فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره فرآیند تولید سوسیس و کالباس و بررسی جنبههای تغذیهای، صنعتی و بهداشتی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره فرآیند تولید سوسیس و کالباس و بررسی جنبههای تغذیهای، صنعتی و بهداشتی دارای ۶۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره فرآیند تولید سوسیس و کالباس و بررسی جنبههای تغذیهای، صنعتی و بهداشتی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره فرآیند تولید سوسیس و کالباس و بررسی جنبههای تغذیهای، صنعتی و بهداشتی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره فرآیند تولید سوسیس و کالباس و بررسی جنبههای تغذیهای، صنعتی و بهداشتی :
نام خدا
مقدمه
نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که عامل بقای زندگی و طول عمر میباشد. احتیاج به غذا دائمی است و ارگانیسم را مجبور میکند تا برای بدست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند. به طور کلی غذا به ماده جامد یا مایعی گفته میشود که بعد از خوردن و هضم شدن تولید حرارت و انرژی کرده و موجب ترمیم بافتها و رشد و نحوه تنظیم اعمال حیاتی انسان میگردد.
تا اوایل قرن نوزدهم مفهوم غذا خوردن فقط پرکردن شکم بود و احساس گرسنگی بشر را وادار میکرد تا آنچه را در دسترس خود میدید بدون توجه به کیفیت و کمیت آن مصرف کند اما شهرنشینی و تشکیل اجتماعات باعث ایجاد تغییرات زیادی در طرز تغذیه بشر شده است. اولین اجتماعات و تشکل جمعیتها در بین النهرین، آسیای باختری، مصر و یونان به وجود آمدند. وجود شهرنشینی در اوایل اگر چه فقط ارزش غذایی مواد و محصولات مصرفی توجه داشت اما رفته رفته و با وجود انقلاب صنعتی و گسترش کارخانهها و هجوم مهاجران به شهرها به امید کسب درآمد بیشتر، باعث تغییر فلسفه غذا و خوردن آن شد. اگر چه هنوز مردم به دنبال غذاهایی بودند که از نظر ارزش غذایی برای آنها قابل قبول باشد اما هزینههای بالای زندگی و لزوم اشتغال زنان در خارج از خانه، باعث حذف نقش مولد همسر در تولید غذاهای مورد نیاز خانه بود. در اینجا وجود غذاهایی که هم ارزش غذایی خوبی داشته باشد و هم سریعاً آماده و مهیا گردد بیش از پیش ضروری بود. در اینجا بود که غذاهای آماده و نیمه آماده ظهور کردند. از انواع غذاهای آماده میتوان به فرآوردههای گوشتی نظیر انواع سوسیس و کالباس اشاره کرد. امروزه با گسترش بیش از پیش شهرنشینی و عدم وجود زمان کافی برای حضور در منزل، سوسیس و کالباس منابع غذایی لذیذی به شمار میروند که ضمن اینکه هر انسانی از گرسنگی نجات میدهد، باعث رشد جسمی و مغزی نیز میگردد چرا که مقدار پروتئینها و اسیدهای آمینه ضروری و مناسب در آنها به اندازهی کافی بالا میباشد و میتواند منبع غذایی خوبی در رژیم غذایی یک فرد باشد.
در حال حاضر سرانه مصرف سوسیس و کالباس در اروپا ۶۰ کیلوگرم، در ترکیه ۱۵ کیلوگرم و در ایران با توجه به برداشتهای منفی موجود در حدود ۵/۱ کیلوگرم میباشد. آمارهای فوق نشان از فاصله بین ما و کشورهای پیشرفته از نظر مصرف فرآوردههای فوق میباشد.
در حال حاضر با توجه به وجود موانع بسیاردر راه تولید کالباس و سوسیس از گوشت که در فصلهای بعدی به آن اشاره خواهد شد تولید سوسیس و کالباس از ماهی میتواند جوابگوی نیازهای مصرفی در کشور باشد.
تعریف سوسیس و کالباس
در فرهنگ نامه دهخدا، تنها واژهای به نام کالباس موجود میباشد که دهخدا آن را چنین تعریف میکند:
«گوشت گاو و چربی خوک و گاهی پرههای سیر که آن را میپزند و درون رود کننده احتمالاً با توجه به فرایند تولید سوسیس و کالباس و یکسانی فرآیند ساخت آنها، دهخدا سوسیس و کالباس را به یک شیوه تعریف کرده است.
اما تعریف سوسیس و کالباس به صورت علمی به شرح زیر میباشد:
سوسیونها (sausages) که در ایران به سوسیس و کالباس مرسوم است به فرآوردههای گوشتی اطلاق میشود که حاوی نمک و چاشنیها (seasoning) باشند.
