فایل ورد کامل مقاله پرورش قارچ بر بستر استریل؛ تحلیل علمی فرآیندهای زیستی و فناوری‌های نوین در تولید قارچ خوراکی


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
3 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل مقاله پرورش قارچ بر بستر استریل؛ تحلیل علمی فرآیندهای زیستی و فناوری‌های نوین در تولید قارچ خوراکی دارای ۴۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل مقاله پرورش قارچ بر بستر استریل؛ تحلیل علمی فرآیندهای زیستی و فناوری‌های نوین در تولید قارچ خوراکی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مقاله پرورش قارچ بر بستر استریل؛ تحلیل علمی فرآیندهای زیستی و فناوری‌های نوین در تولید قارچ خوراکی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل مقاله پرورش قارچ بر بستر استریل؛ تحلیل علمی فرآیندهای زیستی و فناوری‌های نوین در تولید قارچ خوراکی :

پرورش قارچ روی سوبستر استریل شده

نمونه‎های وحشی قارچ کاملا با نمونه‎های پرورشی آن فرق دارند. دلیل نبود نور و یقه اطراف بطری‎های برگشت قارچ‎های پرورشی مجبور می‎شوند تا ریشه‎های طویلی را پرورش دهند. این موضوع در این کتاب مورد بحث قرار می‎گیرد زیرا پتانسیل بازار قابل توجه می‎باشد و تکنیک پرورش شبیه به دیگر قارچ‎های از بین برنده چوب می‎باشد. پرورش تجاری قابل توجه را می‎توان در تایوان، ژاپن و چین یافت. قارچ «فلامولینا» در آمار مربوط به تولید جهانی در سال ۱۹۸۴/۱۹۸۳ رتبه چهارم را دارد و در سال ۱۹۹۱ بعد از قارچ دگمه سفید، شیستاک، قارچ کاه برنجی و

یوریکولاریا رتبه ششم را دارا می‎باشد. قارچهای پرورشی زمستانی ساقه‎های بسیار طویلی دارند و نسبت به قارچ وحشی رنگ روشن‎تری دارند. آسیایی‎ها به این نوع قارچ علاقه فراوانی دارند و به آن نام قارچ سوزن طلایی را داده‎اند. ساقه بخش اصلی این قارچ را تشکیل می‎دهد و به صورت مصنوعی ساقه آن طویل شده است. ساقه این نوع قارچ مانند ساقه، قارچ وحشی محکم نمی‎باشد و بنابراین می‎توان آن را به راحتی خورد. این نوع قارچ به عنوان یک محصول زمستانی کشت می‎شود و در صورتی که شرایط کشت آن فراهم باشد، در دوره یک ساله کشت می‎شود.

مواد: اکثر قارچ‎های فلامولینا در بطری‎ها کشت می‎شوند. اگرچه از کیف‎های پلاستیکی نیز می‎توان استفاده کرد. بطری‎های پلی پروفیلن معمولاً دارای ۴۵۰ گرم سوبستر مرطوب می‎باشند. این بطری‎ها را می‎توان در مجاورت گرما قرار داد. در گذشته از بطری‎های شیشه‎ای استفاده می‎شد، این بطری‎ها به آسانی می‎شکستند، اما می‎شد که از این بطری‎ها چندین بار استفاده کرد، این بطری‎ها به وسیله کلاهک‎های پلاستیکی فروخته می‎شد، و از طریق کاغذ فیلتر هوای آن تأمین می‎شد. می‎توان از این کلاهک‎ها مجدداً استفاده کرد، اما باید فیلتر کاغذ را مرتباً کنترل کرد تا دچار پارگی و شکستگی نشود. ماشین‎های مخصوص برای رسیدگی به این بطری‎ها ساخته شدند. کشت قارچ فلامولینا در تایوان از سازندگان اسپاون مشتق شد که از این ماشین‎ها برای پر کردن بطری‎های تخم ماهی استفاده می‎کردند. به دلیل اینکه تولید اسپاون فقط در سه ماه از سال انجام می‎شد، پرورش‎دهندگان این نوع قارچ در مورد نحوه کاربرد چنین ماشین‎هایی به صورت مؤثرتر فکر ردند. در صورتی که از کیف‎های پلاستیکی استفاده شود ۵۰۰ گرم سوبستر باید درون آن پر کرد و کیف‎ها باید به شکل کپسولی باشند.

