فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره پرورش قارچ بر روی سوبسترای استریل‌شده و بررسی روش‌ها، مزایا و چالش‌های آن


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
2 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره پرورش قارچ بر روی سوبسترای استریل‌شده و بررسی روش‌ها، مزایا و چالش‌های آن دارای ۲۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره پرورش قارچ بر روی سوبسترای استریل‌شده و بررسی روش‌ها، مزایا و چالش‌های آن  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره پرورش قارچ بر روی سوبسترای استریل‌شده و بررسی روش‌ها، مزایا و چالش‌های آن،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره پرورش قارچ بر روی سوبسترای استریل‌شده و بررسی روش‌ها، مزایا و چالش‌های آن :

نمونه‎های وحشی قارچ کاملا با نمونه‎های پرورشی آن فرق دارند. دلیل نبود نور و یقه اطراف بطری‎های برگشت قارچ‎های پرورشی مجبور می‎شوند تا ریشه‎های طویلی را پرورش دهند. این موضوع در این کتاب مورد بحث قرار می‎گیرد زیرا پتانسیل بازار قابل توجه می‎باشد و تکنیک پرورش شبیه به دیگر قارچ‎های از بین برنده چوب می‎باشد. پرورش تجاری قابل توجه را می‎توان در تایوان، ژاپن و چین یافت. قارچ «فلامولینا» در آمار مربوط به تولید جهانی در سال ۱۹۸۴/۱۹۸۳ رتبه چهارم را دارد و در سال ۱۹۹۱ بعد از قارچ دگمه سفید، شیستاک، قارچ کاه برنجی و یوریکولاریا رتبه ششم را دارا می‎باشد. قارچهای پرورشی زمستانی ساقه‎های بسیار طویلی دارند و نسبت به قارچ وحشی رنگ روشن‎تری دارند. آسیایی‎ها به این نوع قارچ علاقه فراوانی دارند و به آن نام قارچ سوزن طلایی را داده‎اند. ساقه بخش اصلی این قارچ را تشکیل می‎دهد و به صورت مصنوعی ساقه آن طویل شده است. ساقه این نوع قارچ مانند ساقه، قارچ وحشی محکم نمی‎باشد و بنابراین می‎توان آن را به راحتی خورد. این نوع قارچ به عنوان یک محصول زمستانی کشت می‎شود و در صورتی که شرایط کشت آن فراهم باشد، در دوره یک ساله کشت می‎شود. مواد: اکثر قارچ‎های فلامولینا در بطری‎ها کشت می‎شوند. اگرچه از کیف‎های پلاستیکی نیز می‎توان استفاده کرد. بطری‎های پلی پروفیلن معمولاً دارای ۴۵۰ گرم سوبستر مرطوب می‎باشند. این بطری‎ها را می‎توان در مجاورت گرما قرار داد. در گذشته از بطری‎های شیشه‎ای استفاده می‎شد، این بطری‎ها به آسانی می‎شکستند، اما می‎شد که از این بطری‎ها چندین بار استفاده کرد، این بطری‎ها به وسیله کلاهک‎های پلاستیکی فروخته می‎شد، و از طریق کاغذ فیلتر هوای آن تأمین می‎شد. می‎توان از این کلاهک‎ها مجدداً استفاده کرد، اما باید فیلتر کاغذ را مرتباً کنترل کرد تا دچار پارگی و شکستگی نشود. ماشین‎های مخصوص برای رسیدگی به این بطری‎ها ساخته شدند. کشت قارچ فلامولینا در تایوان از سازندگان اسپاون مشتق شد که از این ماشین‎ها برای پر کردن بطری‎های تخم ماهی استفاده می‎کردند. به دلیل اینکه تولید اسپاون فقط در سه ماه از سال انجام می‎شد، پرورش‎دهندگان این نوع قارچ در مورد نحوه کاربرد چنین