فایل ورد کامل مقاله کارآفرینی در مزرعه پرورش بلدرچین؛ بررسی علمی فرآیندهای پرورش، ارزش غذایی و فرصتهای اقتصادی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل مقاله کارآفرینی در مزرعه پرورش بلدرچین؛ بررسی علمی فرآیندهای پرورش، ارزش غذایی و فرصتهای اقتصادی دارای ۴۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل مقاله کارآفرینی در مزرعه پرورش بلدرچین؛ بررسی علمی فرآیندهای پرورش، ارزش غذایی و فرصتهای اقتصادی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مقاله کارآفرینی در مزرعه پرورش بلدرچین؛ بررسی علمی فرآیندهای پرورش، ارزش غذایی و فرصتهای اقتصادی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل مقاله کارآفرینی در مزرعه پرورش بلدرچین؛ بررسی علمی فرآیندهای پرورش، ارزش غذایی و فرصتهای اقتصادی :
خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی مزرعه پرورش بلدرچین پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ; پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، ب
ازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ; از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ; از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .
فصل اول
کلیات
۱- ۱ مقدمه :
وجود ویژگی های مناسب همچون رشد سریع ، بلوغ زودرس ، تولید تخم بالا ، کوتاهی فاصله میان نسل ها ، بالابودن تراکم پرورشی در واحد سطح ، ارزان بودن جیره مصرفی ، حساسیت کم نسبت به بعضی از بیماری های طیور ، قیمت بالای تولیدات که شامل گوشت و تخم می باشد و به خصوص بازگشت سریع سرمایه سبب شده است تا بلدرچین به عنوان یک پرنده مطلوب نزد کشاورزان و پرورش دهندگان تلقی شده و علاقمندان زیادی به پرورش صنعتی این پرنده روی آورند .
مهمترین نکاتی که سبب صنعتی شدن پرورش این پرنده شده است به شرح زیر می باشد :
۱ – میزان رشد سریع : میزان رشد این پرنده در حدود ۵/۳ برابر سریعتر از دیگر طیور اهلی می باشد.
۲ – بلوغ جنسی سریع : در حدود سن ۵۰ – ۴۰ روزگی بلدرچین های ماده در پیک تولید هستند .
۳ – تولید تخم بالا : در صورت پرورش صحیح ، این پرندگان در سال اول تولید توانایی تولید ۲۶۰ تخم را دارا می باشند .
۴ – کوتاه بودن فاصله میان نسل ها : توان بلدرچین در تولید ۴ – ۳ ن
سل در سال اول تولید این امکان را برای محققین فراهم آورده است تا از آن به عنوان پرنده ای آزمایشگاهی استفاده نمایند .
۵ – دوره انکوباسیون کوتاه : جوجه کشی تخم این پرنده ۱۸ – ۱۷ روز طول می کشد .
۶ – تراکم بالای پرورش : با توجه به اینکه جثه این پرنده کوچک و نیز به سطح آبخوری و دانخوری کمتری احتیاج دارد در مقایسه با دیگر پرندگان تعداد پرنده بیشتری در واحد سطح میتوان پرورش داد.
۷ – واکسیناسیون کمتر : با توجه به اینکه گونه های بلدرچین در برابر برخی از بیماری های رایج طیور حساسیت کمتری دارند در نتیجه به واکسیناسیون کمتری احتیاج دارند .
۸ – برگشت سریع سرمایه : با توجه به اینکه سن بلوغ بلدرچین ۵۰ – ۴۰ روزگی می باشد در نتیجه می توان گوشت و تخم این پرنده را سریع به بازار عرضه نمود .
۹ – ارزش غذایی بالای گوشت و تخم بلدرچین
در کشور ما بعد از انقلاب برای اولین بار پرورش بلدرچین در استان یزد آغاز گردید که به صورت مجتمع شامل واحد مادر ، گوشتی ، بسته بندی و جوجه کشی اداره می گردد .
