فایل ورد کامل مقاله نحوه قرارگیری و جابجایی گاو از تولد تا دوره شیردهی در جایگاههای مختلف؛ بررسی علمی اصول دامپروری و بهداشت
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل مقاله نحوه قرارگیری و جابجایی گاو از تولد تا دوره شیردهی در جایگاههای مختلف؛ بررسی علمی اصول دامپروری و بهداشت دارای ۲۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل مقاله نحوه قرارگیری و جابجایی گاو از تولد تا دوره شیردهی در جایگاههای مختلف؛ بررسی علمی اصول دامپروری و بهداشت کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مقاله نحوه قرارگیری و جابجایی گاو از تولد تا دوره شیردهی در جایگاههای مختلف؛ بررسی علمی اصول دامپروری و بهداشت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل مقاله نحوه قرارگیری و جابجایی گاو از تولد تا دوره شیردهی در جایگاههای مختلف؛ بررسی علمی اصول دامپروری و بهداشت :
نحوه قرارگیری و جابجایی یک گاو از ابتدای تولد تا زمان شیردهی در جایگاههای مختلف
از ابتدای تولد یک گاوداری صنعت خوانی اگر حیوان مورد نظر ماده باشد ۶۰ روز در box انفرادی و اگر حیوان نر باشد۵۵ روز در box انفرادی نگهداری می گردد. بعد از این مدت زمانی گوساله های نر و ماده از شیر گرفته می شوند و به یک جایگاه دیگر منتقل می گردند مدت زمان نگهداری توام این گوساله ها ۲ هفته می باشد تا کنترل های دامپزشکی برروی گوساله ها صورت گیرد مواردی چون فلق و اسهال و سایر بیماری ها. سپس این دسته از گوساله ها بدها بند دوم منتقل می شوند.
مدت زمان نگهداری این گوساله ها در این بهار بند ۵ ماه می باشد. پس از این مدت زمانی حیوانات نر و ماده از یکدیگر جدا می شوند. گوساله های نر را به بهار بند گوساله های نر کوچک انتقال می دهند و بعد از یک برنامه پرواربندی چند هفته ای به قسمت نرهای بزرگ انتقال داده می شوند که این دامها بعد از کسب وزن مناسب به بازرا ارائه می گردند. حیوانات ماده را نیز ابتدا به بهار بند تلیسه کوچک ( تاسن ۱۰ ماهگی) منتقل می کنند سپس به تلیسه متوسط که تا سن ۱۴ بزرگ منتقل می شوند که این بهار بند هر روزی به منظور تشخیص حیوانات ماده فحل توسط کارگران کنترل می شوند. بعد از تشخیص فحلی حیوان مورد نظر تلقیح مصنوعی یا طبیعی می گردد و باز هم به همان بهار بند بازگردانده می شود. بعد از سپری شدن مدت آبستنی تلیسه نیز همانند گاوهای شیری دیگر به قسمت گاوهای خشک ۲۰ روز منتقل می گردد تا جیره غذایی تنظیم شد
ه برای این مرحله از آبستنی در اختیار دام قرار گیرد بعد از گذشت این مدت به بهاربند گاوهای خشک ۴۰ روز انتقال داده می شود و از این لحظه به بعد گاو تحت مراقبت هایقبل از زایمان قرار می گیرد. و تقریبا ۴۰ روز قبل از زایمان به قسمت زایمان منتقل می گردد. نکاتی که در زایشگاه باید رعایت شوند
بستر مناسب ، بستهنباید لغزندگی داشته باشد
آرامش ، زایشگاه باید دور از هیاهو و مزاحمت قرار داشته باشد
