فایل پی دی اف کامل جزوه آموزشی بیوشیمی (بخش دوم) در رشته کشاورزی با بررسی فرآیندهای زیستی و کاربردهای علمی PDF


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل پی دی اف
20870
2 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل PDF (پی دی اف) ارائه میگردد

 فایل پی دی اف کامل جزوه آموزشی بیوشیمی (بخش دوم) در رشته کشاورزی با بررسی فرآیندهای زیستی و کاربردهای علمی PDF دارای ۴۶۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در PDF می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پی دی اف فایل پی دی اف کامل جزوه آموزشی بیوشیمی (بخش دوم) در رشته کشاورزی با بررسی فرآیندهای زیستی و کاربردهای علمی PDF  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز فایل پی دی اف کامل جزوه آموزشی بیوشیمی (بخش دوم) در رشته کشاورزی با بررسی فرآیندهای زیستی و کاربردهای علمی PDF2 ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی فایل پی دی اف کامل جزوه آموزشی بیوشیمی (بخش دوم) در رشته کشاورزی با بررسی فرآیندهای زیستی و کاربردهای علمی PDF،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل پی دی اف کامل جزوه آموزشی بیوشیمی (بخش دوم) در رشته کشاورزی با بررسی فرآیندهای زیستی و کاربردهای علمی PDF :

بیوشیمی (بخش دوم) رشته کشاورزی

کتاب های آمادگی آزمون کارشناسی ارشد سراسری رشته کشاورزی گرایش بیوتکنولوژی (البته بعضی دروس برای دیگر گرایش ها هم قابل استفاده است) ویژه کنکور سال ۹۵ – به همراه تست ها و پاسخ تشریحی

فصل یازدهم: ساختار غشاء سلولی

غشاء سلولی از لیپید، پروتئین و کربوهیدرات (به صورت جزئی از گلیکولیپیدها و گلیکوپروتئینها) تشکیل شده است.

لیپیدهای اصلی غشاء سلولی شامل فسفولیپیدها، گلیکواسفنگولیپیدها و کلسترول میباشند که به طور نامتقارن بین دو

لایه غشاء پخش شدهاند. لایه خارجی بیشتر دارای فسفاتیدیل کولین، اسفنگومیلین و کلسترول و لایه داخلی عمدتاً

دارای فسفاتیدیل سرین، فسفاتیدیل اتانول آمین و فسفاتیدیل اینوزیتول میباشد. فلیپازها با جابجایی فسفولیپیدها بین

دو لایه غشاء در پیدایش عدم تقارن دو لایه لیپیدی نقش دارند.

فسفولیپیدهای غشاء یک سر قطبی و آبدوست (هیدروفیل) و دو دم غیرقطبی و آبگریز (هیدروفوب) دارند و به همین

دلیل دوگانه دوست (آمفی پاتیک) میباشند. غشاهای سلولی دارای ساختار دولایهای از فسفولیپیدها هستند؛ به طوریکه

دمهای غیرقطبی در مرکز دو لایه و به سمت یکدیگر بوده و گروههای سرقطبی به سمت خارج و در تماس با فاز آبی

(فضای خارج سلولی و سیتوزول) میباشند.

— فسفولیپیدها، صابونها، منواسیل گلیسرولها و دیاسیل گلیسرولها در محیط آبی ساختارهای کروی به نام میسل

تشکیل میدهند؛ نواحی آبگریز آنها به سمت داخل بوده و از آب دورند و گروههای سرقطبی و آبدوست به سمت خارج و

در تماس با فاز آبی میباشند.

— لیپوزومها وزیکولهای کوچکی هستند که تحت تأثیر امواج خفیف فراصوتی (Sonication) ایجاد میشوند و دارای

ساختار دو لایه لیپیدی هستند که یک حفره آبی را احاطه میکند.

