فایل ورد کامل تحقیق استاندارد روش اندازهگیری اوره و ازت آمونیاکی در خوراک دام و طیور و تحلیل علمی آزمونها
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل تحقیق استاندارد روش اندازهگیری اوره و ازت آمونیاکی در خوراک دام و طیور و تحلیل علمی آزمونها دارای ۲۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل تحقیق استاندارد روش اندازهگیری اوره و ازت آمونیاکی در خوراک دام و طیور و تحلیل علمی آزمونها کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل تحقیق استاندارد روش اندازهگیری اوره و ازت آمونیاکی در خوراک دام و طیور و تحلیل علمی آزمونها،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل تحقیق استاندارد روش اندازهگیری اوره و ازت آمونیاکی در خوراک دام و طیور و تحلیل علمی آزمونها :
استاندارد روش اندازهگیری اوره و ازت آمونیاکی در خوراک دام و طیور
۱ ـ هدف
هدف از تدوین این استاندارد تعیین روشهای اندازهگیری اوره و ازت آمونیاکی در خوراک دام و طیور میباشد .
۲ ـ دامنه کاربرد
این استاندارد جهت اندازهگیری اوره و ازت آمونیاکی در خوراک دام و طیور کاربرد دارد .
۳ ـ نمونهبرداری
طبق استانداردهای روش نمونهبرداری در مواد غذائی عمل شود .
۴ ـ روش کار
۴-۱- اندازهگیری اوره به طریق اسپکتروفتومتری
۴-۱-۱- وسایل مورد نیاز
ـ اسپکتروفتومتر با حداکثر باند ۲/۴ در طول موج ۴۲۰nm با سلهای یک سانتیمتری
۴-۱-۲- معرفها و مواد مورد نیاز :
۴-۱-۲-۱- محلول پارادی متیل آمینوبنزالدئید ۱
۱۶ گرم پارادی متیل آمینو بنزالدئید را در یک لیتر الکل و ۱۰۰ میلیلیتر اسید کلریدریک حل نمائید . این محلول برای یک ماده پایدار میماند .
۴-۱-۲-۲- اسید استیک
۴-۱-۲-۳- محلول استات روی : ۲۲ گرم استات روی ۲H2O 2(,OAC)Zn را در آب حل کرده و ۳ میلیلیتر اسید استیک بآن اضافه نمائید سپس آن را تا حجم ۱۰۰ میلیلیتر رقیق نمائید .
۴-۱-۲-۴- محلول فروسیانور پتاسیم : ۱۰/۶ گرم فروسیانور پتاسیم ۶ ۳H2O(,CN) K2Fe را در آب حل کرده و به حجم ۱۰۰ میلیلیتر برسانید .
۴-۱-۲-۵- زغال اکتیو ـ (۶۰ – G)
۴-۱-۲-۶- محلول بافر فسفات با ۷ = PH
۴-۱-۲-۷- محلولهای استاندارد اوره :
الف : محلول استاندارد اولیه با غلظت ۵ml/mg
۵ گرم اوره را با دقت یک میلیگرم در آب حل کرده و سپس آن را تا حجم یک لیتر برسانید .
ب : محلولهای استاندارد مورد استفاده با غلظتهای ۰/۲ , ۰/۴ , ۰/۶ , ۰/۸ , ۱ , ۱/۲ , ۱/۴ , ۱/۶ , ۱/۸ و ۲ میلیگرم اوره در ۵ میلیلیتر : به ترتیب ۲,۴,۶,۸,۱۰,۱۲,۱۴,۱۶,۱۸,۲۰ میلیلیتر از محلول اولیه (۵ml/mg) را برداشته و در بالن ژوژههای ۵۰ میلیلیتری ریخته و هر کدام را با محلول بافر فسفات ۷ به حجم برسانید .
ج : محلول مرجع : محلول اوره استاندارد با غلظت ۱/mg5ml را که بشرح فوق تهیه گردیده بعنوان استاندارد مرجع بکار ببرید . این محلول در حرارت کمتر از ۲۴ درجه سلسیوس به مدت یک هفته ثابت میماند .
