فایل ورد کامل مقاله جلبکها؛ تحلیل علمی ساختار، تنوع و نقش آنها در اکوسیستمهای آبی و صنایع زیستی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل مقاله جلبکها؛ تحلیل علمی ساختار، تنوع و نقش آنها در اکوسیستمهای آبی و صنایع زیستی دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل مقاله جلبکها؛ تحلیل علمی ساختار، تنوع و نقش آنها در اکوسیستمهای آبی و صنایع زیستی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مقاله جلبکها؛ تحلیل علمی ساختار، تنوع و نقش آنها در اکوسیستمهای آبی و صنایع زیستی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل مقاله جلبکها؛ تحلیل علمی ساختار، تنوع و نقش آنها در اکوسیستمهای آبی و صنایع زیستی :
جلبک ها
جلبک ها گروه متنوعی هستند که تک سلولی هایی به اندازه کمتر از یک چند هزارم سانتی متر تا ارگانیسم های غول پیکری به طول ده ها متر را شامل می شوند. آنها بخش عمده ای از زنجیره غذایی دریایی را تشکیل می دهند . اما این بدان معنی نیست که
جلبک ها صرفا به موقعیت شان به عنوان غذا بسنده کرده اند .
شمار معینی از جلبک های میکروسکوپی وجود دارند که به طور فعال سم ترشح می کنند . پژوهش های اخیر نشان می دهد که
سم جلبک ها علاوه بر تدافعی بودن دارای نقش تهاجمی نیز هست .
الف- اسکوگارد –زیست شناس دریایی انستیتوی علوم دریایی بارسلونا و پیر جوئل هانسن از prymnes دانشگاه کپنهاگ
شواهد محکمی به دست آورده اندکه سم جلبک میکروسکوپی احتمالا منجر به دور کردن رقیبان می شود و حتی به جلبک ها
در پیدا کردن غذا parvum کمک می کند.
زیس شناسان دریایی مدت ها معتقد بودند که سم جلبک ها شکارچیان مانند ماهی ها و سخت پوستان را فراری می دهد . تا
پیش از این کاملا مشخص شده بود که وقتی بر جمعیت جلبک ها به سرعت افزوده می شود تراکم شکوفه های سمی آنها می تواند کشت آبی یک منطقه را به کلی از بین ببرد یا به عبارتی دیگر در رستوران های دریایی را تخته که یک منبع غنی از شکوفه های سمی است مانند گیاهان فتوسنتزparvum P . کند .
اما از سویی دیگر بسیاری از رفتار های جانوری را نیز دارا است. این موجود شکارش را قورت می دهد . آهسته به طرف سایرمیکرو ارگانیسم ها می رود و آنها را می بلعد. اما این روش تنها در مورد شکارهای غیر متحرک خوب جواب می دهد.
در ضمن جلبک های تک سلولی دست و پا یا قطعات دهانی لازم برای گرفتن و نگه داشتن با وجود این محدودیت ها همان Parvum P .وعده غذای بعدی شان را ندارند.
رو ش دیگر روش ترشح ماده شیمیایی بیهوش کننده است.
اسکوگارد و هانسن دریافته اند که هر چه غلظت ترشحات سمی بیشتر باشد میکرو ارگانیسم های متحرک بیشتری از حرکت باز می مانند . سم علاوه بر فراهم ساختن غذا رقیبا و شکارچیان را نیز درمانده می کند. در واقع عملکرد چند جانبه سم به انفجار
مخرب و دوره ای جمعیت جلبک ها منجر می شود .
جلبکهای دریایی از جمله موجودات مهم دریایی هستند که بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در تغذیه انسان و تولید مواد شیمیایی مختلف به کار میروند. این کاربرد باعث شده است که هماکنون بخش عمدهای از درآمد حاصل از بیوتکنولوژی دریایی، به این موجودات اختصاصی یابد. در مطلب زیر جنبههای اقتصادی جلبکهای دریایی مورد بررسی قرار گرفته است:
جلبکها از جمله موجودات دریایی هستند که در زمینههای مختلفی از جمله تغذیه انسان، تولید مواد آرایشی، افزودنیهای غذای دام، کود و غیره مورد استفاده قرار میگیرند. مصرف جلبکها بهعنوان غذا در ژاپن به قرن چهارم و در چین به قرن ششم میلادی برمیگردد. امروزه این دو کشور همراه با کشور کره، بزرگترین مصرفکنندگان جلبک بهصورت غذا هستند. ارزش کل تولید این فرآوردهها، در حدود ۵/۵ تا ۶ میلیارد دلار در سال تخمین زده شده است. از این رقم، تولید فرآوردههای غذایی برای مصارف انسانی، ۵ میلیارد دلار را به خود اختصاص میدهد. سایر مواد استحصالی از این جلبکها (کلوئیدهای محلول در آب، Hydrocolloid) و مصارف متفرقه مانند کودها و افزودنیهای غذایی، بقیه بازار را تشکیل میدهند (۱-۵/۰ میلیارد دلار).