مواد سوبستر: در طبیعت قارچ فیلامولینا فقط روی درختان پهن برگ رشد می‎کند. در ژاپن و تایوان از خاک اره مخروطیان استفاده می‎شد. اما این خاک اره به مدت یک سال تلنبار می‎شد تا تخمیر در آن صورت گیرد. رزین‎ها و فنول‎ها با شستن جدا می‎شوند و خاک اره در طول این زمان تجزیه می‎شود، بنابراین ماده مناسب بهتری به دست می‎آید. سپس خاک اره مخروطیان با خاک اره سخت پوستان تازه به نسبت ۱:۱ مخلوط می‎شود. از مخلوط‎های کریپتومر یا جاپونیکا، کاماراسی پاریس، پینوس ‎spp، با کرناتا یا کوارکس سرتا می‎توان استفاده کرد.

شایع‎ترین ذخیره مورد استفاده برنج می‎باشد اما از دیگر منابع کربوهیدرات نیز می‎توان استفاده کرد. ترکیبات پروتئینی و آمونیاکی به عنوان منبع مناسبی می‎باشند، برخی از عناصر ردیاب مانند ‎Ca، ‎Mo، ‎Co، ‎Cu، ‎Zn، ‎Mn و ‎Fe ویتامین برای رشد قارچ و تشکیل بخش میوه‎ای آن لازم می‎باشد.
فرمول سوبستر: خاک اره درختان مخروطی ‎- میزان ۴۵%، خاک اره سخت‎پوستان ۴۵%، برنج ۱۰ تا ۲۰%، میزان آب ۵۸ تا %۶۰ ‎CaCo3 1 تا ۳% در صورتی که خاک اره سخت‎پوستان به آسانی در دسترس باشد قارچ فلامولینا قادر خواهد بود که روی محیطی که دارای ۸۰ تا ۹۰% خاک اره سخت پوست و ۱۰ تا ۲۰ درصد برنج و مقداری گچ به منظور تنظیم ‎PH می‎باشد، رشد کند. بنابراین نیازی به تخمیر سوبستر نمی‎باشد.

پر کردن، سوراخ کردن و پوشاندن: در تایوان و ژاپن ماشین‎هایی طراحی شده‎اند که برای پر کردن و سوراخ کردن بطری به کار می‎روند. حتی پیشرفته‎ترین کلاهک‎ها نیز به صورت اتوماتیک هستند. از ماشین‎های آماده‎سازی اسپاون نیز می‎توان استفاده کرد. مطمئن شوید که سوبستر در بطری‎ها و کیف‎ها فشرده شده است. باید کلاهک‎ها به صورت محکمی روی بطری‎ها قرار گیرند. باید اجازه نداد که جریان هوا از طریق شکاف‎های موجود در کلاهک یا بطری وارد شود.

استریل کردن: ممکن است میکروب‎های اندکی در خاک اره قدیمی زندگی کنند. قارچ فلامولینا نمی‎تواند با این میکروب‎ها مبارزه کند بنابراین باید سوبستر کاملاً‌ ضدعفونی شود و فقط بخار نشود. بعد از سه ساعت بخار شدن در دمای ‎C95 و یک ساعت در دمای ‎C121 این میزان فشار برای استریل شدن بطری کافی خواهد بود. این روش‎ها کاملاً‌ شبیه به روش تولید اسپاون خواهد بود. توجه کنید که شکل کپسول بطری‎ها این امکان را فراهم می‎کند که بخار به همه ظرف‎ها برسد.

