فایل ورد کامل مقاله پرورش قارچ بر بستر استریل؛ تحلیل علمی فرآیندهای زیستی و فناوریهای نوین در تولید قارچ خوراکی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل مقاله پرورش قارچ بر بستر استریل؛ تحلیل علمی فرآیندهای زیستی و فناوریهای نوین در تولید قارچ خوراکی دارای ۴۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل مقاله پرورش قارچ بر بستر استریل؛ تحلیل علمی فرآیندهای زیستی و فناوریهای نوین در تولید قارچ خوراکی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مقاله پرورش قارچ بر بستر استریل؛ تحلیل علمی فرآیندهای زیستی و فناوریهای نوین در تولید قارچ خوراکی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل مقاله پرورش قارچ بر بستر استریل؛ تحلیل علمی فرآیندهای زیستی و فناوریهای نوین در تولید قارچ خوراکی :
پرورش قارچ روی سوبستر استریل شده
نمونههای وحشی قارچ کاملا با نمونههای پرورشی آن فرق دارند. دلیل نبود نور و یقه اطراف بطریهای برگشت قارچهای پرورشی مجبور میشوند تا ریشههای طویلی را پرورش دهند. این موضوع در این کتاب مورد بحث قرار میگیرد زیرا پتانسیل بازار قابل توجه میباشد و تکنیک پرورش شبیه به دیگر قارچهای از بین برنده چوب میباشد. پرورش تجاری قابل توجه را میتوان در تایوان، ژاپن و چین یافت. قارچ «فلامولینا» در آمار مربوط به تولید جهانی در سال ۱۹۸۴/۱۹۸۳ رتبه چهارم را دارد و در سال ۱۹۹۱ بعد از قارچ دگمه سفید، شیستاک، قارچ کاه برنجی و
یوریکولاریا رتبه ششم را دارا میباشد. قارچهای پرورشی زمستانی ساقههای بسیار طویلی دارند و نسبت به قارچ وحشی رنگ روشنتری دارند. آسیاییها به این نوع قارچ علاقه فراوانی دارند و به آن نام قارچ سوزن طلایی را دادهاند. ساقه بخش اصلی این قارچ را تشکیل میدهد و به صورت مصنوعی ساقه آن طویل شده است. ساقه این نوع قارچ مانند ساقه، قارچ وحشی محکم نمیباشد و بنابراین میتوان آن را به راحتی خورد. این نوع قارچ به عنوان یک محصول زمستانی کشت میشود و در صورتی که شرایط کشت آن فراهم باشد، در دوره یک ساله کشت میشود.
مواد: اکثر قارچهای فلامولینا در بطریها کشت میشوند. اگرچه از کیفهای پلاستیکی نیز میتوان استفاده کرد. بطریهای پلی پروفیلن معمولاً دارای ۴۵۰ گرم سوبستر مرطوب میباشند. این بطریها را میتوان در مجاورت گرما قرار داد. در گذشته از بطریهای شیشهای استفاده میشد، این بطریها به آسانی میشکستند، اما میشد که از این بطریها چندین بار استفاده کرد، این بطریها به وسیله کلاهکهای پلاستیکی فروخته میشد، و از طریق کاغذ فیلتر هوای آن تأمین میشد. میتوان از این کلاهکها مجدداً استفاده کرد، اما باید فیلتر کاغذ را مرتباً کنترل کرد تا دچار پارگی و شکستگی نشود. ماشینهای مخصوص برای رسیدگی به این بطریها ساخته شدند. کشت قارچ فلامولینا در تایوان از سازندگان اسپاون مشتق شد که از این ماشینها برای پر کردن بطریهای تخم ماهی استفاده میکردند. به دلیل اینکه تولید اسپاون فقط در سه ماه از سال انجام میشد، پرورشدهندگان این نوع قارچ در مورد نحوه کاربرد چنین ماشینهایی به صورت مؤثرتر فکر ردند. در صورتی که از کیفهای پلاستیکی استفاده شود ۵۰۰ گرم سوبستر باید درون آن پر کرد و کیفها باید به شکل کپسولی باشند.
