فایل ورد کامل پژوهش تخصصی فصل دوم پایاننامه درباره مبانی نظری و پیشینه بررسی روند پیشرفت زمانی بیماری EB در گیاه سیبزمینی و عوامل مؤثر بر آن
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل پژوهش تخصصی فصل دوم پایاننامه درباره مبانی نظری و پیشینه بررسی روند پیشرفت زمانی بیماری EB در گیاه سیبزمینی و عوامل مؤثر بر آن صفحه می باشد دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل پژوهش تخصصی فصل دوم پایاننامه درباره مبانی نظری و پیشینه بررسی روند پیشرفت زمانی بیماری EB در گیاه سیبزمینی و عوامل مؤثر بر آن کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
مبانی نظری و پیشینه تحقیق برای فصل دوم پایان نامه بررسی پیشرفت زمانی بیماری EBسیب زمینی
فصل دوم
مروری بر تحقیقات انجام شده
۲-۱-گیاه میزبان:
سیب زمینی با نام علمی Solanum tuberosum از خانواده سیب زمینیSolanaceae با نام انگلیسی Potato، گیاهی علفی، پایا، دارای غده های زیر زمینی مملو از ذخایر نشاسته ای می باشد. بر روی این غده ها که در واقع ساقه های زیر زمینی گیاه به حساب می آیند جوانه هایی به وجود می آید که از نمو آنها ساقه های عمود نتیجه می گیرد. در ناحیه زیر زمینی ساقه های اخیر نیز برگ های فلس مانندی ظاهر می شوند که از کناره آنها انشعابات افقی خارج می شوند. این انشهابات سریعا تورم حاصل کرده و غده هایی به ابعاد متفاوت به وجود می آورندکه مملو از اندوخته های نشاسته ای می باشند و به مصرف تغذیه می رسند.(حیدرنیا،۱۳۶۵).سیب زمینی گیاه بومی ارتفاعات کوه های آند در آمریکای شمالی می باشد(Horton,1987).بررسی مناطق باستانی نشان می دهد که سیب زمینی حداقل از ۸۰۰۰ سال پیش مورد کشت و کار قرار می گرفته است.از ۲۰۰۰ گونه شناخته شده Solanum، بین ۱۸۰-۱۶۰ گونه ی آن گیاهانی با قابلیت تولید غده های زیر زمینی می باشند. هشت گونه از این جنس با عنوان منابع غذایی پرورش داده می شوند اما تنها گونه ی S.tuberosum به صورت گسترده و در سطح جهانی مورد کشت و تولید قرار گرفته است. گونه های اهلی شده جنس مذکور محصول اصلی بومیان پرو از زمان کشف این سرزمین توسط کاشفین اسپانیایی در اواسط دهه ی ۱۵۰۰ بوده است. در حدود سال ۱۵۷۰ به اروپا معرفی شد. سپس در انگلیس کشف گردید و تکثیر آن با غده توسط ایرلندی ها صورت گرفت و به همین دلیل سیب زمینی یک واژه ایرلندی است(روشندل و همکاران،۱۳۸۵). هنوز نمونه های وحشی آن در شمال شیلی و آرژانتین وجود دارند.
در زمان فتحعلی شاه قاجار توسط سرجان ملکم انگلیسی برای اولین بار وارد ایران و احتمالاً برای اولین بار در پشند، دماوند و منطقه فریدون کنار اصفهان کشت شد(حیدرنیا،۱۳۶۵). نام انگلیسی آن potato، نام فرانسوی آن Pomme de Terre ، نام آلمانی آن Kartofel (طباطبایی،۱۳۶۵) و در زبان ترکی به آن Patates می گویند (Davis,1978) . بعد از غلات منبع اصلی کربوهیدرات را تشکیل می دهد. از مصارف دیگر تولید نشاسته، دکستروز و استفاده در صنایع تولید الکل از طریق تخمیر می باشد(Morrison, et al., 2000).