تخم‎گذاری کردن: می‎توان به محض اینکه دمای بطری‎ها به ‎C20 می‎رسد تخم‎ها را درون بطری‎ها قرار داد. سوبستر در این مرحله اسرتیل می‎باشد و بنابراین نسبت به آلودگی بسیار حساس می‎باشد. عمل تخم‎گذاری را در مکان تمیزی انجام دهید. تولیدکنندگان عمده قارچ از ماشین‎آلاتی استفاده می‎کنند که بطری‎ها را از سینی برمی‎دارد و آنها را یکی‎یکی انکوبه می‎کند.
کلاهک بلند می‎شود و قطعه کوچکی از تخم در درون بطری گذاشته می‎شود و بلافاصله کلاهک در سر جای خود قرار می‎گیرد. به منظور جلوگیری از آلودگی اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید.

اتمام تخم‎گذاری: میلیسیوم ظرف ۲۵ تا ۳۰ روز سوبستر موجود در بطری را خواهد پوشاند. دمای بهینه برای رشد ملیسیوم ‎C22 تا ‎C25 می‎باشد. در تولید تجاری این دما در کمتر از ‎C20-18 نگه داشته می‎شود. بعد از اینکه تخم‎گذاری اتمام یافت بطری‎ها به منظور القا پریمورد یا در جای دیگری گذاشته می‎شوند. برای پرورش قارچ‎هایی که رنگ آنها سفید یا زرد باشد. باید بطری‎ها در جای تاریک نگهداری شوند.
القا، پریموردیا: کلاهک بلند می‎شود و تخم‎های قدیمی برداشته می‎شود و این کار زمانی که ملیسیوم در ۹۰% بطری به مورت کلونی درآمده است انجام می‎شود. به منظور توزیع قسمت میوه‎ای سطح با یک ماشین هموار می‎شوند. به منظور تشکیل پریمورد یا بطری‎ها در جای تاریک در دمای ‎C12-10 نگهداری می‎شوند. رطوبت نسبی باید %۸۵-۸۰ باشد. میزان رطوبت مهم می‎باشد؛ در صورتی که محیط بسیار خشک باشد باعث خواهد شد که میوه‎دهی انجام نشود و در صورتی که محیط بسیار مرطوب باشد. باعث می‎شود که قطرات کهربایی رنگی روی میوه تشکیل شود که از کیفیت آن بکاهد. پریمورد یا ظرف ۱۰ تا ۱۴روز تشکیل می‎شود.

کنترل کردن: دمای ‎C15-10 برای تشکیل پریمورد یا کانی است. اما در زمانی که بخش میوه‎ای قارچ رشد می‎کند دما باید از این میزان کمتر باشد تا با استفاده از این بابت بتوان محصولی با کیفیت عالی تولید کرد. برای رسیدن به این هدف دما ‎C5-3 کاهش می‎یابد و ‎m/s5 –۳ جریان هوا در درون اتاق جاری می‌شود. با این کار می‎توان از تولید قارچ‎های محکم، سفید و خشک مطمئن شد. این مرحله یعنی مرحله کنترل ۵ تا ۷ روز طول می‎کشد تا اینکه طول ریشه‎ها به cm2 می‎رسد.
رشد: اکنون باید دما را اندکی به میزان ‎C8-5 افزایش داد و رطوبت باید حدود %۸۰-۷۵ باشد. این امر باعث تحریک رشد خواهد شد. به منظور به دست آوردن ریشه‎های دراز باید یک کاغذ موم کاری شد، و یا یک نوار پلاستیکی دور بطری‎ها پیچیده شود. در صورتی که از کیف‎های پلاستیکی به عنوان ظرف استفاده می‎شود،‌ بنابراین قسمت بالایی کیف باید به سمت بالا کشیده شود تا از ریشه‎های دراز و طویل محافظت کند.

