فایل ورد کامل مطالعه پارامترهای بیوشیمیایی خون ماهی و بررسی نقش آن‌ها در سلامت و زیست‌شناسی آبزیان


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
2 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل مطالعه پارامترهای بیوشیمیایی خون ماهی و بررسی نقش آن‌ها در سلامت و زیست‌شناسی آبزیان دارای ۱۰۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل مطالعه پارامترهای بیوشیمیایی خون ماهی و بررسی نقش آن‌ها در سلامت و زیست‌شناسی آبزیان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز فایل ورد کامل مطالعه پارامترهای بیوشیمیایی خون ماهی و بررسی نقش آن‌ها در سلامت و زیست‌شناسی آبزیان۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مطالعه پارامترهای بیوشیمیایی خون ماهی و بررسی نقش آن‌ها در سلامت و زیست‌شناسی آبزیان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل مطالعه پارامترهای بیوشیمیایی خون ماهی و بررسی نقش آن‌ها در سلامت و زیست‌شناسی آبزیان :

مروری بر برخی پارامترهای بیو شیمیایی خون ماهی

قسمتهایی از متن:

مقدمه:

خون، به عنوان یک بافت سیال و سهل الوصول یکی از مهم ترین مایعات بیولوژیک بدن بوده که تحت تأثیر حالات مختلف فیزیولوژیک و پاتولوژیک، ترکیبات آن دستخوش نوسان و تغییر می‌گردند. لذا در اختیار داشتن مقادیر طبیعی پارامترهای خونی و بررسی چگونگی تغییرات آن ها در بیماری های مختلف همواره از ابزارهای مهم تشخیص در بسیاری از بیماری های انسان و دام بوده است. در رابطه با آبزیان و از جمله ماهی نیز، این مهم با تعیین مقادیر طبیعی پارامترهای خونی به عنوان منبأ و شاخصی برای مقایسه و قضاوت در تشخیص بیماری ها مورد تأکید قرار گرفته است.

معمولا حجم خون ماهیان نسبت به سایر مهره داران کمتر و در ماهیان استخوانی حدودا بین ۴-۲ میلی لیتر به ازای ۱۰۰ گرم است. در لامپری ها حجم خون بیشتر و به ۵/۸ میلی لیتر به ازای ۱۰۰ گرم میرسد و در هاگ فیش ها حتی از این هم بیشتر است و به ۱۷ میلی لیتر به ازای ۱۰۰ گرم میرسد. در ماهیان الاسمو برانش ها،حجم خون بین ۸-۶ میلی لیتر به ازای ۱۰۰ گرم گزارش شده است. در فایلات اولیه که بر روی آزاد ماهیان صورت گرفت، حجم خون را در حدود ۵/۳-۳ میلی لیتر به ازای ۱۰۰ گرم گزارش کردند، اما فایلات اخیر نشان داد که حجم خون آن ها در حد ماهیان الاسمو برانش و بین ۵ تا بیش از ۷ میلی لیتر به ازای ۱۰۰ گرم است. …

۱-۱ خون : خون، مایعی است که در رگ های بدن جریان دارد و نوعی بافت همبند محسوب می‌شود. اختلاف عمده بافت خون با دیگر بافت ها در این است که ماده خارج سلولی در آن بصورت مایعی به نام پلاسما است که پلاسما خود شامل آب ، پروتئین (آلبومین ـ گلبولین و فاکتورهای انعقادی) ، قندها (گلوکز) ، چربی و یون ها می باشد و سلول های خونی شامل اریتروسیت‌ها (گلبول های قرمز)، لکوسیت‌ها (گلبول های سفید) و ترومبوسیت‌ها (پلاکت ها) هستند. این بافت در تمامی بافت ها به جز بافت پوششی و غضروفی وارد می‌شود و تغذیه و تنفس آنها را سبب می‌شود(۱).

۱-۱-۱ وظائف خون:

۱_ انتقال گاز (اکسیژن و گاز کربنیک) بین اندام تنفسی ، بافت ها و ذخیره اکسیژن .

۲_ انتقال مواد غذایی به بافت‌ها .

۳_ انتقال محصولات دفعی از بافت‌ها به سوی اندام های مختلف .

