فایل ورد کامل مطالعه علمی فصل دوم پایاننامه درباره مبانی نظری و پیشینه بررسی اثر تیمارهای گوناگون در شکستن خواب بذر و جوانهزنی شش گونه گیاه دارویی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل مطالعه علمی فصل دوم پایاننامه درباره مبانی نظری و پیشینه بررسی اثر تیمارهای گوناگون در شکستن خواب بذر و جوانهزنی شش گونه گیاه دارویی صفحه می باشد دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل مطالعه علمی فصل دوم پایاننامه درباره مبانی نظری و پیشینه بررسی اثر تیمارهای گوناگون در شکستن خواب بذر و جوانهزنی شش گونه گیاه دارویی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
مبانی نظری و پیشینه تحقیق برای فصل دوم پایان نامه بررسی اثر تیمارهای مختلف در شکستن خواب و جوانهزنی شش گونه گیاه دارویی
شامل زیره سبز (Cuminum cyminum L.)، زیره سیاه ایرانی (Bunium percicum B.)، کرفس کوهی (Kelussia odoratissima M.)، بادرنجبویه (Melussia officinalis L.)، سرخارگل (Echinacea purpurea L.) و چویل (Ferulago angulata B.)
۲-مروری بر تحقیقات انجام شده
۲-۱- خواص دارویی و اهمیت زیره سبز
زیره سبز با نام علمی Cuminum cyminum L. گیاهی است بوتهای و علفی یکساله به ارتفاع حداکثر ۵۰ سانتیمتر. ساقهی این گیاه راست و دارای انشعابات دوتایی است. ریشهی آن باریک و بلند و به رنگ سفید است. برگها به خاطر تقسیمات و بریدگیهای زیاد باریک و نخیشکل هستند و به صورت متناوب بر روی ساقه قرار گرفتهاند. گلها کوچک به رنگ سفید و گاهی صورتی میباشند که مجموع آنها به صورت چتر مرکب در انتهای ساقه قرار گرفتهاند(کیانی،۱۳۸۶). میوهها دوکی شکل و به طول حداکثر ۶ میلیمتر و عرض ۵/۱ میلیمتر میباشند که سبز کم رنگ مایل به خاکستری هستند و بوی معطری دارند. بجز میوه، قسمتهای دیگر گیاه نیز معطر است. قسمت مورد استفاده این گیاه میوههای آن است که سرشار از اسانس میباشد.جنس، گونه، نوع اسانس و ترکیبات گیاه زیرهی سبز با زیرهی سیاه کاملاً متفاوت است و اثرات دارویی آنها نیز در بعضی موارد تفاوت دارد.بیشترین مصرف زیرهی سبز در جهان در صنایع غذایی، ادویهجات، طعم دهندهها، خوشبو کنندهها و صنایع عطرسازی میباشد.علاوه بر اینها از اسانس زیرهی سبز در صنایع آرایشی و بهداشتی و صنایع غذایی استفاده میشود (امیدبیگی، ۱۳۸۱).
۲-۲-خواص دارویی و اهمیت زیره سیاه ایرانی
زیره سیاه ایرانی با نام علمی Bonium percicum B. گیاهی است دو ساله مانند هویج (بعضی از ارقام آن یکساله است)، ساقه آن توخالی و برگ های آن سبز با بریدگی و تقسیمات دو مرتبهای که به صورت نوار نخی مانند است. گلهای آن سفید رنگ به صورت چتر مرکب که در انتهای ساقههای گل دهنده که بلندی آنها به ۹۰-۵۰ سانتی متر میرسد ظاهر میشود. ریشه آن دوکی شکل و میوه آن کشیده و باریک به طول ۵ میلیمتر که در دو طرف باریک میشود. ارقام دو ساله زیره سیاه احتیاج به یک دوره رویش دوم برای رسیدن میوه دارد (صابر آملی،۱۳۸۲). گل های زیره سیاه معمولاً در اردیبهشت سال دوم ظاهر میشود و ۵/۲-۲ ماه بعد میوه آن که زیره است میرسد و همین که تقریباً میوهها به رنگ قهوهای درآمد، برداشت محصول باید با احتیاط آغاز شود.گیاه زیره سیاه از گیاهان قدیم است که از روزگاران کهن، بشر آن را شناخته و از اوایل قرون وسطی کشت آن در اروپا، ابتدا در سیسیل و جنوب جزایر اسکاندیناوی آغاز شده. در کتابهای طب سنتی گیاهی آلمان که قرن ۱۲ میلادی منتشر شدهاند در همه آن ها از این گیاه به نام Kummich نام برده شده است.