برداشت: زمانی که طول ریشه‎ها به ۱۳ تا ۱۴ ‎cm می‎رسید، می‎توان قارچ‎ها را دید. پلاستیک‎ها را می‎توان همزمان با قارچ‎ها چید و بعداً انبار کرد. نخستین میزان برداشت معمولاً ۱۰۰ تا ۱۴۰ گرم در هر بطری را می‎باشد. تا برداشت بعدی ۵۰ روز دیگر فرصت لازم است و میزان برداشت ۶۰ تا ۸۰ گر در هر بطری می‎باشد اما کیفیت قارچ پایین‎تر خواهد بود. در صورتی که شرایط آب و هوایی مناسب نمی‎باشد. بهتر است که اجازه دهیم که قارچ‎ها فقط یک بار رشد کنند و از بطری‎ها سرازیر شوند. در صورتی که کیفیت قارچ زیاد مهم نباشد می‎توان تا بیش از ۴ بار از بطری‎ها برداشت کرد. کیفیت قارچ معمولاً توسط دما و رطوبت و تعداد میوه‎های رشد یافته در یک دسته تعیین می‎شود. همان‎طور که عمل برداشت انجام می‎شود، مقدار کیفیت پایین می‎آید.
آفت‎ها و بیماری ما: کلادوبوتریم واریو اسپرموم (کپک شبکه‎ای چوب بلال) بسیار زیاد به قارچ فلامولینا ‌آسیب می‎زند. با استفاده از آفت‎کش ‎PY-101 می‎توان این قارچ زیان‎بار را کنترل کرد. یکی دیگر از مواد آلوده کننده که در کیف‎های پلاستیکی یافت می‎شوند قارچ‎های تجزیه‎گر چوب مانند تریکودر اما ‎spp. پنیسیلیوم و نوروسپورا می‎باشد.

بعد از برداشت: دسته‎ها با بریدن قسمتی که به سوبستر خاک اره متصل است، جدا می‎شوند. بسیاری از قارچ‎های فلامولینا صورت تازه به فروش می‎رسند و برخی دیگر بسته‎بندی می‎شوند و به صورت کنسرو درمی‎آیند قارچ بسیار مقاوم می‎باشند و همین امر باعث شده تا آنها بتوانند در دمای پایین رشد کنند، گاهی اوقات می‎توان آنها را بدون وارد آمدن آسیب به بخش میوه‎ای آنها، حمل و نقل کرد.

پرورش کیفی ترملافوسی فورمیس (گوش نقره‎ای): کشت‎های خالص ترملا، زمانی که به سوبستر خاک اره انکوبه شوند، برداشت اندکی خواهند داشت. اکثر گونه‎های ترملا انگلی می‎باشند و پتانسیل ساپروفیتی محدود می‎دارند. بنابراین آنها به ارگانیسم دیگری نیاز دارند تا چوب را تجزیه کند. پرورش‎دهندگان کنده چوب می‎گویند که ترملا به یک عامل بیولوژیکی به منظور افزایش برداشت نیاز دارد. دانشمندان چینی این همراه ملیسیوم را جدا کردن و دریا فتند که آن به نوع آسکومیسیت هیپوکسیلین تعلق دارد. گونه‎های خاص به عنوان

میسپوکسیلین آرچری شناسایی شدند. یک تکنیک کشتی ترکیبی به کار رفته در سرزمین‎های اصلی چین بالاترین میزان برداشت و حجم میوه‎ای بزرگتری را داشته است. در پرورش کنده چوب فقط ترملا است که می‎بایست انکوبه شود. هیپوکسیلین به وسیله تولید اسپور در سطح پوست درخت وارد خواهد شد. زمانی که در کیف‎های پلاستیکی بشته شده رشد می‎یابد، هیپوکسیلین می‎بایست کشت ترملا انکوبه شود.

