فایل ورد کامل مقاله تخصصی درباره گیاه‌شناسی زعفران با تحلیل ویژگی‌های زیستی، ارزش اقتصادی و کاربردهای دارویی


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
2 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل مقاله تخصصی درباره گیاه‌شناسی زعفران با تحلیل ویژگی‌های زیستی، ارزش اقتصادی و کاربردهای دارویی دارای ۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل مقاله تخصصی درباره گیاه‌شناسی زعفران با تحلیل ویژگی‌های زیستی، ارزش اقتصادی و کاربردهای دارویی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مقاله تخصصی درباره گیاه‌شناسی زعفران با تحلیل ویژگی‌های زیستی، ارزش اقتصادی و کاربردهای دارویی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل مقاله تخصصی درباره گیاه‌شناسی زعفران با تحلیل ویژگی‌های زیستی، ارزش اقتصادی و کاربردهای دارویی :

کلیات گیاه شناسی

 

زعفران گیاهی است پایا با ارتفاع تقریبا ۳۰ سانتیمتر که دارای برگهای دراز و سبز مانند تره است . ساقه زیر زمینی آن از دو پیاز تشکیل یم شود . این پیازها سخت و مدور و گوشتدار و پوشدهاز غشاء های نازک قهو های رنگ می باشد . گلهای زعفران ارغوانی ، منظم و شامل لوله ای دراز است که به سه گلبرگ و کاسبرگ منتهی می شود .

 

زعفران خیلی مرغوب قسمت کلاله گل یعنی قسمت انتهایی خامه است و میله خامه ، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشکیل می دهد .

 

برداشت زعفران بدین ترتیب است که قسمت کلاله  هر گل را بر میدارند  و بین کاغذ قرار می دهند تا خشک شود و سپس بستهب ندی می کنند . استندارد زعفران که در فرانسه صورت گرفته است اعلام یم درد که باید ۵۰ عدد از الیاف زعفران بیشتر از۰/۲۷۷ گرم وزن داشته باشد و در صد رطوبت آن ۱۳ درصد باشد . همچنین هر میلی گرم آن باید بتواند ۷۰۰ سانتیمتر مکعب آب را بطور محسوس رنگی کند .

 

ترکیبات شیمیایی:

زعفران دارای مواد چرب ، املا معدنی ف موسیلاژو اسانس های فراوان می باشد .رنگ زعفران مربوط به ماده ای بنام کروسین است که در آن وجود دارد پیاز زعفران سمی است و مصرف یبش از حد آن برای حیوانات کشنده است .

 

خواص داروئی:

زعفران از نظر طبقدیم ایران گرم و خشک است . مهمترین خاصیت زعفران که از قدیم الایام از آن استفاده یم شده است درمان افسردگی می باشد . این خاصیت مهم حتی در شعر شاعران ینز انعکاس یافته است . شاهد آن شعر خاقانی است که می گوید :

 

گر کسی را زعفران شاید فزاید گو فزای

 

                                        چون تو با غم خو گرفتی زعفران کس مخور

 

زعفران دارای بویی  قوی و طعم تلخ می باشد :

 

۱)خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می شود

 

۲)اثر مسکن درد درد

 

۳) قاعده آور است .

 

۴)باعث تحریک اعصاب می شود

 

۵)زعفران خون سازاست و گردش خون را آسان می سازد

 

۶)مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین می برد .

 

۷)قوای جنسی را تقویت می کند

 

۸)کبد را تصفیه وقوی می سازد

 

۹)سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت درد

 

۱۰)کلیه و مثانه را پاک می کند

 

۱۱)آرام بخش و خواب آرو است

 

۱۲)زعفران ضد تشنج است

 

۱۳)گاز معده را برطرف می کند

 

۱۴)ادرار آور است

 

۱۵)و اگر بالاخره می خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید

 

۱۶)فرمول قدیمی زعفران برای تنظیم عادت ماهیانه خانم ها و بازکردن قاعدگی سال هاست که بکار می رود و اثر بسیار مفیدی درد

 

تارتارات آهن و پتاسیم                  ۰/۵ گرم

 

گرد زعفران                                 ۰/۵ گرم

 

پودر درچین                                ۲ گرم

 

از این مخلوط چهار بار در روز استفاده کنید .

 

طرز استفاده:

از زعفران می توان به شکل های مختلف استفاده کرد

 

دم کرده زعفران یا چای زعفران

 

۲گرم زعفران را در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت نیمساعت روی آتش بسیارملایم بگذارید تا دم بکشد .

 

تنطور زعفران

 

یک گرم زعفران را سائیده و با ۱۰ گرم الکل سفید ۸۰ درجه مخلوط کزده و در شیشه ریخته و در آنرا ببندید . این شیشه رادر جای تاریکی گذاشته و هر روزه آنرا تکان دهید پس از دو هفته آنرا صاف کرده و از آن استفاده کنید .

 

گرد زعفران

 

زعفران را در فر با حرارت ۲۵ درجه سانتیگرد خشک کرده و سپس آسیاب کنید و از الک خیلی ریز در کنید تا گرد نرمی بدست آید .

 

مضرات :

چون زعفران بر روی سیستم تولید مثل اثر درد بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن احتراز کنند زیرا ممکن است باعث سقط جنین می شود . خوردن زیاد زعفران برای کلیه ها مضر است . اشتها را کم می کند و ایجاد سردرد می کند و باعث اختلال حواس می شود .

 

زعفران را باید در شیشه های دربسته و دور از نور نگهدری کرد زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست می دهد .

 

 

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.