فایل ورد کامل تحقیق پژوهشی درباره تأثیر عملیات آنزیمی بر پرزهای سطحی پارچه پنبه‌ای و تحلیل تغییرات فنی


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
5 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل تحقیق پژوهشی درباره تأثیر عملیات آنزیمی بر پرزهای سطحی پارچه پنبه‌ای و تحلیل تغییرات فنی دارای ۱۸۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل تحقیق پژوهشی درباره تأثیر عملیات آنزیمی بر پرزهای سطحی پارچه پنبه‌ای و تحلیل تغییرات فنی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل تحقیق پژوهشی درباره تأثیر عملیات آنزیمی بر پرزهای سطحی پارچه پنبه‌ای و تحلیل تغییرات فنی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل تحقیق پژوهشی درباره تأثیر عملیات آنزیمی بر پرزهای سطحی پارچه پنبه‌ای و تحلیل تغییرات فنی :

بخشی از فهرست فایل ورد کامل تحقیق پژوهشی درباره تأثیر عملیات آنزیمی بر پرزهای سطحی پارچه پنبه‌ای و تحلیل تغییرات فنی

فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه ۱
فصل اول: کلیات آنزیم ها
۱-۱- آنزیمها ۳
۱-۲- نامگذاری آنزیمها ۵
۱-۳- اثر PH بر فعالیت آنزیم ۵
۱-۴- اثر دما بر واکنشهای آنزیمی ۶
۱-۵- بازدارندگی فعالیت آنزیم ۶
۱-۶- خواص برجسته آنزیمها ۹
۱-۷- ویژگی آنزیمها برای سوبسترا ۹
۱-۸- آنزیمهای سلولاز ۱۰
۱-۹- کاربرد آنزیمها در صنعت نساجی ۱۲
۱-۱۰- کاتیونی کردن ۱۷
۱-۱۱- رنگرزی ۱۸
۱-۱۲- کهنه نما کردن ۱۹
۱-۱۳- سایر کاربردها ۲۰
۱-۱۴- اثر آنزیم بر کاهش وزن و استحکام ۲۱
۱-۱۵- اثر زمان و غلظت آنزیم در فرآیند ۲۱
۱-۱۶- اثر PH در تکمیل آنزیمی پنبه ۲۱
۱-۱۷- اثر دما در تکمیل آنزیمی پنبه ۲۲
۱-۱۸- مکانیسم فعالیت تخریبی سلولاز ۲۵
۱-۱۹- روشها ۲۸
۱-۲۰- بیوپوبلیشینگ ۲۹
۱-۲۱- خاتمه فرآیند ۳۱
فصل دوم: مقالات مربوط به عملیات آنزیم زنی و بررسی جذب رنگ
۲- ۱- هیدرولیز الیاف پنبه ای توسط سلولاز ۳۴
۲-۲- هیدرولیز مجدد بافت پنبه ای هیدرولیز شده با ا فزایش سلولاز جدید ۳۵
۲-۳- تغییرات ظرفیت جذب سلولاز پس از هیدرولیز مجدد ۳۶
۲-۴- تغییرات خواص ساختاری الیاف پنبه ای از راه آنالیز دستگاهی SEM و AFM و X-rag و FT-IR در خلال هیدرولیز توسط آنزیم ۳۷
۲-۵- تعیین شدت های مربوط به پیوند هیدروژنی توسط FT-IR ۳۸
۲-۶- تعیین تغییرات ملکولی توسط XRD ۳۸
۲-۷- هیدرولیز الیاف پنبه ای با سلولاز خام در طولانی مدت ۳۹
۲-۸-هیدرولیز دوباره الیاف پنبه ای با سلولاز خام تازه ۴۲
