فایل ورد کامل مقاله تحلیل ابعاد تجاری و اقتصادی محصولات تراریخته و جایگاه آنها در بازار جهانی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل مقاله تحلیل ابعاد تجاری و اقتصادی محصولات تراریخته و جایگاه آنها در بازار جهانی دارای ۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل مقاله تحلیل ابعاد تجاری و اقتصادی محصولات تراریخته و جایگاه آنها در بازار جهانی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مقاله تحلیل ابعاد تجاری و اقتصادی محصولات تراریخته و جایگاه آنها در بازار جهانی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل مقاله تحلیل ابعاد تجاری و اقتصادی محصولات تراریخته و جایگاه آنها در بازار جهانی :
محصولات تغییر یافتهی ژنتیکی بیش از ۱۰ سال است که به مصرف تجاری رسیدهاند. در کل سه دسته از محصولات تراریخته تولید می شوند. دسته اول که شامل بهبود در صفات زراعی مانند مقاومت به آفات و بیماریها میباشد، دستهی دوم که باعث بهبود در صفات کیفی میشوند مثل تولید محصولاتی با ارزش غذایی بالاتر ودستهی سوم که شامل تولید گیاهان برای تامین مادهای خاص با کاربرد در صنایع غذایی و داروئی میباشد. بررسیها نشان دادهاند که این فناوری دستاوردهای مهمی را در زمینه رفاه عمومی؛ بلاخص در مورد افزایش امنیت غذایی در جهان و کاهش فقر، تامین نیازمندیهای عمده کشاورزان در باب مقاومت به حشرات و علف کشها و سودمندی برای محیط زیست داشته است. طراحی سازوکار نظارتی کارآمد برای استفادهی بهینه از این فناوری منطقی است. در عین حال وضع قوانین بیش از حد می تواند تهدیدی برای توسعه ی استفاده از این محصولات باشد. از آنجائیکه محصولات تراریخت پتانسیلها و مسائل خاص خود را به همراه دارند، در این مقاله به بررسی تاثیرات اقتصادی و نگاهی کوتاه و کلی به وضعیت تجاری محصولات تراریخته خواهیم پرداخت.
کلمات کلیدی: محصولات تراریخت، بیوتکنولوژی کشاورزی، قوانین، تجارت.
مقدمه:
هدف اصلی در مهندسی ژنتیک مانند روشهای سنتی تولید محصولی با صفات مطلوب میباشد و در مواردی که انتقال این صفات با روشهای سنتی امکان نداشته یا مقرونبهصرفه نباشد، از مهندسی ژنتیک استفاده میکنیم. به این ترتیب پتانسیل تولید در محصولات زراعی چند برابر می شود، هر چند که این کار منجر به کاهش پایهی منابع طبیعی می شود، اما در عین حال باعث افزایش بهرهوری کشاورزی وتامین امنیت غذایی و سایر مواد اولیه برای جمعیت رو به رشد جهانی شده و از مزایای زیست محیطی نیز برخوردار می باشد(.(۱۸ علیرغم مزایای یاد شده کاربرد این محصولات با مخالفتهای شدیدی روبرو بوده است و قوانین شدیدی برعلیه آنها بلاخص در اروپا وضع شده است. در کشورهای در حال توسعه نگرانیهای در باب مسائل زیست محیطی، خطرات بهداشتی، از بین رفتن سیستمهای سنتی، رقابت برای به انحصار در آوردن فناوری تولید بذر و بازار دانه و بهره برداری از کشاورزان خرده پا وجود دارد(.(۱۶
مهندسی ژنتیک گیاهی از سال ۱۹۸۰ پایهگذاری شد و اولین محصول تجاری شده در ۱۹۹۰ به بازار عرضه شد و تولید محصولات تراریخت از همان سال حرکت رو به رشدی را شروع کرده است. بر اساس آخرین آمار رسمی در سال ۲۰۱۰ میلادی سطح زیرکشت محصولات تراریخته جهان به ۱۴۸ میلیون هکتار رسید و ۲۹ کشور اقدام به کشت محصولات تراریخته نمودند که ۵۹ درصد از جمعیت جهان را شامل می شوند. کشورهای در حال توسعه ۴۸ درصد سطح زیرکشت محصولات تراریخته در سال ۲۰۱۰ را به خود اختصاص داده اند و تا سال ۲۰۱۵ از کشورهای صنعتی پیشی خواهند گرفت. پنج کشور در حال توسعه
پیشرو در زمینه کشت محصولات تراریخته عبارتند از چین و هندوستان در آسیا، برزیل و آرژانتین در آمریکای لاتین و آفریقای جنوبی از قارهی آفریقا می باشد. ارزش بذور تراریخته در سال ۲۰۱۰ به تنهایی بالغ بر ۱۱/۲ میلیارد دلار تخمین زده شد و نیز ارزش ذرت، سویا و پنبه تراریخته بالغ بر ۱۵۰ میلیارد دلار در سال برآورد می شود. کشورهایی که از بیشترین سطح کشت محصولات تراریخته برخوردار بودند عبارتنداز : ایالات متحده ی آمریکا با (%۵۰)، آرژانتین (%۱۷)، برزیل (%۱۳)، هند ۶) %)، کانادا (% ۶) وچین(.(%۳ در اتحادیه اروپا فقط اسپانیا سطح قابل توجهی را به کشت این محصولات اختصاص داده است و در دیگر کشورهای اتحادیه اروپا به دلیل عدم استقبال عمومی و قوانین سختگیرانه رشد چندانی نداشتهاند. بالاترین میزان تولید مربوط به سویای مقاوم به علف کش می باشد. دانههای سویایHT در حال حاضر عمدتا” در آمریکا ، آرژانتین، برزیل و دیگر کشورهای آمریکای جنوبی کشت میشوند و این تکنولوژی تامین کنندهی % ۷۰ از کل سویای تولیدی میباشد. ذرت تغییر یافتهی ژنتیکی دارای ویژگی HT و مقاومت به حشرات، دومین محصول تراریختهی با تولید بالا میباشد که %۳۰ از سطح زیر کشت و در کل% ۲۴ از ذرت تولیدی را شامل می شد. مقاومت به حشرات بر پایهی ژنهای مختلفی از باسیلیوی تورژینسیس۱ میباشند . ژنهای BT برای کنترل ساقه خوار اروپایی ذرت، کرم ریشه ذرت و دیگر ساقه خوارها به کار میروند(.(۱۵ ذرت Bt عموما” در آمریکای شمالی و جنوبی کشت میشود ، ولیکن در فیلیپین و آفریقای جنوبی هم کشت قابل توجهی دارد. پنبه و کلزا دیگر محصولات تراریخته ای هستند که از کشت بالایی برخوردارند. پنبه ی Bt با مقاومت به کرم خاردار پنبه۲ و سرخرطومی غوزه۳ بیشتر درکشورهای در حال توسعه کشت میشود. در سال ۲۰۰۸ هند با ۷/۶ میلیون هکتار بیشترین مقدار کشت پنبه تراریخت را داشته و چین با ۳/۸ میلیون هکتار بعد از آن قرار داشت. . کلزای HT تا به حال بیشتر در آمریکا و کانادا کشت میشده است. چند محصول دیگر شامل یونجه و چغندرقند HT ، خربزه و کدوی مقاوم به ویروس نیز در تعداد معدودی از کشورها موافقت نامه ی کشت را کسب کرده اند. اما در مجموع مناطق محدودی را به خود اختصاص می دهند.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 