فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره سویا و بررسی کاربردهای غذایی، دارویی و صنعتی این گیاه ارزشمند
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره سویا و بررسی کاربردهای غذایی، دارویی و صنعتی این گیاه ارزشمند دارای ۲۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره سویا و بررسی کاربردهای غذایی، دارویی و صنعتی این گیاه ارزشمند کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره سویا و بررسی کاربردهای غذایی، دارویی و صنعتی این گیاه ارزشمند،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره سویا و بررسی کاربردهای غذایی، دارویی و صنعتی این گیاه ارزشمند :
سویا
سویا گیاهی است با نام علمی clycin max و نام انگلیسی soybean و از خانواده papilionaceae یکساله و خودگشن که مقام نخست در تامین روغن گیاهی در جهان را داراست. این گیاه بومی آسیا به خصوص منطقه منچوری چین و ژاپن است.
سویا یکی از مهمترین گیاهان روغنی پروتئینی به شمار میرود و بذر سویا بر مبنای وزن خشک به طور متوسط دارای ۴۰درصد پروتئین و ۲۰درصد روغن میباشد. از کنجاله آن به طور گستردهای برای تعذیه دام و طیور استفاده میشود. استان گلستان با سطح کشت حدود ۶۰ هزار هکتار سویا، مهمترین منطقه کشت این گیاه در ایران میباشد. لذا تولید ارقام جدید که از میزان عملکرد بالایی برخوردار است، احساس میشود. یکی از راههای اصلاح عملکرد گونههای خودگشن مانند سویا، استفاده از روش دورگگیری و انتخاب در نسلهای در حال تفکیک و تولید لاینهای خالص میباشد.
در بسیاری از مراکز تحقیقاتی جهان با این روش توانستهاند ارقام جدیدی که همچون کلارک ۶۳، آمسوی، هاراسوی و غیره را بدست آوردند و لاینهای خالص این آزمایشات حاصل برنامه دو رگگیری در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرگان است.
تاریخچه
سویا یکی از گیاهان مهم روغنی میباشد که سابقاً به منظور تامین علوفه کشت میشده است، اما بعدها با شناختی که از بذر و ترکیبات آن بدست آمده، به صورت یکی از گیاهان روغنی درآمده است. این گیاه حدود ۱۱۰۰ سال قبل از میلاد، اهلی شده که بوسیله اصلاح طبیعی و مصنوعی به شکل امروزه درآمده است. مبداء اولیه آن، شمال شرقی کشور چین میباشد. در حال حاضر عمدتاً در کشورهای آمریکا، چین و برزیل کشت میشود.
سویا برای اولین بار در سالهای ۱۳۱۰.۱۳۱۶ از چین توسط مهندس مهدوی، رییس وقت دانشکده کشاورزی کرج، به ایران آورده شد. همچنین در سالهای ۱۳۱۸.۱۳۱۹ هم انواع مختلفی از سویا از آلمان وارد کشور شد و مورد آزمایش قرار گرفت. بعدها در سال ۱۳۴۶ بوسیله شرکت سهامی خاص توسعه کشت دانههای روغنی رواج پیدا کرد و امروزه به صورت کشت شناخته شده در کشورمان ایران رایج است.
گیاهشناسی
سویا گیاهی است از خانواده Papilionaceae و از تیره لگومینوز و با نام علمی Glycin max میباشد. گیاهی است یکساله با ریشههای راست و عمیق و انشعابات جانبی زیاد که روی آنها غدهها یا گرههای تثبیت کننده ازت قرار دارد. ساقه سویا معمولاً راست و انشعابات آن به نوع تیپ رشدی آن بستگی دارد. ارتفاع ساقهها بین ۴۰ تا ۲۰۰ سانتیمتر میباشد و اصولاً پوشیده از کرک میباشد. کرکها به رنگ قهوهای، خاکستری و کوتاه هستند. برگها در روی ساقه بطور متناوب قرار گرفته و هر برگ مرکب معمولاً از سه برگچه نسبتاً بزرگ تشکیل شده است. برگ مرکب سویا در روی یک دمبرگ بلند قرار دارد. گل در سویا به صورت خوشه کوچکی میباشد که از محل محور برگ بوجود میآید. هر خوشه از ۳ تا ۵ گل تشکیل شده است و تعداد زیادی از این گلها، قبل از میوهدهی ریزش میکنند. گلها به رنگ سفید یا ارغوانی هستند که رنگ ارغوانی از نظر ژنتیکی غالب به رنگ سفید میباشد. همچنین هر گل سویا ۶ تا ۷ میلیمتر طول دارد. هر گل از ۵ کاسبرگ، ۵ گلبرگ، ۱۰ پرچم و ۱ مادگی تشکیل شده است. میوه به صورت غلاف میباشد که معمولاً دارای ۲ تا ۳ بذر میباشند که بعضی از ارقام تا ۵ بذر هم ممکن است داشته باشند.
مورفولوژی سویا :
سویا در نوشته های چین آمده است که از حدود ۲۸۰۰سال قبل از میلاد مسیح در چین جزء ۵ گیاه عمده بوده است . ( برنج ، گندم ، ارزن ، جو ، سویا )
سویا از خانواده لگومینوز است ۴۲=x2=n2 کرومزوم دارد ، یکساله است و به صورت اهلی یافت شده است . اهلی شدن آن را به امپراتور شین هوا در سال ۱۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح نسبت داده اند و جد مشترک آنها Glycin Soya بوده است . که نام سویا یا سوژا از آن مشتق شده است . تابع آب و هوای گرم است به نور و آب فراوان نیاز دارد . طول ساقه به ۱۸۰ سانتی متر می رسد و دو بخش رویشی و زایشی آن بدین شرح است :
مورفولوژی رویشی :
گیاهی است با ارتفاع متوسط تا بلند ۷۵تا۱۸۰ سانتی متر شاخه بندی به صورت انشعابات زیاد و پراکنده و یا احتمالا به صورت تکشاخه در برخی ارقام مشاهده می شود انشعابات از ساقه اصلی منشاء می گیرد میزان انشعاب بستگی به عوامل محیطی و ژنتیکی از قبیل : طول روز ، فاصله بوته ها از هم ، حاصلخیزی و تراکم دارد .
برگهای سویا به سه نوع دیده می شوند : Cotyle done
۱. اولین جفت بر لپه ای یا کوتیل دونی است
۲. برگهای بعدی ساده می باشند
۳. برگهای بعدی سه برچه ای یا شبدری ظاهر می شوند که تا انتها برگها بدین صورت مشاهده می شوند .
روی برگها کرک و موی زیادی مشاهده می شود . طول کرکها ۱ میلی متر فاصله آنها از هم ۱ میلی متر و تقریبا ۱۰درصد سطح برگ را شامل می شوند . سطح زیرین برگ دارای روزنه بیشتری از سطح برگ است .
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 