۲-۹- کاهش ظرفیت جذب سلولاز در خلال هیدرولیز ۴۲
۲-۱۰- تأثیر کریستالی شدن سلولز روی میزان هیدرولیز ۴۴
۲-۱۱- تغییرات ماوراء ساختاری مشاهده شده توسط AFM ۴۷
۲-۱۲- تغییرات ساختاری الیاف پنبه ای آشکار شده با FI-IR اسپکتروسکوپی ۵۱
۲-۱۳- افزایش شدت های مربوط به شبکه پیوند هیدروژنی ۵۲
۲-۱۴- تغییرات باندهای مادن قرمز در نواحی /Cm 800-1400 ۵۳
۲-۱۵- بررسی تغییرات در پنبه آنزیم زده اعم از جذب رنگ و مرفولوژی پنبه ۵۴
۲-۱۶- کارهای آزمایشی ۵۷
۲-۱۷- روش آنزیم زنی ۵۸
۲-۱۸- روش رنگرزی ۵۹
۲-۱۹- اندازه گیری توسط اشعه ایکس ۵۹
۲-۲۰- اندازه گیری طیف نسبی مادن قرمز ۶۱
۲-۲۱- اندازه گیری طیف نسبی رامان ۶۱
۲-۲۲- مشاهدات مربوط به میکروسکوپ الکترونی ۶۱
۲-۲۳- جذب رنگ لیف پنبه ای مرسریزه عمل شده با سلولاز ۶۴
۲-۲۴- تغییر حالت درجه کریستالی الیاف عمل شده توسط سلولاز و جذب رنگ ۶۶
۲-۲۵- میکروسکوپ الکترونی ۷۰
۲-۲۶- قابلیت رنگرزی الیاف سلولزتوسط رنگهای راکتیو که قبلاً تحت عمل آنزیم سلولاز قرار گرفته ۷۵
۲-۲۷- روش رنگرزی ۷۹
۲-۲۸- اندازه گیری توسط اشعه ایکس ۸۰
۲-۲۹- اندازه گیری طیف IR ۸۵
۲-۳۰- رنگرزی الیاف عمل شده توسط سلولاز ۸۷
۲-۳۱- لیف رنگ شده که توسط سلولاز عمل شده است ۸۸

فصل سوم: آزمایش ها و محاسبات
۳-۱-مقدمه ۹۲
۳-۲- کارهای آزمایشی ۹۲
۳-۳- گراف های رنگرزی ۹۴
۳-۴- بررسی تغییرات در ساختار سلولز به وسیله SEM ۱۲۳
فصل چهارم: اطلاعات تکمیلی
۴-۱- مشخصات فنی پارچه ۱۴۵
۴-۳- مشخصات رنگ های مورد آزمایش ۱۴۶
۴-۴- گزارش بررسی نمونه های ارسالی پارچه پنبه ای آنزیم زده با SEM ۱۵۰
۴-۵- توضیح مختصر روش آماری تاگوچی ۱۵۴
نتایج ۱۷۰
منابع و مآخذ ۱۷۱

فهرست اشکال
عنوان صفحه
فصل اول: کلیات آنزیم ها
شکل ۱-۱- شکسته شدن پیوند۱،۴- – گلوکزیدی توسط آنزیم سلولاز ۲۶
فصل دوم: مقالات مربوط به عملیات آنزیم زنی و بررسی جذب رنگ
شکل ۲-۱ هیدرولیز طولانی مدت الیاف پنبه ای توسط سلولاز A قندهای احیاء شونده B – تغییرات فعالیت های سلولاز – C- عمل مختلف برای CBH ۴۱
شکل۲-۲ مقایسه کاهش وزن به درصد الیاف پنبه ای بعد از ۶ ،۱۲ ، ۱۸ روز هیرولیز ۴۲
شکل ۲-۳ تغییرات ظرفیت جذب بعد از هیدرولیز – تغییر ظرفیت جذب سلولاز روی الیاف پنبه بدون پروسس عدمجذب -B- تغییر ظرفیت جذب خاصه الیاف در سدیم استات بافر در دمای ۴۰ درجه وزمان ۱۰ دقیقه ۴۴
شکل ۲-۴ تغییرات مورفولوژی الیاف پنبه ای توسطSEM الیاف پنبه ای هیدرولیز شده برای ۶ روز D الیاف پنبه ای هیدرولیز شده برای ۱۲ روز ۴۶
