فایل ورد کامل مقاله پژوهشی درباره شناسایی و معرفی میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا موجود در محیط خلأ مواد غذایی کنسرو شده


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
2 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل مقاله پژوهشی درباره شناسایی و معرفی میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا موجود در محیط خلأ مواد غذایی کنسرو شده دارای ۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل مقاله پژوهشی درباره شناسایی و معرفی میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا موجود در محیط خلأ مواد غذایی کنسرو شده  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مقاله پژوهشی درباره شناسایی و معرفی میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا موجود در محیط خلأ مواد غذایی کنسرو شده،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل مقاله پژوهشی درباره شناسایی و معرفی میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا موجود در محیط خلأ مواد غذایی کنسرو شده :

مقدمه

کلستریدیوم بوتولینیوم، کلستریدیوم پرفرنژانس، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا و شیگلا از جمله میکروارگانیسم های بیماری زایی هستند که می توانند در صورت مساعد بودن شرایط براحتی در مواد غذایی کنسرو شده رشد و تکثیر نموده و باعث فساد آنها شوند. کلستریدیوم بوتولینیوم یکی از انواع میکروارگانیسم های بی هوازی است که تولید هاگ می نمایند و بیشتر از سایر میکروارگانیسم ها بهداشت و سلامت کنسروها را تهدید می کند.

در این مقاله ضمن بیان مراحل نهـایی کنسروسـازی و رعایـت اصول میکروب زدایـی، بـه معرفـی میکروارگانیسـم هـای فـوق و بیماریهایی ناشی از آنها می پردازیم.
هواگیری و عبور از تونل اگزاست۱

قوطی های کنسرو، پر و آماده درب بندی می شـوند ولـی لازم است قبل از درب بندی حتماّ هواگیری شوند در شرایط عادی پس از پر کردن قوطی و قبل از درب بندی مقدار فشـار هـوای فضـای خالی بالای قوطی با فشار جـو برابـر اسـت . چنانچـه قـوطی هـا هواگیری نشده درب بندی شوند پس از قـرار گـرفتن در اتـوکلاو

۱ Exhausting

وافزایش ناگهانی فشار داخلـی قـوطی سـبب بـاز شـدن درزهـا و قابلیت نفوذپذیری قوطی های کنسرو می گردد.

بنابراین معلوم می گردد که برای جلوگیری از این حالت ضروری است درون قوطیهای کنسرو قبل از مرحله درب بندی یک خلاء جزئی ایجاد گردد. بوجود آمدن خلاء جزئی در قوطیهای کنسرو علاوه بر کاهش بروز آسیبهای احتمالی به درزهای موجود، در شناسایی بعدی قوطیهای متورم نیز مؤثر است زیرا دو انتهای قوطیهایی که در آنها خلاء جزئی وجود دارد در پایان مرحله اتوکلاو و سرد شدن قوطی ، کمی مقعر و فرو رفته خواهد بود. به همین دلیل قوطیهایی که انتهای آنها باد کرده و متورم باشد به آسانی شناسایی شده و مورد آزمایش قرار می گیرند.

خلاء جزئی را می توان به چند طریق در قوطیهای کنسرو ایجاد نمود که از جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود :
-۱ پر کردن قوطی به وسیله ماده غذایی داغ و درب بندی سریع آن.
-۲ پر کردن قوطی با ماده غذایی سرد و حرارت دادن آن تا دمای ۸۰ – ۹۵ درجه سانتی گراد و درب بندی سریع آن.

-۳ خارج کردن هوای داخل قوطی بوسیله پمپ خلاء و درب بندی آن.
-۴ جایگزین کردن فضای بالای قوطی کنسرو بوسیله بخار داغ و درب بندی سریع آن.
مناسبترین روش برای تخلیه هوای قوطیهای کنسرو جایگزینی آن با بخار آب می باشد. در این روش قوطیهای کنسرو پس از دریافت افزودنیهای لازم از روی نوار نقاله وارد محفظه تخلیه هوا می شوند این محفظه عایق بندی شده و دارای بخار آب ۹۵ درجه می باشد. بخار آب فضاهای خالی قوطیهای کنسرو را در حین عبور از تونل پر می کند.

در پایان مراحل فوق، قوطیهای کنسرو با خروج از تونل تخلیه هوا به سرعت درب بندی می گردند، در غیر اینصورت قوطی کنسرو فضای خالی خود را از دست خواهد داد و خلاء مورد نظر ایجاد نخواهد شد.