عملکرد پرورش بلدرچین از سال ۸۲ – ۷۹
سال تولید جوجه یکروزه (قطعه) گوشت استحصالی (تن) رشد (%)
۷۹ ۰۰۰/۵۰۰ ۵۰۰
۸۰ ۰۰۰/۵۷۰ ۵۷۰
۸۱ ۰۰۰/۶۰۰ ۶۰۰
۸۲ ۰۰۰/۷۰۰ ۷۰۰ ۱۶
گزارش عملکرد معاونت اموردام وزارت جهاد کشاورزی ۱۳۸۳
بلدرچین دارای گوشتی با پروتئین بالا و درصد چربی کمتری می باشد که برای کودکان و بیماران بسیار سودمند و مفید می باشد . تخم بلدرچین بیضی شکل می باشد که وزن آن ۱۵ – ۸ گرم و رنگ آن معمولا سفید با خال های سیاه یا قهوه ای تا آبی و زرد نخودی مایل به سبز می باشد . الگوی تخم و رنگ تخم بلدرچین منحصر به فرد است و منبع خوبی از ویتامین ها (به جز ویتامین c
) می باشد . کیفیت تخم بلدرچین بالاو میزان کلسترول آن از تخم مرغ کمتر است . تعیین جنسیت جوجه بلدرچین از سن ۱ روزگی صورت می گیرد که این کار نیازمند افراد آموزش دیده و ماهر می باشد . اما از سن ۳ هفتگی می توان نرها و ماده ها را به وسیله رنگ پر های ناحیه سینه از یکدیگر تشخیص داد. پرهای سینه ای نرها به رنگ قرمر مایل به قهوه ای و ماده ها به رنگ خرمائی سوخته ( خاکستری با نقاط سیاه رنگ ) روی آنها می باشد .
وزن جوجه های تازه هچ شده در حدود ۱۰ – ۵ گرم می باشد که درسن ۵۰ – ۴۰ روزگی به بلوغ
می رسند. وزن بلدرچین های نر بالغ ۱۵۰ – ۹۰ گرم و ماده ها ۱۸۰ – ۱۱۰ گرم می باشد . همچنین تعداد کروموزوم های بلدرچین ۷۸ می باشد که شش جفت آنها کروموزوم های بزرگ ، شش جفت متوسط و ۲۷ جفت میکروکروموزوم می باشند که کروموزوم های جنسی از نوع بزرگ می باشند .
۱ – ۲ نام کامل طرح و محل اجرای آن :
پرورش بلدرچین
محل اجزا :
۱ – ۳ – مشخصات متقاضیان :
۱ – ۴ – دلایل انتخاب طرح :
طعم مطبوع انواع گوشت عمدتاً به دلیل وجود مادهای است بنام گلیکوژن که در سلولهای ماهیچهای وجود دارد. هر قدر که ماهیچه در طول حیات خود فعالتر باشد گوشت آن نیز لذیزتر است مانند ران مرغ، دم ماهی، ران حیوانات شکاری و همچنین سینه پرندگان وحشی.
از سوی دیگر، فعالیت و جنب و جوش حیوانات به طور کلی باعث افزایش میزان ذخیره گلیکوژن
ماهیچهها و در نتیجه بهبود کیفیت آن است. به طوری که حیوانات وحشی اعم از نشخوار کنندگان (آهو، گوزن، بزکوهی و غیره ) و یا پرندگان مانند قرقاول، کبک، تیهو، دراج و بلدرچین همگی به دلیل فوق دارای گوشتی فوقالعاده لذیذ بوده و قسمتهایی از بدن آنها بسیار خوش طعم و لذیذ میباشد. بنابراین چنانچه پرندهای از خانواده حیوانات شکاری بوده یعنی از نژاد وحشی باشد و در محیطی مشابه طبیعت خود پرورش یابد دارای خواص فوقالذکر خواهد بود.
۱ – ۵ میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
دامداری و دامپروری یکی از مشاغل همیشگی انسان بوده است ، پرورش حیواناتی برای استفاده از آنها جهت بهتر زیستن همیشهدر تاریخ بشر بوده است ، بلدرچیننه که در قسمت قبل به آن اشاره شد یکی از حیواناتی است که از تمامی قسمت های آن در قسمت های مختلف استفاده می شود ، گوشت ، پوست ، فضولات و سایر قسمت های این حیوان در صنایع مختلف کاربرد های گوناگونی دارند .
۱ – ۶ – وضعیت و میزان اشتغالزایی :
میزان اشتغالزایی این طرح ۲۰ فر است
تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
پرورش شتر مرغ از سال ۱۸۶۰ در کشور افریقای جنوبی به صورت جدی آغاز گردید و سپس بلدرچین حیوانی است با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری و بسیار پر جنب و جوش، لاجرم باید در وضعیتی پرورش یابد که امکان جست و خیز و پرواز داشته باشد.