شکل ۲-۵ تغییرات مورنولوژی الیاف پنبه ای توسطAFM الیاف پنبه ای هیدرولیز شده برای ۶ روز D الیاف پنبه ای هیدرولیز شده برای ۱۲ روز ۴۹
شکل ۲-۶ ۵۴
شکل ۲-۷ کاهش وزن در اثر عمل سلولاز در برابر زمان عمل برای الیاف مرسریزه شده و فرآوری نشده رانشان می دهد ۵۸
شکل ۲-۸ XRD الیاف پنبه ای مرسریزه شده عمل شده – پلان های Iو II نشان دهنده سلولز I و سلولز II می باشد ۶۰
شکل ۲-۹ جذب ۳ رنگ راکتیو میل ترکیبی Congo Red د ربراب کاهش وزن در اثر عمل سلولاز روی فیبر عمل نشده ۶۲
شکل۲-۱۰ جذب دو رنگ راکتیو ومیل ترکیبی Congo Red درمقابل افت وزن در اثر عمل سلولاز روی لیف مرسریزه شده ۶۵
شکل ۲-۱۱ حالت کریستالی الیاف پنبه ای مرسریزه شده و عمل شده در برابر افت وزن ۶۸
شکل ۲-۱۲ الگوهای XRD لیف پنبه ای عمل نشده وعمل شده باسلولاز برای درصد کاهش وزن نمونه باصفر درصد افت وزن ماده اولیه است برای عمل با سلولاز حرفهای I وII پلان ها نشان دهنده سلولز I وII می باشد ۶۹
شکل ۲-۱۳ الگوهای XRD لیف پنبه مرسریزه و عمل شده با سلولاز برای درصد افت وزن نمونه با صفر درصد کاهش وزن در ماده اولیه برای عمل با سلولاز است.II,I پلان ها نشان دهنده سلولاز II,I می باشد ۶۹
شکل ۲-۱۴ SEM (a) میگروگرافهای لیف پنبه عمل نشده(۲) درشت نمایی بالاتر از (۱) (b)SEM میکروگرافهای لیف پنبه عمل نشده با افت وزن ۴/۹ درصد که با سلولاز فرآوری شده بود (۲) درشت نمایی بالاتراز (۱) (c) میکرولیف عمل نشده با افت وزن ۳/۱۷ درصد عمل شده با سلولاز ۷۳
شکل ۲-۱۵ SEM میکرو گراف های (a) لیف پنبه مرسریزه (b) لیف پنبه مرسریزه با افت وزن ۱/۶ درصد عمل شده با سلولاز و (c) لیف پنبه مرسریزه شده با افت وزن ۲۵ درصد عمل شده با سلولاز (d) لیف پنبه ای مرسریزه شده با افت وزن ۱/۳۷ درصد عمل شده با سلولاز [(۲) بزرگنمایی بیشتر از (۱)] . ۸۲
شکل ۲-۱۶ حالت تبلور Xc حاصله از اشعه x در برابر کاهش وزن به علت عمل سلولاز را برای الیاف پلی نوزیک و کوپرا نشان می دهد. ۸۳
شکل ۲-۱۷ اندکس تبلور Ic بدست آمده توسط روش IR را دربرابر کاهش وزن بعلت فرآوری توسط سلولاز را برای لیف های کوپرا وپلی نوزیک نشان می دهد. ۸۴
شکل ۲-۱۸ نمودار عرضی کامل شدت نیمه ماکزیمم یک بازتاب اشعهX 2/1 را در برابر کاهش وزن در اثر عمل با سلولاز را برای الیاف پلی نوزیک و کوپرا نشان می دهد. ۸۴
شکل ۲-۱۹ نمودار جذب رنگ تا مرحله اشباع را در برابر کاهش وزن در اثر عمل با سلولاز برای لیف نشان می دهد. ۸۵
شکل ۲-۲۰ نمودار جذب رنگ تا مرحله اشباع در برابر کاهش وزن بعلت عمل توسط سلولاز را نشان می دهد میل ترکیبی Congo Red نیز درج شده است. ۸۶
