فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره تأثیر استفاده از گوانیدینو استات به عنوان جایگزین پروتئین حیوانی بر عملکرد رشد و تغذیه جوجههای گوشتی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره تأثیر استفاده از گوانیدینو استات به عنوان جایگزین پروتئین حیوانی بر عملکرد رشد و تغذیه جوجههای گوشتی دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره تأثیر استفاده از گوانیدینو استات به عنوان جایگزین پروتئین حیوانی بر عملکرد رشد و تغذیه جوجههای گوشتی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره تأثیر استفاده از گوانیدینو استات به عنوان جایگزین پروتئین حیوانی بر عملکرد رشد و تغذیه جوجههای گوشتی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره تأثیر استفاده از گوانیدینو استات به عنوان جایگزین پروتئین حیوانی بر عملکرد رشد و تغذیه جوجههای گوشتی :
چکیده
تحقیق حاضر جهت بررسی اثر استفاده از گوانیدینو استات به عنوان جایگزین منبع پروتئین حیوانی بر روی ۱۸۰ قطعه جوجه گوشتی نر سویه ی راس ۳۰۸ در غالب طرح بلوک کامل تصادفی با ۳ تیمار و۴ تکرار انجام شد.تیمارها شامل ،۱-جیره ی بر مبنای پروتئین گیاهی ۲- جیره ی دارای ۲/۵درصد پودر ماهی ۳- جیره ی دارای ۰/۰۵ درصد گوانیدینو استات در پایان دوره های آغازین (۰ تا ۱۰ روزگی )، رشد (۱۱ تا ۲۴ روزگی ) و پایانی (۲۵ تا ۴۲ روزگی )افزایش وزن ،خوراک مصرفی وضریب تبدیل غذایی تعیین شد و در پایان دوره ی پرورش (روز ۴۲) از هر پِن تعداد ۳ قطعه جوجه ی گوشتی ذبح وبازده ی لاشه ،وزن گوشت سینه ،ران،چربی بطنی ،کل دستگاه گوارش ،کبد و سنگدان اندازه گیری شد .
کلمات کلیدی: گوانیدینو استات ، پروتئین حیوانی، پروتئین گیاهی، جوجه گوشتی
مقدمه
در طی سال های اخیر به دلایل مختلفی از جمله انتقال بیماری سالمونلا از طریق پودر گوشت و همینطور کاهش دسترسی به پودر ماهی خالص و همینطور بالا رفتن قیمت این فراورده ها و … باعث شد تا متخصصین تغذیه طیور و پرورش دهندگان طیور گوشتی مجبور به استفاده از جیره های کاملاً گیاهی شدند که به دنبال آن با کاهش راندمان در تولید گوشت مواجه شدند . تا اینکه متخصصین دریافتند این کاهش راندمان به دلیل کمبود کراتین ایجاد شده ، چرا که کراتین در گیاهان به هیچ وجه یافت نمی شود و فقط در پروتئین های حیوانی مانند پودر گوشت و پودر ماهی یافت می شود ، ضمناً کراتین یک ترکیب طبیعی موجود در بدن حیوانات است و نقش مهمی در متابولیسم انرژی در بدن آن ها ایفا می کند در نتیجه ی کاهش محتوای کراتین بدن موجب کاهش راندمان انرژی در بدن خواهد شد که با کاهش رشد و افزایش ضریب تبدیل همراه خواهد بود. لذا برای جبران این کاهش عملکرد می بایست راه حل مناسبی اتخاذ شود .
گوانیدینواستیک اسید به طور طبیعی پیش ساز کراتین در بدن مهره دارن است ، و اگر گوانیدینواستیک اسید سنتتیک به صورت مکمل به همراه جیره های کاملاً گیاهی مورد تغذیه طیور گوشتی قرار گیرد این توانایی را دارد که بتواند این کمبود کراتین که به دنبال عدم استفاده از پروتئین های حیوانی ایجاد شده بود را مرتفع سازد ، چرا که بدن طیور تمام آنزیم های مورد نیاز برای تبدیل گوانیدینواستیک اسید به کراتین را دارا است .
