فایل ورد کامل مقاله کارآفرینی در تولید نوشابه‌های غیرگازدار؛ بررسی علمی فرآیندهای نوآوری و توسعه کسب‌وکارهای غذایی


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
1 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل مقاله کارآفرینی در تولید نوشابه‌های غیرگازدار؛ بررسی علمی فرآیندهای نوآوری و توسعه کسب‌وکارهای غذایی دارای ۳۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل مقاله کارآفرینی در تولید نوشابه‌های غیرگازدار؛ بررسی علمی فرآیندهای نوآوری و توسعه کسب‌وکارهای غذایی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مقاله کارآفرینی در تولید نوشابه‌های غیرگازدار؛ بررسی علمی فرآیندهای نوآوری و توسعه کسب‌وکارهای غذایی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل مقاله کارآفرینی در تولید نوشابه‌های غیرگازدار؛ بررسی علمی فرآیندهای نوآوری و توسعه کسب‌وکارهای غذایی :

مقدمه
– نوع محصول:
نوع محصول کارخانه عبارتست از انواع نوشابه بدون گاز به صورت آبمیوه جات به غلظت ۱۴-۱۰ درجه بریکس که از کنسانتره به غلظت ۷۰-۶۰ درجه بریکس بازسازی شده و در بطری های نوشابه به ظرفیت ۲۸۵ سی سی و با درب طشتکی بسته بندی خواهد شد.
بطری مذبور دارای ارتفاع ۲۴۰ میلیمتر و قطر ۵۷ میلیمتر است و بر روی آن بر چسب مربوطه به ابعاد ۸۰*۲۰۰ میلیمتر چشبانده خواهد شد.
آبمیوه تولیدی با استفاده از کنسانتره پرتقال، سیب و انگور و به صورت آب این میوه جات تهیه می گردد و در مورد آب پرتقال بر اساس نوع کنسانتره مصرفی تهیه آن تا بریکس ۷ نیز معمول است.

– ظرفیت تولیدی و مدت زمان کار کارخانه:
ظرفیت تولید سالانه کارخانه در حدود ۲۰۰۰ تن آبمیوه و معادل ۲۰۰۰۰۰۰ لیتر است که با توجه به ظرفیت بطری ها و با در نظر گرفتن ضایعات و غیره کلاً در حدود ۷ میلیون بطری ۲۸۵ سی سی آب میوه خواهد شد که شامل موارد زیر است:

نام محصول تعداد بطری ظرفیت(سی سی) ظرفیت(لیتر)
آب پرتقال ۳۰۰۰۰۰۰ ۲۸۵ ۸۵۷۰۰۰
آب سیب ۲۵۰۰۰۰۰ ۲۸۵ ۷۱۳۰۰۰
آب انگور ۱۵۰۰۰۰۰ ۲۸۵ ۴۳۰۰۰۰

مدت زمان کار کارخانه با توجه به تعطیات و غیره عملاً ۲۵۰ روز کاری و در یک شیفت کار ۸ ساعته در نظر گرفته می شود.
به این ترتیب ظرفیت تولید روزانه کارخانه ۲۸۰۰۰ بطری که معادل ۴۰۰۰ بطری در ساعت و بالاخره ۶۸ بطری در دقیقه می باشد.

– میزان مواد اولیه مورد نیاز کارخانه:
مواد اولیه مورد نیاز کارخانه شامل کنسانتره پرتقال، سیب و انگور، شکر، بطری، کارتن و برچسب مربوطه می باشد.
با توجه به نسبت اختلاط کنسانتره و آب به نسبت یک قسمت کنسانتره و ۵ قسمت آب در مورد سیب و انگور و یک قسمت کنسانتره و ۶ قسمت آب در مورد کنسانتره پرتقال، عملاً میزان کنسانتره مورد نیاز جهت تولید به شرح زیر است:

ردیف نام ماده مورد نیاز مقدار
۱ کنسانتره پرتقال ۱۴۳ تن
۲ کنسانتره سیب ۱۴۳ تن
۳ کنسانتره انگور ۸۶ تن