تهویه مناسب بعد از زایمان گاوهای مورد نظر به بهار بند گاوهای تازه را منتقل می شوند و در این قسمت کنترل های بعد از زایمان صورت می گیرد. به عنوان مثال گاوها به منظور تشخیص جفت ماندگی کنترل می گردند همچنین در این دوره باید تغذیه گاوها به نحو احسن اجرا و کنترل گردد چون حیوان به علت استفاده از ذخایه بدنی احتیاج به تغذیه مناسب دارد و اگر تغذیه در این دوره به نحو احسن انجام نشود گاوها به pic تولیدی خود نخواهند رسید و این از لحاظ اقتصادی برای گاودار بسیار گران تمام خواهد شد. مدت زمان نگهداری گاوها در این بهاربند ۲ هفته می باشد بعد از ۲ هفته این گاوها به بهار بند گاوهای یک شکم منتقل می گردند. ولی گاوهایی که بیشتر ا
ز یک زایمان ارند بر اساس شیر تولیدی به بهار بند های مختلف انتقال داده می شوند که به شرح زیر می باشد :
۱-میان شیر : زیر ۲۰لیتر در روز شیر می دهند
پر شیر: که روزانه ۲۰ تا ۳۰ لیتر می دهند
گاوهای سوپر تولید : بین ۳۰ تا ۴۰ لیتر شیر می دهند
گاوهای دولوکس : که بیشتر از ۴۰ لیتر روزانه شیر تولید می کنند
سالن شیردوشی
قسمت های مختلف دستگاه شیر دوشی
شیشه رکوردگیر
پلت کولر
پمپ
خرچنگی
جا خرچنگی
یخچال
بعد از هر بار شیر دوشی دستگاه را باسودو اسید می شوند. ابتدا دستگاه را با سود شستشو می دهیم به این دلایل که اگر ابتدا با اسید بشوییم لکه های پروتئین و چربی بر روی شیر باقی می ماند . شیر گاوهای که آنتی بیوتیک مصرف می کند برای مصرف گوساله بکار برده می شوند باید توجه داشت که شیر گاو به طور کامل گرفته شود.
ترتیب شیردهی گاوها در شیر دوشی :
صبح : الف ) میان شیر ب)پرشیر ج) سوپر د) دولوکس ه) تازه زا و) یک شکم
ظهر : الف) پر شیر ب) س.وپر ج ) دولوکس د)تازه زا ه) یک شکم
شب: الف) میان شیر ب) پرشیر ج) سوپر د) دولوکس ه) تازه زا و) یک شکم
شستشوی دستگاه :
ابتدا مخزن شیر را با آب شستشو می دهیم سپس وان ۲۰۰ لیتری را پرآب کرده و ۲ لیتر سود را داخل آن حل می کنیم سپس دسنگاه را روشن نموده و ۱۵ دقیقه صبر می کنیم تا کاملا آب داخل دستگاه به چرخش در آید سپس دوباره وان را که حجم آن ۲۰۰ لیتر است پرکرده و دوباره در مدار قرار می دهیم.
سپس وان را با آب تازه و ۲ لیتر اسید نیتریک پر می کنیم و دستگاه را روشن می کنیم و ۱۵ دقیقه صبر می کنیم. در انتها برای اینکه بدانیم مواد اسیدی خارج شده یک استکان آب تخلیه شده یک قطره فنل نتالئین می ریزیم اگر قرمز شد شستشو را دوباره انجام می دهیم.
مدیریت در هنگام زایمان:
گاوهای خشک مقدار مناسبی از پروتئین، انرژی، مواد معدنی، و ویتانین ها را درحیره خود نیاز دارند. کمبود مواد معدنی ممکن است تاثیر سیستم ایمنی گوساله را در مبارزه با امراض کاهش دهد. تامین جیره متعادل جهت گاو خشک هم برای گوساله تازه متولد شده و هم خود گاو ضرور
ی است.
گاو خشک باید یک هفته قبل از زایمان به زایشگاه انتقال داده شود. زایشگاه باید ۱۶ تا ۲۵ متر مربع مساحت، فضای روشن و سطح بستر مناسب داشته باشد و لغزنده نباشد. تعبیه قلاب در سقف برای بلند کردن گاو دراز کشیده مفید است. توصیه میشود بع ازای هر ۲۵ راس یک جایگاه زایش در نظر گرفته شود. زایشگاه باید بین دو زایمان ضد عفونی شوند. از یک محوطه مرتعی زهکشی شده تمیز میتوان به صورت موفقیت آمیز برای این کار استفاده کرد.