شکل ۲-۲۱ افت وزن بعلت عمل سلولاز در برابر جذب رنگ لیف پنبه ای یا پنبه ۸۸
فصل سوم : آزمایش ها و محاسبات
شکل ۳-۱ تصاویر SEM بر روی پارچه خام ۱۲۴
شکل ۳-۲ تصاویر SEM بر روی پارچه آنزیم خورده ۲% ۱۲۷
شکل ۳-۳ تصاویر SEM بر روی پارچه آنزیم خورده ۶% ۱۳۰
شکل ۳-۴ تصاویر SEM بر روی پارچه آنزیم خورده ۱۰% ۱۳۳
فصل چهارم: اطلاعات تکمیلی
شکل ۴-۱ دستگاه SEM ۱۵۷

فهرست جداول
عنوان صفحه
فصل اول: کلیات آنزیم ها
جدول ۱-۱- PH محلول بافر اسید استیک واستات سدیم ۲۲
جدول ۱-۲ سنگ شویی ۲۸
جدول ۱-۳ پدبچ ۳۰
فصل دوم: مقالات مربوط به عملیات آنزیم زنی و بررسی جذب رنگ
جدول۲-۱ تعیین پارامتر ساختاری لیف پنبه (لیفA )در حلال هیدرولیزبا آنزیم ۴۴
جدول ۲-۲ آنالیز سطحی تصاویر هیدرولیز آنزیمی الیاف پنبه ای ۴۷
جدول ۲-۳ ۵۲
جدول ۲-۴ ساختمان رنگها ۷۸
فصل سوم : آزمایش ها و محاسبات
جدول ۳-۱ روش آماری تاگوچی ۹۳
جدول ۳-۲ مواد مورد استفاده در رنگرزی با رنگ مستقیم ۹۴
جدول ۳-۳ مواد مورد استفاده در رنگرزی با رنگ راکتیو ۹۵
جدول ۳-۴ کلیه محاسبات انجام شده بر روی پارچه پنبه ای ۹۶
جدول۳-۵ درصد کاهش وزن در اثر آنزیم زنی ۱۱۹
جدول۳-۶ درصد استحکام باقی مانده نسبت به آنزیم ۱۲۰
جدول۳-۷ درصد رمق کشی برای رنگ راکتیو ۱۲۱
جدول۳-۸ درصد رمق کشی برای رنگ مستقیم ۱۲۲
جدول۳-۹ نمونه های رنگ شده با رنگ مستقیم ۱۳۶
فصل چهارم: اطلاعات تکمیلی
جدول ۴- ۱ کالیبراسیون رنگ راکتیو ۱۵۲
جدول ۴-۲ کالیبراسیون رنگ مستقیم ۱۵۴
فهرست نمودارها
عنوان صفحه
فصل اول: کلیات آنزیم ها
نمودار ۱-۱ فعالیت آنزیم سلولاز اسیدی بر حسب درجه حرارت ۲۴
نمودار ۱-۲ تأثیر دما درفعالیت سلولاز محصول شرکت Sandoz ۲۵
نمودار ۱-۳ روش استفاده آنزیم سلولاز روی پارچه پنبه ای ۳۰
فصل دوم: مقالات مربوط به عملیات آنزیم زنی و بررسی جذب رنگ
فصل سوم : آزمایش ها و محاسبات
نمودار۳-۱درصدکاهش وزن نسبت به آنزیم ۱۱۹
نمودار۳-۲ درصد استحکام باقی مانده نسبت به آنزیم ۱۲۰
نمودار۳-۳ درصد رمق کشی برای رنگ راکتیو ۱۴۴
نمودار۳-۴ درصد رمق کشی برای رنگ مستقیم ۱۵۰
فصل چهارم: اطلاعات تکمیلی
نمودار۴-۱ رنگ راکتیو ۱۵۱
نمودار۴-۲ Abs رنگ راکتیو ۱۵۲
نمودار۴-۳ رنگ مستقیم ۱۵۳
نمودار۴-۴ Abs‌ رنگ مستقیم ۱۵۳


آنزیمها پروتئینهای هستند که با وزن ملکولی زیاد که واکنش های بیولوژیکی را کاتالیست می کنند ولی با کاتالیزورهای معمولی تفاوت دارند چون در حرارت و PH محدودی عمل می کنند .