مواد سوبستر: در طبیعت قارچ فیلامولینا فقط روی درختان پهن برگ رشد میکند. در ژاپن و تایوان از خاک اره مخروطیان استفاده میشد. اما این خاک اره به مدت یک سال تلنبار میشد تا تخمیر در آن صورت گیرد. رزینها و فنولها با شستن جدا میشوند و خاک اره در طول این زمان تجزیه میشود، بنابراین ماده مناسب بهتری به دست میآید. سپس خاک اره مخروطیان با خاک اره سخت پوستان تازه به نسبت ۱:۱ مخلوط میشود. از مخلوطهای کریپتومر یا جاپونیکا، کاماراسی پاریس، پینوس spp، با کرناتا یا کوارکس سرتا میتوان استفاده کرد.
شایعترین ذخیره مورد استفاده برنج میباشد اما از دیگر منابع کربوهیدرات نیز میتوان استفاده کرد. ترکیبات پروتئینی و آمونیاکی به عنوان منبع مناسبی میباشند، برخی از عناصر ردیاب مانند Ca، Mo، Co، Cu، Zn، Mn و Fe ویتامین برای رشد قارچ و تشکیل بخش میوهای آن لازم میباشد.
فرمول سوبستر: خاک اره درختان مخروطی - میزان ۴۵%، خاک اره سختپوستان ۴۵%، برنج ۱۰ تا ۲۰%، میزان آب ۵۸ تا %۶۰ CaCo3 1 تا ۳% در صورتی که خاک اره سختپوستان به آسانی در دسترس باشد قارچ فلامولینا قادر خواهد بود که روی محیطی که دارای ۸۰ تا ۹۰% خاک اره سخت پوست و ۱۰ تا ۲۰ درصد برنج و مقداری گچ به منظور تنظیم PH میباشد، رشد کند. بنابراین نیازی به تخمیر سوبستر نمیباشد.
پر کردن، سوراخ کردن و پوشاندن: در تایوان و ژاپن ماشینهایی طراحی شدهاند که برای پر کردن و سوراخ کردن بطری به کار میروند. حتی پیشرفتهترین کلاهکها نیز به صورت اتوماتیک هستند. از ماشینهای آمادهسازی اسپاون نیز میتوان استفاده کرد. مطمئن شوید که سوبستر در بطریها و کیفها فشرده شده است. باید کلاهکها به صورت محکمی روی بطریها قرار گیرند. باید اجازه نداد که جریان هوا از طریق شکافهای موجود در کلاهک یا بطری وارد شود.
استریل کردن: ممکن است میکروبهای اندکی در خاک اره قدیمی زندگی کنند. قارچ فلامولینا نمیتواند با این میکروبها مبارزه کند بنابراین باید سوبستر کاملاً ضدعفونی شود و فقط بخار نشود. بعد از سه ساعت بخار شدن در دمای C95 و یک ساعت در دمای C121 این میزان فشار برای استریل شدن بطری کافی خواهد بود. این روشها کاملاً شبیه به روش تولید اسپاون خواهد بود. توجه کنید که شکل کپسول بطریها این امکان را فراهم میکند که بخار به همه ظرفها برسد.
تخمگذاری کردن: میتوان به محض اینکه دمای بطریها به C20 میرسد تخمها را درون بطریها قرار داد. سوبستر در این مرحله اسرتیل میباشد و بنابراین نسبت به آلودگی بسیار حساس میباشد. عمل تخمگذاری را در مکان تمیزی انجام دهید. تولیدکنندگان عمده قارچ از ماشینآلاتی استفاده میکنند که بطریها را از سینی برمیدارد و آنها را یکییکی انکوبه میکند.
کلاهک بلند میشود و قطعه کوچکی از تخم در درون بطری گذاشته میشود و بلافاصله کلاهک در سر جای خود قرار میگیرد. به منظور جلوگیری از آلودگی اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید.
