حسن سلوک، و… به کار رفته است. مفهوم سازگاری از واژه انطباق در زیست شناسی گرفته شده که یکی از پایه‌های نظریه تکامل داروین(۱۸۹۵)، است و به ساختارهای بیولوژیکی و فرایندهایی که زنده ماندن انواع را تسهیل می کند، اشاره دارد. در این مفهوم سازگاری به انسان محدود نمی‌شود و حیوانات و نباتات را نیز در بر می گیرد. روان شناسان مفهوم بیولوژیکی انطباق را از نظریه داروین اقتباس کرده و آن را به جهت تاکید بر تلاش‌های فرد برای پیش رفتن و زنده ماندن در محیط‌های اجتماعی و فیزیکی خود، به مفهوم سازگاری تغییر داده اند (لازاروس[۲]، ۱۹۷۶ به نقل از قابل نژاد سردرودی، ۱۳۹۱).

سازگاری یک ساختار فیزیولوژیکی یا کالبد شناختی، یک فرایند زیست شناختی، یا یک الگوی رفتاری است که در طول تاریخ به بقا و تولید مثل کمک کرده است. سازگاری از راه انتخاب طبیعی به وجود می‌آید و باید قابل انتقال از راه توارث باشد (هرگنان و السون[۳]، ۱۹۳۴).

سازگاری در قاموس روان شناسی عبارت است از رابطه ای که هرارگانیسم با توجه به محیطش، با محیط برقرار می کند. این اصطلاح معمولا به سازگاری روان شناختی یا اجتماعی اشاره دارد و با اشاره به معنای ضمنی مثبت آن، یعنی فرد خوب سازگاری یافته. این اصطلاح وقتی به کار گرفته می‌شود که فرد در یک فرایند مستمر و پر مایه برای ابراز استعدادهای خود و واکنش نسبت به محیط و در عین حال در جهت تغییر آن به گونه ای مؤثر و سالم، درگیر است. از طرفی این واژه به یک حالت تعادل کامل بین ارگانیسم و محیط اشاره دارد؛ حالتی که در آن نیازها ارضا شده اند و عملکردهای ارگانیسمی به آسانی تحقق می یابند. از این واژه یک اشاره ضمنی ظریف و منفی نیز استنباط می‌شود، این معنی، هم پوشی معنایی را با تعبیر هم رنگ شدن، انعکاس می دهد ؛ به این معنی که فرد از خلاقیت و ابتکار عمل شخصی دست می کشد (هرگنان و السون، ۱۹۳۴).

پیاژه در رابطه با سازگاری موجود زنده با محیط این گونه آورده است: سازگاری کودک در دنیا فقط از ترکیب دو شیوه تعامل جاندار با محیط اطراف که همان جذب و انطباق است صورت می گیرد. هر دوی این اصطلاحات زیستی هستند که سازگاری را تعریف می کنند. جذب شامل دادن پاسخ از قبل فرا گرفته شده است و انطباق تغییر پاسخ است (مک دولاند[۴]، ۲۰۰۱ به نقل از قابل نژاد سردرودی، ۱۳۹۱).

به نظر پرلز انسان سه مرحله‌ی اجتماعی، روانی، جسمانی دارد و در مرحله‌ی اجتماعی که چندی پس از تولد آغاز می شود به وسیله‌ی آگاهی و توجه به دیگران به خصوص والدین مشخص می شود و انسان باید این۳ مرحله را پشت سر بگذارد و به بودن برسد. در این فرایند فرد درباره‌ی تفاوت‌ها، ارتباط‌ها، تماس‌ها و وجوه تمایزش چیزهایی فرا می گیرد، این فرایند تعامل و یادگیری، سازگاری نامیده می شود (شفیع آبادی و ناصری، ۱۳۷۷).

سازگاری عبارت است از پیشرفت در ادراک خودمان و دیگران، رفتارها، افکار و احساساتی که برای رشد مناسب لازم است و موجب می‌شود روش‌های سازگاری مورد نیاز برای تغییرات محیطی بروز کند (پمپ، ۱۹۹۰؛ شهسواری، ۱۳۸۲).

