فایل ورد کامل تحقیق معرفی و دستورالعمل فنی رقم جدید برنج شفق و بررسی علمی ویژگی‌ها و کاربردهای کشاورزی


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
4 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل تحقیق معرفی و دستورالعمل فنی رقم جدید برنج شفق و بررسی علمی ویژگی‌ها و کاربردهای کشاورزی دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل تحقیق معرفی و دستورالعمل فنی رقم جدید برنج شفق و بررسی علمی ویژگی‌ها و کاربردهای کشاورزی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل تحقیق معرفی و دستورالعمل فنی رقم جدید برنج شفق و بررسی علمی ویژگی‌ها و کاربردهای کشاورزی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل تحقیق معرفی و دستورالعمل فنی رقم جدید برنج شفق و بررسی علمی ویژگی‌ها و کاربردهای کشاورزی :

معرفی و دستورالعمل فنی رقم جدید برنج شفق

مقدمه
استراتژی تحقیقات برنج در حال حاضر معرفی ارقام جدید با کمیت و کیفیت بالا همراه با دارا بودن خصوصیات زودرسی و پا کوتاهی می‌باشد. از میان ارقام مختلف برنج مانند آمل سه، آمل دو، خزر، فجر، ساحل و درفک که به جامعه کشاورزی معرفی شدند، اگر چه هر کدام از این ارقام تحولی را در میزان تولید در زمان خود ایجاد نموده‌اند ولی دارای اشکالاتی از نظر دیررسی، کیفیت و عملکرد بوده‌اند. رقم شفق دارای صفات مطلوبتری نسبت به همه ارقام معرفی شده می‌باشد.

استان مازندران اولین استانی است که کشت ارقام پرمحصول در آن توسعه پیدا کرده است و در سالهای ۱۳۶۰ و ۱۳۶۱ با کشت ارقام آمل دو و آمل سه تحولی در میزان عملکرد در واحد سطح و تولید استان ایجاد شده و هنوز هم مقام اول در کشت ارقام جدید معرفی شده را در کشور دارد. همین امر سبب شده که استان مازندران از نظر تولید در مرتبه اول قرار داشته باشد. رقم شفق نسبت به ارقام نعمت، ندا و سپید رود کیفی‌تر و زودرس‌تر بوده و نسبت به رقم فجر و ساحل دارای عملکرد بیشتر و درصد خرد برنج کمتر می‌باشد.
بنابراین پیش‌بینی می‌شود با توجه به خصوصیات مرفولوژی، کیفی و عملکرد، این رقم در آینده سطح زیر کشت قابل توجهی را بخود اختصاص دهد.

ویژگیهای رقم شفق
الف: ویژگی‌های مورفولوژی
۱ طول دوره رشد از کاشت تا برداشت ۱۳۰ روز

طول دوره خزانه ۳۰ روز
طول دوره مرحله رویشی تا حداکثر پنجه زنی ۴۰ روز
طول دوره شروع زایشی تا گلدهی ۳۰ روز
طول دوره گلدهی تا رسیدگی ۳۰ روز

۲ ارتفاع بوته (سانتیمتر) ۷/۱۰۹
۳ تعداد پنجه در هر کپه ۲۷/۱۷
۴ رنگ شلتوک زرد روشن
۵ وضعیت ریشک کمی دارد
۶ طول خوشه ۲۸ سانتیمتر

۷ وضعیت دانه در خوشه متوسط
۸ ریزش دانه ندارد
۹ خروج خوشه از غلاف کامل

ب: ویژگی‌های کیفی
۱ طول دانه قبل از پخت ۶۱/۷ میلیمتر
۲ طول دانه بعد از پخت ۱۰ میلیمتر
۳ درصد تبدیل ۸/۶۷

۴ درصد دانه سالم ۵۱/۴۶
۵ درصد خرده برنج ۲۹/۲۱
۶ درجه حرارت ژلاتینه شدن

۱-بهترین مقدار ۵-۳ می‌باشد. ۱۷/۳
۷ درصد آمیلوز
۲-بهترین حالت ۲۵-۲۰ درصد است که هم گروه با رقم طارم می‌باشد. ۶۹/۲۱
۸ غلظت ژل
۳-بهترین حالت ۱۰۰-۶۰ می‌باشد. ۹۲

