فایل ورد کامل تحقیق پرورش قارچ؛ بررسی علمی روشهای کشت، شرایط زیستی و کاربردهای غذایی و دارویی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل تحقیق پرورش قارچ؛ بررسی علمی روشهای کشت، شرایط زیستی و کاربردهای غذایی و دارویی دارای ۲۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل تحقیق پرورش قارچ؛ بررسی علمی روشهای کشت، شرایط زیستی و کاربردهای غذایی و دارویی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل تحقیق پرورش قارچ؛ بررسی علمی روشهای کشت، شرایط زیستی و کاربردهای غذایی و دارویی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل تحقیق پرورش قارچ؛ بررسی علمی روشهای کشت، شرایط زیستی و کاربردهای غذایی و دارویی :
چرا قارچ؟
به چند دلیل ضروری است که همه خانواده ها کشت قارچ را به صورت جدی حتی برای یکبار هم که شده تجربه کنند و آن را به تمام اعضای خانواده خود آموزش دهند.
دلیل اول: قارچ یک جایگزین مناسب برای گوشت در مواقع جنگ ، بحران های غذایی ، شیوع بیماری های لاعلاج و همه گیر بین پرندگان و دام ها ، شرایط دشوار مالی و اقتصادی خانواده و خلاصه کلام سریع ترین منبع دستیابی به پروتئین در شرایط سخت و جانکاه است. قارچ رامی توان هر جایی به عمل آورد و مواد اولیه مورد نیاز قارچ (کاه و کلش گندم و یا برنج و نیشکر و 😉 به طور فوق العاده ارزان و در واقع رایگان در همه جا موجود است.
جالب است بدانید در شرایط سخت و جانکاه جنگ در افغانستان و در طول زلزله اخیر پاکستان بسیاری از خانواده ها در داخل حیاط منزل و حتی در گودال هایی که روی آنها نایلون کشیده بودند به تولید قارچ و تامین مواد غذایی مورد نیاز خانواده و حتی درآمد زایی مشغول بوده و هستند و از این روش ضمن جبران فقر غذایی کل خانواده و بسیاری از افراد فامیل و همسایگان منبع درآمدی عالی نیز برای محله خود ایجاد نموده اند.
دلیل دوم: کشت نوع قارچ صدفی بسیار ساده است وفقط با یکبار تماشای فیلم می توان بدون نیاز به هیچ متخصص و مشاوری فورا در هر جایی از منزل به تولید و تکثیر آن اقدام کرد. بعد از یک ماه قارچ ها به بار می نشینند و برداشت محصول شما در کمتر از چهل روز آغاز می شود. قارچ همانگونه که از نامش پیداست فوق العاده سریع رشد می کند
و شما در مقابل سرعت برداشت محصول حیرتزده خواهید شد. حجم محصول تولیدی با رعایت اصول ارائه شده در فیلم های آموزشی آنقدر بالا خواهد بود که قادر خواهید بود درکنار فروش محصول تازه با منفعتی عالی در بازار ، نسبت به تولید محصولات جانبی مانند ترشی قارچ ، مربای قارچ و پودر قارچ و هزاران محصول جانبی پر سود و پردرآمد دیگر نیز اقدام نمائید و از این مسیر به سود تزایدی و عالی دست یابید.
دلیل سوم: در فرآیند کشت قارچ هیچ ضرری متوجه شما نخواهد شد. در بدترین شرایط در همان برداشت اول سرمایه گذاری شما که بسیار کم است جواب می دهد و حتی کمپوست های مصرفی(به دلیل غنایی فوق العاده مواد غذایی ) نیز توسط صاحبان گلخانه ها و باغداران و نیز دامداران به قیمت بالا از شما خریداری می شود. با توجه به وفور فوق العاده بستر و مواد اولیه موجود در سراسر ایران و ارزان تمام شدن فوق العاده تولید قارچ در ایران ،در کشورهای حاشیه خلیج می توان به راحتی پودر خشک شده قارچ را تا پنج برابر قیمت تمام شده عرضه نمود.
و دلیل چهارم و مهم ترین دلیل آنکه شما در کشت قارچ از وقت اضافی و به ظاهر غیر قابل استفاده خود و تمام اعضای خانواده برای درآمد سازی عالی کمک می گیرید و در حقیقت به عنوان شغل دوم ( و چه بسا شغل اصلی) منبعی عالی برای تامین نیاز مالی و غذایی خانواده خود ایجاد می کنید.