سازگاری و هماهنگ شدن با خود و با محیط پیرامون خود برای هر موجود زنده یک ضرورت حیاتی است. تلاش روزمره همه آدمیان نیز عموماً بر محور همین سازگاری دور می‏زند. هر انسانی، هوشیارانه یا ناهشیارانه می‏کوشد نیازهای متنوع و متغیر و گاه متعارض خود را در محیطی که در آن زندگی می‏کند، برآورده سازد. این نیازهای فطری[۵] و اکتسابی به مثابه نیرویی پر فشار آدمی را بر می‏انگیزانند و در جهت تأمین نیازها و بازیابی تعادل و آرامش بر هم خورده به حرکت در می‏آورند (والی‌پور، ۱۳۶۰).

انسان در بسیاری از شئون زندگی اجتماعی خود با سایر افراد جامعه در یک رابطه فعل و انفعال مداوم‏ قرار دارد. او باید برای ادامه حیات و تأمین نیازهای خود به زندگی گروهی تن در دهد و با دیگران برای رسیدن به هدف‏های مشترک تشریک مساعی کند. در چنین شرایط و در رابطه با سایر افراد جامعه است که هر کس ناگزیر باید به نوعی سازگاری رضایت بخش دست یابد و به همین دلیل است که مشکلات و موانع سازگاری آدمی از حیات اجتماعی او مایه می‏گیرد. در این بازی سازگاری و رفع نیاز و تحقق خواست‏ها، انسان خود را در شرایطی می‏بیند که محشون از مقررات، محدودیت‏ها، امر و نهی‏ها، معیار و آداب و رسوم اجتماعی است و باید خود را با این شرایط تطبیق دهد (والی‌پور، ۱۳۶۰).