ج: وضعیت رقم از نظر مقاومت به آفات و بیماریها
۱ کرم برگخوار متحمل
۲ کرم ساقه خوار متحمل
۳ بیماری بلاست مقاوم

۴ بیماری پوسیدگی طوقه متحمل
۵ بیماری شیت بلایت کمی حساس
د: عملکرد و اجزای وابسته به آن
۱ عملکرد شلتوک (در هکتار) ۵/۷-۷ تن ۱

۲ وزن هزار دانه (گرم) ۱۶/۲۵
۳ تعداد دانه بارور در خوشه ۱۱۷
۴ تعداد دانه پوک در خوشه ۲۲
۵ تعداد دانه کل ۱۴۰

توجیه اقتصادی
رقم شفق از ارقام پر محصولی است که دارای عطر و طعم بوده و از کیفیت پخت مناسبی نیز برخوردار می‌باشد. این لاین از نظر کیفیت هم ردیف رقم معرفی شده فجر و از نظر میزان محصول همانند ارقام نعمت و ندا می‌باشد. بنابراین قیمت برنج سفید این لاین همانند رقم فجر پیشنهاد می‌گردد. لذا با توجه به قیمت خرید تضمینی ارقام فجر، ساحل، نعمت، ندا و آمل سه برای سال ۱۳۸۵ مقایسه اقتصادی لاینهای مذکور و ارقام رایج منطقه بشرح ذیل می‌باشد:

مشخصات رقم شفق نعمت خزر فجر
عملکرد (کیلوگرم در هکتار) ۷۰۷۰ ۶۹۹۸ ۵۰۰۰ ۶۰۰
درصد برنج سفید با ۱۰ درصد خرد ۲ ۵۱/۵۶ ۵۶ ۶۰ ۵۵
میزان برنج سفید با ۱۰ درصد خزد ۳ ۳/۳۹۹۵ ۹/۳۹۱۸ ۳۰۰۰ ۳۳۰۰
قیمت یک کیلو برنج سفید با ۱۰ درصد خرد (ریال) ۶۸۰۰ ۵۵۵۰ ۶۸۰۰ ۶۸۰۰
درآمد ناخالص در یک هکتار (ریال) ۲۷۱۶۸۰۴۰ ۲۱۵۵۳۹۵۰ ۲۰۴۰۰۰۰۰ ۲۲۴۴۰۰۰۰

همانطوری که از محاسبات جدول فوق دیده می‌شود رقم شفق بیشترین درآمد ناخالص را بخود اختصاص داده و میزان افزایش درآمد یک هکتار از کشت رقم شفق نسبت به رقم نعمت حدود سه میلیون و پانصد هزار ریال و نسبت به رقم خزر حدود چهار میلیون و هشتصد هزار ریال می‌باشد. توسعه کشت این رقم که از عملکرد و کیفیت بالایی برخوردار است علاوه بر اینکه درآمد بیشتری را نصیب زراعین برنجکار می‌نماید، در افزایش تولید ملی و رسیدن به خودکفایی نیز نقش بارزی دارد.

رقم شفق در مقایسه با رقم خزر حدود یک تن و در مقایسه با رقم فجر حدود ۷۰۰ کیلو و در مقایسه با رقم طارم با میانگین برنج ۲۵۰۰ کیلوگرم در هکتار حدود ۵/۱ تن افزایش تولید برنج سفید در هر هکتار را دارد.

اگر ۳۵% از اراضی سطح زیر کشت کنونی رقم طارم که در حال حاضر تقریباً ۰۰۰/۱۲۰ هکتار می‌باشد (کل مساحت زیر کشت برنج استان مازندران ۰۰۰/۲۳۹ هکتار می‌باشد). به زیر کشت رقم شفق برود حدود چهل هزار هکتار را بخود اختصاص خواهد داد که با افزایش ۵/۱ تن برنج سفید در هکتار حدود ۰۰۰/۶۰ تن افزایش تولید برنج خواهیم داشت که با توجه به مصرف سرانه ۳۸ کیلوگرم، این مقدار می‌تواند برنج حدود ۶/۱ میلیون نفر را تأمین نماید.
توصیه‌های فنی