اهداف تحقیق
۱. هدف علمی از این تحقیق بررسی اثر گوانیدینواستیک اسید در جیره های گیاهی است .
۲.هدف کاربردی این تحقیق بررسی امکان جایگزین نمودن پیش ساز کراتین یعنی گوانیدینواستیک اسید به جای منابع حیوانی در جیره ی جوجه های گوشتی می باشد .
شکل۱- چگونگی تولید GAA وکراتین در بدن
Fig 1 :GAA production
مواد و روشها
این طرح در در استان گیلان ، شهرستان صومعه سرا ودر مزرعه ی پرورش مرغ گوشتی نرگستان در سال ۱۳۸۸ و در طی ماه های مرداد وشهریور انجام گرفت که از نظر آب و هوایی در منطقه معتدل و مرطوب واقع شده. جهت اجرای آزمایش، تعداد ۱۸۰ قطعه جوجه نر یک روزه از نژاد راس سویه ۳۰۸ تولید شرکت سپید ماکیان خریداری شد که در این طرح تحقیقاتی از آنها به عنوان جوجه های آزمایشی از یک روزگی برای آزمایش استفاده شد. در این آزمایش از ۱۲ جایگاه آزمایشی با ارتفاع ۱ متر و با ابعاد ۲ متر
طول، ۱ متر عرض استفاده شد. ۱۵ قطعه جوجه به هر واحد آزمایشی اختصاص داده شد.
جیرههای آزمایشی برای سه دوره پرورش(آغازین و رشد و پایانی) مطابق با احتیاجات توصیه شده در راهنمای پرورش نژاد راس ۳۰۸، تنظیم گردیدندکه البته ذرت و سویا وپودر ماهی قبلا برای آنالیزپروتئین واسیدهای آمینه ی قابل هضم با NIR به آزمایشگاه های دگوسا فرستاده شده بودند تا دقت تحقیق افزایش یابد . ترکیب جیره های آغازین و رشد و پایانی در جداول۱ و ۲ و۳ آمده است. در طول دوره پرورش جیره ها به طور آزاد در اختیار جوجه ها قرار می گرفتند.در این تحقیق از منبع گوانیدینو استات با نام تجاری CreAmino استفاده شد .
طرح آماری در قالب بلوک کامل تصادفی طی ۳ تیمار و چهار تکرار با مدل آماری
Xij = µ + i + j + ij
=اثر تکرار i
=میانگین جمعیت µ
=هر یک از مشاهدات Xij
=خطا ij
=اثر تیمار j
ابتدا داده هاتوسط نرم افزار Excel دسته بندی شده،سپس توسط نرم افزار آماری MSTATC تجزیه واریانس انجام خواهد شد و میانگین ها با آزمون چند دامنه ای دانکن مورد مقایسه قرار خواهد گرفت.