اتمام تخمگذاری: میلیسیوم ظرف ۲۵ تا ۳۰ روز سوبستر موجود در بطری را خواهد پوشاند. دمای بهینه برای رشد ملیسیوم C22 تا C25 میباشد. در تولید تجاری این دما در کمتر از C20-18 نگه داشته میشود. بعد از اینکه تخمگذاری اتمام یافت بطریها به منظور القا پریمورد یا در جای دیگری گذاشته میشوند. برای پرورش قارچهایی که رنگ آنها سفید یا زرد باشد. باید بطریها در جای تاریک نگهداری شوند.
القا، پریموردیا: کلاهک بلند میشود و تخمهای قدیمی برداشته میشود و این کار زمانی که ملیسیوم در ۹۰% بطری به مورت کلونی درآمده است انجام میشود. به منظور توزیع قسمت میوهای سطح با یک ماشین هموار میشوند. به منظور تشکیل پریمورد یا بطریها در جای تاریک در دمای C12-10 نگهداری میشوند. رطوبت نسبی باید %۸۵-۸۰ باشد. میزان رطوبت مهم میباشد؛ در صورتی که محیط بسیار خشک باشد باعث خواهد شد که میوهدهی انجام نشود و در صورتی که محیط بسیار مرطوب باشد. باعث میشود که قطرات کهربایی رنگی روی میوه تشکیل شود که از کیفیت آن بکاهد. پریمورد یا ظرف ۱۰ تا ۱۴روز تشکیل میشود.
کنترل کردن: دمای C15-10 برای تشکیل پریمورد یا کانی است. اما در زمانی که بخش میوهای قارچ رشد میکند دما باید از این میزان کمتر باشد تا با استفاده از این بابت بتوان محصولی با کیفیت عالی تولید کرد. برای رسیدن به این هدف دما C5-3 کاهش مییابد و m/s5 –۳ جریان هوا در درون اتاق جاری میشود. با این کار میتوان از تولید قارچهای محکم، سفید و خشک مطمئن شد. این مرحله یعنی مرحله کنترل ۵ تا ۷ روز طول میکشد تا اینکه طول ریشهها به cm2 میرسد.
رشد: اکنون باید دما را اندکی به میزان C8-5 افزایش داد و رطوبت باید حدود %۸۰-۷۵ باشد. این امر باعث تحریک رشد خواهد شد. به منظور به دست آوردن ریشههای دراز باید یک کاغذ موم کاری شد، و یا یک نوار پلاستیکی دور بطریها پیچیده شود. در صورتی که از کیفهای پلاستیکی به عنوان ظرف استفاده میشود، بنابراین قسمت بالایی کیف باید به سمت بالا کشیده شود تا از ریشههای دراز و طویل محافظت کند.
برداشت: زمانی که طول ریشهها به ۱۳ تا ۱۴ cm میرسید، میتوان قارچها را دید. پلاستیکها را میتوان همزمان با قارچها چید و بعداً انبار کرد. نخستین میزان برداشت معمولاً ۱۰۰ تا ۱۴۰ گرم در هر بطری را میباشد. تا برداشت بعدی ۵۰ روز دیگر فرصت لازم است و میزان برداشت ۶۰ تا ۸۰ گر در هر بطری میباشد اما کیفیت قارچ پایینتر خواهد بود. در صورتی که شرایط آب و هوایی مناسب نمیباشد. بهتر است که اجازه دهیم که قارچها فقط یک بار رشد کنند و از بطریها سرازیر شوند. در صورتی که کیفیت قارچ زیاد مهم نباشد میتوان تا بیش از ۴ بار از بطریها برداشت کرد. کیفیت قارچ معمولاً توسط دما و رطوبت و تعداد میوههای رشد یافته در یک دسته تعیین میشود. همانطور که عمل برداشت انجام میشود، مقدار کیفیت پایین میآید.
آفتها و بیماری ما: کلادوبوتریم واریو اسپرموم (کپک شبکهای چوب بلال) بسیار زیاد به قارچ فلامولینا آسیب میزند. با استفاده از آفتکش PY-101 میتوان این قارچ زیانبار را کنترل کرد. یکی دیگر از مواد آلوده کننده که در کیفهای پلاستیکی یافت میشوند قارچهای تجزیهگر چوب مانند تریکودر اما spp. پنیسیلیوم و نوروسپورا میباشد.