ماشین‎هایی به صورت مؤثرتر فکر ردند. در صورتی که از کیف‎های پلاستیکی استفاده شود ۵۰۰ گرم سوبستر باید درون آن پر کرد و کیف‎ها باید به شکل کپسولی باشند. مواد سوبستر: در طبیعت قارچ فیلامولینا فقط روی درختان پهن برگ رشد می‎کند. در ژاپن و تایوان از خاک اره مخروطیان استفاده می‎شد. اما این خاک اره به مدت یک سال تلنبار می‎شد تا تخمیر در آن صورت گیرد. رزین‎ها و فنول‎ها با شستن جدا می‎شوند و خاک اره در طول این زمان تجزیه می‎شود، بنابراین ماده مناسب بهتری به دست می‎آید. سپس خاک اره مخروطیان با خاک اره سخت پوستان تازه به نسبت ۱:۱ مخلوط می‎شود. از مخلوط‎های کریپتومر یا جاپونیکا، کاماراسی پاریس، پینوس ‎spp، با کرناتا یا کوارکس سرتا می‎توان استفاده کرد. شایع‎ترین ذخیره مورد استفاده برنج می‎باشد اما از دیگر منابع کربوهیدرات نیز می‎توان استفاده کرد. ترکیبات پروتئینی و آمونیاکی به عنوان منبع مناسبی می‎باشند، برخی از عناصر ردیاب مانند ‎Ca، ‎Mo، ‎Co، ‎Cu، ‎Zn، ‎Mn و ‎Fe ویتامین برای رشد قارچ و تشکیل بخش میوه‎ای آن لازم می‎باشد. فرمول سوبستر: خاک اره درختان مخروطی ‎- میزان ۴۵%، خاک اره سخت‎پوستان ۴۵%، برنج ۱۰ تا ۲۰%، میزان آب ۵۸ تا %۶۰ ‎CaCo3 1 تا ۳% در صورتی که خاک اره سخت‎پوستان به آسانی در دسترس باشد قارچ فلامولینا قادر خواهد بود که روی محیطی که دارای ۸۰ تا ۹۰% خاک اره سخت پوست و ۱۰ تا ۲۰ درصد برنج و مقداری گچ به منظور تنظیم ‎PH می‎باشد، رشد کند. بنابراین نیازی به تخمیر سوبستر نمی‎باشد. پر کردن، سوراخ کردن و پوشاندن: در تایوان و ژاپن ماشین‎هایی طراحی شده‎اند که برای پر کردن و سوراخ کردن بطری به کار می‎روند. حتی پیشرفته‎ترین کلاهک‎ها نیز به صورت اتوماتیک هستند. از ماشین‎های آماده‎سازی اسپاون نیز می‎توان استفاده کرد. مطمئن شوید که سوبستر در بطری‎ها و کیف‎ها فشرده شده است. باید کلاهک‎ها به صورت محکمی روی بطری‎ها قرار گیرند. باید اجازه نداد که جریان هوا از طریق شکاف‎های موجود در کلاهک یا بطری وارد شود. استریل کردن: ممکن است میکروب‎های اندکی در خاک اره قدیمی زندگی کنند. قارچ فلامولینا نمی‎تواند با این میکروب‎ها مبارزه کند بنابراین باید سوبستر کاملاً‌ ضدعفونی شود و فقط بخار نشود. بعد از سه ساعت بخار شدن در دمای ‎C95 و یک ساعت در دمای ‎C121 این میزان فشار برای استریل شدن بطری کافی خواهد بود. این روش‎ها کاملاً‌ شبیه به روش تولید اسپاون خواهد بود. توجه کنید که شکل کپسول بطری‎ها این امکان را فراهم می‎کند که بخار به همه ظرف‎ها برسد. تخم‎گذاری کردن: می‎توان به محض اینکه دمای بطری‎ها به ‎C20 می‎رسد تخم‎ها را درون بطری‎ها قرار داد. سوبستر در این مرحله اسرتیل می‎باشد و بنابراین نسبت به آلودگی بسیار حساس می‎باشد. عمل تخم‎گذاری را در مکان تمیزی انجام دهید. تولیدکنندگان عمده قارچ از ماشین‎آلاتی استفاده می‎کنند که بطری‎ها را از سینی برمی‎دارد و آنها را یکی‎یکی انکوبه می‎کند. کلاهک بلند می‎شود و قطعه کوچکی از تخم در درون بطری گذاشته می‎شود و بلافاصله کلاهک در سر جای خود قرار