در تعریفی دیگر سوسیس و کالباس عبارتند از مخلوطی پایدار حاصل از گوشت یک یا چندین حیوان حلال گوشت که همراه با مواد دیگری در داخل پوششهای طبیعی و یا مصنوعی در شرایط مناسب پر شده و پس از طی فرایند حرارتی مناسب و سایر فرآیندها برای مصرف آماده میگردد.
طبقه بندی سوسیس و کالباس
در یک تقسیم بندی سوسیس و کالباس را به دو رده تقسیم میکنند:
۱- نوع چرخ شده با بافت درشت
۲- فرآوردههای با بافت امولسیون دار
در ایران به فرآوردههای با قطر بزرگ کالباس و با قطر کوچک سوسیس گفته میشود. سوسیس و کالباس نوع بافت درشت دارای ذرت گوشت هستند که فشرده نمیباشد و در سوسیس و کالباسهای با بافت امولسیون شده، چربی از طریق اجزاء گوشت امولسینه و مستحکم میگردد. هر دو نوع این محصولات قابل سرد شدن، عمل آمدن پختن، خشک شدن، یخ زدن یا دودی کردن میباشد.
همان طور که در تعریف سوسیس و کالباس گفته شده، جزء اصلی تشکیل دهنده سوسیس و کالباس گوشت حیوان مورد استفاده میباشد. در سوسیس ماهی یا کالباس میتوان هر ۲ نوع فوق را تولید کرد. با توجه به اینکه چربی ماهی در مقایسه با گوشت بسیار کمتر میباشد و یکی از مزایای رقابتی ما در تولید آن وجود چربی مناسب آن است لذا در تولید نوع دوم میتوان کمی تأمل کرد. اگر چه میتوان در نوع دوم به جای چربی ترکیب گوشتهای ماهی و سبز بجا استفاده کرد. توضیحات کاملتر را در بخش مطالعه بازار میتوانید ملاحظه فرمایید.
تاریخچه تولید فرآوردههای گوشتی در ایران
تولید سوسیس و کالباس در ایران سابقهای در حدود ۸۰ سال دارد. در سال ۱۳۰۷ شخصی به نام «آواناسیف» که روسی تبار بود با یک ماشین کوچک دستی شروع به تولید نموده و احتیاجات روزانه اتباع خارجی مستقر در تهران را به این محصولات مرتفع سازد. در سال بعد در سال ۱۳۰۹ هموطن دیگر او «لیشنسکی» کارخانه را به ظرفیت تولید ۴۰ تا ۵۰ کیلوگرم رساند. در سال ۱۳۱۰ آرزومان آوانیسانی که از اراضه ؟ آذربایجان غربی بود، در منزلی واقع در خیابان منوچهری با وسایل دستی و امکانات ابتدایی به همراه ۴ کارگر شروع به تولید فرآوردههای گوشتی نمود. در مجموع اولین کارخانه تولید سوسیس و کالباس در ایران با همکاری «آوانیسانی» «لیشنسکی» بنیان گذاری گردید.
میزان تولید سوسیس و کالباس در ایران
در حال حاضر بیش از ۳۰۰ کارخانه و کارگاه صنعتی در حال تولید فرآوردههای گوشتی در کشور میباشند که ۱۰تا ۱۵ درصد آنها زیر نظر تعاونی تولید کنندگان فرآوردههای گوشتی میباشد.
میزان تولید سوسیس و کالباس در سال ۱۳۸۵ ، ۳۳۰ هزار تن بوده است که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشته است. محمد موسوی مدیر عامل شرکت فرآورده های گوشتی با اشاره به تولید ۳۳۰ هزار تن فرآوردههای گوشتی در سال جاری اظهار داشت با توجه به رشد جمعیت و افزایش مصرف پیش بینی میشود که در سال ۱۳۸۶، میزان تولید فرآوردههای گوشتی در ایران به رقم ۳۵۰ هزار تن برسد.
با توجه به ارقام و آمار به دست آمده از انجمن فرآوردههای گوشتی ایران این رقم در سال ۱۳۸۲ برابر با ۲۶۷۰۸۱ تن بوده است. که در سال ۱۳۸۳ به عدد ۲۸۰۴۳۵ تن در سال رسید. در فاصله بین سالهای ۱۳۸۴ – ۱۳۸۳ به دلیل کاهش تولید گوشت قرمز در داخل کشور با رشدی حدود ۷۱۰۶ تن میزان تولید فرآوردههای گوشتی سالانه ۲۸۷۵۴۱ تن ثبت شده است. در سال ۱۳۸۵ با رشدی حدود ۱۰ درصد این مقدار به ۳۳۰۰۰۰ تن در سال رسید. پیش بینی میشود این مقدار با رشد ۱۲ درصدی به عدد ۳۵۰۰۰۰ هزار تن در پایان سال ۱۳۸۶ برسد. جدول ذیل میزان تولید سوسیس و کالباس را در کشور حد فاصل سالهای ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۶ را نشان میدهد.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 