درب بندی

درب بندی در کنسروسازی از حساسترین مراحل تولید بشمار میرود، بطوری که اگر در خط کنسروسازی درب بندی ناقص صورت پذیرد کنسرو تولید شده مطمئن و قابل مصرف نخواهد بود. برای اینکه قوطی درب بندی شود، پس از عبور از تونل و تخلیه هوای بالای قوطی بوسیله بخار آب، بلافاصله درب فلزی آنرا روی بدنه پرس می نمایند. این عمل به وسیله دستگاه درب بندی انجام می گیرد.

برای اینکه درب و بدنه بهم متصل و درگیر شوند دستگاه درب بندی طی دو مرحله عمل درب بندی را کامل می کند.
در مرحله اول خمش لازم بین بدنه و درب ایجاد می گردد ودر مرحله دوم این خمش را متراکم و پرس می نمایند، بطوری که هیچ منفذی بین دو لایه فشرده (درب و بدنه) وجود نداشته باشد.

برای اطمینان از آب بندی شدن درب و بدنه قوطی معمولاّ محل اتصال درب را توسط ماده ای به نام ماستیک که نوعی لاک است می پوشانند. در پایان مرحله درب بندی، قوطیها از درون یک دستگاه شستشو عبور داده می شوند.

دراین دستگاه آب داغ با فشار برروی قوطیها اسپری می گردد.

البته در بعضی کارخانجات قوطیهای کنسرو از حوضچه های آب داغ حاوی مواد پاک کننده عبور داده می شوند. طی این عمل روغن و سایرموارد چسبیده به قوطی از آن جدا شده و قوطیهای پر شده برای مرحله بعدی آماده می شوند.

اتوکلاوکردن یا فرایند حرارتی

هدف اصلی از قرار گرفتن قوطی های کنسرو در دستگاه هـای اتوکلاو پختن مواد غذایی محتوی قوطی و غیر فعال نمـودن تمـام باکتریها و آنزیمهای است که ممکن است در قوطی وجـود داشـته باشد. البته درجه حرارت و زمان لازم برای غیر فعال کردن باکتریها بیشتر از حدی است که برای پختن مواد غذایی و غیر فعـال کـردن آنزیمها لازم می باشد. این علل در اتوکلاو به وسیله حرارت تحت فشار بخارآب انجام می گیرد.

۱۳۱

هرچند نابودی کامل باکتریها توسط فرایند حرارتی امکان پذیر نیست ولی درجه حرارت و فشار اتوکالا و شرایطی را در کنسرو ایجاد می کند که امکان هر گونه بیماری زایی از باکتریهای احتمالی آن گرفته می شود.

مدت زمان ماندگاری قوطیها به درجه حرارت و فشار اتو کلاو

و همچنین به عواملی از جمله اندازه قوطیها، اسیدیته محتویات قوطی، میزان بار آلودگی و ترکیب شیمیایی مواد داخل قوطی و همچنین جنس قوطیها و مدت ماندگاری در تونل اگزاست بستگی دارد. نحوه کار اتوکلاو به این صورت است که قوطیها پس از درب بندی و شستشو در سبدهای فلزی مشبک مخصوص قرار گرفته و بوسیله جرثقیل به داخل اتوکلاو منتقل می شوند. پس از بسته شدن درب اتوکلاو، بخار آب گرم با فشار به داخل دستگاه تزریق می گردد. هوای داخل اتوکلاو به تدریج تخلیه شده و فشار مداوماً افزایش می یابد. فشار اتوکلاو معمولاً ۲۰ـ۱۰ پوند براینچ مربع و دما در حدود ۱۲۱ـ ۱۰۵ درجه سانتیگراد و مدت ماندگاری برحسب نوع کنسرو و اندازه قوطی بین ۳۰ ـ۲۰ دقیقه به طول می انجامد. در پایان مدت زمان یاد شده شیر تنظیم ورودی بخار بسته

و شیر خروجی آن باز می گردد تا به تدریج دما و فشار کاهش یافته و به تعادل با محیط برسند . سپس شیر مخصوص آب سرد را باز کرده تا آب وارد محفظه اتو کلاو گردد. در نتیجه یک شوک حرارتی حاصل می گردد بدینوسیله استریلیزاسیون قوطیهای کنسرو کامل می گردد. اتوکلاو ممکن است بصورت افقی یا عمودی باشد که نحوه عملکرد هر دو یکسان است.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.