ضد عفونی بذر جهت کنترل بیماریهای بذرزاد برنج نظیر ژیبرلا (پوسیدگی طوقه) لکه قهوه‌ای و سایر بیماریهای بذرزاد از قارچ‌کش تیوفانات متیل تیرام (همای – پودر وتابل ۸۰%) به نسبت ۳ گرم و یا ویتاواکس به میزان ۵ گرم برای هر کیلوگرم بذر و به صورت غوطه‌ور کردن در آب به مدت ۱۸ تا ۲۴ ساعت استفاده شود.
زمان مناسب بذر پاشی ۲۰-۱۰ فروردین
تاریخ مناسب کاشت ۳۰-۲۰ اردیبهشت

فاصله مناسب کاشت ۲۵×۲۵ سانتی‌مترت برای نشاکاری دستی ۳۰× ۱۸ سانتی‌متر برای نشاکار ماشینی
نیاز غذایی اوره: ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار
سوپر فسفات تریپل: ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار

سولفات پتاسیم: ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار
کنترل ساقه خوار ۱۵ کیلوگرم دیازینون ۱۰% برای نسل اول و ۳۰ کیلوگرم دیازینون ۵% برای نسل دوم برای هر هکتار و یا
سایر سموم رایج به مقدار توصیه شده سازمان حفظ نباتات برای کنترل کرم ساقه‌خوار استفاده شود و یا از طریق مبارزه بیولوژیک برای هر نسل و بر اساس توصیه‌های فنی اقدام گردد.
کنترل کرم

برگخوار برنج در صورت مشاهده علائم خسارت، سمپاشی با حشره‌کش مناسب رایج نظیر سوین به میزان ۳ کیلوگرم و یا دیمکرون به میزان ۱ تا ۵/۱ لیتر در هکتار مصرف شود.
کنترل بیماری
سوختگی
غلاف (شیت بلایت) چنانچه در مرحله آبستنی (شکم) بیش از ۱۰ تا ۲۰ درصد پنجه‌ها آلوده باشند سمپاشی با قارچ کش‌هایی نظیر تیلت به نسبت یک لیتر و یا رورال تی اس به میزان یک کیلو در هکتار انجام شود.

منابع مورد استفاده:
۱-اسکو، ترانه، ا. نجفی نوایی. ۱۳۷۷ بررسی تفاوت آلودگی ارقام و لاینهای امیدبخش به کرم ساقه‌خوار برنج، انتشارات معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران – آمل.
۲-اشراقی، احمد. ۱۳۷۷ . معرفی دو رقم جدید با کیفیت مناسب انتشارات معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران – آمل.
۳-بهرامی، منصور، ۱۳۸۰ جستجوی منابع موقت در مقابل بیماری شیت بلایت و بلاست. انتشارات معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور.

۴-بینام. ۱۳۷۶ . نگرشی بر وضعیت برنج کشور. ششمین گردهمایی برنج کشور. سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان.
۵-توسلی لاریجانی، فاطمه. ۱۳۷۴ . گزارش ماموریت آموزی تکنیکهای مدرن ارزیابی کیفیت برنج در موسسه بین‌المللی تحقیقات برنج (IRRI). انتشارات موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران .
۶- حسینی، سید صادق. ن، سعادتی.

م، نصیری. ۱۳۷۷ گزارش پژوهشی بررسی اثر تاریخ کاشت، تراکم بوته و نیاز ازته در لاینهای امیدبخش ۷۶۰۲ و ۷۶۰۴ انتشارات معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران – آمل.
۷-دادخواه کیومرث، ص ، حسینی. ۱۳۷۹ . طرح مشترک تحقیقی و ترویجی بررسی لاینهای برنج بشماره ۷۶۰۲ و ۷۶۰۴ در مقایسه با ارقام رایج منطقه از نظر کمی و کیفی. انتشارات سازمان جهاد کشاورزی مازندران.
۸-نصیری، مرتضی. ۱۳۷۹ . بررسی عوامل اقتصادی موثر بر واردات برنج و نقش واردات آن در تعیین قیمت و سطح زیر کشت ارقام رایج برنج در استان مازندران. انتشارات معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.