[۱] .Social Adjustment

[۲] Lazarus

[۳] Hergnan . &Elson

[۴] Doland.M

[۵] .Innate

منابع

الف) منابع فارسی

  1. اسلامی نسب، علی. (۱۳۷۳). روانشناسی سازگاری. چاپ و نشر بنیاد.
  2. اصنی، خ. (۱۳۸۳). نقش مهارتهای ارتباطی بر کارآیی خانوادگی دانشجویان متأهل. پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران.
  3. اصلانی، خالد؛ صیادی، علی؛ امان‌اللهی، عباس (۱۳۹۰). رابطه بین سبک های دلبستگی با کارکرد خانواده و سلامت عمومی، فصلنامه مشاوره و روان درمانی خانواده، سال ۲، شماره ۲، صص ۵-۸ .
  4. افتخار، زهرا؛ احمدی، علی؛ زهره، افتخار (۱۳۸۹). بررسی تاثیر هوش هیجانی بر کاهش پرخاشگری و افزایش سازگاری فردی اجتماعی در دانش آموزان دختر سال دوم متوسطه شهرستان اهواز. مجله یافته های نو در روانشناسی ، شماره ۲ ، ص۱۸.
  5. آقامحمدیان شعرباف؛ حمیدرضا (۱۳۷۳). ناسازگاری. مجله پیوند، شماره ۱۷، بهار.
  6. امان‌الهی، عباس؛ رجبی، غلامرضا (۱۳۸۵). مقایسه سلامت عمومی دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار دانشگاه شهید چمران اهواز. سومین سمینار سراسری بهداشت روان دانشجویان، سوم و چهارم خردادماه، دانشگاه علم و صنعت، تهران. صص ۱۰-۱۵.
  7. امان‌الهی، عباس؛ عطاری، یوسف‌علی؛ خجسته‌مهر، رضا (۱۳۸۹). بررسی رابطه‌ی‌ عملکرد خانواده و جو روانی اجتماعی کلاس با ناسازگاری دانش آموزان پسر پایه اول دبیرستان شهراهواز. مجله تازه ها و پژوهش های مشاوره، صص ۶۱-۸۲.
  8. امانی، رزیتا (۱۳۸۹). بررسی وضعیت سلامت روان و میزان سازگاری اجتماعی دانشجویان ورودی سال ۸۸-۸۹ دانشگاه بوعلی سینا. گزارش نهایی طرح پژوهشی، صص ۱۱۱-۱۲۱.
  9. امانی، رزیتا؛ اعتمادی، عذری؛ فاتحی زاده، مریم؛ بهرامی، فاطمه (۱۳۹۰). رابطه میان سبک های دلبستگی و سازگاری اجتماعی. روانشناسی بالینی و شخصیت، فصلنامه علمی- پژوهشی دانشگاه شاهد، سال ۱۹، دوره جدید، شماره ۶ ، صص ۱۵-۱۹.
  10. ایلالی، احترام السادات. (۱۳۷۶). روانشناسی سازگاری. چاپ و نشر بنیاد.
  11. بارکر، فیلیپ (۱۳۷۵). خانواده درمان پایه، ترجمه: محسن دهقان و زهره دهقان، تهران: نشر رشد.
  12. بارنس، گیل گوریل (۲۰۰۳). خانواده درمان در گذر زمان. ترجمه: فریده عباس دلوی (۱۳۸۳)، مشهد: نشر ارسطو.
  13. بذل، معصومه (۱۳۸۳). بررسی ارتباط مهارت حل مسأله و میزان سازگاری در دانش آموزان دختر و پسر پایه دوم مقطع دبیرستان تهران. پایان نامه کارشناسی ارشد، تهران، دانشگاه الزهرا.
  14. برک، لورا (۱۳۸۶). روانشناسی رشد. ترجمه یحیی سید محمدی، تهران: نشر ارس باران، صص ۲۱-۲۷.
  15. بشارت، محمدعلی (۱۳۷۹). ساخت و هنجاریابی مقیاس دلبستگی بزرگسالان. دانشگاه تهران، صص ۹۳-۱۰۲.
  16. بشارت، محمدعلی؛ گلی نژاد، محمد؛ احمدی، علی اصغر (۱۳۸۲). بررسی رابطه سبک های دلبستگی و مشکلات بین شخصی. مجله اندیشه و رفتار، شماره ۲۳، صص ۷۴-۸۱ .
  17. پروچاسکا، ج؛ نورکراس، ج (۱۳۸۵). نظریههای روان‌درمانی. ترجمه ی سیدمحمدی. تهران: انتشارات رشد. انتشار به زبان اصلی، ۱۹۹۹.
  18. پور مقدس، علی. (۱۳۶۷). روان شناسی سازگاری. انتشارات: مشعل.