تکنیک کشت خالص: کشت‎های خالص ترملا فوسی فورمیس و هیپوکسیلین آرچری برای پرورش کیفی پلاستیکی لازم می‎باشد. به دست آوردن کشت بافتی خالص ترملا از قسمت میوه‎ای قارچ کار ساده‎ای نمی‎باشد. زیرا این قسمت میوه‎ای ممکن است که ژلاتینی باشد و باکتری‎ها و هاگ‎های دیگر قارچ‎ها روی آنها وجود داشته باشد. قسمت میوه‎ای باید با الکل کاملاً تمیز شود و یک توصیه کاربرد بافت غیرژلاتینی زیر پای بخش میوه قارچ می‎باشد.

با این وجود، ملیسیوم زیر پایه معمولاً آهسته رشد می‎کنند و شاداب و سرحال نمی‎باشند. روش متداول در چین جداسازی ملیسیوم از کنده‎های چوب می‎باشد. پوست درخت و پایه قارچ از چوب برداشته می‎شوند و چوب با ۷۰% الکل تمیز می‎شود. چوب از نقاطی که قارچ به آن متصل شده است، بریده می‎شود و قطعه‎ای از چوب از درون این امکان برداشته می‎شود. این تکه چوب در آگار انکوبه می‎شود و با دقت مورد مشاهده قرار می‎گیرد. ترکیب ملیسیوم پرمانند و ترملا که روی کنده چوب رشد می‎کند، مهم می‎باشد. زیرا ملیسیوم پر مانند برای گونه‎های چوب و سویه‎های ترملا مخصوص می‎باشد.

رنگ ملیسیوم ترملا بین سفید و زرد می‎باشد. ترملا دارای هیف هوایی مستقیم می‎باشد و دارای سطح و ملیسیوم نیمه آشکار می‎باشد. قطر هیف ‎ ۵/۱ تا ۳ می‎باشد در ملیسیوم دیکاریوتی ارتباطات گیره‎ای وجود دارد. در مقایسه با دیگر قارچ‎های خوراکی ملیسیوم رشد آدمی دارد. ملیسیوم پرمانند سفید می‎باشد و هیف باریک و طویلی دارد و دارای شاخه‎های جانبی می‎باشد. محیط کشت از زرد به سیاه یا سبز سیار تیره تغییر می‎یابد. سویه‎های مختلف ترملا همراهان مشخصی از ملیسیوم را دارا می‎باشند. هر دو سویه باید از نمره یکسانی جدا شود.

تولید تخم: در اینجا دو کشت درگیر می‎باشند، که یکی از آنها بسیار سریع‎تر رشد می‎کند و تولید تخم نیز متفاوت از دیگر قارچ‎ها می‎باشد. تخم کشت مادر باید مطابق با روش زیر تهیه شود. در دمای ‎C25 ترملا به تعدادی لوله آزمایش تزریق شود. زمانی که کشت دارای قطر cm1 شد، هیپوکسیلین اضافه شود. به محض اینکه دو ملیسیوم با همدیگر رشد کردند، کشت برای تزریق تخم آماده می‎باشد.

برای تولید سوبستر برای تولید تخم و تولید نهایی از مواد زیر استفاده می‎شود.
• خاک اره درختان پهن برگ ۷۸%
• برنج ۲۰%
•‎ ‎CaCo3 2% یا
• باگاس (خشک) %۷۹
• برنج %۱۹
• پودر سویا %۱
• ‎CaCo3 %1.
این مواد را به خوبی ترکیب کنید و مرطوب کنید تا اینکه به میزان رطوبت %۶۸-۶۲ برسید. کیف‎ها را پر کنید و استریل کنید. با کشت را انکوبه کنید. ظرف ۴۵ روز بعد از رشد کامل ملیسیوم می‎توان از تخم‎ها استفاده کرد وگرنه خراب می‎شوند.