این حیوان از خانواده ماکیانها و از زیر مجموعه کبک سانان بوده و بدلیل خواص مذکور گوشت آن بسیار خوش طعم و لذیذ و مقوی است، و از طرفی بزرگترین ماهیچه پرندگان که ماهیچه سینه آنهاست در پرندگانی چون مرغ و خروس و اردک و غاز که امکان پرواز ندارند دارای بافتی خشبی و خشک و طعمی نه چندان لذیذ است، در حالیکه در مورد بلدرچین بدلیل جنب و جوش و پروازهای متناوبی که انجام میدهد گوشت سینه پرنده علاوه بر اینکه حجم قابل توجهی از کل لاشه ( یک سوم لاشه ) را تشکیل میدهد دارای طعمی بسیار خوش و لذیذ است.همچنین بافتهای مفصلی این پرنده بدلیل وجود سلولهای پیچیده پیوندی در اثر پختن یا بریان شدن به هیچ وجه متلاشی نمیشود و پرنده پس از طبخ نیز ترکیب خود را حفظ کرده و در پذیرائیها، زیبائی و آرایش فراوانی به سفره میدهد.
میزان پروتئین موجود در گوشت پرنده از پروتئینهای پرندگان معمولی ۵ تا ۱۰ درصد بیشتر است و این در حالی است که انواع اسیدهای آمینه کمیاب که در سایر پروتئینها یافت نمیشود، در گوشت این پرنده به وفور وجود دارد. به همین دلیل در اغلب نقاط دنیا پزشکان برای افراد مسن و از کار افتاده که احتیاج مبرمی به ترمیم سلولهای از دست رفته بافتهای خود را دارند، برای حفظ و بازیابی سلامت و شادابی خود، مصرف گوشت بلدرچین را تجویز مینمایند. از طرف دیگر وجود عناصر
معدنی کمیاب و ویتامینهای عدیده در گوشت این پرنده آنرا به دارویی معجزه آسا برای درمان امراض صعبالعلاجی همچون آسم، تشنج، فشار خون، ضعف اعصاب و یا حتی در ناراحتیهای روانی و عقب افتادگیهای جسمی و همچنین بی خوابی تبدیل کرده است. در هر حال گوشت و تخم بلدرچین برای کودکان رشد سریع و صحیح، برای نوجوانان هیجان و جنب و جوش، برای جوانان نشاط، برای میانسالان تندرستی و اطمینان و برای کهنسالان سلامت مجدد و تمدید قوا و شا
دابی را به ارمغان میآورد.
همچنین عدم وجود هر گونه مواد افزودنی غیرطبیعی و غیرمفید همچون هورمونها و آنتیبیوتیکها که جداً سلامت انسان را تهدید میکنند، دلیل دیگری بر کیفیت طبیعی و مطلوب گوشت بلدرچین میباشد.
وضعیت مختصر اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی محل اجرای طرح :
محل انتخاب شده برای اجرای طرح بدلیل دارا بودن وضعیت مناسب آب و هوایی منطقه مناسبی میباشد و بدلیل موقعیت روستایی منطقه مناسب برای تاسیس پرورش بلدرچین میباشد ، دسترسی به مواد مورد نیاز برای پرورش و همچنین فاصله مناسب با شهر یکی دیگر از فاکتور های مناسب محل اجرای طرح می باشد .
مراحل انجام کار :
پرورش بلدرچین ها
در پرورش بلدرچین ها باید به جوحه بلدرچین ها توجه خاصی داشت,زیرا بسیار آسیب پذیرند. در روز های نخستین تولد دمای ۳۶تا۳۸ درجه ی سانتیگراد توام با هوای تمیز و اکسیژن دار باری آنها مورد نیاز است .اما به تدریج از درجه حرارت محیط کاسته می شود و در سن ۶تا ۷ هفتگی به ۲۲تا۲۴درجه ی سانتیگراد کاهش پیدا می کند.
جوجه ها تا زمانی که دما تا زیر ۲۱ درجه ی سانتیگراد کاهش نیافته نیازی به دمای اظافه ندارند و ۱۲ ساعت تاریکی و ۱۲ ساعت روشنایی تاسن ۵ هفتگی یعنی زمانی که جوجه بلدرچین ها به پن ها یا قفس های تخم گذاری انتقال پیدا می کنند می تواند ادامه پیدا کند.
قفس های نر و ماده برای رشد بهتر بایستی از هم جداگانه نگهداشته شوند.در حالت پرورش روی بستر مساحت ۱۵۰تا۱۸۰ سانتیمتر برای هر جوجه بسته به نوع جوجه ها و فصل باید در نظر گرفته شود.برای هر جوجه ۲تا۳ سانیمتر فضای دانخوری و ۵|۱تا۲سانتیمتر فضای آبخوری در نظر گرفته شود.
برای جوجه های بلدرچین تا سن ۳ هفتگی ۲ سانتیمتر فضای دانخوری و ۱ سانتیمتر فضای آبخوری ضروری است.برای هر جوجه ۷۵ سانتیمتر مربع فضای بسته(قسمت گرم کننده ی باتری)و۷۵ سانتیمتر فضای حرکت برای بدست آوردن نتیجه مناسب کافی است.