می‎گیرد. به منظور جلوگیری از آلودگی اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید. اتمام تخم‎گذاری: میلیسیوم ظرف ۲۵ تا ۳۰ روز سوبستر موجود در بطری را خواهد پوشاند. دمای بهینه برای رشد ملیسیوم ‎C22 تا ‎C25 می‎باشد. در تولید تجاری این دما در کمتر از ‎C20-18 نگه داشته می‎شود. بعد از اینکه تخم‎گذاری اتمام یافت بطری‎ها به منظور القا پریمورد یا در جای دیگری گذاشته می‎شوند. برای پرورش قارچ‎هایی که رنگ آنها سفید یا زرد باشد. باید بطری‎ها در جای تاریک نگهداری شوند. القا، پریموردیا: کلاهک بلند می‎شود و تخم‎های قدیمی برداشته می‎شود و این کار زمانی که ملیسیوم در ۹۰% بطری به مورت کلونی درآمده است انجام می‎شود. به منظور توزیع قسمت میوه‎ای سطح با یک ماشین هموار می‎شوند. به منظور تشکیل پریمورد یا بطری‎ها در جای تاریک در دمای ‎C12-10 نگهداری می‎شوند. رطوبت نسبی باید %۸۵-۸۰ باشد. میزان رطوبت مهم می‎باشد؛ در صورتی که محیط بسیار خشک باشد باعث خواهد شد که میوه‎دهی انجام نشود و در صورتی که محیط بسیار مرطوب باشد. باعث می‎شود که قطرات کهربایی رنگی روی میوه تشکیل شود که از کیفیت آن بکاهد. پریمورد یا ظرف ۱۰ تا ۱۴روز تشکیل می‎شود. کنترل کردن: دمای ‎C15-10 برای تشکیل پریمورد یا کانی است. اما در زمانی که بخش میوه‎ای قارچ رشد می‎کند دما باید از این میزان کمتر باشد تا با استفاده از این بابت بتوان محصولی با کیفیت عالی تولید کرد. برای رسیدن به این هدف دما ‎C5-3 کاهش می‎یابد و ‎m/s5 –۳ جریان هوا در درون اتاق جاری می‌شود. با این کار می‎توان از تولید قارچ‎های محکم، سفید و خشک مطمئن شد. این مرحله یعنی مرحله کنترل ۵ تا ۷ روز طول می‎کشد تا اینکه طول ریشه‎ها به cm2 می‎رسد. رشد: اکنون باید دما را اندکی به میزان ‎C8-5 افزایش داد و رطوبت باید حدود %۸۰-۷۵ باشد. این امر باعث تحریک رشد خواهد شد. به منظور به دست آوردن ریشه‎های دراز باید یک کاغذ موم کاری شد، و یا یک نوار پلاستیکی دور بطری‎ها پیچیده شود. در صورتی که از کیف‎های پلاستیکی به عنوان ظرف استفاده می‎شود،‌ بنابراین قسمت بالایی کیف باید به سمت بالا کشیده شود تا از ریشه‎های دراز و طویل محافظت کند. برداشت: زمانی که طول ریشه‎ها به ۱۳ تا ۱۴ ‎cm می‎رسید، می‎توان قارچ‎ها را دید. پلاستیک‎ها را می‎توان همزمان با قارچ‎ها چید و بعداً انبار کرد. نخستین میزان برداشت معمولاً ۱۰۰ تا ۱۴۰ گرم در هر بطری را می‎باشد. تا برداشت بعدی ۵۰ روز دیگر فرصت لازم است و میزان برداشت ۶۰ تا ۸۰ گر در هر بطری می‎باشد اما کیفیت قارچ پایین‎تر خواهد بود. در صورتی که شرایط آب و هوایی مناسب نمی‎باشد. بهتر است که اجازه دهیم که قارچ‎ها فقط یک بار رشد کنند و از بطری‎ها سرازیر شوند. در صورتی که کیفیت قارچ زیاد مهم نباشد می‎توان تا بیش از ۴ بار از بطری‎ها برداشت کرد. کیفیت قارچ معمولاً توسط دما و رطوبت و تعداد میوه‎های رشد یافته در یک دسته تعیین می‎شود. همان‎طور که عمل برداشت انجام می‎شود، مقدار کیفیت پایین می‎آید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.