فایل ورد کامل مطالعه تخصصی فصل دوم پایان‌نامه درباره مبانی نظری و پیشینه بررسی اثر عصاره گیاه Myrtus communis در غلظت‌های مختلف (۵، ۷.۵، ۱۰، ۵۲، ۲۵۱، ۱۵۶۰، ۳۱۲۰، ۶۲۵۰ mg/ml) بر رده‌های سلولی سرطانی Hela و MCF7


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
1 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل مطالعه تخصصی فصل دوم پایان‌نامه درباره مبانی نظری و پیشینه بررسی اثر عصاره گیاه Myrtus communis در غلظت‌های مختلف (۵، ۷.۵، ۱۰، ۵۲، ۲۵۱، ۱۵۶۰، ۳۱۲۰، ۶۲۵۰ mg/ml) بر رده‌های سلولی سرطانی Hela و MCF7 صفحه می باشد دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل مطالعه تخصصی فصل دوم پایان‌نامه درباره مبانی نظری و پیشینه بررسی اثر عصاره گیاه Myrtus communis در غلظت‌های مختلف (۵، ۷.۵، ۱۰، ۵۲، ۲۵۱، ۱۵۶۰، ۳۱۲۰، ۶۲۵۰ mg/ml) بر رده‌های سلولی سرطانی Hela و MCF7  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

مبانی نظری و پیشینه تحقیق برای فصل دوم پایان نامه بررسی اثر عصاره گیاهMyrtus communis در غلظت های(mgml ,7.5,10) 5 ، ۵۲، ۲۵۱، ۶۲۵۰ ، ۳۱۲۰ ، ۱۵۶۰ ) بر روی رده سلولهای سرطانی Hela وMCF7

۱-۱ تاریخچه سرطان:

قدیمی ترین توصیف سرطان را در نوشته های مصری می توان یافت که در آن به غده یا تومور سینه اشاره شده است و مربوط به ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح است. قدیمی ترین نمونه سرطانی هم حدود ۱۶۰۰ تا ۱۹۰۰ سال قبل از میلاد در بازمانده جمجمه ی زنی مشاهده شده است. اسکلت مومیایی شده ای در پرو، آثاری از سرطان پوست را نشان می دهد که مربوط به ۲۴۰۰ سال پیش است. شواهد نشان می دهد که احتمالاً بقراط یونانی اولین کسی است که این بیماری را تشخیص داده، تفاوت غده ی خوش خیم و بدخیم را توصیف کرده و آن را نام گذاری کرده است و چون غده ی سرطانی و رگهای خونی اطراف آن به خرچنگ شباهت دارد، به همین دلیل بقراط اسم این بیماری را خرچنگ می گذارد که به یونانی کارکینوس نامیده می شود و در ترجمه آن به انگلیسی carcinos نوشته شده و امروز هم carcinoma نامیده می شود.

بوعلی بزرگ نیز غدد را به شرح زیر تشخیص داده و مداوا می کردند:

اگر چرک یا مایعی از غده یا دانه بیرون می آمده، احتمالاً عفونت بوده و قابل درمان، گاهی هم با استفاده از مرهم بیرون آمدن چرک را تسریع می کردند. چنان چه چرک یا ترشحاتی در کار نبوده  غده را دانه ی داغی می نامیدند و آن را بانیشتر جراحی کرده یا با انبری داغ یا با ریختن سرب مذاب روی غده می سوزاندند. امروز هم در برنامه درمانی سرطان، جراحی روشی متداول و اثر بخش است و پس از جراحی با استفاده از اشعه محل جراحی سوزانده می شود تا اگر سلول سرطانی باقی مانده باشد نابود شود. در مواردی هم استفاده از حرارت به عنوان یک روش درمانی برای بعضی سرطانها تجویز شده است.