تقریبا ۵ درصد گوساله ها ( در حین تولد) مرده متولد میشوند. بسیاری از این گوساله ها را می توان با یاری دادن گاو در حین زایمان از مرگ نجات داد. در آستانه زایمان، باید به گاوها مرتب سرکشی نمود تا در صورت نیاز به آنها کمک کرد. در مواردی همچون گاوهای کوچک، گوساله های بزرگ حالات غیر طبیعی، چند قلو زایی، ممکن است نیاز به کمک باشد. گاو باید بعد از شروع درد زایمان ، هر ۲ ساعت یک بار سرکشی شود. محققان ویسکانیسن (کراولی و همکاران، ۱۹۸۳) مراحل زایمان را بدین گونه توصیف نمودهاند.
مرحله اول:
ناآرامی ۱- گاو هر از چند گاهی بلند میشود، مینشیند و راحت نیست. درد زایمان به هنگام پاره شدن کیسه آب قابل مشاهده است. مواد چسبنده و لغزنده موجود در داخل کیسه آب برای زایمان طبیعی ضروری است. در گاوهای بالغ،گوساله در عرض ۲ ساعت متولد خواهد شد، لیکن در تلیسهها ممکن است که ۴ ساعت یا بیشتر طول بکشد.
مرحله دوم:
گوساله زایی ۲- در گاوهای بالغ گوساله ها باید طی نیم تا یک ساعت بعد از ظاهر شدن در دهانه رحم خارج گردد، برای تلیسهها این زمان حدود ۲ ساعت میباشد. ماساژ گاو در هنگام انقباض ماهیچهها، تنشی که بر گاو وارد میشود را به حداقل خواهد رساند.
مرحله سوم:
خروج جفت ۳- جفت بین نیم تا ۸ ساعت بعد از زایمان خارج میشود. جفت ماندگی در ۸ تا ۱۰ درصد زایمانهای عادی رخ میدهد. تغذیه ویتامین E,D,A ، سلنیم، فسفر و کلسیم جفت ماندگی رابه حداقل میرساند.
گوساله باید بلافاصله پس از قطع ناف، شروع به تنفس نماید. تنفس گوساله را میتوان با خارج ساختن مواد موکوسی موجود در داخل سوراخهای بینی، مالش برای تحریک آن، وارد کردن انگ
شت به داخل سوراخهای بینی برای تجذک تنفس و یا استفاده از تنفس مصنوعی، آغاز کرد. بند ناف باید بریده و در فاصله حدود ۵ سانتی متری بدن گره داده شود، تا از ورود باکتری به داخل بدن جلوگیری شود. برای ضد عفونی بند ناف میتوان از الکل یا گیره پلاستیکی مخصوص استفاده
کرد. گره زدن بند ناف خیلی نزدیک به بدن ممکن است باعث فتق ناف شود. به منظور از بین بردن جرمهای بیماری زا باید بند ناف، به طور کامل با محلول تنتورید، ضد عفونی شود. قبل از انتقال گوساله به محلی خشک و عاری از کثافات میتوان برای خشک کردن آن از پارچه یا کاغذ استفاده کرد.
آغوز:
اولین شیر تولیدی گاو بعد از زایش آغوز نام دارد که سرشار از مواد مغذی و پادتنهاست. گوساله در هنگام تولد فاقد مقاومت در برابر بیماریهاست، زیرا دیوارههای جفت مانع عبور پادتنها (ایمنو گلوبینها) از مادر به دستگاه گردش خون جنین میشوند. پادتنهای آغوز تا رشد سیستم ایمنی گوساله و توان تولید پادتن آنها، مقاومت اولیه گوساله جوان را در برابر بیماریها تامین میکنند.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 