سوبستر نهایی نیز دارای همین مواد می‎باشد. شاید این سوبستر تا حدی نسبت به تخم مطوب‎تر باشد. زیرا میزان رطوبت بالاتری باعث شکل‎گیری و تشکیل کینه‎ی مخمر مانند توسط هیپوکسیلین می‎شود. که هیپوکسیلین به اعماق سوبستر فرو می‎رود. ترملا نسبت به ملیسیوم پرمانند به سوبستر خشک‎تری نیاز دارد. این سوبستر در کیف‎های مختلف که دارای طول ‎cm50 و قطر ‎cm10 می‎باشند، بسته‎بندی می‎شوند طناب‎هایی در هر انتها کیف‎ها را در کنار یکدیگر نگه می‎دارند.

عملیات گرمایی: سوبستر به مدت ۶ تا ۸ ساعت استریل می‎شود و اجازه داده می‎شود تا دمای دلخواه سرد شود.
انکوبه: با بریدن ۴ تا ۶ سوراخ در کیف و گذاشتن قطعه ‎cm31 از اسپاون در درون مخلوط خاک اره، تخم‎ها جایگزین می‎شوند. سوراخ‎ها دارای قطر ‎cm1 می‎باشند و عمق آنها ‎cm2 را تا ۵/۰ می‎باشد.

اتمام تخم‎گذاری: کیف‎های انکوبه شد، در دمای C30-28 در اتاق انکوبه گذاشته می‎شوند، هنگامی که ملیسیوم کاملاً رشد کرد، می‎توان کیف‎ها را به جای دیگری منتقل کرد که خنک‎تر باشد و دمای آن بین C28-25 باشد. این دما، محدوده بهینه دما برای رشد سبزیجات می‎باشد.

میوه‎دهی: ملیسیوم حدود یک ماه سوبستر را خواهد پوشاند. سپس کیف‎ها به خانه قارچ انتقال داده می‎شوند. پلاستیک‎ها با دقت برداشته می‎شوند. به مقداری تهویه هوا نیز لازم است. باید در خانه قارچ نور کمی موجود باشد. در صورتی که فرد فقط بتواند در نور به زود ببیند، آن نور کافی است. رطوبت باید به صورت ثابت به میزان %۹۰ تا ۸۵ نگه داشته شود. پریمود یا ظرف ۷ تا ۱۰ روز تشکیل خواهد شد. قارچ‎ها برای بالغ شدن به ۵ روز دیگر نیاز دارند. میزان برداشت ۳۵ تا ۵۰ گرم قارچ خشک در هر کیف خواهد بود. هر کیف می‎تواند دارای ۱۵ لیتر سوبستر باشد یعنی تقریباً ‎kg12. گوش نقره‎ای فقط به صورت خشک به فروش می‎رسد تا هنگام خشک شدن این نوع قارچ %۹۲ از وزن خود را از دست خواهد داد.

۱-۱۰-۲۱: پرورش ترملا روی پوسته‎های دانه کتان در «گوتین» چین پوسته‎های دانه کتان ضایعات کشاورزی هستند که از آنها می‎توان در تولید قارچ استفاده کرد. حدود ۱۵% از کشاورزان در «گوتین» مشغول به تولید ترملا می‎باشند. تولید در سال ۱۹۸۵ بیشتر از ‎MT2000 بود، که رقم آن بیش از ‎US $ 5 میلیون بود. بنابراین، از آن زمان به بعد قیمت‎ها اندکی افت کرد اما هنوز ترملا یکی از محصولات مهم در گوتین می‎باشد. سوبسترهای زیر نسبت به سوبسترهای خاک اره موجود بازده بالاتری داشته‎اند.