۴-۱-۳- رسم منحنی استاندارد اوره :
از هر یک از محلولهای استاندارد اوره ( طبق بند ب ) ۵ میلیلیتر برداشته و در لولههای ۲۵ میلیلیتری ریخته و به هر کدام ۵ میلیلیتر محلول DMAB اضافه نمائید و یک محلول شاهد نیز حاوی ۵ میلیلیتر محلول بافر ۷ باضافه ۵ میلیلیتر محلول DMAB تهیه نمائید . لولهها را کاملا تکان داده و بگذارید ۱۰ دقیقه در بن ماری ۲۵ درجه سلسیوس بماند . سپس جذب هر یک از محلولها را در طول موج ۴۲۰nm با استفاده از سلهای یک سانتیمتری در مقابل شاهد ( با جذب صفر ) بخوانید . آنگاه میزان جذب محلولها را در مقابل غلظتها رسم نمائید . منحنی بدست آمده بایستی به صورت خط راست باشد در غیر این صورت آزمایش بایستی تکرار شده و محلول DMAB نیز تازه تهیه گردد .
۴-۱-۴- روش اندازهگیری نمونه :
یک گرم از نمونه آسیاب شده را وزن نموده و در یک بالن ژوژه ۵۰۰ میلیلیتری ریخته و بآن یک گرم زغال اکتیو و حدود ۲۵۰ میلیلیتر آب , ۵ میلیلیتر محلول استات روی و ۵ میلیلیتر محلول فروسیانور پتاسیم اضافه نمائید . سپس مخلوط را به مدت ۳۰ دقیقه کاملا با تکان دهنده تکان دهید و پس از آن حجم آن را با آب به ۵۰۰ میلیلیتر برسانید . آنگاه بگذارید بماند تا رسوب ته نشین گردد . سپس آن را با استفاده از کاغذ صافی واتمن شماره ۴۰ صاف کرده بطوریکه محلول صاف شده کاملاؤ شفاف باشد .
۵ میلیلیتر از محلول صاف شده را در یک لوله آزمایش ریخته و بآن ۵ میلیلیتر محلول DMAB اضافه کرده و کاملا تکان دهید . همراه با نمونه یک محلول استاندارد مرجع ( طبق بند ج ) و یک محلول شاهد نیز تهیه نموده و آنها را در بنماری با حرارت ۲۵ درجه سلسیوس به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید سپس میزان جذب نمونه و استاندارد را در مقابل شاهد در طول موج ۴۲۰nm قرائت نموده و درصد اوره را طبق فرمول زیر محاسبه نمائید .
= درصد اوره
A1 = میزان جذب استاندارد مرجع
W = وزن نمونه بر حسب میلیگرم در حجم مورد آزمایش میباشد .
۴-۲- روش اندازهگیری ازت اورهای و آمونیاکی در خوراک دام و طیور
۴-۲-۱- وسایل مورد نیاز
ـ بالنهای کجدال با ظرفیت ۵۰۰ میلیلیتر
۴-۲-۲- معرفها و مواد مورد نیاز
۴-۲-۲-۱- محلول ضد کف
۴-۲-۲-۲- محلول کلرور کلسیم :
۲۵ گرم کلرور کلسیم ( CaCl2 ) را در ۱۰۰ میلیلیتر آب حل نمائید .
۴-۲-۲-۳- معرف متیل رد :
یک گرم متیل رد را در ۲۰۰ میلیلیتر الکل حل نمائید .
۴-۲-۲-۴- اسید کلریدریک نرمال
۴-۲-۲-۵- محلول سود نرمال
۴-۲-۲-۶- اوره خالص به فرمول شیمیائی ۲(NH2)Co)
۴-۲-۲-۷- محلول اوره آز :
محلول تازه اوره آز در آب را با غلظتی تهیه کنید که هر ۱۰ میلیلیتر محلول خنثی اوره آز , ازت موجود در ۰/۱ گرم یا بیشتر اوره خالص را تغییر دهد . برای این منظور باید ابتدا میزان قلیائیت و همچنین فعالیت آنزیم اوره آز تعیین گردد .
