فایل ورد کامل مقاله علمی درباره نقش دما در مدیریت و کنترل آفات انباری و بررسی سازوکارهای زیست‌محیطی مرتبط


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
2 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل مقاله علمی درباره نقش دما در مدیریت و کنترل آفات انباری و بررسی سازوکارهای زیست‌محیطی مرتبط دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل مقاله علمی درباره نقش دما در مدیریت و کنترل آفات انباری و بررسی سازوکارهای زیست‌محیطی مرتبط  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مقاله علمی درباره نقش دما در مدیریت و کنترل آفات انباری و بررسی سازوکارهای زیست‌محیطی مرتبط،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل مقاله علمی درباره نقش دما در مدیریت و کنترل آفات انباری و بررسی سازوکارهای زیست‌محیطی مرتبط :

مقدمه

یکی از روشهای متداول برای کنترل آفات انباری، استفاده از آفتکشهای گازی۱ میباشد. بوند۲ در سال ۱۹۸۹ تعداد زیادی از آفتکشهای گازی را برای کنترل آفات انباری معرفی نمود. ۱۰ سال بعد، تنها فسفین و متیلبروماید

بهعنوان سموم گازی که بیشترین میزان مصرف را دارند، از بین آفتکشهای گازی معرفی شده توسط بوند، فسفید آلومینیوم باقی ماندند. این در حالی بود که واتسون۳ در سال ۱۹۹۲ متیلبروماید را بهعنوان سمی گازی که دارای خاصیت سرطانزایی است و باعث از بین رفتن لایه ازون میشود، معرفی نمود. در سالهای اخیر، توجه خاصی به متیلبروماید در کنترل آفات انباری شده است زیرا یکی از مهمترین موادی است که روی لایه ازون تاثیر نامطلوبی دارد ۳)، ۴ و .(۱۸ همین موارد موجب گردید که استفاده از این ماده شیمیایی در سال ۲۰۰۵ میلادی در ایالات متحده ممنوع شناخته شود. آلاوانژ و گری در سال ۱۹۹۰ اعلام داشتند که فسفین باعث ایجاد اختلالات کروموزومی در افرادی میشود که در تماس مستقیم با این سم هستند. همچنین، مقاومت آفات انباری نسبت به فسفین از کشورهای

بسیاری گزارش شده است ۶)، ۸ و .(۲۳ در آمریکا نیز مصرف اتیلندیبروماید در سال ۱۹۸۴ روی محصولات

۱- Fumigants

۳۶

کشاورزی و مواد غذایی انباری بهدلیل خاصیت سرطانزایی ممنوع اعلام شد. در قرن بیستم بهدلیل افزایش آگاهی از

خطر سموم شمیایی مورد استفاده در مدیریت آفات روی سلامتی انسان و ماندگاری سموم در محیطزیست، ترجیح استفاده از سموم در مصرف کنندگان تغییر کرده است ۱۵) و .(۱۶ در هر حال، نیاز به استفاده از روشهای جایگزین برای کنترل آفات در صنایع فراوری مواد غذایی بهشکل روزافزونی احساس گردید. همچنین، در این رابطه نیاز به ضدعفونی محصولات باغبانی، انواع خشکبار و میوهها وجود داشت ۲۷) و .(۲۸ روشهای متعددی وجود دارند که

میتوان انتظار داشت بهجای متیلبروماید مورد استفاده قرار گیرند. یکی از این روشهای جایگزین، استفاده از دماهای

بالا و یا گرمادهی میباشد که این روش مهمترین روش شناخته شده در صنایع غذایی در طی ۸۰ سال گذشته است.

در دهه ۱۹۳۰، روشهای گرمادهی به سرعت تجاری گردند و به شکل گستردهای مورد استفاده روز افزون قرار گرفتند. این روش ارزان بود و کارایی خوبی داشت ۱۰) و .(۱۸

چگونگی تاثیر دما در کنترل آفات انباری

گرما و تغییرات آن در نگهداری فراوردههای انباری بهویژه در مناطق گرمسیر و نیمهگرمـسیر نقـش بـسیار مهمـی

دارد. در هوای گرم و مرطوب، تنفس و سوخت و ساز جوانههای دانهها آنچنان افزایش پیدا میکند که ممکـن اسـت غلات و دیگر دانهها شروع به جوانه زدن نمایند. افزایش دمای محیط بهطور طبیعی در بالا رفـتن گرمـای انبـار مـوثر است. البته بالارفتن دمای انبارها تحت تاثیر عوامل مختلفی میباشد که از جمله ایـن عوامـل: تـنفس خـود دانـههـای انباری، فعالیت شدید حشرات و فضای خود انبار را میتوان نام برد که این گرما از عوامـل مـوثر در افـزایش فعالیـت زیستی میباشد، بهویژه اگر با رطوبت همراه باشد. بههمین دلیل، برای بهداشت انبارها و حفظ قوه جوانـهزنـی بـذرها

باید دمای انبارها را با مدیریت خوب کنترل کنیم. راهکار دماهای بالا، قرار گـرفتن در معـرض دمـایی تنهـا ۵ درجـه سلسیوس بالاتر از دمای اپتیمم میباشد که قادر است رشد و فعالیت حشره را ضعیف یا متوقف کند و بسته بـه گونـه