  19. ثنایی، باقر (۱۳۷۹). مقایسه های سنجش خانواده و ازدواج. مؤسسه انتشارات بعثت، تهران: صص ۴۱-۴۲.
  20. ثنایی، باقر؛ امینی، فریده (۱۳۷۹). مقایسه عملکرد خانواده در دو گروه دانش آموزان دختر مستقل و وابسته به دیگران. مجله تازه ها و پژوهش های مشاوره، جلد دوم، شماره ۷ و ۸.
  21. جهانگیر، پانته‌آ (۱۳۹۱). مقایسه عملکرد خانواده و رضایت مندی زناشویی در زنان متأهل شاغل و غیرشاغل شهر تهران. فصلنامه علمی پژوهشی تحقیقات مدیریت آموزشی، سال سوم، شماره چهارم، تابستان، ص ۱۷۸ تا ۱۹۲.
  22. جوادی، بهناز؛ حسینیان، سیمین؛ شفیعآبادی، عبدا (۱۳۸۸). اثربخشی آموزش تحلیل ارتباط محاوره ای به مادران بر بهبود عملکرد خانواده آنان. فصلنامه خانواده پژوهی، سال پنجم، شماره ۲۰، زمستان، ص ۵۰۳ تا ۵۱۷.
  23. حسین‌آبادی، هادی. (۱۳۸۰). مقایسه پیشرفت تحصیلی، سازگاری اجتماعی و افسردگی دانش‌آموزان مدارس شبانه روزی با دانش‌آموزان روزانه دوره دبیرستان اسفراین. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد رودهن.
  24. حسینیان، سیمین؛ زهرایی، شقایق؛ خدابخشی کولائی، آناهیتا (۱۳۸۴). مقایسه و ارتباط عملکرد خانواده و سلامت روانی نوجوانان فراری از خانه با نوجوانان عادی. مجله تازه ها و پژوهش های مشاوره، جلد ۴، شماره ۱۶.
  25. دانش، ع (۱۳۸۵). تأثیر روش تحلیل ارتباط محاوره‌ای در سازگاری زناشویی زوج های ناسازگار. خصه چکیده مقات دومین کنگره سراسری آسیب شناسی خانواده در ایران (ص ۱۶۹)، تهران: دانشگاه شهید بهشتی.
  26. دلاور، علی (۱۳۷۹). ساخت و هنجاریابی مقیاس سازگاری بل. دانشگاه علامه طباطبایی تهران، صص ۱۲-۳۲.
  27. دیلمی، عزیز. (۱۳۸۰). بررسی اثر بخشی مشاوره همسالان بر سازگاری اجتماعی و خودپنداره دانش‌آموزان پسر سال اول دبیرستان شهرستان دزفول. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی.
  28. رحمت اللهی. فرحناز؛ فاتحی زاده، مریم؛ احمدی، سیداحمد (۱۳۸۴). آسیب شناسی زندگی زناشویی. فصل نامه تازه های روان درمانی، سال یازدهم، شماره۴۱ و ۴۲.
  29. رستمی، الیاس. (۱۳۸۳). بررسی دلبستگی نوجوانان به والدین و همسالان در جامعه ایرانی و رابطه آن با مؤلفه‏های سازگاری اجتماعی. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران.
  30. رضایی، نسرین (۱۳۷۸). بررسی تاثیر کارآیی خانواده نسل اول بر کارآیی خانواده نسل دوم. پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، تهران، صص ۶۸-۷۵.
  31. زارع مقدم، علی اکبر (۱۳۸۵). بررسی اثربخشی آموزش های شناختی- رفتاری عزت نفس بر سازگاری اجتماعی دانش‌آموزان دختر مقطع متوسطه نیشابور. پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت‌جام.
  32. شادمان، میترا. (۱۳۸۳). بررسی سازگاری اجتماعی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد رودهن.
  33. شاه آبادی، محمد. (۱۳۹۰). سنجش میزان سازگاری اجتماعی در نوآموزان. فصلنامه رشد آموزش پیش دبستانی، دور دوم، شمار ۴، تابستان.
  34. شریفی، خلیل؛ عریضی، حمیدرضا؛ نامداری، کورش (۱۳۸۴). بررسی رابطه بین عملکرد خانواده و سرسختی روان شناختی در دانش آموزان. دوماهنامه علمی- پژوهشی دانشور رفتار، دانشگاه شاهد، سال دوازدهم، شماره ۱۰، اردیبهشت، ص ۸۵ تا ۹۴.