پروتئینهای غشاء به دو دسته تقسیم میشوند: پروتئینهای اینتگرال (Integral) یا غشاءگذر و پروتئینهای محیطی

(Peripheral) یا سطحی. پروتئینهای اینتگرال به طور نامتقارن در ضخامت غشاء دو لایه لیپیدی پخش شدهاند و به

دلیل داشتن دو سر آبدوست که از درون و بیرون غشاء برجسته شدهاند و یک منطقه آبگریز که از مرکز آبگریز دو لایه

لیپیدی میگذرد، آمفیپاتیک میباشند. برای مثال در غشاء گلبول قرمز پروتئین تعویض آنیونی (باند ۳) پروتئینی چند

گذر است و حداقل ده بار از عرض دو لایه غشاء عبور میکند؛ در حالیکه گلیکوفورینهای B ،A و C از نوع تک گذر بوده

و فقط یک بار در طول غشاء امتداد یافتهاند. پروتئینهای محیطی از طریق برهمکنش با نواحی آبدوست پروتئینهای

اینتگرال و سر قطبی فسفولیپیدها به غشاء متصل میشوند؛ مانند اسپکترین، انکیرین، اکتین و پروتئین باند ۴/۱. «16» بیوشیمی

سنگر (Singer) و نیکلسون (Nicolson) مدل موزاییک سیال را برای غشاها پیشنهاد دادند که براساس آن بعضی از

پروتئینهای اینتگرال در دو لایه لیپیدی فرو رفتهاند و پروتئینهای محیطی به سطح غشاء چسبیدهاند. درجه سیالیت

(Fluidity) غشاء به دما و ترکیب لیپیدی آن بستگی دارد. زنجیرههای آبگریز اسیدهای چرب در غشاء میتوانند چنان

آرایش منظمی پیدا کنند که ساختمانی نسبتاً سخت ایجاد شود. زنجیرههای آبگریز با افزایش دما از حالت منظم به

حالتی نامنظم یعنی آرایشی شبه مایع تبدیل میشوند. دم اسیدهای چرب اشباع مستقیم است، ولی دم اسیدهای چرب

غیراشباع که معمولاً به شکل سیس هستند تا خورده است. هر چه تاخوردگی دمها بیشتر باشد، فشردگی غشاء کمتر

بوده و غشاء سیالتر میشود.

سؤالات سالهای گذشته

مجموعه آزمون های بیوشیمی

۱- نقش ACAT کدام است؟

۱) بیوسنتز کلسترول آزاد ۲) استریفیکاسیون سلولی کلسترول

۳) انتقال اسیل کلسترول به میتوکندری ۴) هیدرولیز اسیل کلسترول

۲- اثر ضدالتهابی عمل آسپیرین از طریق پروستاگلاندینها به وسیله کدام مکانیسم زیر انجام میشود؟

۱) بهطور قابل برگشت سیکلواکسیژناز را مهار میکند.

۲) بهطور غیرقابل برگشت سیکلواکسیژناز را مهار میکند.

۳) فسفولیپاز را مهار میکند.

۴) لیپواکسیژناز را مهار میکند.

۳- حاصل تأثیر کیموتریپسین روی پپتید زیر کدام است؟

Val – Phe – Asp – Lys – Gly – Phe – Val – – Glu Arg

۱) یک دیپپتید و یک هپتاپپتید

۲) یک دیپپتید، یک تریپپتید و یک تتراپپتید

۳) یک تتراپپتید و یک پنتاپپتید

۴) یک تریپپتید و یک پنتاپپتید و یک اسیدآمینه آزاد

۴- دسموزین در ساختمان کدام پروتئین شرکت دارد؟

الاستین (۴ تروپومیوزین (۳ کراتین – a (2 F هموگلوبین (۱

۵- کدام جزء زنجیره تنفسی دارای یون مس میباشد؟

Cl سیتوکروم (۲ Q کوآنزیم (۱

NADH (3 دهیدروژناز ۴) سینوکروم اکسیداز بیوشیمی(بخش دوم) «265»

۶- کدام مورد مهارکننده سیتوکزوم اکسیدزا در زنجیره تنفسی میباشد؟

۱) دی نیتروفنل ۲) سدیم آزید ۳) اکتینومایسین ۴) روتنون

۷- در ارتباط با فرمول زیر کدام گزینه غلط است؟

.دارد L-a ساختمان (۱

۲) دارای دو کربن متقارن است.