۴ شکر بر مبنای ۱۰-۵% در صورت مصرف برای آب پرتقال ۵۰ تن
۵ بطری ۲۸۵ سی سی ۷ میلیون بطری
۶ برچسب ۷ میلیون عدد
۷ کارتن ۲۴ عددی ۳۰۰۰۰۰عدد

آشنایی جزیی در مورد کار کارخانه
– روش کار و نحوه فرآیند:
عملیات بازسازی یا Reconstitution جهت تولید آبمیوه با فزودن آب به کنسانتره و رساندن بریکس کنسانتره از حدود ۶۵ درجه به ۱۲ درجه انجام می شود و در این سیستم چنانچه کنسانتره در شرایط استاندارد تهیه شده باشد عملاً نیازی به اضافه کردن مواد افزودنی برای بهبود طعم و شیرینی آبمیوه نیست. لیکن با توجه به نوع پرتقال ایران و ترشی مربوطه افزودن شکر به آب پرتقال تا میزان ۱۰% جهت بعبود طعم و مزه قابل انجام است. این عملیات شامل مراحل زیر است:

۱-نگهداری کنسانتره مصرفی:
کنسانتره معمولاً در گالن های پلاستیکی ۱۲۰ کیلوئی به کارخانه تحویل می گردد و از آنجائیکه این بشکه ها معمولاً به کارخانه سازنده کنسانتره برگردانده می شود، لذا کارخانه باید حداقل برای مصرف یک هفته کنسانتره مورد نیاز مجهز به مخازن استیل نگهداری به ظرفیت هر کدام در حدود ۴۰۰۰ لیتر باشد.

۲-بازسازی آبمیوه از کنسانتره
در این مرحله کنسانتره با ۶-۵ برابر خود آب مخلوط و به غلظت مورد نظر می رسد.
این عملیات در دستگاه بازسازی که شامل ۲ مخزن استیل است انجام می شود که دو مخزن تحتانی به صورت دو جداره و مجهز به همزن با دور سریع و محزن فوقانی جهت ذخیره آبمیوه بازسازی شده می باشد.

در مخازن تحتانی ابتدا آب وارد شده و گرم می شود و سپس کنسانتره به داخل مخزن پمپ می گردد و عمل اختلاط توسط همزن با دور خیلی سریع انجام می شود. عملیات افزورن و اختلاط شکر به آبمیوه نیز در این مرحله انجام می گیرد.

۳-پاستوریزاسیون آبمیوه:
جهت تولید آبمیوه سالم و قابل نگهداری که دارای عمر مفید (SHELF_LIFE) بالا باشد می بایستی با انجام عملیات حرارتی در حداقل زمان ممکن کلیه میکرو ارگانیسم‌های احتمالی در آن را از بین برد که این عمل توسط دستگاه پاستوریزاتور از نوع فلاش FLASH- PASTEURIZER انجام می شود.

۴-هواگیری آب میوه:
از آنجائیکه در هنگام اختلاط و خصوصاً با توجه به دور همزن مقداری هوا و اکسیژن در آب میوه وارد می شود و چنانچه این هوا تخلیه نگردد، موجبات اکسیداسیون و کاهش ویتامین C و نیز سایر واکنش های شیمیایی گردیده وط بعاً با تغییراتی در طعم و رنگ کیفیت فرآورده کاهش می یابد، لذا باید عملیات هواگیری یا DEAERATION توسط دستگاه مربوطه به نام دی اریتور انجام شود.

۵-پرکنی آبمیوه در بطری:
پرکنی آبمیوه تولیدی در بطری ها به صورت گرم و توسط دستگاه فیلر بطری همراه با طشتک زن مربوطه انجام می شود.
البته بطری ها قبلاً در دستگاه بطری شور توسط آب و بخار آب کاملاً شستشو گردیده‌اند.
۶-استریلیزاسیون یا انجام پروسس حرارتی:
پروسس حرارتی برای استریلیزاسیون بطری های محتوی آبمیوه در دستگاه استریلیزاتور تونلی انجام می شود.

در این دستگاه ابتدا بطری ها تا حرارت ۹۵-۸۵ درجه سانتیگراد گرم شده و سپس در طی مسیر خود تا انتهای تونل در دو مرحله سرد شده و درجه خنکی نهائی بطری ها ۲۵ درجه سانتیگراد خواهد بود.