  35. شعاری نژد، علی اکبر (۱۳۷۷). روان شناسی رشد. تهران: چاپ دانشگاه پیام نور.
  36. شفیع‌آبادی، عبدالله؛ ناصری، غلامرضا. (۱۳۷۷). نظریه‏های مشاوره روان درمانی. مرکز نشر دانشگاهی.
  37. شهسواری، محمد هادی. (۱۳۸۲). بررسی رابطه تعامل‌های درونی خانواده با رشد قضاوت اخلاقی و سازگاری دانش آموزان پسر سال اول متوسطه شهر اراک. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت معلم.
  38. صادقی، س (۱۳۸۶). بررسی اثربخشی آموزش مهارتهای ارتباطی در رابطه ولی- فرزندی مادران و دختران دارای ریسک فرار در دانش آموزان دختر نواحی آموزش و پرورش کرج. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسمی واحد علوم و تحقیقات، تهران.
  39. صیادی، ع (۱۳۸۱). بررسی و مقایسه اثرات متقابل کارآیی خانواده در بروز مشکت روانی نوجوانان از نظر دختران و پسران پایه سوم متوسطه شهر تهران. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه عمه طباطبایی، تهران.
  40. عزیزی، پ (۱۳۸۶). بررسی اثربخشی درمان گروهی با رویکرد تحلیل ارتباط محاوره ای برن بر کاهش تعارضات زناشویی زنان شهر تهران. پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسمی واحد علوم و تحقیقات، تهران.
  41. عطاری، یوسف‌علی؛ عباسی سرچشمه، ابوالفضل؛ مهرابی‌زاده هنرمند، مهناز (۱۳۸۵). روابط ساده و چندگانه نگرش مذهبی، خوش‌بینی و سبک های دلبستگی با رضایت زناشویی در دانشجویان مرد متاهل دانشگاه شهید چمران اهواز. مجله علوم تربیتی و روانشناسی، شماره ۱۳، صص ۹۲-۱۱۰.
  42. فرید، ابوالفضل. (۱۳۷۵). بررسی و مقایسه میزان سازگاری اجتماعی یک زبانه‏ها و دو زبانه‏ها در مدارس ابتدایی شهرستان‏های تهران و تبریز. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی.
  43. قابل نژاد سردرودی، حمیرا. (۱۳۹۱). مقایسه میزان خودپنداره و سازگاری دختران مجرد و زنان مطلقه شهر بندر عباس. پایان نامه کارشناسی ارشد، رشته روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات هرمزگان، زمستان.
  44. کرامتی، ه؛ مرادی، ع. ر؛ کاوه، م (۱۳۸۴). بررسی و مقایسه کارکرد خانواده و سیمای روان شناختی فرزندان شاهد. فصلنامه نوآوری های آموزشی، دوره ۴، شماره ۱۱، ص ۵۶ تا ۵۷.
  45. کرمی، جهانگیر؛ حسینی، حسین؛ زکیی، علی (۱۳۹۰). رابطه بین سبک های دلبستگی و سازگاری دانشجویان. همایش ملی آسیب شناسی ملی نوجوانان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، صص ۳-۴ .
  46. گلچین، مهری؛ نصیری، محمود؛ نجمی، بدرالدین؛ بشردوست، نصرا… (۱۳۸۰). ارتباط عملکرد خانواده با برخی ویژگی های روانی نوجوانان دختر و پسر. نشریه پژوهش در علوم پزشکی، سال ششم، شماره ۴، ص ۲۹۷ تا ۲۹۹.
  47. گلدنبرگ، الف، و گلدنبرگ، ه (۱۳۸۵). خانواده درمانی. ترجمه ح. ر. حسین شاهی و س. نقشبندی. تهران: انتشارات روان. انتشار به زبان اصلی: ۲۰۰۰.
  48. گلدنبرگ، ایرنه؛ گلدنبرگ، هربرت (۱۳۸۲). خانواده درمان، ترجمه: حمیدرضا حسین شاه بروات و سیامک نقشبند و الهام ارجمند، تهران: نشر روان.