بعد از برداشت: دستهها با بریدن قسمتی که به سوبستر خاک اره متصل است، جدا میشوند. بسیاری از قارچهای فلامولینا صورت تازه به فروش میرسند و برخی دیگر بستهبندی میشوند و به صورت کنسرو درمیآیند قارچ بسیار مقاوم میباشند و همین امر باعث شده تا آنها بتوانند در دمای پایین رشد کنند، گاهی اوقات میتوان آنها را بدون وارد آمدن آسیب به بخش میوهای آنها، حمل و نقل کرد.
پرورش کیفی ترملافوسی فورمیس (گوش نقرهای): کشتهای خالص ترملا، زمانی که به سوبستر خاک اره انکوبه شوند، برداشت اندکی خواهند داشت. اکثر گونههای ترملا انگلی میباشند و پتانسیل ساپروفیتی محدود میدارند. بنابراین آنها به ارگانیسم دیگری نیاز دارند تا چوب را تجزیه کند. پرورشدهندگان کنده چوب میگویند که ترملا به یک عامل بیولوژیکی به منظور افزایش برداشت نیاز دارد. دانشمندان چینی این همراه ملیسیوم را جدا کردن و دریا فتند که آن به نوع آسکومیسیت هیپوکسیلین تعلق دارد. گونههای خاص به عنوان
میسپوکسیلین آرچری شناسایی شدند. یک تکنیک کشتی ترکیبی به کار رفته در سرزمینهای اصلی چین بالاترین میزان برداشت و حجم میوهای بزرگتری را داشته است. در پرورش کنده چوب فقط ترملا است که میبایست انکوبه شود. هیپوکسیلین به وسیله تولید اسپور در سطح پوست درخت وارد خواهد شد. زمانی که در کیفهای پلاستیکی بشته شده رشد مییابد، هیپوکسیلین میبایست کشت ترملا انکوبه شود.
تکنیک کشت خالص: کشتهای خالص ترملا فوسی فورمیس و هیپوکسیلین آرچری برای پرورش کیفی پلاستیکی لازم میباشد. به دست آوردن کشت بافتی خالص ترملا از قسمت میوهای قارچ کار سادهای نمیباشد. زیرا این قسمت میوهای ممکن است که ژلاتینی باشد و باکتریها و هاگهای دیگر قارچها روی آنها وجود داشته باشد. قسمت میوهای باید با الکل کاملاً تمیز شود و یک توصیه کاربرد بافت غیرژلاتینی زیر پای بخش میوه قارچ میباشد.
با این وجود، ملیسیوم زیر پایه معمولاً آهسته رشد میکنند و شاداب و سرحال نمیباشند. روش متداول در چین جداسازی ملیسیوم از کندههای چوب میباشد. پوست درخت و پایه قارچ از چوب برداشته میشوند و چوب با ۷۰% الکل تمیز میشود. چوب از نقاطی که قارچ به آن متصل شده است، بریده میشود و قطعهای از چوب از درون این امکان برداشته میشود. این تکه چوب در آگار انکوبه میشود و با دقت مورد مشاهده قرار میگیرد. ترکیب ملیسیوم پرمانند و ترملا که روی کنده چوب رشد میکند، مهم میباشد. زیرا ملیسیوم پر مانند برای گونههای چوب و سویههای ترملا مخصوص میباشد.
رنگ ملیسیوم ترملا بین سفید و زرد میباشد. ترملا دارای هیف هوایی مستقیم میباشد و دارای سطح و ملیسیوم نیمه آشکار میباشد. قطر هیف ۵/۱ تا ۳ میباشد در ملیسیوم دیکاریوتی ارتباطات گیرهای وجود دارد. در مقایسه با دیگر قارچهای خوراکی ملیسیوم رشد آدمی دارد. ملیسیوم پرمانند سفید میباشد و هیف باریک و طویلی دارد و دارای شاخههای جانبی میباشد. محیط کشت از زرد به سیاه یا سبز سیار تیره تغییر مییابد. سویههای مختلف ترملا همراهان مشخصی از ملیسیوم را دارا میباشند. هر دو سویه باید از نمره یکسانی جدا شود.
