فایل ورد کامل مقاله پژوهشی درباره ارزیابی شیل ارغوانی سازند پابده جنوبشرق شیراز برای کاربرد در صنعت آجرسازی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل مقاله پژوهشی درباره ارزیابی شیل ارغوانی سازند پابده جنوبشرق شیراز برای کاربرد در صنعت آجرسازی دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل مقاله پژوهشی درباره ارزیابی شیل ارغوانی سازند پابده جنوبشرق شیراز برای کاربرد در صنعت آجرسازی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مقاله پژوهشی درباره ارزیابی شیل ارغوانی سازند پابده جنوبشرق شیراز برای کاربرد در صنعت آجرسازی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل مقاله پژوهشی درباره ارزیابی شیل ارغوانی سازند پابده جنوبشرق شیراز برای کاربرد در صنعت آجرسازی :
مقدمه
آجر فرآورده ای مصنوعی است که از پختن خشت بدست می آید.خشت مخلوط همگـن خـاک و آب شکل داده شده است.خاک اولیه تولید آجر بیشتر از نهشته های رسوبی چون رس، شیل و مـارن تـامین می گردد.از لحاظ تاریخی ، همواره آجر در تعداد زیادی کارگاه محلی تولید آجر، در نزدیکی شهرها و روستاها تولید شده و غالبا هر کدام با استفاده از خاکهای محل خود آجرهـای مشخصـی را تولیـد مـی کرده اند.در دنیا ی امروزی و با پیشـرفت فراینـد صـنعتی شـدن ، تولیـد آجـر بـه مراکـز محـدودتری اختصاص یافته و بصورت متمرکز و مکانیزه صورت می گیرد.
در کشور ما، آجراغلب به روش سنتی در کارگاه های محلی و با استفاده از خاک های موجود در محـل که بیشتر رسوبات آبرفتی حاوی ذرات ریزدانه رس وسیلت هستند، تولید می شود.این رسوبات آبرفتـی جوان که دشتهای وسیعی را تشکیل می دهند بدلیل دارا بودن مقدار قابل توجهی از مواد معدنی، بسـیار حاصلخیز و برای کشاورزی مناسب هستند. برداشت طولانی مدت و بی رویه این خاک ها، عـلاوه بـر ایجاد منظره ناخوشایند گودال های بزرگ حفاری، باعث تخریب محیط زیست و تحدیـد خـاک هـای کشاورزی شده است.
بررسی شیل ارغوانی سازند پابده جنوب شرق شیراز برای ساخت آجر
با توجه به اهمیت کنونی توسعه پایدار و هـدف اصـلی آن کـه طبـق تعریـف ارائـه شـده توسـط “
کمیسیون جهانی محیط زیست و توسعه، حفظ محیط زیست و منابع زمین و تامین نیازهای نسل حاضر ، بدون آنکه توانایی نسلهای آینده را در رفع نیازهایشان مورد مصـالحه قـرار دهـد”، جـایگزینی منـابع جدید خاک آجرپزی ضروری بنظر می رسد. با در نظر گرفتن ترکیب خاک مناسب برای ساخت آجـر، سازندهای حاوی نهشته های شیل و مارن، بهترین جایگزین می باشند.
بمنظور تامین اهداف فوق در استان فارس، بخش شیلی سازند پابده در جنوب شرق شهر شـیراز بـرای تولید آجر مناسب، بررسی شد.
سازند پابده واحدی است شیلی- مـارنی از محیطـی دریـایی کـه در نـواحی جنـوب غربـی لرسـتان ، خوزستان و جنوب فارس توسعه یافته است و دارای دو بخش غیر رسـمی شـیل ارغـوانی و آهکهـای چرتی است. بخش شیل ارغوانی شامل شیلها و مارنهای ارغوانی رنگ است که پایین ترین واحد سنگ چینه ای سازند پابده به حساب می آید و در محلهایی که وجود داشته باشـد یـک ردیـف شـاخص در تفکیک سازندهای پابده و گورپی به شمار می آید.این بخش در مرکز لرستان و جنـوب غربـی لرسـتان بخوبی گسترش یافته و به صورت محلی تا فارس هم دیده شده است.