  49. مظاهری، مینا (۱۳۷۹). نقش دلبستگی بزرگسالان در کنش وری ازدواج. مجله علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شهید چمران، سال چهارم، شماره سوم.
  50. مظاهری، مینا؛ آقایی، اصغر؛ گلپرور، محسن؛ شایگان نژاد، وحید. (۱۳۸۶). تأثیر آموزش شیوه های رفتاری گروهی بر سازگاری اجتماعی کودکان و نوجوانان مصروع. مجله دانش و پژوهش در روان‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، شماره ۳۳، پاییز.
  51. معانی، ایرج؛ شاپوریان، رضا؛ حجت، محمدرضا. (۱۳۷۹). روانشناسی بهزیستی.تهران: زرین.
  52. منصور، محمود؛ دادستان، پریرخ (۱۳۷۶). روان شناسی ژنتیک از روان تحلیل گری تا رفتارشناسی. چاپ سوم، تهران: انتشارات رشد.
  53. موسو چلک، سیدحسین (۱۳۸۳). تحلیل کم ازدواج و طق در ایران از سال ۱۳۷۵ تا ۳۸۲ به تفکیک استان ها. چکیده مقات نخستین کنگره آسیب شناس خانواده در ایران، دانشگاه شهید بهشت.
  54. موسوی، اشرف اسادات (۱۳۸۲). بررسی کیفی و کمی عملکرد خانواده ی معتادان جوان. مطالعات زنان، سال اول، شماره ۳، زمستان.
  55. موسو، اشرف السادات (۱۳۷۹). عملکرد نظام خانواده و بهداشت روان نظام خانواده/ اندیشه و رفتار، تهران: نشر آستان قدس رضو.
  56. موسوی، ر (۱۳۷۳). بررسی و مقایسه عوامل مؤثر در رضایتمندی زناشویی در سه گروه پزشکان، کارمندان و کارگران شهر تهران. پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت معلم، تهران.
  57. مومن زاده، فرید، مظاهری، محمدعلی، و حیدری، محمود(۱۳۸۴)، ارتباط تفکرات غیر منطقی و الگوهای دلبستگی با سازگاری زناشویی، فصل نامه خانواده پژوهی، شماره ۴.
  58. میرعنایت، ا. (۱۳۷۸). بررسی رابطه تأهل و تجرد با سمت عمومی زنان ۲۰ تا ۳۵ ساله. پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسمی واحد رودهن، رودهن.
  59. مینوچین، س (۱۳۷۳). خانواده و خانواده درمانی. ترجمه باقر ثنایی. تهران: انتشارات امیرکبیر. انتشار به زبان اصلی: ۱۹۷۴.
  60. نجاریان، ف (۱۳۷۴). عوامل مؤثر در کارآیی خانواده: بررسی ویژگیهای روان سنجی مقیاس سنجش خانواده (FAD-I). پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسمی واحد رودهن، رودهن.
  61. نجاریان، فرزانه (۱۳۷۴). عوامل مؤثر بر کارایی خانواده: بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس FAD-1. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن.
  62. نشریه الکترونیکی گلشن مهر (۱۳۸۹). نقش خانواده در سازگاری اجتماعی کودکان. شماره ۶ ، صص ۴.
  63. نوابی نژاد، ش (۱۳۸۳). مشاوره ازدواج و خانواده درمانی. تهران: انتشارات انجمن اولیاء و مربیان.
  64. هرگنان و السون. (۱۹۳۴). مقدمه ای بر نظریه های یادگیری. ترجمه سیف، علی اکبر(۱۳۸۲).تهران ، نشر دوران.
  65. واحدی، شهرام؛ مرادی، سمانه (۱۳۸۸). رابطه‌ی سبک های دلبستگی پدر و مادر با سازگاری هیجانی، رفتاری و اجتماعی در دانشجویان غیر بومی سال اول، مجله‌ی علمی پژوهشی اصول بهداشت روانی، سال۱۱، شماره ۳، صص ۲۲۳-۲۳۲ .
  66. والی‌پور، ایرج. (۱۳۶۰). روان شناسی سازگاری. چاپ و نشر وحید.