برای شروع تغذیه ی خوب می توان تا سن ۲تا۴ روز به بلدرچین ها آب شکر ۸درصد داد.
نژاد های بلدرچین
گونه های مختلف بلدرچین مثل انواع ایرانی،آمریکایی و ژاپنی موجودند که نژادهای ژاپنی آن برای پرورش مرغوبترند.
ماهم روی نژادهای ژاپنی آن بحث می کنیم.پنج نوع بلدرچین ژاپنی به اسامی زیر وجود دارند:
(نوع وحشی):
Pharach-1
این پرنده رنگهای پر مخلوط دارد.همراه با رنگهای سیاه و سایه های مختلف که تفوق رنگ قهوه ای اند.در بلدرچین نر صورت و گلو قهوه ای و گلو و قسمت بالای سینه دارچینی است.در بلدرچین ماده نیز صورت و گلو قسمت بالای سینه دارچینی روشن با خالهای سیاه است در حالی که قسمت پایینی سینه خرمائی رنگ است.
:Biritish range -2
نوعی از بلدرچین با پرهای سیاه رنگ است که در آن به طور مشابه پیمان گدار شده اند.
English white-3
نوعی بلدرچین با پرهای سفید و یا همراه با قسمت های سیاه
Manchurin golden-4
پرنده هایی به رنگ طلایی یا میتوان گفت گندمی رنگ اند.
Tuxedo-5
این نوع بلدرچین از نوع بلدرچین دو رنگ است .سطح گردن و صورت و شکم سفید و بقیه قسمت ها سیاه نظیرparach است.
تغذیه بلدرچین
سلام بر شما.من امروز برای تغذیه بلدرچین البته بیشتر به صورت پرورشگاهی حرف می زنم.این تغذیه بسیار کامل و مفید است.اما برای تغذیه خانگی می توانید از دانه جوجه(یا دانه پلیتی) که در بازار موجود اند و به صورت مخلوطی از دانه های مختلفند استفاده کنید.
لدرچین ها حیواناتی پرطاقت.نیرومند و خوش بنیه بوده و می توانند در محیط های مختلف.با محدودیت های منطقی آدابته شوند. بلدرچین ها پرندگانی هستند که سریعآً رشد کرده و در عرض حدود ۶ هفته به بلوغ می رسند.وزن پرنده بالغ به شرح زیر است:
بلدرچین نر۱۲۰ تا۱۵۰ گرم
بلدرچین ماده ۱۵۰ تا ۱۸۰ گرم
پرورش بلدرچین از سال ۱۹۰۰ میلادی در کشور ژاپن برای تهیه گوشت و تخم رایج بوده است.
بلدرچین ها تخم زیادی تولید می کنند.بلدرچین ماده ۲۶۰ عدد تخم در اولین سال تخم گذاری خود می گذارد روی همین اصل بلدرچین ها کثیر تخم هستند.بلدرچین ماده درحدود سن۵۰ روزگی به اوج تولید تخم میرسد.بلدرچین های ماده۷۵%تخم های خود را بین ساعات۳ تا۵بعد از ظهر می گذارند و۲۵%بقیه را در هنگام شب.
بلدرچین ها اگر از جوجگی با انسان بزرگ شوند بسیار زود با انسان مانوس می شوند به گونه ای که حتی از کف دست هم دانه می خورند.بلدرچین ها را می توان به عنوان یک حیوان خانگی در منزل نگه داری کرد.آنها به خاک و خاک بازی علاقه فراوان دارند و با آن بسیار سریع رشد می کنند.
سرمایه گذاری برای پرورش بلدرچین بسیاد سودآور است زیرا:
۱- سن بلوغ زود فرا می رسد
۲- بسیار سریع رشد می کنند
۳- میزان تخم گذاری بالا است
۴- دوره اکوباسیون کوتاه وکم که فقط ۱۷تا۱۸ روز است
۵- تثبیت برای تراکم بالای پرورش زیرابه فضای دانه وآبخوری کمتری نسبت به مرغ ها و اردک ها نیازمندند.
۶- در برابر بسیاری از بیماری های مرغ ها مقاومت دارند.