با کمک درس های ارائه شده در این مجموعه می توانید به راحتی شخصا و بدون نیاز به معرف در آزمون های مربوطه شرکت کنید و گواهینامه لازم را دریافت کنید.
تشریح چگونگی انجام کار:
در ابتدای امر پس ازوصول مبالغ سرمایه گذاری اولیه اقدام به اجاره واماده سازی ساخمان و زیرسازی هایی لازم واستخدام نیرو ها جهت انجام کاراقدام وسپس با خرید دارایی های مورد نیاز جهت انجا م پرورش قارچ ,مواد اولیه ی مورد نیازبرای تولید قارچ خریداری میشود.
در این مرحله بااستفاده از یکی از روشهای تولیدقارچ اقدام به تولید ۱نوع وان هم پرفروشترین این ماده میشود.باتوجه به این که تولید قارچ تابع شرایط محیطی خاص میباشد باید درزمان رشدازان مراقبتهای ویژه ای انجام شود.
تا حدی قبل ازاتمام تولید ودر جریان تولید باید بازار فروش قارچ کاملا پیش بینی گرددوبنحوی پیش فروش گردد چرا که قارچ درکمتر از۷ روز باید بفروش برسد والا دارای ضایعات فراوانی خواهد بود.
اهداف کلی طرح:
۱) ایجاد اشتغال مولد برای چند نفر از بیکاران و کم کاران جامعه ومخصوصا فارغ التحصیلان بیکار بدون نیاز به سرمایه گذاری زیاد.
۲) تبدیل ضایعات کشاورزی به غذای پروتئینی ارزشمند که بهترین روش استفاده از ضایعات کشاورزی خواهد بود.
۳) تولید مواد غذائی پروتئینی ارزشمند که به عنوان جایگزین و یا هم ردیف گوشت مطرح خواهد بود.
۴) ایجاد صنایع تبدیلی وجانبی شامل کنسرو ، پودر قارچ، ترشی و غیره
۵) ارتقاء سطح تغذیه جامعه از طریق غذای سالم و مقوی قارچ.
۶) استفاده از کمپوست حاصل از تولید قارچ در تقویت اراضی کشاورزی و واحدهای پرورش گل و گیاهان زینتی.
۷) راه اندازی یک واحد صنعتی تولید قارچ بعنوان تولید کننده مواد اولیه و آموزشی برای علاقمندان.
۸)دستیابی به بازاری خوب برای فروش محصولات و باز گشت سرمایه در ۲۰ماه وکسب درامدی قابل توجه.
در سال اول وپس از طی مراحل قانونی شرکت تاسیس میگردد وپس ازانتخاب هیئت مدیره چارت مدیریتی بصورت زیر تعریف میشود :
دراین چارت مدیرعامل شخصی دارای تخصص در مدیریت است که توسط هیئت مدیره به مدت ۲سال انتخاب میشود.مدیرعامل با توجه به نوع کار موسسه باکمک اعضای هیئت مدیره اینده را برنامه ریزی ,افراد را سازماندهی وهدایت ودر نهایت همه را از راههای مختلف کنترل نماید.
حسابداری شرکت توسط یک حسابدار با اطمینان انجام میشود که وظیفه رسیدگی به حسابها بررسی وانجام کلیه امور مالی را دارد
.
کلیه دریافتها وپرداخت ها در موسسه بوسیله وی کنترل میشود.
مدیر تولید شخصی ست که تخصص کامل در علوم گیاهی وپرورش قارچ دارد . رسیدگی به کلیه امور تولید توسط این شخص انجام میشود.
مدیر فروش وبازاریابی وظیفه پیداکردن بازاربرای فروش محصولات وپیش فروش محصولات ودرنهایت فروش انها ازطرق مختلف بازاریابی وفروش است.
کلیه خریدهای شرکت بوسلیه بخش خرید وانبار داری هر محصولی که انبار داری دارد توسط بخش انبار داری انجام میشود.
با توجه به توناییهای اقایان x,y,zانها حتما درچارت مدیریتی جای خواهند گرفت.