الف : تعیین قلیائیت محلول اوره آز
میزان قلیائیت اوره آز تجارتی را بشرح زیر تعیین نمائید .
۰/۱ گرم از اوره آز را در ۵۰ میلیلیتر آب حل کرده و با محلول ۰/۱ نرمال اسید کلریدریک در مقابل معرف متیل رد تیتره نمائید . پس از بدست آوردن حجم اسید کلریدریک ۰/۱ نرمال مصرف شده یعنی میزان قلیائیت آنزیم , در موقع تهیه محلول اوره آز به ازاء هر ۰/۱ گرم اوره آز حل شده در آب , همان حجم اسید کلریدریک ۰/۱ نرمال که در بالا بدست آوردهاید , اضافه نمائید و بدین ترتیب محلول خنثی تهیه شده است
ب : تعیین میزان فعالیت آنزیم اوره آز
ابتدا یک محلول یک درصد خنثی اوره آز تهیه کنید ( حدود ۵۰ میلیلیتر ) سپس چند نمونه ۰/۱ گرمی اوره خالص توزین نموده و به بالن کجدال منتقل نمائید و به هر کدام از بالنهای محتوی ۰/۱ گرم اوره خالص حجمهای متفاوتی از محلول یک درصد اوره آز خنثی اضافه کنید و مانند آنچه که در روش آزمایش شرح داده میشود مراحل هضم و تقطیر را ادامه دهید .
میزان فعالیت اوره آز را از روی مقدار محلول اوره آزی که اوره را به طور کامل تبدیل کرده است محاسبه کنید . تبدیل کامل اوره آز از طریق بازیابی کامل ازت به وسیله تقطیر تعیین میگردد .
۴-۲-۳- روش اندازهگیری نمونه مورد آزمایش
۲ گرم نمونه را در بالن کجدال ریخته و حدود ۲۵۰ میلیلیتر آب و ۱۰۰ میلیلیتر محلول اوره آز بآن اضافه نمائید . در بالن را کاملا بسته و بگذارید یکساعت در حرارت آزمایشگاه و یا ۲۰ دقیقه در حرارت ۴۰ درجه سلسیوس باقی بماند . سپس خنک نمائید .
( اگر نمونه بیش از ۵ درصد اوره داشته باشد مقداری محلول اوره آز به آن اضافه کنید .) سپس درب و گردن بالن را با چند میلیلیتر آب شسته و حدود ۲ گرم اکسید منیزیم و ۵ میلیلیتر محلول کلرورکلسیم و ۳ میلیلیتر ضد کف اضافه نمائید . و عمل تقطیر را در بالن کجدال انجام دهید و در قسمت گیرنده حجم معینی اسید کلریدریک نرمال قرار دهید و عمل تقطیر را ادامه داده تا حجم ظرف محتوی اسید کلریدریک به ۱۰۰ میلیلیتر برسد آنگاه محلول اسید را در مقابل متیل رد با سود نرمال تیتر نمائید و میزان ازت را طبق فرمول زیر محاسبه نمائید .
= درصد ازت اوره ای و آمونیاکی
که در آن :
A = حجم اسید کلریدریک نرمال بکار برده شده
B = حجم سود مصرفی
خوراک دام و طیور و آبزیان-اکسید منیزیم مورد مصرف در مکمل های معدنی
ویژگی ها و روش های آزمون
۱ هدف
هدف ازتدوین این استاندارد تعیین ویژگی های فیزیکی ، شیمیایی ، نمونه برداری ، روش های آزمون، بسته بندی ، نشانه گذاری و شرایط نگهداری و انبارداری اکسید منیزیم است .
۲ دامنه کاربرد
این استاندارد در مورد اکسید منیزیم برای مصرف در مکمل های معدنی خوراک دام و طیور و آبزیان بسته بندی شده کاربرد دارد .