خواص تغذیه ای تخم بلدرچین
تخم بلدرچین ماده غذایی عاری از کلسترول و غنی از انواع ویتامین ها: تخم بلدرچین غنی از مواد غذایی ضروری است. از جمله اسیدهای آمینه و میکروالمان ها، از زمان های دوردست گوشت و تخم بلدرچین در کشورهای ژاپن و چین استفاده طبی داشته است. تخم بلدرچین در کشور ژاپن به عنوان بخشی از صبحانه دانش آموزان محسوب می شود. مواد غذایی موجود در تخم بلدرچین
حساسیت ایجاد نمی کند: تخم بلدرچین به عنوان یک ماده غذایی هیچ گونه تاثیر سویی ندارد. به همین دلیل می توان از آن حتی در تغذیه شیرخواران هم استفاده نمود. همچنین افرادی که استفاده تخم مرغ برایشان منع شده، می توانند از آن استفاده نمایند. همچنین تخم بلدرچین مقاومت بدن را افزایش داده و مواد رادیواکتیو را از بدن دفع می نماید و باعث دفع فلزات سنگین و مواد زائد و سرطان زا از ارگانیسم فرد می شود.
بررسی برای یافتن مناسب ترین نسبت جنس نر به ماده برای پرورش بلدرچین ژاپنی در قفس انجام پذیرفت. بدین منظور چهار گروه بلدرچین ژاپنی بالغ با نسبت های جنسی یک نر به ۱، ۲، ۳ و ۴ ماده به ترتیب در گروه های یک تا چهار، هر کدام دارای ۱۲ بلدرچین ماده انتخاب و در شرایط یکسانی در قفس نگهداری شدند. پس از جمع آوری ۲۰۰ عدد تخم در هر گروه، میزان تولید و میانگین وزن تخم های تولیدی آنها محاسبه گردید. با انکوباسیون تخم ها میزان نطفه داری و جوجه در آوری آنها اندازه گیری شد. با استفاده از آزمون آماری آنالیزواریانس و آزمون جفت ها، داده های به دست آمده مقایسه گردید. میزان تولید تخم در گروه های یک تا چهار به ترتیب ۶/۸۱، ۳/۸۹، ۸/۹۵ و ۳/۹۲ درصد و میانگین وزن تخم های آنها به ترتیب ۹۷/۱۰، ۱۱، ۶۳/۱۱ و۶۰/۱۱ گرم بود. میزان هر دو عامل در گروه های ۳ و ۴ به طور معنی داری بیشتر از گروه های ۱ و ۲ بود (۰۵/۰>p). نطفه داری تخم ها در گروهای یک تا چهار به ترتیب ۳/۹۳، ۹۲، ۶۲ و ۵/۹۴ درصد بود که به جز گروه ۳ بقیه اختلاف معنی داری نداشتند (۰۵/۰>p). جوجه در آوری تخم ها در گروهای یک تا چهار در نوبت اول انکوباسیون به ترتیب ۷۶، ۸۰، ۶۰ و ۸۸ درصد بود که در هر نوبت به جز گروه ۳ بقیه اختلاف معنی داری نداشتند (۰۵/۰>p).
فرا سنج های ژنتیکی خط مشی دهنده سیاست های به نژادی محسوب می شوند و مقادیر برآورد شده راه کارهای علمی و عملی مشخصی را برای اجرا روش های مدون ژنتیکی ترسیم میکنند. بر این اساس به منظور تعیین و برآورد فراسنج های ژنتیکی و ارزیابی پاره ای از ویژگی های مربوط به تخم بلدرچین از سویه های تیپ وحشی، زرد و سفید بلدرچین موجود در ایستگاه تحقیقا
ت شبستر استفاده گردید. تعداد ۴۵ قطعه بلدرچین نر و ۱۳۵ قطعه بلدرچین ماده به طور تصادفی به عنوان جمعت پایه از کل جمعیت انتخاب شد. تعداد ۲۳۵۵ عدد تخم شجره دار از ۱۳۵ قطعه بلدرچین ماده طی دو دوره ۹ روزه جمع آوری تخم، حاصل شد. تخم ها با ترازوی دیجیتالی با ۱/۰ گرم دقت توزین شدند و کاربیومتری ابعاد تخم ها به وسیله کولیس ورنیه انجام گرفت. نتایج حاصله اختلاف معنی داری را برای صفت درصد شاخص قالب تخم در بین سویه های مختلف نشان داد
(۰۱/۰>p) اثر مادران داخل گروه های پدری در صفات وزن، طول، عرض و درصد شاخص قالب تخم در حد بالایی، معنی دار بود(۰۱/۰>p). وراثت پذیری صفات مورد مطالعه در حد متوسط تا بالا برآورد شد، برای مثال توارث پذیری صفات وزن، طول، عرض و درصد شاخص قالب تخم به ترتیب ۰۸/۰-+۱/۱، ۰۸/۰-+۰۱/۱، ۰۷/۰-+۵۳/۰، ۰۶/۰-+۴۴/۰ بر اساس همبستگی ژنتیکی تنی ها برآورد
گردید. همچنین ضرایب همبستگی ژنتیکی وزن تخم با طول و عرض تخم به ترتیب ۰۷/۰-+۸۲/۰ و ۰۴/۰-+۹۷/۰ و ضرایب همبستگی فنوتیپی به ترتیب ۶۸/۰ و ۵۵/۰ بر اساس همبستگی ناتنی های پدری برآورد شد.