ب) منابع لاتین

  1. Ainsworth (1978) . Patterns of attachment: a psychological study of strange situations hillsdale,p44-49.
  2. Allen JP, McElhaney KB, Kuperminc GP, Jodl KM (2004). Stability and change in attachment security across adolescence. Child Dev; 75: 1792-805.
  3. Allen, B. (1998). Scripts- the role of permission. Transactional Analysis Journal, 2,(2), 72-74.
  4. Armsden GC, Greenberg MT.(1987). The inventory of parent and peer attachment; individual differences and their relationship to psychological well-being in adolescence. J Youth Adolesc; 16: 427-54.
  5. Bartholomew, K., & Horowitz, L. M. (1991). Attachment Styles Among Young Adults: A Test of a Four-Category Model. Journal of Personality and Social Psychology, 61(2) 226-44.
  6. Bello, R. S. , Brandau-Brown, F. E. & Ragsdale, J. (2006). ” Attachment style, marital satisfaction, commitment, and communal strength effects on relational repair message interpretation” Paper presented at the annual meeting of the International Communication Association, Dresden International Congress Centre, Dresden, Germany Online. Sam Houston State University, 1-28.
  7. Bowlby J. Attachment and Loves. 2nd ed. New York: Basic Books; 1969: 40-3.
  8. Browndfield, D. &thompson, K. (2003).Attachment to peers and Delinquent behavior. Early indicator of future delinquency, 3(3), 203-218.
  9. Cassidy ,J,Shaver,p(2008). Handbook of attachment: theory ,research and clinical applications . new yourk:Guilford press.p12-21.
  10. Cassidy, J., & Berlin, L.J. (1994). The insecure ambivalent pattern of attachment: theory and research. Child development, 65, 971-991.
  11. Chapman, A. (2007). Eric Berne’s transactional analysis parent adult child model theory and history article [On-line]. Available: http: //www. businessballs. Com/transact. Html.
  12. Crayton, W. L. (2010). Attachment Style in College Students.Family Origins and Mental Health Correlates Annual Review of Undergraduate Research, School of Humanities and Social Sciences, School of Languages, Cultures, and World Affairs, College of Charleston.9, 204-26.
  13. Cutler. l India, SHEN JEFF, SCHNEIDER STEVEN, HARRIS SANDRA (2009). “THE STUDY OF ADULT ATTACHMENT STYLES, COMMUNICATIONPATTERNS, AND RELATIONSHIP SATISFACTIONIN HETEROSEXUAL INDIVIDUALS”, Capella University,January.
  14. Dakof, G. A.; Tejeda, M.; Liddle, H. A. (2001). “Predictors of Engagement in Adolescent Drug Abuse Treatment”. Am Acad Child Adolescent Psychiatry. 40 (3):81- 274.
  15. DePaul, N. (2006). Healthy family functioning relationship advice & relationship tips. Council for Relationships, (215), 382-680.
  16. Dickstein, S. (2007). Family mealtime functioning, maternal depression, and earlychildhood outcomes. Journal of Family Psychology, 12, 23-40.
  17. Epstein, N. B., Ryan,C.E. Bishop, D. S., Miller, I.W., & Keitner, G.I.( 2003). The Macmaster model: A view of healthy family functioning. In. F. Walsh(Ed). Normal family processes (3rded., pp.581-607). New York: Guilford Press.
  18. Feeney, J. A. (2000). Implications of attachment style for patterns of health and illness. Child: Care, Health and Development, 26, 277–288.
  19. Feeney, J. A., Noller. P., & Hanrahan, M. (1994).Assessing adult attachment.In M.B. Sperlig and W.H. Berman (Eds). Attachment in adults: Clinical and developmental perspective. New York: Guilford Press.
  20. Franklin, N. B & Haferbray, B, (2000), Reacting out in family therapy. Newyork: Guilford press.
  21. Goldberg, D. P. (1972).The detection of psychiatric illness by questionnaire. London: Oxford University Press.
  22. Goldberg, D. P., & Hillier, V. F. (1979). A scaled version of general health questionnaire. Psychological Medicine, 9, 131-145.
  23. Goodwin, I. (2003) The relevanse of attachment theory to the philosophy, organization, & practice of adult mental health care. Clinical Psychology Review. 23, 35-56.
  24. Hazan, C., and Shaver, P. R. (1987). “Romantic Love Conceptualized as an Attachment Process.” Journal of Personality and Social Psychology 52:511–524.
  25. Heimberg, R. G., Hart, T. A., & Schneier, F. R. (2001). Attachment in Individuals With Social Aفایل ورد کامل مبانی نظری و پیشینه پژوهش سازگاری اجتماعی؛ تحلیل فرآیندهای تعامل، همبستگی و انطباق فردی-اجتماعیiety Disorder: The Relationship Among Adult Attachment Styles, Social Aفایل ورد کامل مبانی نظری و پیشینه پژوهش سازگاری اجتماعی؛ تحلیل فرآیندهای تعامل، همبستگی و انطباق فردی-اجتماعیiety, and Depression. Journal of Emotion 1(4), 365-80.
  26. Hinnen, C., Sanderman, R., & Sprangers, M. A. G. (2009).Adult Attachment as Mediator Between Recollections of Childhood and Satisfaction With Life. Clinical Psychology and Psychotherapy 16, 10-21.
  27. Kapanee, A. R. M. and Rao, K. (2007).Attachment Style in Relation to Family Functioning and Distress in College Students. Journal of the Indian Academy of Applied Psychology, 33(1), 15-21.
  28. Kobak, R. R., & Sceery, A. (1988). Attachment in late adolescence: Working models, affect regulation, and representations ofselfand others.Child Development. 59, 135-146.
  29. Kong, S. S. (2005). A marital-relationship enhancement program for couples: Randomized controlled trail. USA, Department of nursing, soonchunhyanguniversity, chonan city, Korea. kongsun@sch. ac. kr. 35, 991-995.
  30. Ledoux, S.; Miller, P.; Choquet, M.; Plant, M. (2002). “Family Structure, Parent-Child Relationships, and Alcohol and Other Drug Use among Teenagers in France and United Kingdom”. Alcohol. 37 (1): 52-60.