۷-برچسب زنی، کارتن کنی و انبار:
در آخرین مرحله و پس از خروج بطری ها از استریلیزاتور تونلی، بطری ها بر چسب خورده و به تعداد ۲۴ عدد در کارتن مربوطه قرار گرفته و بسته بندی و انبار می شوند.
در صفحات بعد چگونگی خط تولید آبمیوه از کنسانتره و مراحل مختلف صورت نمودار ملاحظه می گردد.

سؤال- فرآیند انتخابی تولید کالا را شرح دهید و (Process Flow Sheet) را رسم کنید.
عملیات بازسازی یا Reconstitution جهت تولید نوشابه شامل مراحل زیر است:
اختلاط کنسانتره با آب بر اساس درجه بریکس مورد نظر در مخازن مجهز به گرم کن و همزن با دور سریع- پاستوریزاسیون نوشابه تولیدی به صورت فلاش هواگیری نوشابه

توسط DEAERATOR- هموژنیزه کردن نوشابه جهت جلوگیری از دو فاز شدن محلول- شستشوی بطری های خالی- پرکن نوشابه در بطری و طشتک زنی توسط دستگاه فیلر و طشتک زن اتوماتیک- انجام پروسس حرارتی بر روی بطری ها در استرایلیزاتور تونلی بر چسب زنی- کارتن کنی و انبار.

نمودار مراحل مختلف تولید (process floe sheet) در طرح ضمیمه ملاحظه می گردد.
فرآیند صحیح و قابل توصیه جهت تولید نوشابه بازسازی شده در تمام دنیا روش فوق است و در صورت اجرای این فرآیند محصول دارای عمر مفید- shelf life) بالا خواهد بود.

نمودار مراحل مختلف تولید نوشابه غیر گازدار با استفاده از انواع

بخش سوم
– محاسبه اجزاء و میزان دارایی های ثابت:

– ماشین آلات و تجهیزات خط تولید
– ماشین آلات و تجهیزات تأسیسات عمومی
– هزینه نصب و راه اندازی ماشین آلات و
تأسیسات

– زمین
– ساختمان و محوطه سازی
-دانش فنی و مهندسی
– پیش بینی نشده
– هزینه های قبل از بهره برداری
جمع داراییهای ثابت

عنوان متراژ قیمت هر متر مربع مبلغ کل
سالن تولید ۵۴۰ متر مربع ۴۰۰۰۰ ریال ۲۱۶۰۰۰۰۰۰ ریال
انبارها ۳۶۰ متر مربع ۳۵۰۰۰۰ ریال ۱۲۶۰۰۰۰۰۰ ریال
تعمیرگاه و تأسیسات ۶۰ متر مربع ۳۰۰۰۰۰ ۱۸۰۰۰۰۰۰ ریال

اداری و آزمایشگاه ۷۲ متر(دو طبقه) ۴۸۰۰۰۰ ریال ۳۴۵۶۰۰۰۰ ریال
نمازخانه و سرایداری ۲۸ متر مربع ۳۲۶۴۰۰ ریال ۹۱۴۰۰۰۰ ریال
توالت، حمام و دستشویی ۳۰ متر مربع ۳۵۰۰۰۰ ریال ۱۰۵۰۰۰۰۰ ریال
جمع کل ۱۰۹۰ متر مربع ـــــ ۴۱۴۲۰۰۲۰۰ ریال

مساحت زمین و برآورد قیمت آن:
۱۰۰۰۰ متر مربع زمین در محدوده X- هزینه واگذاری و انتقال ۱۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال.