پژوهش در راستای ارزیابی ویژگی های ژنتیکی سویه های تیپ وحشی، زرد و سفید بلدرچین موجود در ایستگاه تحقیقات بلدرچین شبستر انجام گرفت. برای این منظور صفت وزن بدن در هفته های مختلف تا هفته دهم و خصوصیات لاشه مورد بررسی قرار گرفت. از سه واریته مورد مطالعه جمعا ۴۵ قطعه بلدرچین نر و ۱۳۵ قطعه بلدرچین ماده به طور تصادفی از کل جمعیت به عنوان جمعیت پایه در نظر گرفته شد. طی سه دوره ۹ روزه اقدام به جمع آوری تخم شجره دار از ۱۳۵قطعه بلدرچین ماده محبوس شده در پن های انفرادی گردید. تعداد ۱۰۸۶ قطعه جوجه بلدرچین شجره دار از مجموع سه دوره جوجه کشی از سه سویه مورد بررسی حاصل شد. به جوجه بلدرچین های به دست آمده از والدهای مشخص، شماره پلاک زده شد. ۱۰۸۶ جوجه بلدرچین در هفته های دوم، چهارم، ششم، هشتم و دهم از لحاظ وزن بدن به طور انفرادی توزین شدند. تعداد۷۰۲ قطعه بلدرچین حاصل شده از نوبت جوجه کشی اول و دوم از سه واریته به منظور مطالعه ویژگی های کشتاری و خصوصیات لاشه در هفته دهم پس از جوجه کشی کشتار شدند. نتایج حاصله اختلاف معنی داری را برای صفت وزن بدن در هفته های مختلف و خصوصیات لاشه در گروه های فنوتیپی نشان داد (۰۱/۰>p). اثرات جنس و نوبت جوجه کشی نیز برای صفات مورد بررسی معنی داری بود (۰۱/۰>p). بلدرچین های تیپ وحشی پتانسیل ژنتیکی بالاتری نسبت به
بلدرچین های زرد و سفید نشان دادند. توارث پذیری صفات مورد بررسی، متوسط تا بالا بر آورد شد. برای مثال ضرایب وراثت پذیری صفات وزن بدن در هفته چهارم، هفته دهم، وزن بعد از کشتار و وزن سینه به ترتیب ۱۰/۰-+۴۳/۰، ۱۰/۰-+۴۴/۰، ۱۵/۰-+۸۱/۰ و ۱۵/۰-+۶۹/۰ بر اساس همبستگی نتایج ناتنی مادری برآورد شد. وزن بدن در سنین مختلف و خصوصیات لاشه همبستگی معنی داری با هم داشتند (۰۱/۰>p). بر اساس نتایج حاصله، بکارگیری سیستم های انتخاب ژنتیکی منجر به بهبود و ارتقا ارزش ها مقادیری در صفات اقتصادی مورد بررسی خواهد شد.
بررسی تاثیر مصرف پروبیوتیک پروتکسین در جیره غذائی بلدرچینهای ژاپنی
تعریف پروبیوتیک (PROBIOTIC):
پروبیوتیکها میکرو ارگانیسمهای زنده ای هستند که به بهبود فلور میکروبی دستگاه گوارش، بویژه روده کمک کرده و در نتیجه موجب افزایش عملکرد دستگاه گوارش می شوند.
در این میان یکی از رایج ترین پروبیوتیکهای مورد استفاده در صنعت پرورش طیور، پروتکسین (protexin) می باشد.
پروتکسین یک پروبیوتیک چند زنجیره ای و شامل میکروارگانیسمهای زنده است که جهت بالابردن فلور میکروبی روده و یا احیا و دوباره سازی این فلور پس از استفاده از آنتی بیوتیکها بکار می رود.
این پروبیوتیک ماده ای کاملا ایمن و غیر سمی است که در ساختمان خود حاوی هفت گونه باکتری و دوگونه مخمر می باشد و با کلیه اجزا مورد مصرف در خوراک دام و طیور مانند ویتامینها، مواد معدنی و برخی آنتی بیوتیکها سازگار است.
این ماده می تواند در دامنه وسیعی از وضعیتها و شرایط گوناگون جهت بهبود سلامتی حیوان و افزایش عملکرد گله مورد استفاده قرار گیرد.