۱-۲ سرطان چه نوع بیماری است؟

سرطان یک بیماری مدرن نیست، در گذشته هم وجود داشته است. اما امروزه به دلیل افزایش آلودگی های محیط زیست تعداد بیشتری به آن مبتلا می شوند. سرطان شامل گروهی از بیماریها بارشد غیر قابل کنترل وگسترش غیر طبیعی سلولها می باشد. سلولهای سرطانی می توانند به بافتهای مجاور و دوراز خود از طریق گردش خون حمله کنند. (Gupta S K, 2004)تمام غده ها یا تومور ها سرطانی نیستند. غده ی غیر سرطانی را Benign یا خوش خیم می نامند. این غده ها معمولاً به جایی نفوذ یا سرایت نمی کنند اما در مواردی ممکن است چنین غده هایی تبدیل به غده بدخیم شوند. آسیب DNA موجب تبدیل سلولهای طبیعی به سلولهای سرطانی می شود. سلولهای سرطانی فاقد توانایی لازم برای برقراری  ارتباط با سلولهای مجاور خود هستند و اولین سلول سرطانی شروع به تقسیم و تولید سلولهای دختری میکند. که به نوبه خود این تقسیم به تولید سلولهای سرطانی بیشتر و بیشتر منجر می شوند. سلولهای سرطانی گسترش می یابند و با ویژگی های بدخیم شامل متاستاز تومور و القا تشکیل رگهای خونی (رگزایی)وسیع می شوند. تقسیم سلولی مداوم سلولهای سرطانی منجر به تشکیل تومور می شود. در تومور های جامد، موجب ایجاد مناطق مزمن هیپوکسی و اسیدی در هسته تومورجامد می شود. علاوه براین، PH پائین سلولهای سرطانی در هسته تومور ممکن است از جذب فعال برخی از داروهای ضد سرطان جلوگیری کند.(Wamidh H) سلولهای سرطانی بسیار شبیه به سلولهای ارگانیزمی هستند که از آن نشأت گرفته اند و دارای DNA  وRNA مشابه هستند و به این علت است که اغلب توسط سیستم ایمنی ردیابی نمی شوند خصوصا اگر ضعیف باشند.( marek roland-mieszkowski 2004)

رشد سرطانی یا بدخیم زمانی اتفاق می‌افتد که:
۱- برخی از سلول‌ها به طور غیرقابل کنترل شروع به تکثیر کنند.
۲- بخش‌هایی که به طور طبیعی عهده‌دار دفاع از بدن هستند مانند سیستم ایمنی بدن قادر به پیشگیری از تقسیم بی ‌رویه نباشند.
۳- تعدادی از سلولهای غیرطبیعی از نظر اندازه بزرگ و بزرگ‌تر ‌شوند.
در مجموع چهار گروه ژن مسئول تقسیم سلولی به شمار می‌روند:
۱- آنکوژن‌ها (ژن‌های عامل تومور) (Oncogene) که در شرایط عادی در فرستادن پیام به سلول برای تکثیر نقش دارند. اختلال و تغییر در این ژن‌ها منجر به تکثیر نامنظم سلول شده و سلول سرطانی بشمار می‌رود.
۲- ژن‌های سرکوبگر تومور- (Tumour suppressor genes) این ژن‌ها پروتئین‌های خاصی را تولید می‌کنند که در شرایط عادی وظیفه معکوس آنکوژن‌ها را داشته و به سلول پیام توقف تکثیر می‌دهد. یکی از مهم‌ترین ژن‌های این گروه ژنی‌به نام۵۳ pاست.
۳- ژن‌های خودکشی – (Suicide genes) خودکشی سلول‌ها یا مرگ سلول یکی از مهم ‌ترین عوامل پیچیده سلولی است که به سلول توانایی خودکشی در شرایط غیرمعمول را می‌دهد تا مانع شیوع تکثیر و آسیب‌دیدگی به سایر سلول‌ها ‌شود. هنگامی که ژن‌های خودکشی آسیب پیدا کنند دیگر قادر به فعالیت خود برای نابود کردن سلول معیوب نبوده و سلول سرطانی محسوب می‌شود.
۴- ژن‌های ترمیمی دی ان ای- (DNA repairing genes) این ژن‌ها مسئول ترمیم دی ان ای آسیب دیده و معیوب هستند که با ترشح پروتئین‌های متفاوت زمینه ترمیم دی ان ای آسیب دیده را فراهم می کنند. اما زمانی که خود این ژن های ترمیمی دی ان ای آسیب می بینند، سلول، دیگر توانایی ترمیم خود را از دست داده و اختلالات ژنتیکی و ترمیم نشدن دی ان ای منجربه سرطان می‌شود. ) Parkin DM, 2002; CA Cancer J Clin. 2005)

عو املی که باعث تولید سلولهای سرطانی می شوند عبارتند از: تابش، محیط سلولی مسموم، مواد شیمیایی در هوا، آب و غذا، باکتری و ویروس، عواملی که مانع کارکرد سیستم ایمنی می شوند بعلاوه رژیم غذایی ضعیف ، فشار، نبود ورزش درست و استراحت و خواب کافی را نیز می توان بعنوان عوامل دیگر ایجاد سلولهای سرطانی نام برد.(marek roland-mieszkowski 2004)

۱-۳ آسیب شناسی سرطان

سرطان یک فرایند پویا است که توسط متغیرهای ناشناخته و مستقل متعددی موجب تغییرات مولکولی سلول شده و منجر به تداخل در سیستم تکثیر سلول می‌شود.
اولین تغییر سلولی آشکار در پیدایش سرطان، تراریختی و تغییر شکل سلول است.

عواملی که به ایجاد سلولهای سرطانی کمک می‌کنند عبارتند از:
۱- استعداد میزبان: عوامل ژنتیکی از جمله نقایصی در کروموزوم‌ها و یا انتقال ژن معیوب به جنین
..

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.