فایل ورد کامل مقاله علمی درباره شناسایی و تعیین غلظت ترکیبات آللوپاتیک در برخی ارقام برنج (Oryza sativa L.)


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
3 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل مقاله علمی درباره شناسایی و تعیین غلظت ترکیبات آللوپاتیک در برخی ارقام برنج (Oryza sativa L.) دارای ۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل مقاله علمی درباره شناسایی و تعیین غلظت ترکیبات آللوپاتیک در برخی ارقام برنج (Oryza sativa L.)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مقاله علمی درباره شناسایی و تعیین غلظت ترکیبات آللوپاتیک در برخی ارقام برنج (Oryza sativa L.)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل مقاله علمی درباره شناسایی و تعیین غلظت ترکیبات آللوپاتیک در برخی ارقام برنج (Oryza sativa L.) :

چکیده

این آزمایش به منظور تعیین و ارزیابی غلظت مواد آللوپاتیک (آللوکمیکالها) موجود در عصاره ارقام برنج داخلی و خارجی (ندا، دلار، دشتی سرد، IR60، تایچانگ و سپیدرود) در آزمایشگاه فیزیولوژی و شیمی تجزیه انجام شد. بر این اساس جهت شناسایی زمان واقعی جذب این مواد، استاندارد خالصی از آنها تهیه و با استفاده از دستگاه HPLC اقدام به ثبت زمان واقعی آنها شد و نتایج بر اساس کروماتوگرام حاصل از زمان جذب آنها بدست آمد. برای شناسایی فنولیک اسیدهای احتمالی در حدود ۲۰ میکرو لیتر از هر نمونه عصاره پس از صاف شدن درون دستگاه تزریق شد. فرولیک اسید به استثنای عصاره رقم دلار در بین ارقام مشاهده شد. در بین کلیه فنولیک اسیدهای شناسایی شده ببیشترین غلظت با ۵۳/۴ میلیگرم مربوط به پی- هیدروکسی بنزوئیک اسید بود که در عصاره رقم دشتی سرد مشاهده گردید. در مجموع و با توجه به نتایج بدست آمده، بیشترین محتوای فنولیک اسید با ۸۷/۷۵ میلی گرم متعلق به عصاره اندام هوایی رقم دشتیسرد بود و کمترین محتوای فنولیک اسید با ۱۰/۹۴ میلی گرم متعلق به رقم ندا بود.

واژههای کلیدی: آللوپاتی، محتوای فنولیک اسید، برنج.

مقدمه

مواد شیمیایی که توسط گیاهان به داخل محیط تراوش شده و توانایی ایجاد آللوپاتی را دارند آللوکمیکال نامیده میشوند .(۱) این مواد بازدارنده تولید شده در گیاهان و میکروارگانیسم های مرتبط با آنها، شامل هزاران ترکیب شیمیایی میباشند. ترکیباتی که در آللوپاتی نقش دارند توسط محققین به گروههای شیمیایی مختلفی تقسیم شدهاند .(۶) کاتو ناگوچی و اینو (۴) طی آزمایشی مشاهده کردند که بقایای گیاه برنج نیز دارای توان آللوپاتی است. برخی از ارقام برنج نیز دارای خاصیت آللوپاتیک علیه علفهای هرز میباشند که در این زمینه تاکنون تحقیقات زیادی صورت گرفته است. چانگ و همکاران (۳) در آزمایشی در کره، ۲۳ ترکیب آللوکیمیکال را از عصارهی پوسته ۳ رقم برنج جدا سازی و مشاهده کردند که در بین ترکیبات فرولیک اسید، هیدروکسی بنزوئیک اسید و کوماریک اسید فعالترین نوع آللوکیمیکال میباشند و باعث کاهش درصد جوانهزنی بذر و وزن خشک گیاه شدهاند. در این آزمایش مشاهده شد که رقم Janganbyeo در مقایسه با ارقام دیگر بیشترین سطح غلظت هیدروکسی بنزوئیک اسید ۴/۲۹) میلی گرم بر گرم اندام) داشت.

س
۴۵۳ اکوفیزیولوژی علفهایهرز

با توجه به اینکه مطالعات زیادی روی مقدار و محتوای فنولیک اسیدهای احتمالی در پوسته گیاه برنج صورت گرفته(۲، ۳ و (۴ ولی کمتر اندام هوایی برنج به استثنای پوسته آن مورد ارزیابی با استفاده از روشهای کروماتوگرافی قرار گرفته است. بر این اساس این آزمایش با هدف ارزیابی محتوای فنولیک اسید موجود در برخی ارقام برنج داخلی و خارجی صورت گرفت.

مواد و روشها

جهت تعیین ترکیبات آللوپاتیک موجود در ترشحات ریشه ۶ رقم برنج داخلی و خارجی (ندا، دلار، دشتی سرد، IR60، تایچانگ و سپیدرود) پس از جمع آوری ارقام موردنظر با استفاده از روش عصاره گیری تازه اقدام به عصاره گیری و استخراج فنولیک اسیدهای احتمالی از اندام هوایی آنها و تعیین غلظت این مواد با استفاده از روش کروموتاگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) شد. بر این اساس مقدار ۵۰ سیسی از هر نمونه عصاره ارقام برنج به دستگاه HPLC (Agilent Technologies 1100 series, USA) تزریق شد. همچنین برای تعبین غلظت مواد فنولیکی از دستگاه اسپکتوفوتومتری((Perkin-Elmer model Lambda 25, USA که به دستگاه HPLC متصل شده بود استفاده گردید. برای تعیین زمان جذب واقعی هر یک از فنولیکاسیدهای استاندارد (Merck, Germany) مقدار ۲۰ میکرو لیتر از آنها درون دستگاه تزریق و با استفاده از نرم افزار Chemestation زمان جذب و غلظت فنولیک اسیدها شناسایی شد. همچنین. بعد از شناسایی زمان جذب استانداردها (جدول (۱ به ترتیب ارقام نمونهی عصارهها درون دستگاه تزریق و نتایج جمعآوری شد.

جدول -۱ زمان جذب واقعی فنولیک اسیدها (استاندارد)

مواد مورد تجزیه زمان جذب (دقیقه)

p-hydroxybenzoic acid 5/47
۶/۵۱
Vanilic acid
۱۲/۲۰
p-coumaric acid
۱۵/۱۷
Ferulic acid
۱۸/۴۰
m-coumaric acid
۲۵/۱۳
Cinnamic acid

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.