مساحت و هزینه های ساختمانی:
عنوان متراژ هزینه(به ریال)
سالن تولید ۵۴۰ متر مربع ۲۱۶۰۰۰۰۰۰ ریال

انبارها ۳۶۰ متر مربع ۱۲۶۰۰۰۰۰۰ ریال
ساختمان های کمکی ۷۲ متر مربع ۳۴۵۶۰۰۰۰ ریال
تعمیرگاه، غذاخوری، تأسیسات، نمازخانه، سالن ورزش و … ۱۱۸ متر مربع ۳۷۶۴۰۰۰۰ ریال
دیوارکشی ۱۰۰۰ متر مربع ۴۰۰۰۰۰۰۰ ریال
محوطه سازی ۲۵۰۰ متر مربع ۲۵۸۰۰۰۰۰ ریال

سایر ــــ ــــ
جمع ۴۸۰۰۰۰۰۰۰ریال

عنوان هزینه(به ریال)
هزینه های خدمات، پیمانکاری، مهندسی و مطالعات و مشاوره ۱۵۰۰۰۰۰۰
هزینه های دریافت وام بانکی ۵۵۰۰۰۰۰
سایر هزینه ها قبل از بهره برداری ۴۵۰۰۰۰۰
جمع ۲۵۰۰۰۰۰۰

بنابراین کل هزینه های ساختمانی شامل دیوار کشی، خاکبرداری، محوطه سازی ساختمانها ۴۸۰۰۰۰۰۰۰ ریال و با محاسبه هزینه انتقال زمین کلاً ۵۸۰۰۰۰۰۰۰ ریال می گردد.
– هزینه ماشین آلات و تجهیزات خط تولید:

قسمتی از ماشین آلات مورد نیاز طرح به علت تکنولوژی بالای ساخت در داخل کشور می بایستی حتماً از خارج کشور تهیه گردد.
بر این مبنا لیست و قیمت ماشین آلات به تفکیک ایرانی و خارجی برای طرح به شرح زیر است:
۱-ماشین آلات ایرانی
ردیف عنوان تعداد مبلغ (به ریال)
۱ مخزن ذخیره کنسانتره کار ۳۵۰۰ لیتری ۳ دستگاه ۲۲۵۰۰۰۰۰۰

۲ دستگاه بازسازی کنسانتره ۲ دستگاه ۱۷۰۰۰۰۰۰۰
۳ استریلیزاتور تونلی ۱ دستگاه ۱۵۰۰۰۰۰۰۰
۴ میزهای کار و برچسب زنی ۴ دستگاه ۱۶۰۰۰۰۰۰
۵ گاری حمل و نقل داخل کارخانه ۴ دستگاه ۸۰۰۰۰۰۰
۶ لوله و اتصالات و پمپ و غیره بر اساس نقشه استقرار ماشین آلات ــ ۸۱۰۰۰۰۰۰
۷ هزینه نصب و راه اندازی ــ ۵۰۰۰۰۰۰۰
جمع کل هزینه های ماشین آلات ایرانی ۷۰۰۰۰۰۰۰۰

سرمایه ثابت مورد نیاز کارخانه
موارد هزینه ریالی ارزی(به دلار)
۱-زمین و ساختمانهای کارخانه شامل:
-زمین
-ساختمانها، محوطه سازی و دیوارکشی
۱۰۰۰۰۰۰۰۰
۴۸۰۰۰۰۰۰۰
جمع زمین و ساختمان ۵۸۰۰۰۰۰۰۰
۲-ماشین آلات تولیدی با نصب:
-ماشبن آلات تولید

-نصب و راه اندازی
۶۵۰۰۰۰۰۰
۵۰۰۰۰۰۰۰
۴۷۷۵۰۰
جمع ماشین آلات و نصب و راه اندازی ۷۰۰۰۰۰۰۰۰ ۱۷۷۵۰۰
۳- تأسیسات و تجهیزات عمومی با نصب شامل:
– تأمین برق
– تأمین آب
– تأمین بخار
– فاضلاب صنعتی
– سایر هزینه های تأسیساتی
۱۲۰۰۰۰۰۰۰
۵۵۰۰۰۰۰۰
۲۵۰۰۰۰۰۰۰

۳۱۰۰۰۰۰۰
۲۹۰۰۰۰۰۰
جمع تأسیسات و تجهیزات عمومی با نصب ۴۸۵۰۰۰۰۰۰
۴- سایر هزینه های احداث:
– احداث آزمایشگاه کنترل کیفی

