فایل ورد کامل تحقیق پژوهشی درباره راهکارهای نوین بهبود تغذیه جامعه و بررسی اثرات آن بر سلامت عمومی


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
1 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل تحقیق پژوهشی درباره راهکارهای نوین بهبود تغذیه جامعه و بررسی اثرات آن بر سلامت عمومی دارای ۴۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل تحقیق پژوهشی درباره راهکارهای نوین بهبود تغذیه جامعه و بررسی اثرات آن بر سلامت عمومی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل تحقیق پژوهشی درباره راهکارهای نوین بهبود تغذیه جامعه و بررسی اثرات آن بر سلامت عمومی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل تحقیق پژوهشی درباره راهکارهای نوین بهبود تغذیه جامعه و بررسی اثرات آن بر سلامت عمومی :

بخشی از فهرست فایل ورد کامل تحقیق پژوهشی درباره راهکارهای نوین بهبود تغذیه جامعه و بررسی اثرات آن بر سلامت عمومی

خلاصه ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..۵
مقدمه ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………۷
بیان مسئله …………………………………………………………………………………………………………………………………………….۱۰
سوء تغذیه پروتئین انرژی (PEM) ……………………………………………………………………………………………10
کمبود ریزمغذیها
آهن ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..۱۱
ید …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….۱۳
ویتامین A ………………………………………………………………………………………………………………………………………………..15
روی …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..۱۶
بیماریهای مزمن مرتبط با تغذیه
چاقی ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….۱۷
بیماریهای قلب و عروق ………………………………………………………………………………………………………………………..۱۸
دیابت ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….۱۹
سرطان …………………………………………………………………………………………………………………………………………………..۲۰
روش کار (طرحها و برنامه های در دست اجرا ) …………………………………………………………………………….۲۲
یافته ها و نتایج ……………………………………………………………………………………………………………………………………….۲۶
بحث و نتیجه گیری ……………………………………………………………………………………………………………………………….۲۹
سیاست ها و ابعاد برنامه های بهبود تغذیه جامعه
الف) در بخش بهداشت ……………………………………………………………………………………………………………………….۳۴
در سطح ملی …………………………………………………………………………………………………………………………۳۴
در سطح دانشگاه …………………………………………………………………………………………………………………..۳۶
ب) برنامه های فرابخشی بهبود تغذیه جامعه …………………………………………………………………………………..۳۷
منابع ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………۳۹

بر اساس آخرین تعریف امنیت غذایی که توسط سازمان جهانی بهداشت و FAO ارائه شده است، “دسترسی همه مردم در تمام اوقات و نقاط به غذای کافی و سالم به منظور زندگی سالم و فعال ” چنانچه روندهای فعلی از ناامنی غذایی و سوء تغذیه ادامه یابند و مداخله موثر برای تغییر و اصلاح آنها صورت نگیرد پی آمدهای زیانبار و نامطلوب اقتصادی و سلامتی ناشی از آن در سالهای آینده ملموس تر خواهد شد.
کلیه شواهد حاکی از آن است که جامعه ایرانی در یک گذر شتاب زده تغذیه ای به سرعت بطرف یک مشکل مضاعف پیش می رود. به این معنی که از یکطرف سوء تغذیه پروتئین انرژی در کودکان زیر ۵ سال کشور و کمبود ریزمغذیها (آهن، ید، روی، کلسیم، ویتامین A و D) در سهم بزرگی از جمعیت کشور مشاهده می شود. بطوری که بررسی ANIS توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه در وزارت بهداشت در سال ۱۳۷۷ نشان داده است که ۸۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال (۴/۱۵%) دچار کوتاه قدی تغذیه ای متوسط و شدید هستند که حاکی از سوء تغذیه مزمن و طولانی است. بررسی ملی تعیین وضعیت ریزمغذیها در سال ۱۳۸۱ نیز نشان داده است که از ۱۵ تا ۴۰ درصد کودکان، نوجوانان و زنان باردار دچار کمبود آهن هستند و کمبود روی در حدود ۳۰ درصد کودکان و نوجوانان و ۴۴ درصد زنان باردار کشور وجود دارد.
از طرف دیگر نشانه های هشدار دهنده از گسترش بیماریهای متابولیک از جمله بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، چاقی و انواع سرطانها در شهرها و بخصوص شهرهای بزرگ دیده می شود. بر اساس آمار موجود از هر ۸۰۰ مورد مرگ روزانه ۳۰۰ مرگ به عـــلت بیــــماریهای قلبی عروقی است و یکی از دلایل عمده آن تغییر الگوی مصرف غذا می باشد.