جدول ۱- درصد مواد اولیه جیره های مورد استفاده در دوره های آغازین (۱۰-۰ روزگی)
Table 1 :Diet for 0-10 days
ماده خوراکی(درصد) کاملأ گیاهی حاوی پودر ماهی حاوی Creamino
ذرت ۵۰/۳۸ ۵۱/۷۵ ۵۰/۲۸
سویا ۴۲/۹۷ ۴۰/۱۳ ۴۲/۹۸
روغن ۲/۲۸ ۱/۷۲ ۲/۳۲
DCP ۱/۹۵ ۱/۵۸ ۱/۹۵
پودر صدف ۱/۲۷ ۱/۲۳ ۱/۲۶
مکمل ویتامینی+ معدنی ۰/۵ ۰/۵ ۰/۵
نمک ۰/۳۳ ۰/۲۷ ۰/۳۳
دی و ال متیونین ۰/۲۶ ۰/۲۶ ۰/۲۶
ال – لایزین ۰/۰۴۴ ۰/۰۳۸ ۰/۰۴۴
Cre amino ۰ ۰ ۰/۰۵
پودرماهی ۰ ۲/۵ ۰
ترکیب مواد مغذی تأمین شد تأمین شد تأمین شد
انرزی قابل متابولیسم(Kcal/kg) ۲۸۷۰ ۲۸۷۰ ۲۸۷۰
پروتئین% ۲۳/۷۷ ۲۳/۸۹ ۲۳/۷۷
متیونین% ۰/۶۱ ۰/۶۲ ۰/۶۱
متیونین+سیستئین% ۰/۹۸ ۰/۹۹ ۰/۹۸
لیزین% ۱/۳۷ ۱/۳۷ ۱/۳۷
ترئونین% ۰/۹۲ ۰/۹۲ ۰/۹۲
تریپتوفان% ۰/۳ ۰/۲۹ ۰/۳
آرژنین% ۱/۶۳ ۱/۶۱ ۱/۶۳
کلسیم% ۱/۰۱ ۱/۰۱ ۱/۰۱
فسفر قابل جذب% ۰/۴۸ ۰/۴۸ ۰/۴۸
سدیم% ۰/۱۵ ۰/۱۵ ۰/۱۵
جدول ۲- درصد مواد اولیه جیره های مورد استفاده در دوره های رشد (۲۴-۱۱ روزگی)
Table 2 : Diet for 11-24 days
ماده خوراکی(درصد) کاملأ گیاهی حاوی پودر ماهی حاوی Creamino
ذرت ۵۸/۶۱ ۵۹/۹۸ ۵۸/۵۱
سویا ۳۴/۸۱ ۳۱/۹۷ ۳۴/۸۲
روغن ۲/۶۷ ۲/۱۱ ۲/۷۱
DCP ۱/۷۵ ۱/۳۷ ۱/۷۵
پودر صدف ۱/۰۶ ۱/۰۳ ۱/۰۶
مکمل ویتامینی+ معدنی ۰/۵ ۰/۵ ۰/۵
نمک ۰/۳۳ ۰/۲۸ ۰/۳۳
دی و ال متیونین ۰/۲۱۵ ۰/۲۰۹ ۰/۲۱۶
ال – لایزین ۰/۰۴۹ ۰/۰۴۲ ۰/۰۴۹
Cre amino ۰ ۰ ۰.۰۵
پودرماهی ۰ ۲/۵ ۰
ترکیب مواد مغذی تأمین شد تأمین شد تأمین شد
انرزی قابل متابولیسم(Kcal/kg) ۳۰۰۰ ۳۰۰۰ ۳۰۰۰
پروتئین% ۲۰/۵۳ ۲۰/۶۵ ۲۰/۵۳
متیونین% ۰/۵۲ ۰/۵۳ ۰/۵۲
متیونین+سیستئین% ۰/۸۶ ۰/۸۶ ۰/۸۶
لیزین% ۱/۱۶ ۱/۱۶ ۱/۱۶
ترئونین% ۰/۷۹ ۰/۷۹ ۰/۷۹
تریپتوفان% ۰/۲۵ ۰/۲۵ ۰/۲۵
آرژنین% ۱/۳۸ ۱/۳۸ ۱/۳۸
کلسیم% ۰/۸۷ ۰/۸۷ ۰/۸۷
فسفر قابل جذب% ۰/۴۳ ۰/۴۳ ۰/۴۳
سدیم% ۰/۱۵ ۰/۱۵ ۰/۱۵
جدول ۳ – درصد مواد اولیه جیره های مورد استفاده در دوره ی پایانی (۴۲-۲۵ روزگی)
Table 3 : Diet for 25-42 days
ماده خوراکی(درصد) کاملأ گیاهی حاوی پودر ماهی حاوی Creamino
ذرت ۶۳/۳۴ ۶۴/۷۱ ۶۳/۲۴
سویا ۳۰/۴۱ ۲۷/۵۷ ۳۰/۴۳
روغن ۲/۵۳ ۱/۹۶ ۲/۵۷
DCP ۱/۶۳ ۱/۲۶ ۱/۶۳
پودر صدف ۱/۰۳ ۱ ۱/۰۳
مکمل ویتامینی+ معدنی ۰/۵ ۰/۵ ۰/۵
نمک ۰/۳۳ ۰/۲۸ ۰/۳۳
دی و ال متیونین ۰/۱۸ ۰/۱۷ ۰/۱۸