– لوازم حمل و نقل و جابجایی
– هزینه لوازم اداری و کانتین و غیره
– مقدماتی و قبل از بهره برداری
– پیش بینی نشده (۵/۲% کل)
۹۵۰۰۰۰۰
۴۰۰۰۰۰۰۰
۹۰۰۰۰۰۰
۳۰۰۰۰۰۰۰
۴۶۵۰۰۰۰۰
جمع کل سرمایه ثابت ۱۹۰۰۰۰۰۰۰۰ ۱۷۷۵۰۰

بخش چهارم
هزینه های تولید سرمایه در گردش
-هزینه های خرید مواد اولیه مورد نیاز سالانه جهت تولید:
مواد اولیه مورد نیاز سالانه جهت تولید کارخانه به شرح زیر است:
۱-کنسانتره پرتقال
کنسانتره پرتقال توسط کارخانجات ماریان کرج و عالیفرد از قرار کیلویی ۱۲۵۰۰ ریال قابل تأمین است. هزینه تأمین ۱۴۳ تن کنسانتره پرتقال به شرح زیر محاسبه می گردد:

ریال ۱۷۷۸۷۵۰۰۰۰۰= ۱۲۵۰۰* ۱۴۳۰۰۰ کیلو
۲- کنسانتره سیب و انگور
کنسانتره سیب و انگور توسط کارخانجات شهید ایران مشهد و اروم دشت ارومیه از قرار کیلویی متوسط ۵/۲۵۰ ریال قابل تأمین است. هزینه تأمین مجموعاً ۲۲۹ تن کنسانتره سیب و انگور به شرح زیر است:
ریال ۱۲۰۲۲۵۰۰۰۰= ۵۲۵۰*۲۲۹۰۰۰ کیلو

۷- محاسبه سرمایه در گردش مورد نیاز:
سرمایه در گردش مورد نیاز برای یک دوره تولید سه ماهه به شرح زیر در نظر گرفته می شود:
ردیف عنوان هزینه(به ریال)
۱ هزینه تأمین مواد اولیه ۸۴۷۴۳۷۵۰۰ ریال
۲ هزینه تأمین مواد بسته بندی ۵۴۶۲۵۰۰۰۰ ریال
۳ هزینه حقوق و بیمه کارکنان ۷۹۶۴۲۵۰۰ ریال
۴ هزینه انواع انرژی ۱۰۴۵۷۵۰۰ ریال

۵ سایر هزینه های جاری (غیر مستقیم) ۱۲۱۲۵۰۰۰ ریال
۶ هزینه بیمه کارخانه (۲ در هزار) ۱۰۳۷۵۰۰ ریال
۷ هزینه های توزیع و فروش و دفتر مرکزی ۱۹۸۰۰۰۰۰ریال
۸ متفرقه و پیش بنی نشده ۳۲۵۰۰۰۰ ریال
جمع کل سرمایه در گردش سه ماهه ۱۵۲۰۰۰۰۰۰۰ ریال

بخش پنجم
محاسبه کل سرمایه گذاری:
کل سرمایه گذاری حاصل جمع سرمایه ثابت و سرمایه در گردش محاسبه شده در بخش های قبل و به شرح زیر است:
ردیف عنوان ریالی ارزی به دلار
۱ سرمایه ثابت ۱۹۰۰۰۰۰۰۰۰ریال ۱۷۷۵۰۰ دلار
۲ سرمایه در گردش ۱۵۲۰۰۰۰۰۰۰ ــــ

جمع کل سرمایه گذاری ۳۴۲۰۰۰۰۰۰۰ ۱۷۷۵۰۰ دلار
چنانچه مبالغ ارزی را بر اساس نرخ توجیهی رقابتی ۸۰۰۰ ریال محاسبه و منظور نماییم، کل سرمایه گذاری بر حسب ریال در حدود ۴۸۴۰۰۰۰۰۰۰ ریال خواهد شد.

– نحوه سرمایه گذاری و تأمین منابع مالی:
سرمایه گذاری بر مبنای ۳۰% سهم متقاضیان (نقدی) و ۷۰% استفاده از تسهیلات بانکی بر مبنای عقود اسلامی (وام) و به شرح زیر است:
الف- سهم متقاضی (۳۰%) نقدی ۱۴۵۲۰۰۰۰۰۰ ریال

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.