نشاسته سیب زمینی میزان بالایی فسفر داشته و ژل های حاصل از آن غلضت بالایی دارند(Narpinder, et al., 2000). سطح زیر کشت آن در سال ۸۸-۸۷ حدود ۱۵۴ هزار هکتار که شامل ۹۸۱۷ درصد آبی و بقیه به صورت دیم بود. همدان ۱۶۶۳ درصد از سطح اراضی زیر کشت سیب زمینی را در ایران با تولید بیشترین میزان تولید داراست.
استان های اردبیل، اصفهان، کردستان، زنجان و آذربایجان شرقی به ترتیب با ۱۳۶۸و۱۱۴۲و۷۷۰ و۷۱۰و۵۸۷ درصد تولید دارای مقام های دوم تا ششم می باشند. میزان تولید در ایران ۴۱۱ میلیون تن است که ۹۹۳۲ درصد آن آبی است. عملکرد سیب زمینی آبی در کشور ۲۶۹۸۶۹۵ کیلوگرم و دیم ۹۸۷۲۳۰ کیلوگرم در هکتار بوده است(بی نام، ۱۳۸۹).
ساقه های هوایی سیب زمینی دارای برگ های مرکب از ۷-۱۲ برگچه است. در فواصل این برگچه ها نیز برگچه های کوچکتری جای دارند که به آن ظاهر مشخص می دهد به طوری که وجود آنها سبب می شود که به سهولت این گیاه از گونه های دیگر Solanium تشخیص داده شود.گلهای آن به تفاوت به رنگ های بنفش روشن، سوسنی یا سفیدو مجتمع به صورت خوشه فشرده با ظاهر چتر مانند دیده می شوند.
در نژاد های زایا، میوه محتوی معادل ۳۰۰ دانه است. غده دارای ۷۵ درصد آب، ۲۲ درصد هیدرات کربن، مانند آمیدون، گلوکز، ساکارز، صمغ، ۱۹۹ درصد مواد ازته مانند آلبومین، آسپاراژین، لیسیتین، پروتیوز، توبرین، ۰۱۵ درصد مواد چرب مانند پالمیتین، میریستین، سولانو استیارین و همچنین اسید سولانیک است.
۱۰۹ درصد از املاح معدنی مختلف، اسید های آلی، فرمان ها، ویتامین های مختلف B وB شش (۰۲ میلی گرم در هر صد گرم)، اسید پانتوتانیک۰۳ تا۰۶۳ میلی گرم، اسید فولیک می باشد. جوانه تازه سیب زمینی دارای حدود ۰۰۴ درصد سولانین است.
اعضای سبز آن به علت دارا بودن سولانین، اثر مخدر و آرام کننده دارد و در رفع درد های عضلانی و رماتیسمی، نزله های ششی مزمن، سرفه های خشک، اسهال های همراه با حالات تحریکی می تواند موثر باشد ولی به علت سمی بودن در مصارف داخلی مورد استفاده قرار نمی گیرد.
غده این گیاه اثر ضد اسکوربوت و نرم کننده دارد به علاوه مواد غذایی مفید، سالم و زود هضم است. مصرف آن برای مبتلایان به بیماری قند توصیه می شود. سیب زمینی تازه و رنده شده اثر تسکین دهنده سوختگی های بدن در استعمال خارجی دارد مشروط بر آنکه مرتبا تعویض گردد. جوشانده آن در رفع التهاب دستگاه هضم مانند اسهال های همراه با حالت تحریکی، ورم روده و دیسانتری کاربرد دارد. گرد آن جهت تسکین ناراحتی های جلدی بر روی خراش های سطحی پوست و سوختگی ها پاشیده می شود.
میوه آن دارای ماده سمی سولانین به مقدار۰۰۰۲ تا ۰۰۱۰ می باشد که اگر در مجاورت نور، رنگ سبز حاصل شود مقدار آن به ۰۰۵۸ می رسد همچنین لایه بشره اطراف جوانه های غده که چشم نامیده می شوند نیز دارای ماده سولانین می باشد(زرگری، ۱۳۷۵).
۲ -۱-۱-اهمیت غذایی:
سیب زمینی یکی از چهار محصول عمده ی جهان پس از گندم، برنج و ذرت است(Horton,1987). از نظر غذایی دارای مقادیر قابل
..
..
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 