قیمت گذاری طرح ومیزان تولید:
هزینه های تاسیس
ردیف نوع هزینه میزان هزینه
۱ ودیعه اجاره مکان ۲۳۰۰۰۰۰۰
۲ هزینه آماده سازی ۵۰۰۰۰۰۰
۳ هزینه خرید امتیاز آب –
۴ هزینه خرید امتیاز برق –
۵ هزینه خرید امتیاز تلفن –
۶ هزینه خرید انشعاب گاز –
۷ اخذ مجوز فعالیت از مراکز ذیصلاح ۵۰۰۰۰۰۰
۸ سایر –
جمع هزینه های تاسیس ۳۳۰۰۰۰۰۰
هزینه های مواد اولیه:
ردیف نوع مواد اولیه واحداندازه تعداد قیمت واحد هزینه کل سالیانه ( ریال )
۱ بذر قارچ صدفی فلوریدا کیلوگرم ۱۵۰۰ ۱۰۰۰۰ ۱۵۰۰۰۰۰۰
۲ کاه و کلش گندم یا برنج کیلوگرم ۵۰۰۰ ۴۰۰ ۲۰۰۰۰۰۰
۳ کیسه نایلونی ۶۵×۴۵ کیلوگرم ۱۸۰ ۱۱۰۰۰ ۱۹۸۰۰۰۰
۴ شلنگ آب متر ۷۵ ۲۰۰۰ ۱۵۰۰۰۰
جمع هزینه های مواداولیه:
هزینه هر ماه: ۱۹۱۳۰۰۰۰
۱۵۹۰۰۰۰
هزینه های سر بار:
ردیف نوع هزینه میزان هزینه ماهانه
۱ هزینه اجاره مکان (سالن) ۱۰۰۰۰۰۰۰
۲ هزینه آب (سالیانه) ۲۰۰۰۰۰۰
۳ هزینه ی تلفن ۱۸۰۰۰۰۰
۴ هزینه برق (سالیانه) ۴۰۰۰۰۰
۵ هزینه سوخت ( گاز ، نفت ، گازوئیل و … ) (سالیانه) ۸۰۰۰۰۰
۶ مالیات (سالیانه —
۷ عوارض (سالیانه) —
۸ بیمه (سالیانه) —-
۹ حقوق و دستمزد پرداختی به کارگران (سالیانه)
با احتساب ۳۰% بیمه و پاداش ۴۴۶۴۰۰۰۰
۱۰ سایر
جمع هزینه های سربار: ۵۹۶۴۰۰۰۰
خلاصه سودآوری:
ردیف نوع محصول یا
خدمات تولیدی مقدارتولید
(سالیانه) سود ماهیانه
(ریال) سود
سالانه
۱ ۱ و قارچ صدفی
فلوریدا
۱۲۰۰۰۰کیلوگرم ۳۱۴۰۰۰۰ ۳۷۶۸۰۰۰۰۰
جمع درآمد سالیانه: ۳۷۶۸۰۰۰۰۰
– کل سود سالانه(کل درآمد سالیانه منهای مجموع هزینه های مواد اولیه و هزینه های سربار): ۳۷۶۸۰۰۰۰ریال
– زمان خواب سرمایه(از زمان شروع سرمایه گذاری تا زمان بهره برداری از طرح): ۲ ماه
– تعداد نیروی کار مورد نیاز: ۲ نفر
– حداکثر سرمایه مورد نیاز ( به حروف ): ۶۰۰۰۰۰۰۰
پیش بینی برنامه فروش مقداری و تولید مقداری:
کاشت از۳۲۰ کیلو گرم بذر قارچ برای هر۳ماه در سال اول
۳۰۰۰-۲۹۰۰کیلو گرم قارچ برای فروش هر۳ماهه
پیش بینی فروش در بازاربا توجه به تورم واحتمالا پایین ترین کششها نسبت به خرید محصول به ترتیب هرکیلو در ۳ماه ۲۵۰۰۰ ریال,۳ماهه دوم۲۶۰۰۰ریال,۳ماهه سوم ۲۶۵۰۰ریال,و۳ماهه اخر سال ۲۷۰۰۰ریال در نظر گرفته شده است.
بازار یابی وفروش:
در یک موسسه تولیدی قارچ باید محصولات به طریق پیش فروش در بازاربفروش برسد واین بدلیل حساسیت انواع قارچهای خوراکی میباشد.قارچها گیاهانی هستند که حداکثرظرف مدت ۶ تا ۸ روز خراب ودردسته بندی از نوع اول به نوع دوم وسوم تغییر کیفیت میدهند.
ازاین رو باید توجه داشت که حتمابازارفروش این محصول باید پس از گذشت یک ماه ونیم از دوره ی تولید پیش بینی شده ومحصول پیش فروش گردد.