ما در این پروژه با آنزیم سلولاز ، بر روی پارچه پنبه ای تحقیق کرده ایم که سلولاز ها کاتالیست های پروتئینی کلوئیدی با وزن ملکولی بالا است که دستخوش تغییر شده و از موادی چون Triehoderma ، fasariumsolani ، Aspergillusniger و Trichodermavride و غیره تشکیل می گردد که سرعت تغییر پذیری بالایی دارد .
طبقه بندی سلولاز ها معمولا بر اساس محدوده PH حداکثر فعالیت آن ها ،صورت می گیرد . که به سه دسته تقسیم می شوند
۱- پایدار در اسید
۲- پایدار در محیط خنثی
۳- پایدار در قلیا
سلولاز برای انجام عملیات نهایی بر روی لیف های سلولزی مورد استفاده است و قابلیت رنگ شدن لیف پنبه ای هیدرولیز شده با سایر الیاف تولید شده و هیدرولیز شده فرق دارد.
همچنین در مقالات علمی مطرح شد که نفوذ آنزیم در الیاف پنبه ای تا الیاف سلولز باز یافته راحتر است. لیف پنبه ای برای تهیه لباس بسیار مناسب است بنابراین مطالعه تأثیر سلولاز روی ساختمان مورفولوژی پنبه حائز اهمیت است .

فصل اول
کلیات آنزیم ها

۱-۱- آنزیمها
آنزیمها پروتئین هایی هستند با وزن مولکولی زیاد( در حدود۱۰۰،۰۰۰ ) که واکنشهای بیولوژیکی راکاتالیز می کنند، ولی با کاتالیزورهای معمولی تفاوت دارند چون در حرارت و PH محدودی عمل می کنند و اصطلاحاً به آنها بیوکاتالیزور گفته می شود. آنزیمها به علت ویژیگی فوق العاده کاتالیزی که دارند در زمره مهمترین مولکولهای حیاتی شناخته شده اند.
تا سال ۱۸۷۷ از نام آنزیم ( به معنی خمیر مایه) استفاده نمی شد ولی ازمدتها قبل از این تاریخ می دانستند که کاتالیزورهای بیولوژیکی در تخمیر قندها وتبدیل آنها به الکل نقش دارند واز این رو نام مایه را به آنها اطلاق می کردند.
اولین نظریه کلی راجع به کاتالیز شیمیایی توسط آنزیمها در سال ۱۸۳۵ به وسیله برزلیوس منتشر شد، که شامل مثالی بود از دیاستاز مالت که امروزه به عنوان یک آنزیم شناخته شده است و متذکر شد که هیدرولیز نشاسته تحت تأثیر این دیاستاز به طور مؤثری کاتالیز می شودتا بوسیله اسید سولفوریک .
در سال ۱۸۶۰ لوئی پاستور نظریه خود رادر مورد آنزیم اینطور عنوان کرد که آنزیمها جزئی از ساختمان سلولی ماده مخمر هستند تا این که در سال ۱۸۹۷ ادوارد بوخنر با جدا سازی آنزیمهای مسئول تخمیر الکلی از مخمر آن بزرگترین واقعه مهم در تاریخ تحقیقات آنزیم شناسی را انجام داد. زیرا او به روشنی نشان داد که آنزیم های که یک واکنش را کاتالیز می کنند مستقل از ساختمان سلولی عمل می کنند.