• پوست دانه ‌کتان ‎kg100
• گندم ‎kg 20 تا ۲۵
• سنگ گچ ‎kg4
• سولفات منیزیم kg5/0
• آب ۱۰۰ تا ۱۲۰ لیتر
• پوست دانه کتان ‎kg50
• چوب بلال ‎kg50
• گندم ‎kg25
• سنگ گچ ‎kg 4
• اوره ‎kg 4/0
• آب ‎۱۰۰ تا ۱۲۰ لیتر.

سولفات منیزیم و اوره نخست باید در آب حل شوند. پوست دانه کتان و چوب بلال می‎بایست از قبل با مقداری آب مرطوب شوند. سپس با گندم و سنگ گچ مخلوط می‎شود. و بقیه آب اضافه می‎شود و سوبستر کاملاً هم زده می‎شود. ‎PH باید بین ۸/۵ و ۲/۶ باشد.

پر کردن: درست بعد از آماده شدن سوبستر باید در درون کیف‎ها پر شود. در غیر این صورت ممکن است که سوبستر به تدریج تخمیر شود و متابولیست شکل گیرد که این امر از رشد قارچ دلخواه جلوگیری خواهد کرد. از ابتدای عمل مخلوط کردن تا انتهای پر کردن بیش از ۶ ساعت طول می‎کشد. کیف‎های پلاستیکی مورد استفاده توسط ساکنان دهکده «گوتین» دارای طول ۵۰ تا ۵۵ سانتیمتر بودند و قطر آنها ۱۲ سانتیمتر می‎بود. این کیف‎ها از لوله‎های پلاستیکی بریده می‎شوند. یک انتهای یک کیف‎ها توسط طناب بسته می‎شود در حالی که انتهای دیگر آنها بعد از پر شدن بسته می‎شود. این سوبستر عموماً با استفاده از یک ماشین کیف – پرگن به صورت دقیق در درون کیف ریخته می‎شود.

برای تخم‎ریزی‎های بعدی سوراخ‎هایی در درون کیف درست می‎شود. در هر کیف ۴ تا ۵ سوراخ دارای قطر mm15و عمق ‎cm2 درست می‎شود و با مربع‎های نواری چسبنده پزشکی (mm33 × ۳۳) بسته می‎شوند.
عملیات گرمایی: این کیف‎ها در دمای زیر ‎C100 به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت نیمه استریل می‎شوند.
تخم‎گذاری: به محض اینکه سوبستر تا دمای زیر C28 سرد شد، مربع‎های نواری برداشته می‎شوند. یک تکه از اسپاون در درون آن گذاشته می‎شود سپس بلافاصله دوباره نوار به سر جایش برگردانده می‎شود. در صورتی که هیچ سوراخی قبل از استریل درست نشده بود، کیف‎ها با الکل ۷۰% شسته شوند،‌ سوراخ‎هایی درست شوند و اسپاون‎ها در درون آن گذاشته شوند. سوراخ‎هایی درست شوند و اسپاون‎ها در درون آن گذاشته شوند. به منظور جلوگیری از آلودگی مربع‎های نواری می‎بایست بلافاصله سر جای خود قرار گیرند.

اتمام تخم‎گذاری: کیف‎های تخم‎گذاری شده می‎بایست به مدت یک تا چهار روز در اتاق انکوبه در دمای C30-28 نگهداری می‎شوند. این کیف ما باید در طی این مدت روی یکدیگر تلنبار شوند. زمانی که ملیسیوم بعد از ۵ تا ۱۰ روز شروع به رشد کرد دما باید تا C26 پایین آورده شود و رطوبت نسبی به زیر ۷۰% برسد. اکنون می‎توان کیف‎ها را روی بستر گذاشت و فقط چند سانتی‎متر بین آنها فاصله باشد.