۳) گروه متیل فرم حلقوی آن بالای صفحه قرار میگیرد.

۴) دارای چهار کربن نامتقارن است.

۸- اسیدیترین هتروپلی ساکاریدهای زیر کدام است؟

۱) هپارین ۲) کراتان سولفات

۳) هیالورونیک اسید ۴) کندروئیتین سولفات

پاسخنامه آزمون بیوشیمی

۱- گزینه «2» صحیح است.

۲-گزینه «2» صحیح است.

۳- گزینه «1» صحیح است.

۴-گزینه «4» صحیح است.

۵-گزینه «4» صحیح است.

۶-گزینه «2» صحیح است.

۷- گزینه «1» صحیح است.

۸-گزینه «1» صحیح است.

فصل یازدهم: ساختار غشاء سلولی

غشاء سلولی از لیپید، پروتئین و کربوهیدرات (به صورت جزئی از گلیکولیپیدها و گلیکوپروتئینها) تشکیل شده است.

لیپیدهای اصلی غشاء سلولی شامل فسفولیپیدها، گلیکواسفنگولیپیدها و کلسترول میباشند که به طور نامتقارن بین دو

لایه غشاء پخش شدهاند. لایه خارجی بیشتر دارای فسفاتیدیل کولین، اسفنگومیلین و کلسترول و لایه داخلی عمدتاً

دارای فسفاتیدیل سرین، فسفاتیدیل اتانول آمین و فسفاتیدیل اینوزیتول میباشد. فلیپازها با جابجایی فسفولیپیدها بین

دو لایه غشاء در پیدایش عدم تقارن دو لایه لیپیدی نقش دارند.

فسفولیپیدهای غشاء یک سر قطبی و آبدوست (هیدروفیل) و دو دم غیرقطبی و آبگریز (هیدروفوب) دارند و به همین

دلیل دوگانه دوست (آمفی پاتیک) میباشند. غشاهای سلولی دارای ساختار دولایهای از فسفولیپیدها هستند؛ به طوریکه

دمهای غیرقطبی در مرکز دو لایه و به سمت یکدیگر بوده و گروههای سرقطبی به سمت خارج و در تماس با فاز آبی

(فضای خارج سلولی و سیتوزول) میباشند.

— فسفولیپیدها، صابونها، منواسیل گلیسرولها و دیاسیل گلیسرولها در محیط آبی ساختارهای کروی به نام میسل

تشکیل میدهند؛ نواحی آبگریز آنها به سمت داخل بوده و از آب دورند و گروههای سرقطبی و آبدوست به سمت خارج و

در تماس با فاز آبی میباشند.

— لیپوزومها وزیکولهای کوچکی هستند که تحت تأثیر امواج خفیف فراصوتی (Sonication) ایجاد میشوند و دارای

ساختار دو لایه لیپیدی هستند که یک حفره آبی را احاطه میکند.

پروتئینهای غشاء به دو دسته تقسیم میشوند: پروتئینهای اینتگرال (Integral) یا غشاءگذر و پروتئینهای محیطی

(Peripheral) یا سطحی. پروتئینهای اینتگرال به طور نامتقارن در ضخامت غشاء دو لایه لیپیدی پخش شدهاند و به

دلیل داشتن دو سر آبدوست که از درون و بیرون غشاء برجسته شدهاند و یک منطقه آبگریز که از مرکز آبگریز دو لایه

لیپیدی میگذرد، آمفیپاتیک میباشند. برای مثال در غشاء گلبول قرمز پروتئین تعویض آنیونی (باند ۳) پروتئینی چند

گذر است و حداقل ده بار از عرض دو لایه غشاء عبور میکند؛ در حالیکه گلیکوفورینهای B ،A و C از نوع تک گذر بوده

و فقط یک بار در طول غشاء امتداد یافتهاند. پروتئینهای محیطی از طریق برهمکنش با نواحی آبدوست پروتئینهای

اینتگرال و سر قطبی فسفولیپیدها به غشاء متصل میشوند؛ مانند اسپکترین، انکیرین، اکتین و پروتئین باند ۴/۱. «16» بیوشیمی