تولید تخم: در اینجا دو کشت درگیر میباشند، که یکی از آنها بسیار سریعتر رشد میکند و تولید تخم نیز متفاوت از دیگر قارچها میباشد. تخم کشت مادر باید مطابق با روش زیر تهیه شود. در دمای C25 ترملا به تعدادی لوله آزمایش تزریق شود. زمانی که کشت دارای قطر cm1 شد، هیپوکسیلین اضافه شود. به محض اینکه دو ملیسیوم با همدیگر رشد کردند، کشت برای تزریق تخم آماده میباشد.
برای تولید سوبستر برای تولید تخم و تولید نهایی از مواد زیر استفاده میشود.
• خاک اره درختان پهن برگ ۷۸%
• برنج ۲۰%
• CaCo3 2% یا
• باگاس (خشک) %۷۹
• برنج %۱۹
• پودر سویا %۱
• CaCo3 %1.
این مواد را به خوبی ترکیب کنید و مرطوب کنید تا اینکه به میزان رطوبت %۶۸-۶۲ برسید. کیفها را پر کنید و استریل کنید. با کشت را انکوبه کنید. ظرف ۴۵ روز بعد از رشد کامل ملیسیوم میتوان از تخمها استفاده کرد وگرنه خراب میشوند.
سوبستر نهایی نیز دارای همین مواد میباشد. شاید این سوبستر تا حدی نسبت به تخم مطوبتر باشد. زیرا میزان رطوبت بالاتری باعث شکلگیری و تشکیل کینهی مخمر مانند توسط هیپوکسیلین میشود. که هیپوکسیلین به اعماق سوبستر فرو میرود. ترملا نسبت به ملیسیوم پرمانند به سوبستر خشکتری نیاز دارد. این سوبستر در کیفهای مختلف که دارای طول cm50 و قطر cm10 میباشند، بستهبندی میشوند طنابهایی در هر انتها کیفها را در کنار یکدیگر نگه میدارند.
عملیات گرمایی: سوبستر به مدت ۶ تا ۸ ساعت استریل میشود و اجازه داده میشود تا دمای دلخواه سرد شود.
انکوبه: با بریدن ۴ تا ۶ سوراخ در کیف و گذاشتن قطعه cm31 از اسپاون در درون مخلوط خاک اره، تخمها جایگزین میشوند. سوراخها دارای قطر cm1 میباشند و عمق آنها cm2 را تا ۵/۰ میباشد.
اتمام تخمگذاری: کیفهای انکوبه شد، در دمای C30-28 در اتاق انکوبه گذاشته میشوند، هنگامی که ملیسیوم کاملاً رشد کرد، میتوان کیفها را به جای دیگری منتقل کرد که خنکتر باشد و دمای آن بین C28-25 باشد. این دما، محدوده بهینه دما برای رشد سبزیجات میباشد.
میوهدهی: ملیسیوم حدود یک ماه سوبستر را خواهد پوشاند. سپس کیفها به خانه قارچ انتقال داده میشوند. پلاستیکها با دقت برداشته میشوند. به مقداری تهویه هوا نیز لازم است. باید در خانه قارچ نور کمی موجود باشد. در صورتی که فرد فقط بتواند در نور به زود ببیند، آن نور کافی است. رطوبت باید به صورت ثابت به میزان %۹۰ تا ۸۵ نگه داشته شود. پریمود یا ظرف ۷ تا ۱۰ روز تشکیل خواهد شد. قارچها برای بالغ شدن به ۵ روز دیگر نیاز دارند. میزان برداشت ۳۵ تا ۵۰ گرم قارچ خشک در هر کیف خواهد بود. هر کیف میتواند دارای ۱۵ لیتر سوبستر باشد یعنی تقریباً kg12. گوش نقرهای فقط به صورت خشک به فروش میرسد تا هنگام خشک شدن این نوع قارچ %۹۲ از وزن خود را از دست خواهد داد.