بیوپلیمرها و هیدروکلوئیدهای استحصالی از جلبکهای دریایی بیوپلیمرها و هیدروکلوئیدهایی که از جلبکهای دریایی استحصال میشوند، به سه گروه “آلژیناتها”، “آگارها” و “کاراجیننها” تقسیم میشوند. این مواد عمدتاً بهعنوان مواد ژلیکننده و قوامدهنده مورد استفاده قرار میگیرند. آلژیناتها منحصراً از جلبکهای قهوهای و آگارها و کاراجیننها منحصراً از جلبکهای قرمز استحصال میشوند.
سالانه تقریباً یک میلیون تن از جلبکهای برداشتشده، صرف تهیه سه ماده فوق میشود. تولید کل هیدروکلوئیدها حدود ۵۵۰۰۰ تن، با ارزش ۵۸۵ میلیون دلار آمریکاا است. بهدلیل اینکه کشت جلبکهای قهوهای به قدری پرهزینه است که کشت مصنوعی آن از لحاظ اقتصادی مقرون بهصرفه نیست، تولید آلژیناتها (۲۱۳ میلیون دلار) از طریق استخراج از جلبکهای قهوهای صورت میگیرد که تقریباً کل آن از دریا بهدست میآید. تولید کاراجیننها به ارزش۲۴۰ میلیون دلار، بهطور عمده به جلبکهای وحشی بهویژه Irish Moss وابسته است. Irish Moss جلبک کوچکی است که در آبهای سرد رشد میکند و منبعی محدود برای تولید کاراجینن محسوب میشود. از اوایل دهه ۱۹۷۰، صنعت تولید کاراجینن، با کشف جلبکهای حاوی آن که در آبهای گرم قابل پرورش هستند، گسترش یافت. امروزه بیشتر کاراجینن تولیدی از طریق کشت مصنوعی جلبکها بهدست میآید. اگرچه هنوز تقاضای زیادی برای Irish Moss و برخی از گونههای وحشی موجود در آمریکاای جنوبی وجود دارد. در ذیل برخی از آمارهای مربوط به تولید فرآوردههای حاصل از جلبکها آورده شده است.
جدول ۱- ارزش بازار بینالمللی فرآوردههای حاصل از جلبکهای دریایی در سال ۲۰۰۳
فرآورده ارزش کل (میلیون دلار)
آگار ۱۳۲
کاراجینن ۲۴۰
آلژینات ۲۱۳
کل ۵۸۵
۱- آگار بازار جهانی انواع آگار در سال ۲۰۰۳، ۱۳۲ میلیون دلار بوده است. تولیدکنندگان عمده آگار عبارتند از: اسپانیا، پرتغال، مراکش، شیلی، ژاپن، کره، اندونزی، مکزیک، نیوزلند، فرانسه و آرژانتین. در جداول زیر برخی از اطلاعات مربوط به تولید آگار در جهان ارایه شده است.
جدول ۲- مقادیر برداشت آگاروفیت (جلبکهایی که از آنها آگار استحصال میشود) بر حسب تن ماده خشک در سال ۲۰۰۱
نوع جلبک Gracilaria Gelidium Pterocladia
مکان
اروپا ۲۰۰ ۶۶۰۰ ۵۰
آفریقا ۳۰۰ ۷۲۰۰ —
آمریکا ۲۵۰۰۰ ۵۰۰ —
آسیا- پاسیفیک ۱۱۵۰۰ ۴۳۰۰ —
جمع ۳۷۰۰۰ ۱۸۶۰۰ ۵۰
کل ۵۵۶۵۰
جدول ۳- فرآوریکنندههای عمده آگار در سال ۲۰۰۱
میزان تولید وزن (تن) درصد
مکان
اروپا ۷۸۰ ۱۰
آفریقا ۱۰۵۰ ۱۴
آمریکا ۳۰۰۰ ۳۹
آسیاـپاسیفیک ۲۸۰۰ ۳۷
کل ۷۶۳۰ ۱۰۰
جدول ۴- بازار آگار در سال ۲۰۰۱ بر حسب نوع مصرف
مقدار مقدار مصرف (تن) درصد
نوع استفاده
غذایی ۶۹۳۰ ۹۱
باکتریولوژی ۷۰۰ ۹
کل ۷۶۳۰ ۱۰۰
جدول ۵- بازار آگار بر اساس درجه خلوص و منبع استخراج (سال ۲۰۰۱)
Grade ـ نوع جلبک مقدار وزن (تن) درصد
Powder/Gracilaria 4100 54
Powder/Gelidium 2305 30
Square/Gracilaria 250 3
Strips/Gracilaria 275 4
Bacto/Gelidium
۷۰۰ ۹
کل ۷۶۳۰ ۱۰۰
۲- آلژینات بازار انواع آلژینات در سال ۲۰۰۱، معادل ۱۹۵ میلیون دلار بود که در سال ۲۰۰۳ به ۲۱۳ میلیون دلار رسید. در جداول زیر برخی از اطلاعات مربوط به تولید این ماده آورده شده است:
جدول ۶- منابع آلژینوفیت (جلبکهایی که از آنها آلژینات استحصال میشود) در سال ۲۰۰۱
میزان تولید منبع وزن خشک (میزان تولید بر حسب تن) درصد
مکان
اروپا Ascophyllum 20000 16
Laminaria 30500 24
آمریکا Lessonia 20500 16
Macrocystis 35000 28
آسیاـپاسیفیک Durvillaea 4500 5/3
Laminaria 13000 10
آفریقا Ecklonia 3000 5/2
کل ۱۲۶۵۰۰ ۱۰۰
جدول ۷- تولیدکنندگان عمده آلژینات (در سال ۲۰۰۱)
میزان تولید فرآوری کلسیم & اسید PGA* کل درصد
نام
اروپا ۱۶۰۰۰ — ۱۶۰۰۰ ۴۴
آفریقا — — — —
آمریکا ۳۰۰۰ ۱۵۰۰ ۴۵۰۰ ۱۳
آسیاـپاسیفیک ۱۴۰۰۰ ۱۶۰۰ ۱۵۶۰۰ ۴۳
کل ۳۳۰۰۰ ۳۱۰۰ ۳۶۱۰۰ ۱۰۰
*- Peptone Glucose Agar
جدول ۸- بازار آلژینات بر اساس نوع کاربرد (در سال ۲۰۰۱)
نوع کاربرد تن درصد
غذایی و دارویی ۱۰۰۰۰ ۳۳
کاربردهای خاص ۲۰۰۰۰ ۶۷
کل ۳۰۰۰۰ ۱۰۰
۳- کاراجینن بازار این ماده در سال ۲۰۰۳ معادل ۲۴۰ میلیون دلار بوده است. برخی اطلاعات مربوط به تولید این ماده در جداول زیر آورده شده است.
جدول ۹- منابع کارجینوفیت جهان در سال ۲۰۰۱ بر حسب کشورهای عمده تولیدکننده
میزان تولید مکان وزن خشک میزان تولید بر حسب (تن) درصد
منبع
Chondrus کاناد ا ۲۰۰۰
فرانسه، اسپانیا و پرتغال ۱۴۰۰
جمهوری کره ۵۰۰
جمع ۳۹۰۰ ۳/۲
Eucheuma & kappaphycus اندونزی ۲۵۰۰۰
فیلیپین ۱۱۵۰۰۰
تانزانی ۸۰۰۰
دیگر کشوره ۱۰۰۰
جمع ۱۴۹۰۰۰ ۵/۸۸
Gigartina شیلی ۱۴۰۰۰
مراکش، مکزیک و پرو ۱۵۰۰
جمع ۱۵۵۰۰ ۲/۹
کل ۱۶۸۴۰۰ ۱۰۰
جدول ۱۰- میزان تولید کاراجینن در سال ۲۰۰۱ بر حسب نوع مصرف
نوع کاربرد میزان تولید (تن) درصد
فراوردههای لبنی ۱۱۰۰۰ ۳۳
گوشت و ماکیان ۵۰۰۰ ۱۵
ژلهای آبی ۵۰۰۰ ۱۵
PES food grade 8000 25
خمیردندان ۲۰۰۰ ۶
مصارف دیگر ۲۰۰۰ ۶
کل ۳۳۰۰۰ ۱۰۰
جدول ۱۱- فرآوریکنندههای کارجینن در سال ۲۰۰۱ )ظرفیت برحسب تن(
فرآورده Alchol process Gel Process *PES کل درصد **ATC (آرد جلبک دریایی)
مکان
اروپا ۸۱۰۰ ۵۰۰۰ ۵۰۰ ۱۳۶۰۰ ۳۲
آمریک ۴۷۰۰ ۳۳۵۰ ۱۱۰۰ ۹۱۵۰ ۲۱
آسیا-پاسیفیک ۲۰۰۰ ۸۲۸۰ ۹۹۰۰ ۲۰۱۸۰ ۴۷ ۱۶۰۰۰
کل ۱۴۸۰۰ ۱۶۶۳۰ ۱۱۵۰۰ ۴۲۹۳۰ ۱۰۰ ۱۶۰۰۰
*- Provasoli’s Enriched Seawater medium (یک نوع محیط کشت) **- Alkali Treated Cottonii نکته جلبکهای دریایی از جمله گیاهان آبزی بهشمار میروند که در سواحل صخرهای جنوب کشور بهخصوص سواحل استان سیستان و بلوچستان بهوفور یافت میشوند. اگرچه سابقه مطالعات پایه در زمینه شناسایی جلبکهای دریایی در سواحل جنوبی کشور به سال ۱۸۴۵ میلادی برمیگردد و در حال حاضر نیز بهصورت پراکنده در برخی از مراکز تحقیقاتی مانند مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی خلیج فارس، در زمینه فرآوردههای حاصل از جلبکهای دریایی کار تحقیقاتی صورت میگیرد، ولی تاکنون در این فعالیتها، کمتر به جنبههای تجاری و کسب ثروت توجه شده است. گفتنی است که طبق نتایج تعدادی از تحقیقات انجام گرفته، کیفیت برخی از مواد استحصال شده از جلبکهای سواحل جنوبی ایران حتی از فرآوردههای تولید شده در شرکتهای صاحبنامی مانند سیگما (Sigma) نیز بهتر بوده است.