باید خاطر نشان کرد که خطر ابتلای به بیماریهای متابولیک لزوما” منحصر به طبقات پردرآمد نیست بلکه طبقات کم درآمد نیز آسیب پذیری بالا دارند. از اینجاست که این روزها در حاشیه شهر تهران در میان خانوارهای کم درآمد یک کودک مبتلا به سوء تغذیه در کنار یک مادر فربه و در عین حال دچار کمبود ریزمغذیها فراوان دیده می شود.
تردیدی نیست که گسترش بیشتر دو پدیده مورد بحث در کنار یکدیگر از یک طرف بازده سرمایه گذاری در بخـــش آمــــوزش و کیفیت نیروی انسانی را تهدید می کند و از طرف دیگر هزینه های درمان را در سالهای آینده به شدت بالا خواهد برد. بالاخره بار بیماری و اقتصادی ناشی از مشکل گفته شده در گذر شتاب زده تغذیه ای روند فزاینده خواهد داشت.
گــرچــه مشکـــلات وسیع و پیچیده هستند، در مقابل فرصتها نیز جذاب و امیدوار کننده می باشند. از یک طرف تکنولوژی کم هزینه و موثر برای مقابله با سوء تغذیه در قالب مداخله هدفمند در سطح محله ها در دسترس است و از طرف دیگر قبل از اینکه بیماریهای متابولیک به یک معضل بهداشتی و سلامتی پرهزینه و کم نتیجه تبدیل شوند می توان با یک حرکت ملی در جهت پیشگیری، آن را مهار کرد.
حفظ سلامت تغذیـــه ای و تامین امنیت غذایی در سطح خانوار تابع چهار عامل، ۱) درآمد و قیمت ها بعنوان یکی از مهمترین عوامل موثر در انتخاب و خرید غذا، ۲) دسترسی به غذا در بازار و محل زندگی، ۳) آگاهی و دانش خانواده در مورد غذا و تغذیه از نظر خرید، نگهدای، پخت غذا و توزیع آن در خانوار، ۴) دستـــرسی به خـــــدمات بهداشتی درمانی برای پیشگیری و درمان بموقع بیماریها و سلامت افراد برای بهره گیری مطلوب بیولوژیک سلولی از مواد مغذی مصرفی است.
دفتر بهبود تغذیه جامعه در معاونت سلامت اقدامات متعددی را برای کاهش سوء تغذیه کودکان، کاهش کمبود ریزمغذیها، شناسایی وضعیت موجود و ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه، افزایش دانش و مهارت کارکنان بهداشتی درمانی در زمینه تغذیه صحیح گروههای سنی مختلف به اجرا در آورده است.
طرح مداخله ای بین بخشی کاهش سوء تغذیه کودکان، طرح حمایتی کودکان مبتلا به سوء تغذیه در خانوارهای نیازمند، غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک، غنی سازی سایر مواد غذایی (شیر، روغن، بیسکویت و کلوچه و ماکارونی) با انواع ریزمغذیها و ویتامین های A و D بصورت پایلوت، طرح آهن یاری هفتگی و آموزش تغذیه دختران دانش آموز دبیرستانی، آموزش پزشکان و متخصصین کودکان در زمینه رشد و تغذیه کودک، پایش ید ادرار دانش آموزان ۱۰-۸ ساله بطور سالانه و برنامه های مداخله ای دیگر با مشارکت و همکاری سایر بخش های توسعه از جمله جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش، نهضت سواد آموزی، کمیته امداد امام، بهزیستی، بازرگانی و …… در دست اجراست و آنچه که برای موفقیت برنامه ها و بهبود وضعیت تغذیه مردم در سطح استان ضروری و حائز اهمیت است، حمایت خاص از اجرای این برنامه ها بدلیل ماهیت چند بخشی بودن آنها و جلب همکاری مقامات و مسئولین استان می باشد.
مقدمه:
نقش تغذیه در سلامت و کارآیی و یادگیری انسانها و ارتباط آن با توسعه اقتصادی طی تحقیقات وسیع جهانی به اثبات رسیده و نشان داده شده است که سرمایه گذاری در تامین امنیت غذایی و سلامت تغذیه ای مردم نه تنها با صرفه و اقتصادی است بلکه از ضروریات غیر قابل اجتناب ملی بشمار می رود.