در سال ۱۹۲۶ برای اولین بار یک آنزیم به صورت خالص و متبلور به دست آمد این آنزیم اوره آز بود که توسط J.B samaner از عصاره نوعی باقلا جدا شده بود. سامنر ثابت کرد که بلورها پروتئینی اند ونتیجه گرفت که برخلاف نظریات دانشمندان آن زمان، آنزیمها از نوع پروتئین هستند.
در حال حاضر ۲۰۰۰نوع مختلف آنزیم شناخته شده واکثر آنها به صورت کاملاً خالص جدا شده اند ودر حدود ۲۰۰ عدد از آنها به صورت متبلور به دست آمده اند.
اطلاعات زیادی در مورد عملکرد آنزیمها در دست نیست و بسیاری از چیزها درمورد آنها نا شناخته مانده است . علاوه بر این هنوز مشخص نشده که چگونه آنزیمها
می توانند واکنش شیمیایی را با چنین بازده – دقت و ویژگی ،کاتالیز نمایند[۱].

۱-۲- نامگذاری آنزیمها
نامگذاری و طبقه بندی آنزیمها بر مبنای نام ماده ای که باید تجزیه گردد مشخص می شود ماده ای که توسط آنزیم تجزیه می گردد را سوبسترا می گویند.
برای تعیین نام آنزیمها پسوند آز (Ase) را به نام سوبسترا اضافه می کنند مثلاً آنزیم اوره آز هیدرولیز اوره را به آمونیاک وگاز کربنیک کاتالیز می کند.
آنزیم فسفاتاز که باعث هیدرولیز نمکهای فسفات می شود.
آنزیم پروتاز که باعث هیدرولیز پروتئین ها می شود.
آنزیم آمیلاز که باعث هیدرولیز نشاسته می شود.
۱-۳- اثر PH بر فعالیت آنزیم
اغلب آنزیمها در یک PH مشخص دارای فعالیت ماکزیمم می باشند ودر PH بالاتر و یا پایین تر از آن فعالیتشان کاهش می یابد . هرچند که نمودار فعالیت بر حسب تغییرات PH بسیاری ازآنزیمها زنگی شکل است ولی ممکن است بطور قابل ملاحظه‌ای با هم متفاوت باشند.
تاثیر PH بر فعالیت آنزیم برای هر آنزیم مشخص به رفتار اسیدی- بازی آنزیم و سوبسترا بستگی دارد و همچنین به بسیاری از عوامل دیگر که تجزیه و تحلیل آنها معمولاً مشکل است. در اکثر مطالعاتی که بر روی آنزیمها صورت می گیرد PH در PH مطلوب یا نزدیک به آن ثابت نگه داشته می شود[۱].
۱-۴- اثر دما بر واکنشهای آنزیمی
همانطور که برای بسیاری از واکنشهای شیمیایی صدق می کند معمولاً سرعت واکنش‌های کاتالیز شده به وسیله آنزیم با افزایش دما زیاد می شود واین افزایش در محدوده‌ای است که در آن آنزیم پایدار و دارای فعالیت کامل است.
هرچند غالباً به نظر می رسد که واکنشهای کاتالیز شده به وسیله آنزیم دارای یک دمای مطلوب باشند، لیکن وجود قله در اینگونه نمودارهای فعالیت کاتالیتیک برحسب دما، به این علت است که آنزیم ها به واسطه پروتئینی بودنشان با گرم شدن تغییر ماهیت می دهند و به محض اینکه دما از حدی فراتر رود غیر فعال می شوند.
بیشتر آنزیمها در دماهای بالای ۵۵ تا۶۰ درجه سانتی گراد غیرفعال می شوند، لیکن بعضی از آنها در دماهای بسیار بالاتر نیز پایدار و فعال باقی می مانند. به عنوان مثال می توان از آنزیمهای گونه های مختلف باکتریای گرمادوست که درچشمه های آب گرم زندگی می کنند نام برد، این آنزیمها حتی در دماهای بالای ۸۵ درجه سانتی گراد نیز فعالند.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.