سنگر (Singer) و نیکلسون (Nicolson) مدل موزاییک سیال را برای غشاها پیشنهاد دادند که براساس آن بعضی از

پروتئینهای اینتگرال در دو لایه لیپیدی فرو رفتهاند و پروتئینهای محیطی به سطح غشاء چسبیدهاند. درجه سیالیت

(Fluidity) غشاء به دما و ترکیب لیپیدی آن بستگی دارد. زنجیرههای آبگریز اسیدهای چرب در غشاء میتوانند چنان

آرایش منظمی پیدا کنند که ساختمانی نسبتاً سخت ایجاد شود. زنجیرههای آبگریز با افزایش دما از حالت منظم به

حالتی نامنظم یعنی آرایشی شبه مایع تبدیل میشوند. دم اسیدهای چرب اشباع مستقیم است، ولی دم اسیدهای چرب

غیراشباع که معمولاً به شکل سیس هستند تا خورده است. هر چه تاخوردگی دمها بیشتر باشد، فشردگی غشاء کمتر

بوده و غشاء سیالتر میشود.

سؤالات سالهای گذشته

مجموعه آزمون های بیوشیمی «مرور نهایی»

۱- نقش ACAT کدام است؟

۱) بیوسنتز کلسترول آزاد ۲) استریفیکاسیون سلولی کلسترول

۳) انتقال اسیل کلسترول به میتوکندری ۴) هیدرولیز اسیل کلسترول

۲- اثر ضدالتهابی عمل آسپیرین از طریق پروستاگلاندینها به وسیله کدام مکانیسم زیر انجام میشود؟

۱) بهطور قابل برگشت سیکلواکسیژناز را مهار میکند.

۲) بهطور غیرقابل برگشت سیکلواکسیژناز را مهار میکند.

۳) فسفولیپاز را مهار میکند.

۴) لیپواکسیژناز را مهار میکند.

۳- حاصل تأثیر کیموتریپسین روی پپتید زیر کدام است؟

Val – Phe – Asp – Lys – Gly – Phe – Val – – Glu Arg

۱) یک دیپپتید و یک هپتاپپتید

۲) یک دیپپتید، یک تریپپتید و یک تتراپپتید

۳) یک تتراپپتید و یک پنتاپپتید

۴) یک تریپپتید و یک پنتاپپتید و یک اسیدآمینه آزاد

۴- دسموزین در ساختمان کدام پروتئین شرکت دارد؟

الاستین (۴ تروپومیوزین (۳ کراتین – a (2 F هموگلوبین (۱

۵- کدام جزء زنجیره تنفسی دارای یون مس میباشد؟

Cl سیتوکروم (۲ Q کوآنزیم (۱

NADH (3 دهیدروژناز ۴) سینوکروم اکسیداز بیوشیمی(بخش دوم) «265»

۶- کدام مورد مهارکننده سیتوکزوم اکسیدزا در زنجیره تنفسی میباشد؟

۱) دی نیتروفنل ۲) سدیم آزید ۳) اکتینومایسین ۴) روتنون

۷- در ارتباط با فرمول زیر کدام گزینه غلط است؟

.دارد L-a ساختمان (۱

۲) دارای دو کربن متقارن است.

۳) گروه متیل فرم حلقوی آن بالای صفحه قرار میگیرد.

۴) دارای چهار کربن نامتقارن است.

۸- اسیدیترین هتروپلی ساکاریدهای زیر کدام است؟

۱) هپارین ۲) کراتان سولفات

۳) هیالورونیک اسید ۴) کندروئیتین سولفات

اسخنامه آزمون بیوشیمی (مرور نهایی)

۱- گزینه «2» صحیح است.

۲-گزینه «2» صحیح است.

۳- گزینه «1» صحیح است.

۴-گزینه «4» صحیح است.

۵-گزینه «4» صحیح است.

۶-گزینه «2» صحیح است.

۷- گزینه «1» صحیح است.

۸-گزینه «1» صحیح است.

نوع فایل:Pdf

سایز :۲.۸۶ MB

تعداد صفحه:۲۶۴

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.