تحقیقات بعمل آمده نشان می دهند که استفاده از پروتکسین در جیره غذائی حیوانات عموما دارای اثرات زیر است:
۱ – بهبود سلامت گله
۲ – کمک به افزایش اشتها
۳ – به پایداری و بهبود فلور میکروبی روده در حیوانات تازه متولد شده مانند: جوجه های یکروزه، گوساله ها، بره ها و ;
۴ – سازی فلور میکروبی روده پس از مصرف آنتی بیوتیکها
۵ – نه سازی عمل گوارش و هضم غذا
۶ – ش استرس در گله
همچنین تحقیقات تکمیلی نشان داده اند که مصرف این ماده خصوصا به میزان ۵۰۰g/t در پرندگان گوشتی موجب افزایش عملکرد گله و کاهش تلفات می گردد و همچنین اثر مستقیمی نیز در بهبود وزن بدن، بازده غذائی (Feed Conversion Efficiency) و ضریب جذب غذا (Feed Intake) دارد که این تاثیرات در بین گروه های مختلفی که از مقادیر متفاوت پروتکسین استفاده می کردند متفاوت اما بسیار نزدیک بهم بودند.
تاثیر مصرف پروتکسین در جیره غذائی بلدرچین ژاپنی
در سال ۲۰۰۱ تحقیقاتی جهت تعیین اثرات پروتکسین بر روی بلدرچینهای ژاپنی انجام گرفت. جهت این امر تعداد ۲۲۵ قطعه بلدرچین ماده در حال رشد با ۳ نوع جیره غذائی حاوی ۳ سطح مختلف پروبیوتیک پروتکسین مورد آزمایش قرار گرفتند. برای این منظور ابتدا پرندگان مورد آزمایش در ۳ گروه تغذیه ای متفاوت با تعداد یکسان ۷۵ قطعه پرنده در هر گروه تقسیم بندی شده و سپس هر گروه به ۳ زیر گروه ۲۵ قطعه ای تقسیم گردید.
پس از آن هر کدام از گروه ها به طور جداگانه و تحت برنامه تغذیه ای خاص مورد آزمایش قرار
گرفتند.
ایجاد ایمنی در بلدرچین
بین ایجاد ایمنی مورد نیاز و واکنش موثر پس از واکسیناسیون رابطه نزدیک وتنگاتنگی وجود دارد در این مقاله واکنش های مختلفی که ممکن است پس از واکسیناسیون دربدن پرنده رخ دهد مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته است درچند دهه گذشته صنعت مرغداری رشد بسیار سریعی در سراسر جهان داشته است این رشد سریع باعث ظهور بیماری های جدید وهمچنین شیوع مجدد بیماری هایی چون نیوکاسل و مارک گردیده است جهت مقابله با خطرات ناشی از بیماری و همچنین ایجاد ایمنی از واکسن های زنده و کشته به فراوانی استفاه می شود در این میان پاسخ ایمنی ناشی از واکسن گاهی با واکنش های شدید و یا اثرات غیر مستقیم همراه بوده است باید سعی کنیم بین ایمنی مورد نیاز و واکنش های پس از واکسیناسیون تعادل برقرار کنیم .
واکنش های مربوط به واکسیناسیون
ممکن است پس از واکسیناسیون واکنش های موضعی یا عمومی در بدن پرنده ایجاد گردد واکنش های موضعی ، شامل درد ، سرخی ، ایجاد جراحت ، دانه های کوچک ویا آبسه های خفیف در موضع تزریق واکسن می باشد و واکنش های عمومی ، شامل تب ، کاهش رشد و سایر علایم عمومی می باشد . بسیاری از واکسن های کشته باکتریایی می توانند باعث بروز واکنش های عمومی وهمجنین آسیب موضعی بافت درموضع تزریق واکسن گردند که علت آن وجود ماده ای حلال این واکسن ها می باشد
واکنشهای تنفسی
یکی از عوامل عمده ای است که باعث بروز بیماری های تنفسی در پرنده می گردد تلاش ما جهت کنترل نمودن این بیماری هاست که از طریق واکسیناسیون صورت می گیرد به عبارت دیگر واکسیناسیون غلط به یکی از سه شکل زیر سبب بروز بیماری در پرنده می گردد .
۱- واکنش ناشی از واکسن خیلی شدید باشد .