ال – لایزین ۰/۰۲۸ ۰/۰۲۱ ۰/۰۲۷
Cre amino ۰ ۰ ۰/۰۵
پودرماهی ۰ ۲/۵ ۰
ترکیب مواد مغذی تأمین شد تأمین شد تأمین شد
انرزی قابل متابولیسم(Kcal/kg) ۳۰۵۰ ۳۰۵۰ ۳۰۵۰
پروتئین% ۱۸/۸۱ ۱۸/۹۳ ۱۸/۸۱
متیونین% ۰/۴۶۹ ۰/۴۷۸ ۰/۴۶۹
متیونین+سیستئین% ۰/۷۸ ۰/۷۸ ۰/۷۸
لیزین% ۱/۰۳ ۱/۰۳ ۱/۰۳
ترئونین% ۰/۷۲ ۰/۷۲ ۰/۷۲
تریپتوفان% ۰/۲۲۹ ۰/۲۲۵ ۰/۲۲۹
آرژنین% ۱/۲۵ ۱/۲۳ ۱/۲۵
کلسیم% ۰/۸۳ ۰/۸۳ ۰/۸۳
فسفر قابل جذب% ۰/۴۱ ۰/۴۱ ۰/۴۱
سدیم% ۰/۱۵ ۰/۱۵ ۰/۱۵
نتایج وبحث
افزایش وزن
با مقایسه ی افزایش وزن ۰ تا ۱۰ روزگی ،۲۴ تا ۴۲ روزگی ، هیچ اختلاف معنا داری بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (۰/۰۵ < p) ،جدول 4 . و فقط در 10 تا 24 روزگی بین تیمارها اختلاف معنا دار وجود داشت(0/05> p) ، جدول۴ .که در این بین بیشترین افزایش وزن مربوط به تیمار Creamino بود (۶۵۶ گرم) و کمترین وزن مربوط به تیمار پودر ماهی بود (۵۸۶ گرم ).در افزایش وزن ۰ تا ۴۲ روزگی هیچ اختلاف معنا داری بین تیمارها مشاهده نشد (۰/۰۵ < p) جدول 4 .در طی یک دوره ی کامل استفاده از گوانیدینو استات و پودر ماهی هیچ برتری معنا داری برای ایجاد افزایش وزن بهتر نسبت به استفاده از جیره های کاملاً گیاهی ایجاد نکرده که این مطلب با لِمه و همکاران (2007) و رینگل وهمکاران (2007) مغایرت دارد . که احتمالاً این اختلاف به این دلیل است که در این آزمایش نسبت به آزمایش رینگل و لِمه از دوزاژ گوانیدینو استات و پودر ماهی کمتری استفاده شد و در کل کراتین کمتری به جوجه ها رسیده و در این سطح ،کراتین نتوانسته اثر لازم را بر روی افزایش وزن ایجاد کند ، چرا که کراتین موجب بهبود راندمان انرژی می شود و در نتیجه انرژی بیشتری در اختیار جوجه ها قرار می گیرد .از طرفی کراتین فسفات می تواند در هنگام نیازهای انرژی سریع متابولیکی مانند سنتز پروتئین مورد استفاده قرار گیرد و موجب بهبود وزن گیری شود (2،3،4،) .یونگ و همکاران در آزمایشی با تزریق کراتین به خوک نشان دادند که با دریافت کراتین سنتز پروتئین در بدن خوک افزایش یافت البته این در حالی بود که هیچگونه افزایشی در هضم پذیری پروتئین در دستگاه گوارش خوک رخ نداده بود .
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 