درسال اول بازاریاب برای فروش محصول به سطح شهررفته تابا توجه به ناشناخته بودن محصول ومارک تجاری شرکت با معرفی ان به فروش این محصول بپردازد.
برای فروش محصولات باید انهارا در بسته بندی های مخصوص وبا علامت تجاری خاص قرار گیرد تا برای مشتریان جلب توجه بیشتر نمایدو بهتربفروش برسد.
تولید ۱۰۰۰ کیلو گرم قارچ رد هرماه با توجه به بازاروسیع در شهر مشهد به راحتی بفروش خواهد رسید.
چگونگی تولید؟؟
تاریخچه قارچ
گونه های قارچ قابل پرورش
پرورش قارچ
در دنیا انواع متفاوتی از قارچهای خوراکی وجود دارد که بدلیل شرایط مختلف وکیفیت غذایی وبازار بیشترما به تولید ۲ نوع قارچ میپردازیم
قارچ دکمه ای
قارچ صدفی
البته در سال اول فعالیت بدلیل کمبود امکانات وپایین بودن میزان تولید فقط به تولید قارچ صدفی اقدام میشود
روش پرورش قارچ صدفی :
برای پرورش قارچ صدفی از دستور زیر می توان استفاده کرد:
مرحله اسپان ران:
طول دوره : ۲۰ روز
دما : ۲۵ درجه سانتیگراد
رطوبت : ۷۵ درصد
نور : ندارد
تعداد تعویض هوا : ۱ تا ۲ بار در روز
مرحله زایشی:
طول دوره : ۴۰ روز
دما : ۲۰-۱۷ درجه سانتیگراد
رطوبت : در حد اشباء (مثلا ۹۵ درصد )
نور : در حد مطالعه
تعداد تعویض هوا : ۳ بار در هر ساعت
روش ساخت کمپوست قارچ صدفی:
برای ساخت کمپوست می توان از کلش گندم که به اندازه ۷-۳ سانتیمتر خورد شده است استفاده نمود. کلشها را می توان به روشهای متفاوتی پاستوریزه نمود از جمله :
۱)جوشاندن
۲)مواد شیمیایی
۳)غرقاب کردن
۴)بخار آب
در اینجا بهترین راه که همان روش جوشاندن است را به اختصار توضیح می دهیم :
ابتدا کلشها را در گونی آردی (گونی ۵۰ کیلویی ) می ریزیم سپس در دیگی که برای جوشاندن تهیه نمودیم می چینیم سپس روی آن را تا لب گونیها آب می ریزیم و از زمانی که به جوش آمد به مدت ۲ ساعت بجوشد سپس آب آن را تخلیه کرده و در محلی در حد استریل به مدت ۲ روز می گذاریم بماند تا آب اضافی آن تبخیر شود و بعد از آن بذر زنی می کنیم.
نکات مهم:
کلشها نباید زیاد بجوشد زیرا باعث ایجاد کپک سیاه می شود.
باید آب اضافی کلشها تبخیر شود در غیر این صورت باعث ترشیدگی می شود.
کلشها باید تا اندازه ۷-۳ سانتیمتر خرد شوند در غیر این صورت میسیلیومهای اولیه برای رسیدن به همدیگر باید انرژی زیادی صرف کنند.
روش بذر زنی :
به هر روشی که مقدار خاصی بذر با مقدار خاصی کمپوست مخلوط شود را بذر زنی گویند.
برای قارچ دکمه ای ۱۵ تا ۵ درصد وزنی کمپوست مصرف می شود.
روشهای زیر برای بذر زنی وجود دارد:
۱) روش ناحیه ای : در این روش کیسه پس از پر شدن از کمپوست سوراخهایی در فواصل معین ایجاد کرده و یک قاشق از بذر را در آن می ریزند وسپس کمی کمپوست بر روی آن می ریزند.
۲) روش مخلوط : کمپوست و بذر را با هم مخلوط کرده و سپس در کیسه می ریزیم.
۳) روش لایه ای : ابتدا کمی کمپوست در زیر می ریزند سپس کمی بذر می زنیم و بعد دوباره کمپوست و روی آن بذر می ریزیم این کار را تا انتها انجام می دهیم.در اینجا باید متذکر شد که مقدار بذر در هر لایه برابر باشد.
اما بصورت کلی ابتدا مخلوط می زنند سپس یک لایه بذر روی کمپوست می ریزند و بعد روی آن یک لایه نازک کمپوست می ریزند
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 