با وجود اینکه تلاشهای زیادی در سطح جهان در جهت بالا بردن سطح سلامت جامعه صورت گرفته و این اقدامات موجب کاهش مرگ و میر خصوصا” در اطفال و افزایش طول عمر در اغلب کشورهای جهان شده است، اما سوء تغذیه انرژی پروتئین در کودکان زیر ۵ سال و کمبود ریزمغذیها (ید، آهن، روی، ویتامین A و …….) همچنان، مهمترین مشکلات تغذیه ای در اغلب کشورهای در حال توسعه و از جمله کشور ما می باشد. این در حالی است که آگاهی و تجربه کافی در زمینه پیشگیری از سوء تغذیه وجود دارد (۱).
بر اساس اطلاعات موجود در سال ۱۹۹۵ حدود ۲۰۰ میلیون کودک و یا به عبارتی ۳۰% از کل کودکان زیر ۵ سال دنیا مبتلا به سوء تغذیه هستند. در حال حاضر، ۷۹% از کودکان سوء تغذیه ای دنیا در آســـیا، ۱۷% در افریقــــا و ۳% در امریکای لاتین هستند. بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی (WHO global data base)WHO روند شیوع سوء تغذیه در طی دهه های اخیر رو به کاهش بوده است (۲).
سوء تغذیه پروتئین انرژی یکی از مشکلات تغذیه ای شایع در کودکان زیر ۵ سال کشور است. بر اساس نتایج آخرین بررسی کشوری انجام شده که در آبانماه سال ۱۳۷۷ انجام شد، ۷/۱۳% کودکان زیر ۵ سال در مناطق روستایی ۶/۹% در مناطق شهری بر اساس شاخص وزن برای سن دچار سوء تغذیه متوسط و شدید هستند و کوتاه قدی تغذیه ای که حاکی از سوء تغذیه مزمن و طولانی است در ۸/۲۱% کودکان روستایی و ۱۱% کودکان شهری وجود دارد (۳). بر اساس این بررسی، میزان شیوع سوء تغذیه در برخی از استانهای کشور از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خراسان، زنجان، کردستان، یزد، فارس، خوزستان، اصفهان، همدان و سمنان بالاتر از میانگین کشوری است (۱). سایر کمبودهای تغذیه ای مانند کم خونی فقر آهن، اختلالات ناشی از کمبود ید، کمبود ویتامین A و B2 از دیگر مشکلات تغذی ای در جهان و ایران است.
بر اساس آخرین گزارشات سازمان جهانی بهداشت، دو میلیارد نفر از مردم جهان دچار کم خونی فقر آهن هستند (۴)، تا ۳ میلیون کودک زیر ۵ سال از علائم بالینی کمبود ویتامین A رنج می برند و ۲۵۰ میلیون کودک دچار کمبود تحت بالینی (Subelimical) متوسط و شدید هستند (۵).
بــــررسی کشوری سال ۱۳۷۴ حاکی از آن است که یک سوم زنان در سنین باروری دچار کم خونی می باشند (۶). بررسی کشوری تعیین کمبود ریزمغذیها در سال ۱۳۸۱ نیز حاکی از شیوع بالای کمبود آهن، روی، ویتامین A و D در گروههای سنی مختلف می باشد (۷). مطالعه کشوری سال ۱۳۶۸ نشان داده اســـت که کمبود ید بصورت آندمیک در تمام نقاط کشور وجود دارد و ۶۸% دانش آموزان ۱۸-۶ سال مبتلا به گواتر بودند(۸). آخرین بررسی ملی انجام شده در سال ۱۳۸۰ شیوع گواتر را در کشور ۹/۹ درصد نشان داده است (۹). بررسی های مصرف مواد غذایی که طی سالهای ۷۴-۱۳۷۰ توسط انستیتــــو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور و وزارت کشاورزی انجام شد نشان می دهد که کمبود دریافت ویتامین B2 در کل کشور و کمبود دریافت ویتامین A در مناطق روستایی کشور وجود دارد (۱۰). مطالعات پراکنده حاکی از کمبود روی و مس در نقاط مختلف کشور می باشد.
علاوه بر سوء تغذیه ناشی از فقر، شواهد موجود حاکی از آن است که جامعه ایرانی به سرعت دوران گذر تغذیه ای را پشت سر می نهد و نشانه های هشدار دهنده گسترش بیماریهای متابولیک نظیر قلب و عروق، دیابت، انواع سرطانها و چاقی در شهرها بخصوص شهرهای بزرگ دیده می شود. بر اساس آمارهای موجود از ۸۰۰ مورد مرگ روزانه، ۳۰۰ مورد مربوط به بیماریهای قلبی عروقی است که یکی از علل عمده آن تغییر در الگوی مصرف غذا و افزایش مصرف مواد قندی و چربی در کشور می باشد.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.