فایل ورد کامل مقاله تخصصی درباره سبوس گندم در تغذیه دام، طیور و آبزیان با بررسی ویژگی‌ها و روش‌های آزمون


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
1 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل مقاله تخصصی درباره سبوس گندم در تغذیه دام، طیور و آبزیان با بررسی ویژگی‌ها و روش‌های آزمون دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل مقاله تخصصی درباره سبوس گندم در تغذیه دام، طیور و آبزیان با بررسی ویژگی‌ها و روش‌های آزمون  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مقاله تخصصی درباره سبوس گندم در تغذیه دام، طیور و آبزیان با بررسی ویژگی‌ها و روش‌های آزمون،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل مقاله تخصصی درباره سبوس گندم در تغذیه دام، طیور و آبزیان با بررسی ویژگی‌ها و روش‌های آزمون :

سبوس گندم جهت تغذیه دام – طیور و آبزیان (ویژگیهای و روشهای آزمون )

 – ۰مقدمه

سبوس گندم به سبب فراوانی تولید و قیمت مناسب و دارابودن میزان نسبی پروتئین بالا و ویتامینها و مواد معدنی به خصوص فسفر، در تغذیه دام  ، طیور و آبزیان مورد استفاده قرار می  گیرد. مصرف سبوس گندم در جیره غذائی دامهای نشخوارکننده به علت ملین بودن و در مورد طیور به سبب محدود بودن قابلیت جذب مواد فیبری موجود در آن نباید از میزان معینی در خوراک متراکم آنها تجاوز نماید.

 – ۱هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگیهای فیزیکی – شیمیائی – اصول بسته  بندی و نشانه  گذاری – نمونه  برداری و روشهای آزمون سبوس گندم برای تغذیه دام و طیور آبزیان می  باشد.

 – ۲تعاریف و اصطلاحات

 -۱-۲سبوس گندم مخلوطی از لایه  های مختلف پوسته و قسمتهای جوانه و لایه آلورن ۱ در دانه گندم که در اثر عملیات آسیابانی به عنوان سبوس جدا می  شود و کمیت و کیفیت آن بستگی به نوع گندم مصرفی و فرآیند کلی کارخانه آردسازی دارد. (به ویژه از نظر میزان آرد چسبیده به سبوس ).

 -۲-۲مواد خارجی : به هر گونه موادی غیر از سبوس گندم از قبیل باقیمانده حشرات  ، کنه  های مرده اندامها، تنیده  ها، فضولات آنها، فضله موش و پرندگان و تیرخاک و خاشاک اطلاق می  شود.

 – ۳ویژگیها

 -۱-۳ویژگیهای فیزیکی

 -۱-۱-۳رنگ : رنگ سبوس گندم به رنگ گندمی که از آن تهیه شده بستگی دارد و از رنگ کرم تا قهوه  ای روشن متفاوت است .

 -۲-۱-۳بو: سبوس گندم دارای بوی طبیعی مخصوص بخود است .

 -۳-۱-۳اندازه : ریزی و درشتی ذرات سبوس گندم بستگی به نوع گندم و شیوه تولید آرد در کارخانه دارد ولی به هر حال سبوس گندم نباید بیش از  ۳۰درصد وزنی حاوی ذرات نرم باشد.

 -۲-۳ویژگیهای شیمیائی :

 -۱-۲-۳ویژگیهای شیمیائی سبوس گندم باید برابر جدول زیر (جدول شماره ۱) باشد.

 – ۴ناپذیرفتنی  ها

 -۱-۴وجود میکروارگانیسم  ها بیش از حد مجاز برابر استاندارد ملی شماره ۳۲۰۷ایران (بنام ویژگیهای بهداشتی و میکروبیولوژی مواد اولیه تهیه خوراک طیور و دام آماده ).

 -۲-۴وجود هر نوع بوی غیرطبیعی و ترشیدگی

 -۳-۴وجود هرگونه مواد خارجی (به استثنای پوسته (سبوس ) جو و یا سایر غلات حداکثر به میزان ۲ درصد).

 -۴-۴وجود آفات انباری به هر میزان

 -۵-۴وجود سموم آفت  کش – میزان باقیمانده سموم در سبوس گندم نباید از حد مجاز استانداردهای مربوطه بیشتر باشد. (طبق موازین سازمان دفع آفات نباتی ).

 – ۵نمونه  برداری

نمونه  برداری سبوس گندم طبق استاندارد ملی ایران به شماره ۳۳۱(آخرین تجدیدنظر) (روش نمونه  برداری کنجاله دانه  های روغنی ).

 – ۶روشهای آزمون

 -۱-۶تعیین مقدار رطوبت مطابق استاندارد شماره ۳۲۱ایران .

 -۲-۶تعیین مقدار پروتئین مطابق استاندارد شماره ۴۵۷ایران .

 -۳-۶تعیین مقدار چربی مطابق استاندارد شماره ۴۱۵ایران .

 -۴-۶تعیین مقدار فسفر مطابق استاندارد شماره ۵۱۳ایران .

 -۵-۶تعیین مقدار کلسیم مطابق استاندارد شماره ۵۷۱ایران .

 -۶-۶تعیین مقدار خاکستر مطابق استاندارد شماره ۳۳۲ایران .

 -۷-۶تعیین مقدار خاکستر غیر محلول در اسیدکلریدریک مطابق استاندارد شماره ۴۱۴ایران .

 -۸-۶تعیین مقدار فیبر مطابق استاندارد شماره ۵۲۰ایران .

 -۹-۶روش تعیین میزان درصد پوسته جو و مواد خارجی در سبوس گندم به شرح زیر می  باشد: یک گرم از نمونه  برداشت شده (طبق استاندارد) را روی شیشه ساعتی بریزید و پوسته  های جو و سایر مواد خارجی را به وسیله دست یا پنس جدا کنید. سپس با توزین پوسته جو و سایر مواد خارجی درصد وزنی هر یک از آنها را به طور جداگانه در محموله محاسبه نمائید.

 -۱۰-۶روش تشخیص و اندازه  گیری مواد خارجی : برای این منظور مقدار معینی از نمونه برداشت شده (طبق استاندارد) را داخل لوله آزمایش ریخته و بر روی آن مقداری کلروفرم و یا تتراکلروکربن بریزید سپس آن را کاملا تکان دهید. پس از مدتی که مواد خارجی و ناخالصی  ها در آن حل شده و ته  نشین می  گردد با جدا کردن مواد ته  نشین شده و توزین آنها درصد آن را محاسبه و تعیین کنید.

 – ۷بسته  بندی و نشانه  گذاری

 -۱-۷سبوس گندم باید در کیسه  های بهداشتی و سالم از جنس الیاف مصنوعی و به وزن  های همسان پر شده و سرکیسه  ها به طور مطمئن دوخته شود.

 -۲-۷نشانه  گذاری : روی هر بسته باید آگاهی  های زیر نوشته شود و یا برحسب گردد.

 -۱-۲-۷نوع محصول .

 -۲-۲-۷نام و نشانی کارخانه تولید.

 -۳-۲-۷تاریخ تولید.

 -۴-۲-۷ذکر شرایط نگهداری .

 -۵-۲-۷وزن خالص بر حسب کیلوگرم .

 

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.