  31. Lorenz, O. , Conger, R. D. , Melby, J. N. , & Bryant, C. M. (2006). Observer, self andpartner reports of hostile behaviors in romantic relationship. Journal of Marriage andFamily, 65, 1163-1165.
  32. Main, M., Kaplan, N., & Cassidy, J. (1985). Security in infancy, childhood and adulthood; A move to the level of representation. Monographs of the Society for Research in Child Development.Child Development, 50, 66- 104.
  33. Marsh, P. & et al. (2003). Attachment, autonomy and multi finality adolescent: internalizing and risky behavioral symptoms. Development and Psychopathology, 15,451-467.
  34. MoshaZeinder and Normans (1996).Handbook ofcoping: Theory, Research, Applications.Veter, A; Gale, A. (1987). Ecological of Family Life. New York: John Willy&Sons.
  35. Narayanan, G. & Rao, K. (2004). Predictors of Psychological Distress in College Students: The role of attachment styles, parental bonding, personality and coping. Indian Journal of Clinical Psychology.
  36. Nicholson, T. (2000).Attachment style in young offender. Ph. D Dissertation: University of Victoria. http//:WWW.libumi.com
  37. Nicholson, T. (2000).Attachment style in young offender. Ph. D Dissertation: University of Victoria. http//:WWW.libumi.com
  38. Nigel P. Field, Eva C. Sundin(2001), Attachment Style in Adjustment to Conjugal Bereavement, Journal of Social and Personal Relationships, Vol. 18, No. 3, 347-361.
  39. Noftle, E. E. & Shaver P., R. (2006). Attachment dimensions and the big five personality traits: Associations and comparative ability to predict elationship quality. Journal of research in personality, 40, 179- 208.
  40. Noom MJ, Dekovic M, Meeus WHJ. Autonomy, attachment and psychosocial adjustment during adolescence: A double-edged sword J Adolesc 1999; 22: 771-83.
  41. Peterson, R. , & Green, S. (1999). Families first- keys to successful family functioning: Communication [On-line]. Available: http://www. ext. vt. edu/pubs/family/350-092/350-920.
  42. Peterson, R. , & Green, S. (1999). Families first- keys to successful family functioning: Problem solving [On-line]. Available: http: //www. ext. vt. edu/pubs/ family/ 350-091/ 350-092.html.
  43. Peterson, R. , & Green, S. (1999). Families first- keys to successful family functioning: Family roles [On-line]. Available: http: //www. ext. vt. edu/pubs/ family/ 350-093/350-093.htm1.
  44. Pfaller, J., Kiselica, M., & Gerstein, L. (1998).Attachment style and family dynamics in young adults.Journal of Counseling Psychology, 45, 353-357.
  45. Priel, B., & Shamai, D. (1995). Attachment style and perceived social support: Effects on affect regulation. Personal Individual Differences, 19, 235–241.
  46. Rholes, W. S., & Simpson, J. A. (2004). Attachment Theory: Basic Concepts and Contemporary Questions. Adult Attachment.Ed. W. S Rholes and J. A. Simpson. New York: Guilford Press, 132.
  47. Rice, K G. & Mirzadeh, S. A. (2000).Perfectionism, attachment, and adjustment.Journal counseling psychology, 47(2), 238-250.
  48. Ridley, C. A. , & Sladeczek, I. E. (1992). Premarital relationship enhancement: Its effectson needs to relate to others. Family Relations, 41, 148-153.
  49. Riggs, S. A., & Han, G. (2009).Predictors of Aفایل ورد کامل مبانی نظری و پیشینه پژوهش سازگاری اجتماعی؛ تحلیل فرآیندهای تعامل، همبستگی و انطباق فردی-اجتماعیiety and Depression in Emerging Adulthood. Journal of Adult Development, 16, 39-52.
  50. Rosenstain, D. S. & Horowitz, H. A. (1996).Adolescent attachment and psychopathology. Journal of Consulting and Clinical Psychology,64, 244-253.
  51. Runchkin, E. , & Koposov, B. (2000). Family functioning, parental rearing and behavioral problems in delinquents. Clinical Psychology and Psychotherapy, 7, 310-319.
  52. Shaver, P., Hazan, C., & Bradshow, D. (1988). Love as attachment: the integration of three behavioral systems. In RJ Strenberg and M.L. Barnes (Eds).The psychology of love, (p.p69- 99). New Haven,CT: Aale University Press.
  53. Simpson, J, A. (1990). Influence of attachment style on romantic relationships. Journal of Personality and Social Psychology .59, 971.980.
  54. Sinclair, S. L. , & Mouk, G. (2004). Moving beyond the blame game: Toward discursiveapproach to negotiating conflict within couple relationship. Journal of Marital andthe Family Therapy, 27, 335-342.
  55. Slesnich, N; Meyers, R. J; Meada, M; Segelten, D. H (2000). Bleak and hoplessness more engagement of relucatnt substance abusing runaway. Journal of research on adolescents, 9, 53-66.
  56. Sroufe, L. A., Egeland, B., Carlson, E., & Collins, W. A. (2005).Placing early attachment experiences in developmental context. In K. E. Grossmann, K. Grossmann, & E. Waters (Eds.), Attachment from infancy to adulthood: The major longitudinal studies (pp. 48-70). New York:Guilford Publications.
  57. Steinberg, S. (2000). parent-adolescent relation intro expect presidential address at the society for research on adolecent science. Chicago, IL.
  58. The International Transactional Analysis Association (2008). The training & certification council of transactional analysis, Inc. [On-line]. Available: http: //www. ITAA-net. Org/index. html.
  59. Whittaker, A. E. , & Robitshek, S. (2001). Multidimensional family functioning. Journal of Counseling Psychology, 48(4), 420-427.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.