۲- ایجاد واکنش چرخشی درگله که علت آن ناصحیح بودن زمان و یا روش واکسیناسیون می باشد این واکنش به آرامی درگله پدید می آید ومتوقف نخواهد شد معمولا عامل ایجاد واکنش چرخشی ، عدم تزریق واکسن به کل افراد گله می باشد افرادی که از گله که واکسن دریافت نموده اند شروع به واکنش نموده و در نتیجه ویروس بیشتری تولید می شود این ویروس می تواند افرادی را که واکسینه نشده اند آلوده کند .
۳- عدم کارایی واکسن جهت القا ایمنی در پرنده به گونه ای که بتواند با بیماری مقابله کنند واکسن های زنده نیوکاسل و برونشیت عفونی زمانی می توانند باعث ایمنی در پرنده گردند که واکنش تنفسی صورت گیرد بدون واکنش تنفسی ایمنی ایجاد نخواهد شد بنابراین واکسن موجب تعادل بین واکنش خیلی شدید و خیلی ضعیف تنفسی می گردد چنانچه این واکنش خیلی شدید باشد مستقیما موجب بیماری در پرنده می گردد چنانچه خیلی خفیف باشد ایمنی ناشی از آن نیز ناچیز است و نمی تواند باعث مقاومت پرنده در مقابل عامل بیماری گردد .شدت واکنش های تنفسی پس از واکسیناسیون به عوامل زیر بستگی دارد :
۱- سطح آنتی بادی مادری : هر چه آنتی بادی مادری بیشتر باشد واکنش نیز شدیدتر خواهد بود .
۲- سویه واکسن : سویه های با حدت بیشتر باعث واکنش شدیدتری می گردد .
۳- سن : معمولا پرنده های جوانتر واکنش شدید تری از خود بروز می دهند .
۴- دز واکسن : هرچه دز واکسن بیشتر باشد واکنش ناشی از آن نیز شدید تر خواهد بود
۵- روش واکسیناسیون : واکسیناسیون از طریق آب آشامیدنی نسبت به روش آئروسل واکنش کمتری به دنبال دارد . ر قرار میدهند به شرح زیر است :
۱- استفاده از واکسنهای سویه لنتوژنیک نیوکاسل اجتناب ناپذیر است که البته شدت عمل آنها از ایجاد نای مرطوب تا ایجاد توده در ناحیه دو شاخه شدن نای متفاوت می باشد .
۲- آلودگی به E-COLI و مایکوپلاسما گالی سپتیکوم GM همزمان با واکسیناسیون .
۳- رطوبت پایین
۴- چنانچه واکسیناسیون از روش قطره چشمی یا محلول درآب صورت گرفته باشد حداقل واکنش را به دنبال خواهد داشت .
۵- چنانچه واکسیناسیون در ۱۴ روزگی نژآدهای سبک نسبت به نژآدهای سنگین ح
ساس تر هستند صورت بگیرد نسبت به ۷ روزگی واکنش بیشتری خواهد داشت و علت آن نیز پایین بودن غلظت آنتی بادی در ۱۴ روزگی نسبت به سن ۷ روزگی می باشد .
۶- واکسیناسیون پرنده هایی که دچار سرخوردگی سیستم ایمنی شده اند ویا زمین گیر هستند و یا دستگاه تنفسی آنها درگیر بیماری است .
۷- استفاده از سویه های قوی لنتوژنیک و یا فروژنیک جهت واکسیناسیون برای اولین بار درگله
۸- به دلیل فواصل زمان طولانی بین دفعات واکسیناسیون سطح ایمنی پایین بیاید .
۹- واکسیناسیون از نظر فنی ضعیف باشد ایمنی مورد نیاز در بسیاری از افراد گله ایجاد نخواهد شد
۱۰- گله شامل پرنده هایی باسنین مختلف باشد .
۱۱- غلظت آمونیوم ویا گرد و غبار در سالن زیاد باشد .
۱۲- کیفیت بستر نامطلوب باشد .
فصل دوم
روش انجام کار
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
بازدید از منطقه پرورشی رستمی
در بازدید بعمل آمده از منطقه با اطلاعات فنی بسیاری آشنا شدیم ، از نزدیک با تجهیزات تسب شده در این منطقه پرورشی آشنا شدیم و با نحوه تنظیم شرایط محیطی برای پرورش نیز شنا شدیم ، منطقه را ار لحاظ گوناگون مورد بررسی قرار دادیم و اطلاعات مورد نیاز خود را بدست آوردیم .
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
۱ – استفاده از سیستم های نوین در طراحی ساختمان های پرورش
۲ – استفاده از سیستم مکانیزه تولید مثل
۳ – استفاده از سیستم هشدار دهنده بیماری – برای اولین بار در ایران
فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :
فهرست مواد مصرفی مورد نیاز :
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :
پرسنل غیر تولیدی
پرسنل تولیدی :
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 