۳ مراجع الزامی
مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد به آنها ارجاع شده است. بدین ترتیب آن مقررات جزئی از این استاندارد محسوب می شود. در این مورد مراجع دارای تاریخ چاپ و یا تجدید نظر اصلاحیه ها و تجدید نظرهای بعدی این مدارک مورد نظر نیست. معهذا بهتر است کاربران ذینفع این استاندارد امکان کاربرد آخرین اصلاحیه ها و تجدید نظرها ی الزامی زیر را مورد بررسی قرار دهند. در مورد مراجع بدون تاریخ چاپ و یا تجدید نظر آخرین چاپ و یا تجدیدنظر آن مدارک الزامی ارجاع داده شده مورد نظر است.
استفاده از مراجع زیر برای کاربران این استاندارد الزامی است.
۱- ISO 6497.2 2001 Animal feeding stuffs – sampling .
۲- ISO 5515.1979 De composition of organic matter prior to analysis – wetmethod
۳- استاندارد ملی ایران ۶۲۷۵ : سال ۱۳۸۱ ویژگیها وروشهای آزمون زئولیت درخوراک دام و طیور و آبزیان
۴- استاندارد ملی ایران ۱۳۲۰ : سال ۱۳۷۲ ویژگیها و روشهای آزمون اکسید منیزیم جهت مصرف در صنایع آرایشی
۵- استاندارد ملی ایران ۱۷۲۸ : سال ۱۳۵۶ ویژگیها و روشهای آزمون آب برای مصارف آزمایشگاهی
۴ اصطلاحات و تعاریف
در این استاندارد اصطلاحات و/یا واژه ها با تعاریف زیر به کار می رود :
۴-۱ مکمل معدنی
مجموعه ای از املاح معدنی و افزودنی های مجاز است که به دلیل کمبود آنها در جیره غذایی دام و طیور و آبزیان , اضافه نمودن آنها به جیره باتوجه به احتیاجات دام ضروری است .
۴-۲ افزودنی های مجاز
به موادی گفته می شود که شامل مواد اشتهاآور ، رنگهای خوراکی مجاز ، طعم دهنده های مجاز ، اسیدهای آمینه ، آنزیم ها ، داروهای ضد باکتریایی ، انگلی ، قارچی ، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد افزودنی مجاز می باشد .
۴-۳ قابلیت دسترسی زیستی مکمل ها
بخشی است از مواد مکمل خوراک دام که می تواند برای نگهداری , تولید و تولید مثل مورد استفاده دام قرار گیرد .
۴-۴ افت حرارتی۱ ( L.O.I )
تغییر وزن نمونه خشک شده پس از عمل سوزاندن افت حرارتی نامیده می شود که شامل کاهش آب پیوسته ، دی اکسید کربن به شکل کربنات های فرار ، کربن و مواد آلی ، اکسیدهای سولفور و ترکیبات قلیایی فرار است . قبل از گذاشتن نمونه در کوره بایستی آنرا در دمای ۲±۱۱۰ درجه سلسیوس خشک نموده و پس از قرار دادن در خشکانه توزین نمود . دو گرم از نمونه خشک توسط کوره الکتریکی ودر دمای ۲۵±۱۰۰۰ درجه سلسیوس سوزانده و L.O.I محاسبه می شود.
۴-۵ اکسید منیزیم
یک ماده معدنی با فرمول شیمیایی MgO ( magnesium oxide ) می باشد که از سنگ های معدنی کربناته ( سنگ آتش )۲ می باشد که با روش زیر فرآیند می شود : سنگها پس از استخراج توسط آسیاب چکشی به اندازه های موردنظر تقسیم شده به داخل کوره های گردان کلسینه کننده هدایت می گردد . در کوره کلسینه کننده ، پس از جدا شدن دی اکسید کربن، به حالت اکسید در آمده سپس با استفاده از آسیاب به پودر نرم تبدیل می شود و به عنوان منبع منیزیم در مکمل های معدنی خوراک دام مورد استفاده قرار می گیرد .