حشره میتواند باعث مرگ شود. قرار گرفتن در معرض دماهای بین ۴۲ تا ۵۰ درجه سلسیوس برای یک دوره زمـانی کوتاه (چند ثانیه تا کمتر از یک ساعت) عموما بیش از ۹۰ درصد مرگ و میر ایجاد میکند. توانایی یک حـشره بـرای زنده ماندن در دماهای بالا بستگی به فاکتورهایی مشابه بقا در دماهای پایین دارد از جمله رطوبت نسبی، سازگاری بـا آب و هوای جدید، طول مدت در معرض قرارگیری، گونه و مرحله رشدی. اختلاف عمده میان طرز عمل دماهای بالا

و پایین، طول مدت در معرض قرارگیری لازم جهت کنترل است. در مورد دماهای سرد کشنده، مدت زمان در معرض قرارگیری نسبت به دماهای بالای کشنده طولانیتر است، در حالی که طولانی شدن مدت در معرض قـرار گـرفتن در دماهای بالا ممکن است ریسک خسارت وارده به کالا یا محصول را افزایش دهد، مانند افزایش جوانـهزنـی و کـاهش
کیفیت پخت. بهعبارت دیگر، ضدعفونی با دماهای بالا زمانی قابل اجرا است کـه دوبـاره خنـک کـردن محـصول بـه

سرعت انجام گیرد. اگر خنک کردن مجدد محصول آهسته انجام گیرد، ممکن است غلات را مدتی طـولانی در دمـای

اپتیمم نگه دارد و دوباره رشد قارچها و دیگر عوامل اتفاق بیفتد. بیشتر روشها سعی دارند دمای غلات را تا بالای۶۰ درجه سلسیوس در یک دوره کوتاه زمانی (چند ثانیه) بالا ببرند. طبق نظر ماهروف و همکاران در سال ۲۰۰۳ و داودی در سال ۱۹۹۷، تیمار گرما به این شکل صورت میگیرد که دمای هوای اطراف مواد غذایی به میـزان ۵۰ تـا۶۰ درجـه

۳۷

سلسیوس بهمدت ۲۳ تا ۳۶ ساعت بالا نگه داشته میشود تا اینکه مرگ حشرات موجـود در محـصولات کـشاورزی

حادث گردد ۱۲) و .(۱۷ مهمترین چالشی که دراین رابطه وجود دارد، عدم یکنواختی هوای گرم میباشد که در هر دو روش هوادهی بهصورت افقی و یا عمودی، این مشکل دیده میشود ۷)، ۹ و .(۱۴ در برخی مـوارد گرمـادهی باعـث میشود که مواد غذایی بیش از انـدازه مورد نیاز (بیش از ۶۰ درجه سلسیوس) گرم شوند در حالیکه بخشهای دیگـر ممکن است کمتر (کمتر از ۵۰ درجه سلسیوس) گرم شوند ۵)، ۱۰، ۱۳، ۱۴، ۱۵، ۱۹، ۲۰، ۲۵ و .(۲۶ عدم استفاده از

این روش به این دلیل است که شرایط نامطلوبی در محیط ایجاد میشود. در این وضعیت گرمادهی بـیش از انـدازه در

محیط باعث میشود که تجهیزات فراوری و یا دستگاههای مورد استفاده در صنایع غذایی دچار صدمه و آسیب شوند.

در برخی موارد، گزارش شده که این افزایش دما روی ساختارهای چـوبی و اسـتقامت اتـصالات تـاثیر مـیگـذارد و میتواند باعث از بین رفتن اتصالات و لولههای منفذدار شود. مواد و محصولات تولیـد شـده از غـلات بایـد از درون

تجهیزات خاصی عبور داده شوند و این تجهیزات همواره باید پاکیزهسازی گردند. همچنین، این تجهیزات بهطور عمده

رسانایی کمی دارند. به علاوه، گرمادهی کمتر در یک ناحیه روی بقای آفات نیز تاثیر گـذار خواهـد بـود چـرا کـه در

برخی شرایط، این گرمادهی به نحوی نیست که باعث مرگ و میر آفات شود و گرمای ایجاد شده بـرای مـرگ آفـات

کافی نیست و یا زمان گرمادهی برای مرگ حشرات کمتر از مقدار مورد نیاز است. شرایط نامطلوب و یا کمتر از حدی که باعث مرگ ومیر کامل آفات شود نیز میتوانند روی تولیدمثل، لقاح و نشو و نمو نتاج حشرات تاثیرگذار باشند. در گرمادهی میوههای تازه، خشکبار و غلات، دمای بالا طی زمان کوتاه بهکار گرفته میشود تا این که کیفیت محـصولات
تحت تاثیر قرار نگیرد ۱۱)، ۲۴ و .(۲۸

چگونگی اثر دما بر روی تولید تخم

ائوستونیزن در سال (۲۱) ۱۹۳۵ گزارش کرد که دما روی تولید تخم به این صورت اثر میگذارد که تولید تخم در

مرحله بلوغ تحت تاثیر قرار میگیرد. از بین رفتن سلولهای بالغ تخم، اووسیتهای اولیه و ثانویه و یا صدمات مربوط به گرما روی تولید تخم از آثار دماهای بالا میباشند. تغییرات دما بهشکل نامطلوبی روی دستگاه عصبی تاثیر میگذارد. تغییرات ایجاد شده روی دستگاه عصبی نیز روی دستگاه غدد درونریز حشرات تاثیرگذار است.

اشتراک‌گذاری:

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.