از زیره سیاه به عنوان محرک اشتها، ضد تشنج، معرق و اسانس آن ضد قارچ است و یکی از مصارف مهم زیره سیاه به عنوان چاشنی و ادویه در صنایع غذایی است (امیدبیگی، ۱۳۸۱).
۲-۳-خواص دارویی و اهمیت کرفس کوهی
کرفس کوهی با نام علمی Kelussia odoratissima M. یکی از گونههای منحصر به فرد گیاهان دارویی ایران و از خانوادهUmbelliferaceae میباشد که به عنوان سبزی معطر در غذا مصرف میشود و نیز به لحاظ دارا بودن خواص دارویی بسیار، از جمله تقویت کنندگی قلب، ضدعفونی کنندگی، کم کردن قندخون، کاهش فشارخون و غیره در گیاه درمانی مورد استفاده فراوان قرار میگیرد(امید بیگی،۱۳۸۴).
خصوصیات کرفس کوهی
کرفس کوهی را مظفریان در سال ۲۰۰۳ به عنوان گونهای از جنس Kelussiae معرفی کرد، این گیاه که جنبه دارویی و غذایی دارد مختص برخی مراتع ایران است. تاکنون وجود این گونه در سایر مناطق در سطح جهان گزارش نشده است (کیانی،۱۳۸۶).کرفس کوهی برخلاف برخی صاحب نظران گیاه شناسی در ایران که آن را گیاهی دو ساله معرفی کردهاند، گیاهی است چندساله که ارتفاع آن تا ۱۲۰ سانتیمتر میرسد. دارای ریشهای راست و دوکی شکل به همراه غده بزرگی در قسمت فوقانی است که این قسمت مملو از مواد غذایی مورد نیاز گیاه و تجدید نسل گیاه میباشد.
برگ ها دارای بریدگیهای پنجهای و دو قاعده دارای دمبرگهای بلند و بدون غلاف میباشد.گل آذین کرفس کوهی با گلهای زرد رنگ به صورت چتر انتهایی کاملاً بارور و چترهای جانبی که اغلب گلهای نر و غیر بارور و به صورت دو تا هشت تایی هستند. بذر این گیاه درشت و صفحهای شکل به رنگ قهوهای مایل به زرد است و در سطح بذر سه رگ کاملاً برجسته به رنگ زرد مشاهده میشود (کیانی،۱۳۸۶).
۲-۴-خواص دارویی و اهمیت بادرنجبویه
بادرنجبویه با نام علمیMelissa Officinalis L. از جمله گیاهان دارویی است که در تمام تقسیمبندیهای گیاهان، جزء گیاهان دارویی درجه اول و سبز معرفی میشود (کیانی،۱۳۸۶). این گیاه نیرو دهنده و ضد تشنج است و به علاوه مقّوی معده، بادشکن، تسهیل کننده عمل هضم و به خاطر تحریک جریان خون باعث ادرار و عرق میشود و همچنین بیماری های کولیت روده، چنگزدگی معده، تپش قلب، سردرد و سرگیجه و هم چنین در درمان اختلالات گوارشی و قلبی دارای منشأ عصبی و اضطراب، کاربرد فراوانی دارد (مجنون حسینی و دوازده امامی، ۱۳۸۶).
۲-۵-خواص دارویی و اهمیت سرخارگل
سرخارگل گیاهی است با نام علمی Echinacea purpurea L. علفی و چند ساله از تیرهی کاسنی میباشد که ارتفاع آن حداکثر به ۱ تا ۵/۱ متر می رسد. برگهای پایین ساقه تخم مرغی تا نیزهای شکل هستند که حداکثر ۳۰ سانتی متر طول و ۲۰ سانتیمتر عرض دارند. ساقه از انشعابات فراوانی برخوردار بوده و دارای پرزهای زبر و خشنی است. گل ها معمولاً به رنگ ارغوانی، صورتی، قرمز ارغوانی، زرد و نارنجی دیده میشود و دیسک مرکز آنها (گلهای لولهای) سبز تیره، قهوهای تیره و سیاهرنگ میباشد(امید بیگی،۱۳۸۱).
این گیاه، دائمی با چهارگونه و شش واریته است که همگی بومی آمریکای شمالی هستند و در ایالت متحده و کانادا در سطح
..
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 