۴_ انتقال مواد متابولیکی اسید لاکتیک (از عضلات به کبد) .

۵_ انتشار هورمون‌ها برای کنترل اعمال بدن و تأثیر متقابل هورمون ها بر اندام های خون ساز

۶ـ تنظیم حرارت بدن با انتشار در بافت‌ها .

۷ـ انعقاد .

۸_ دفاع بدن در برابر حمله باکتری ها و ایجاد ایمنی در بدن .

۹_ تثبیت محیط داخلی مناسب برای سلول ها به منظور ایجاد PH مناسب، مواد غذایی و غیره …) .

۱۰_ انتقال نیرو مثل شکستن کیتین در سخت‌پوستان (۴).

۱-۱-۲ گردش خون:

سیستم گردش خون در ماهی ها عمدتاً به میزان زیاد و یا تماماً بسته است و قلب و مویرگ های آبششی و عمومی و رگ های بزرگ در یک آرایش خطی به هم متصلند. ماهیان در محیطی زندگی می‌کنند که در مقایسه با اتمسفری که تنفس می‌کنیم از نظر O۲ فقیرتر است، هم چنین قلب آن ها که ساده‌تر است باید قبل از انتشار خون به داخل بافت ها آنها را به سمت سطوح اکسیژن دار پمپاژ کند. خون، مواد مختلف از جمله یون های غیرآلی و تعدادی از ترکیبات آلی مثل هورمون ها، ویتامین ها و پروتئین ها که شامل ۲ نوع گلوبولین، ۲ نوع گلوبولین و گاماگلوبولین، آلبومین، ترانسفرین و سایر پروتیئن هاست که در ایجاد ایمنی معین، ایجاد حالت بافری و حفظ فشار اسمزی نقش دارند (۳). …

۲-۱ عوامل موثر بر تغییر پارامتر های خونی :

الف ) عوامل غیر عفونی :

۱ ) جنس ماهی

۲ ) سن ماهی

۳ ) تغییرات دمایی

۴ ) شرایط تغذیه ای

۵ ) نحوه صید و نمونه گیری

۶ ) عوامل مسمومیت زا: الف – فلزات سنگین ، ب – آفت کش ها ، ج – شوینده های آنیونی

ب ) عوامل عفونت زا

۱ ) باکتریایی

۲ ) انگلی

۳ ) ویروسی

۲-۱-۱ اثر جنس روی پارامترهای خونی ماهی:

جنس یکی از عواملی است که می‌تواند روی پارامترهای خونی ماهی اثرگذار باشد، در طی مطالعاتی که سامرفلت( ۱۹۷۶ )روی ماهی‌های Carassius auratus، Brown trout، Brook trout انجام داد، نشان داد که میزان پارامترهای خونی در نرها بیشتر از جنس ماده است. بررسی جنس نر و ماده در ماهی های سالم و بیمار نشان می‌دهد که تفاوت های معناداری در میزان WBC، نوتروفیل و لنفوسیت (۰۰۱/۰ P<) دیده می‌شود و پس از سازش‌پذیری ماهی‌ها با محیط جدید میزان این پارامترها در نرها بیشتر از ماده‌ها است، که این خود نشان دهنده این است که پاسخ نرها به استرس ناشی از تغییر محیطی بیشتر از ماده‌ها است (۴۵).

جدول ۱۴ : اثر جنس روی پارامترهای خونی ماهی Claris gariepinus

نر

ماده

پارامترها

۷۲/۰±79/6

۷۷/۰±6/8

Hb

۹۷/۱±50/22

۴۳/۲±46/24

Ht

۵۹/۱±93/7

۹۸/۱±31/7

ESR

۲۰/۰±40/2

۳۰/۰±60/2

RBC

۶۰/۰±80/33

۳۰/۲±20/36

MCHC

۶/۰±70/31

۱/۲±80/33

MCH

۲۰/۰±40/2

۹۴/۳±31/36

WBC

۳۶/۲±23/43

۲۷/۴±86/42

(%) نوتروفیل

۴۸/۴±5/54

۶۶/۲±23/55

(%) لمفوسیت

۵۶/۰±72/2

۳۹/۰±45/2

(%) منوسیت

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.