۱-۱۰-۲۱: پرورش ترملا روی پوستههای دانه کتان در «گوتین» چین پوستههای دانه کتان ضایعات کشاورزی هستند که از آنها میتوان در تولید قارچ استفاده کرد. حدود ۱۵% از کشاورزان در «گوتین» مشغول به تولید ترملا میباشند. تولید در سال ۱۹۸۵ بیشتر از MT2000 بود، که رقم آن بیش از US $ 5 میلیون بود. بنابراین، از آن زمان به بعد قیمتها اندکی افت کرد اما هنوز ترملا یکی از محصولات مهم در گوتین میباشد. سوبسترهای زیر نسبت به سوبسترهای خاک اره موجود بازده بالاتری داشتهاند.
• پوست دانه کتان kg100
• گندم kg 20 تا ۲۵
• سنگ گچ kg4
• سولفات منیزیم kg5/0
• آب ۱۰۰ تا ۱۲۰ لیتر
• پوست دانه کتان kg50
• چوب بلال kg50
• گندم kg25
• سنگ گچ kg 4
• اوره kg 4/0
• آب ۱۰۰ تا ۱۲۰ لیتر.
سولفات منیزیم و اوره نخست باید در آب حل شوند. پوست دانه کتان و چوب بلال میبایست از قبل با مقداری آب مرطوب شوند. سپس با گندم و سنگ گچ مخلوط میشود. و بقیه آب اضافه میشود و سوبستر کاملاً هم زده میشود. PH باید بین ۸/۵ و ۲/۶ باشد.
پر کردن: درست بعد از آماده شدن سوبستر باید در درون کیفها پر شود. در غیر این صورت ممکن است که سوبستر به تدریج تخمیر شود و متابولیست شکل گیرد که این امر از رشد قارچ دلخواه جلوگیری خواهد کرد. از ابتدای عمل مخلوط کردن تا انتهای پر کردن بیش از ۶ ساعت طول میکشد. کیفهای پلاستیکی مورد استفاده توسط ساکنان دهکده «گوتین» دارای طول ۵۰ تا ۵۵ سانتیمتر بودند و قطر آنها ۱۲ سانتیمتر میبود. این کیفها از لولههای پلاستیکی بریده میشوند. یک انتهای یک کیفها توسط طناب بسته میشود در حالی که انتهای دیگر آنها بعد از پر شدن بسته میشود. این سوبستر عموماً با استفاده از یک ماشین کیف – پرگن به صورت دقیق در درون کیف ریخته میشود.
برای تخمریزیهای بعدی سوراخهایی در درون کیف درست میشود. در هر کیف ۴ تا ۵ سوراخ دارای قطر mm15و عمق cm2 درست میشود و با مربعهای نواری چسبنده پزشکی (mm33 × ۳۳) بسته میشوند.
عملیات گرمایی: این کیفها در دمای زیر C100 به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت نیمه استریل میشوند.
تخمگذاری: به محض اینکه سوبستر تا دمای زیر C28 سرد شد، مربعهای نواری برداشته میشوند. یک تکه از اسپاون در درون آن گذاشته میشود سپس بلافاصله دوباره نوار به سر جایش برگردانده میشود. در صورتی که هیچ سوراخی قبل از استریل درست نشده بود، کیفها با الکل ۷۰% شسته شوند، سوراخهایی درست شوند و اسپاونها در درون آن گذاشته شوند. سوراخهایی درست شوند و اسپاونها در درون آن گذاشته شوند. به منظور جلوگیری از آلودگی مربعهای نواری میبایست بلافاصله سر جای خود قرار گیرند.
اتمام تخمگذاری: کیفهای تخمگذاری شده میبایست به مدت یک تا چهار روز در اتاق انکوبه در دمای C30-28 نگهداری میشوند. این کیف ما باید در طی این مدت روی یکدیگر تلنبار شوند. زمانی که ملیسیوم بعد از ۵ تا ۱۰ روز شروع به رشد کرد دما باید تا C26 پایین آورده شود و رطوبت نسبی به زیر ۷۰% برسد. اکنون میتوان کیفها را روی بستر گذاشت و فقط چند سانتیمتر بین آنها فاصله باشد.