مآخذ: ۱) غرقی، ا.، س. رضوانی، گ. کلاهی. ۱۳۸۰ بررسی و مقایسه بیوپلیمر استخراج شده از جلبکهای قرمز گونه گراسیلاریا. مجموعه مقالات دومین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران. ص۸۷۵-۸۶۹
کودهای بیولوژیکی (میکروارگانیسم های تامین کننده عناصر غذایی)
کودهای بیولوژیکی، موجودات زنده ای هستند که حاوی گونه های خاصی از باکتری ها و قارچ ها و جلبک ها می باشند. این موجودات دارای خصوصیات زیر می باشند:
§ ازت هوا را تثبیت می کنند و در اختیار گیاهان قرار می دهند و با این کار نیاز به کودهای شیمیایی را کاهش می دهند.
§ فسفر غیرآلی و عناصر کم مصرف موجود در خاک را به صورت محلول و قابل جذب برای گیاهان در می آورند.
§ عناصر غذایی موجود در خاک را جذب نموده و در پیکر خود ذخیره می نمایند.
§ جذب فسفر و روی به وسیله گیاه را تسریع می کنند.
§ در مقابل پاتوژن های خاک (عوامل میکروبی بیماریزا) موانع فیزیکی ایجاد می کنند.
§ رشد گیاهان را تحریک می کنند.
§ بقایای گیاهی را تجزیه می نمایند.
جلبک های ـ آبی سبز
جلبک های سبز ـ آبی می توانند ۲۵ تا ۳۰ کیلوگرم ازت در هکتار در سال تثبیت کنند. یک محصول برنج به حدود ۱۰ کیلوگرم پودرجلبک نیاز دارد. اگر از این ماده ۳ تا ۴ سال به طور متوالی استفاده شود، در سال های بعدی دیگر نیازی به اضافه کردن آنها وجود نخواهد داشت. جلبک های سبز ـ آبی در یک مزرعه اعمال زیر را انجام می دهند:
§ در حدود ۳۰ ـ ۲۵ کیلوگرم ازت در هکتار در سال تولید می کنند (معادل ۵۵ تا ۶۵ کیلوگرم اوره) که می تواند ۱۰ تا ۱۲ درصد محصول را افزایش دهد.
§ نسبت به قیمت سود مناسبی را عاید می کند و آلوده کننده محیط زیست نمی باشد.
§ اکسیژن بیشتری را برای ریشه گیاه برنج فراهم می کند.
§ برای گیاه بعدی در تناوب مفید است.
روش تولید جلبک
۱ سینی هایی از جنس ورق آهن گالوانیزه به ابعاد ۲ متر * ۱ متر × ۲۰ سانتی متر تهیه کنید. اگر مقدار جلبک بیشتری موردنیاز باشد می توان ابعاد سینی ها را افزایش داد.
۲ مقدار ۸ تا ۱۰ کیلوگرم خاک را حدود ۲۰۰ گرم سوپر فسفات مخلوط کرده و در کف سینی پخش کنید.
۳ تا عمق ۵ تا ۱۰ سانتی متر آب داخل سینی بریزید. این مقدار متناسب با شدت تبخیر می تواند تغییر کند. اسیدیته خاک باید خنثی باشد. اگر خاک اسیدی بود مقداری آهک به آن اضافه کنید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 