در فارس و بعضی از مناطق همجوار از خوزستان بخش شیل ارغـوانی بـه صـورت ناهمسـاز بـر روی سازند گورپی قرار می گیرد. به علاوه این بخش به صـورت همسـاز در زیـر شـیل و مارنهـای جـوانتر سازند پابده قرار می گیرد. سن این بخش در فارس و مناطق همجوار آن در خوزستان احتمالا پالئوسـن پسین است(مطیعی، .( ۱۳۷۲
بحث
بمنظور انجام مطالعات زمین شیمیایی ، کانی شـناختی و تولیـد آجـر ، نمونـه بـرداری از بخـش شـیل ارغوانی سازند پابده در منطقه تل زرد بکت( مسیر جاده شـیراز بـه فسـا) بـا موقعیـت ۲۹° ۱۶ ۵۵/۹
عرض شمالی و ۵۲° ۵۲ ۲۵/۲ طول شرقی صورت گرفت(شکل .(۱ نمونه بـرداری بـه روش روزنـه ای و شبکه بندی سیستماتیک انجام شد. ۹ نقطه بر روی گوشـه هـای مربـع هـایی بـه طـول ۱/۵ متـر انتخاب و در هر یک از نقاط روزنه ای به عمق ۳۰ سانتیمتر حفر شد . سـپس نمونـه هـایی بـه وزن ۲
کیلو گرم برداشت شد . کلیه نمونه های برداشتی با هم مخلوط و نمونه مرکب بدست آمد .از نمونه کل به روش مخروط و چهار بخش کردن، نمونه مناسب نهایی به دست آمد. نمونه حاصل بوسـیله آسـیاب پودر و سپس از الک ۱۴۹ میکرون عبور داده شد. بخشـی از نمونـه بدسـت آمـده بـرای تجزیـه زمـین شیمیایی و کانی شناختی و بخش دیگر برای ساخت آجر مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه شیمیایی کـه به روش جذب اتمی در آزمایشگاه زمین شیمی بخش علوم زمین دانشگاه شیراز انجام شـد نشـان مـی دهد که در خاک این منطقه بترتیب SiO2 ، Al2O3 ، MgO , Fe2O3 وCaO فراوانترین اجزای اصلی می باشند(جدول.(۱ مطالعات کانی شناختی با پراش پرتو ایکس ( XRD) صورت گرفت. طبـق نتـایج بدست آمده کانیهای موجود در این شیل ها عبارتند از: مونت موریلونیت، کـوارتز، کلسـیت ، آلبیـت و دولومیت(جدول.(۲ با مقایسه ترکیب این خاک و ترکیب استاندارد خاک آجرپزی (جـدول(۳ مشـخص می گردد که این خاک کاملا در محدوه استاندارد قرار دارد و درصد بالای کانی رسـی و کـوارتز نشـان
۳۲۰
مجموعه مقالات نهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران، دانشگاه تربیت معلم تهران، ۱۳۸۴
می دهد که خاکی مناسب برای ساخت آجر است. اندازه گیری حدود آتبرگ (حدخمیری و روانـی) در مورد این خاک نیز موید این مطلب است(جدول .(۴
ساخت آجر به روش دستی و با استفاده از قاالب چوبی بـا ابعـاد ۵×۵×۳ cm صـورت گرفـت. بـدین ترتیب که به خاک اولیه حدود %۳۰ آب افزوده شد و پس از ورز دادن گل حاصـله بـا فشـار بـه درون قالب چوبی روغن زده، رانده شد. سپس گل از درون قالب بیرون آورده شد و ۴ روز در معرض جریان هوای آزاد قرار گرفت تا کاملا خشک شود. پخت خشت بدست آمده در کوره هـوفمن کارخانـه آجـر گلچین در جنوب شیراز انجام شد. چرخه حرارت دادن و سرد کردن تدریجی در فرایند پخت آجـر بـا احتساب یک دوره ((همدما سازی)) در دمای پخت ، حدود یک هفته طول کشید. حداکثر دمای پخـت
۱۰۵۰°cو محیط درون کوره اکسایشی بود.
آجر تولیدی به رنگ قرمز قهوای، باوزن مخصوص۱/۸۲ gr/cm3 است. رنگ قرمز مشـاهده شـده بـه علت پایین بودن میزان اکسید کلسیم نسبت به اکسید آهن در این خاک است. در شرایط اکسایشی اگـر میزان اکسید کلسیم کمتر از اکسید آهن و کمتر از %۱۲ باشد، بخشی ازاکسید آهـن وارد شـبکه مولیـت می شودو بقیه به صورت هماتیت آزاد باعث قرمزی آجر می شود. هر چه دمای پخت بیشتر باشد رنگ قرمز تیره تر می شود(پرنتیس،.(۱۹۹۰
آجر تولیدی از نظر خواص فیزیکی و مکانیکی براساس اسـتاندارد آمریکـایی ASTM مـورد ارزیـابی قرار گرفت(.(ASTM C67-98a میزان جذب آب سرد(پس از۲۴ ساعت اشباع در آب سرد)، جـذب
آب جوش(پس از ۵ ساعت قرار گرفتن در آب جوش) ، ضریب اشباع، تخلخل و مقاومت فشـاری کـه در مجموع پایداری آجر را مشخص می کنند، همگی در محدوده استاندارد قرار مـی گیرنـد (ASTM C216-88 a & ASTM C62-97) (جداول ۵و.(۶
از نظر شوره زدگی نیز آجر در درجه “غیر شوره زده ” قرار می گیرد(.(ASTM C67-98a علت این
پدیده فقدان کانی های سولفیدی به ویژه پیریت در خاک اولیه ودر نتیجه عـدم تشـکیل ژیـپس هنگـام پخت آجر است(.(Manning,1995
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 