میوهدهی: بعد از ۱۰ روز خواهید دید که کلونی ملیسیوم درونی سوبستر ایجاد شده است. اکنون نوار باید آزاد شود، اما هنوز نوار باید دهانه را بپوشاند. بنابراین مقداری تبادل هوا ممکن میشود. دمای اتاق میبایست بین C20 و C25 پایین آورده شود و رطوبت نسبی باید تا ۸۲% افزایش یابد. درها و پنجرهها باید به مدت ۲۰-۱۰ دقیقه باز شوند و این کار میبایست ۴ تا ۵ بار در روز انجام شود. کندههای مصنوعی را آب بدهید، زیرا این کار باعث تولید قارچهای دارای کیفیت پائین میشود.
برداشت: قارچها را میتوان ۴۰-۳۵ روز بعد از تخمگذاری برداشت کرد. قطر آنها cm8 تا ۱۲ است. قارچها باید زمانی درو شوند که:
• گوشهای آنها کاملاً باز باشد
• رنگ آنها از نیمه شفاف به سفید تغییر یافته باشد
• بخش بیرونی قسمت میوهای قارچ شروع به نرم شدن کند.
در صورتی که قارچ را بسیار زود درو کرد، میزان برداشت پائین خواهد رفت و در صورتی که دیر درو شوند، کیفیت قارچ پائین خواهد آمد. رنگ پایه قارچ ممکن است که تیره شود و شروع به خراب شدن کند. یک روز قبل از برداشت باید از آبیاری قارچ خودداری کرد. بهتر است که قارچ را در روزهای خشک برداشت کرد. در صورتی که باران آمد برداشت را یک یا چند روز به تأخیر بیندازید. با یک چاقو قارچ را از کیفها جدا کنید. بافت زرد رنگ باید از قارچ برداشته شود، اما مواظب باشید که برش عمیق نزنید.
شرایط آب و هوایی:
• دمای بین C20 تا C27
• رطوبت نسبی %۸۵ تا %۹۰
• نور بسیار اندک، مزارع واقع در تایوان کاملاً تاریک میباشند.
برداشت: kg100 پوست دانه کتان ۱۶۰ تا ۱۸۰ کیلوگرم قارچ تازه تولید خواهد کرد.
۱۱-۲۱- هریکیوم اریناسوس: قارچ سرمیمونی: ویژگی خاص قارچهای سریمونی تیغهایی است که روی همه جوانب پایه قارچ کلاهک دار رشد نیافته را میپوشاند. قسمت میوهای این قارچ از نظر اندازه ۳ تا ۵ سانتیمتر میباشد و هاگهای سفیدی دارد و رنگ آن معمولاً سفید میباشد. مشهور است که این قارچ، نوعی قارچ است که هم در اروپا و هم در آسیا به عنوان قارچ خوردنی به شمار میآید. جمعآوری کنندگان این قارچ، این محصول را در اروپا و هم در آسیا به عنوان قارچ خوردنی به شمار میآید. جمعآوری کنندگان این قارچ، این محصول را در اروپا به ندرت مییابند و این قارچ در اروپا نسبتاً کمیاب میباشد و هماکنون نام این قارچ در لیست قرمز قارچهای در معرض خطر آمده است. دانشمندان در آکادمی علوم کشاورزی نخست این نوع قارچ را اهلی کردند. اگرچه این قارچ، یک قارچ خوردنی مشهور در چین میباشد، اما مردم تایوان بسیار اندک در مورد قارچ سریمونی شنیدهاند. پرورش این قارچ نسبتاً آسان میباشد و مواد سوبستری بسیار مختلفی را میتوان در پرورشی این قارچ به کار برد. اکثراً بازاریابی این محصول بسیار آسانتر است، در عین حال بسیاری از افراد با این نوع قارچ آشنایی ندارند. برای اهداف پزشکی بهتر است که ازنوع تازه این قارچ استفاده شود. به فصل ۱ برگردید و خواص دارویی این قارچ را مشاهده کنید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 