۴-۶ دام
منظور از دام در این استاندارد گاو ، گوساله ، گوسفند ، بز ، طیور و آبزیان پرورشی است .
۵ ویژگی ها
۵-۱ ویژگی های فیزیکی اکسید منیزیم
۵-۱-۱ اندازه ذرات
تمام ذرات اکسید منیزیم باید حداکثر ۲۰۰ میکرومتر ( حدود ۸۰ مش ) باشد . همچنین اندازه ذرات باید به طور کامل یکنواخت باشد.
۵-۱-۲ رنگ و بو
رنگ اکسید منیزیم باید سفید تا سفید متمایل به صورتی کم رنگ باشد . اکسید منیزیم باید بی بو بوده و اگر در آب مقطر به صورت تعلیق درآید نباید هیچگونه بوی نامطبوعی تولید کند .
۵-۲ ویژگی های شیمیایی اکسید منیزیم
ویژگی های شیمیایی اکسید منیزیم باید مطابق جدول شماره ۱ باشد .
جدول شماره ۱- ویژگی های شیمیایی اکسید منیزیم
روش آزمون میزان ویژگی
براساس ماده خشک ردیف
طبق بند ۷-۱
این استاندارد ۰/۳ ( بیشینه )
درصد رطوبت ۱
طبق بند ۷-۴
این استاندارد ۰/۹۰( بیشینه )
درصد اکسید منیزیم ۲
طبق بند ۷-۲
این استاندارد ۱۰۰ ( بیشینه )
میلی گرم در کیلوگرم سرب ۳
طبق بند ۷-۲
این استاندارد ۲۰ ( بیشینه )
میلی گرم در کیلوگرم کادمیوم ۴
طبق بند ۷-۳
این استاندارد ۲۰۰ ( بیشینه )
میلی گرم در کیلوگرم فلوئور ۵
طبق بند ۷-۲
این استاندارد ۳۰ ( بیشینه )
میلی گرم در کیلوگرم جیوه ۶
طبق بند ۷-۲
این استاندارد ۴۰ ( بیشینه )
میلی گرم در کیلوگرم آرسنیک ۷
طبق بند ۷-۵
این استاندارد ۳ ( بیشینه )
درصد افت حرارتی ۸
یادآوری : در جدول شماره ۱ بیشینه میز ان فلوئور برای طیور ۶۰ میلی گرم در کیلوگرم و برای آبزیان پرورشی ۲۰ میلی گرم در کیلوگرم باید باشد .
۶ نمونه برداری
۶-۱ مقررات کلی
در انتخاب نمونه , حفظ و حمل نمونه های آزمایشی دستورات زیر باید رعایت شود :
۶-۱-۱ نمونه ها نباید در فضای آزاد که امکان آلودگی نمونه ها وجود دارد برداشته شود .
۶-۱-۲ وسایل نمونه برداری باید خشک و تمیز باشد .
۶-۱-۳ بـاید دقت شود که نمـونه های از توده اصلی جنسی که مورد نمونه برداری واقع می شود , باشد و وسایل نمونه برداری آلودگی پیدا نکنند .
۶-۱-۴ برای اینکه نمونه برداری واقعی باشد محتوی هر ظرف را در هنگام نمونه برداری باید به طور کامل مخلوط نمایند .
۶-۱-۵ نمونه ها باید در ظروف شیشه ای به طور کامل در بسته , خشک و تمیز و یا ظروف مناسب دیگر گذاشته شود . اندازه ظروف نمونه باید طوری باشد که تمام حجم آن بوسیله نمونه پر شود .
۶-۱-۶ هر ظرف محتوی نمونه باید با سرپوش مناسبی بعد از پرکردن بسته و مهر شود و یا کلیه اطلاعات راجع به نمونه برداری نشانه گذاری شود و همچنین تاریخ نمونه برداری و تاریخ تولید باید در روی ظروف نمونه نوشته شود .
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 