میوه‎دهی: بعد از ۱۰ روز خواهید دید که کلونی ملیسیوم درونی سوبستر ایجاد شده است. اکنون نوار باید آزاد شود، اما هنوز نوار باید دهانه را بپوشاند. بنابراین مقداری تبادل هوا ممکن می‎شود. دمای اتاق می‎بایست بین C20 و C25 پایین آورده شود و رطوبت نسبی باید تا ۸۲% افزایش یابد. درها و پنجره‎ها باید به مدت ۲۰-۱۰ دقیقه باز شوند و این کار می‎بایست ۴ تا ۵ بار در روز انجام شود. کنده‎های مصنوعی را آب بدهید، زیرا این کار باعث تولید قارچ‎های دارای کیفیت پائین می‎شود.
برداشت: قارچ‎ها را می‎توان ۴۰-۳۵ روز بعد از تخم‎گذاری برداشت کرد. قطر آنها cm8 تا ۱۲ است. قارچ‎ها باید زمانی درو شوند که:

• گوش‎های آنها کاملاً باز باشد
• رنگ آنها از نیمه شفاف به سفید تغییر یافته باشد
• بخش بیرونی قسمت میوه‎ای قارچ شروع به نرم شدن کند.

در صورتی که قارچ را بسیار زود درو کرد، میزان برداشت پائین خواهد رفت و در صورتی که دیر درو شوند، کیفیت قارچ پائین خواهد آمد. رنگ پایه قارچ ممکن است که تیره شود و شروع به خراب شدن کند. یک روز قبل از برداشت باید از آبیاری قارچ خودداری کرد. بهتر است که قارچ را در روزهای خشک برداشت کرد. در صورتی که باران آمد برداشت را یک یا چند روز به تأخیر بیندازید. با یک چاقو قارچ را از کیف‎ها جدا کنید. بافت زرد رنگ باید از قارچ برداشته شود، اما مواظب باشید که برش عمیق نزنید.

شرایط آب و هوایی:
• دمای بین C20 تا C27
• رطوبت نسبی %۸۵ تا %۹۰
• نور بسیار اندک، مزارع واقع در تایوان کاملاً تاریک می‎باشند.
برداشت: ‎kg100 پوست دانه کتان ۱۶۰ تا ۱۸۰ کیلوگرم قارچ تازه تولید خواهد کرد.

۱۱-۲۱- هریکیوم اریناسوس: قارچ سرمیمونی: ویژگی خاص قارچ‎های سریمونی تیغ‎هایی است که روی همه جوانب پایه قارچ کلاهک دار رشد نیافته را می‎پوشاند. قسمت میوه‎ای این قارچ از نظر اندازه ۳ تا ۵ سانتی‎متر می‎باشد و هاگ‎های سفیدی دارد و رنگ آن معمولاً سفید می‎باشد. مشهور است که این قارچ، نوعی قارچ است که هم در اروپا و هم در آسیا به عنوان قارچ خوردنی به شمار می‎آید. جمع‎آوری کنندگان این قارچ، این محصول را در اروپا و هم در آسیا به عنوان قارچ خوردنی به شمار می‎آید. جمع‎آوری کنندگان این قارچ، این محصول را در اروپا به ندرت می‎یابند و این قارچ در اروپا نسبتاً کمیاب می‎باشد و هم‎اکنون نام این قارچ در لیست قرمز قارچ‎های در معرض خطر آمده است. دانشمندان در آکادمی علوم کشاورزی نخست این نوع قارچ را اهلی کردند. اگرچه این قارچ، یک قارچ‎ خوردنی مشهور در چین می‎باشد، اما مردم تایوان بسیار اندک در مورد قارچ سریمونی شنیده‎اند. پرورش این قارچ نسبتاً آسان می‎باشد و مواد سوبستری بسیار مختلفی را می‎توان در پرورشی این قارچ به کار برد. اکثراً بازاریابی این محصول بسیار آسان‎تر است، در عین حال بسیاری از افراد با این نوع قارچ آشنایی ندارند. برای اهداف پزشکی بهتر است که ازنوع تازه این قارچ استفاده شود. به فصل ۱ برگردید و خواص دارویی این قارچ را مشاهده کنید.

 

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.