فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره میزان فلزات سنگین سرب و آهن در خوراک مصرفی، منابع آب و ماهیان قزل‌آلای رنگین


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
1 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره میزان فلزات سنگین سرب و آهن در خوراک مصرفی، منابع آب و ماهیان قزل‌آلای رنگین دارای ۷۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره میزان فلزات سنگین سرب و آهن در خوراک مصرفی، منابع آب و ماهیان قزل‌آلای رنگین  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره میزان فلزات سنگین سرب و آهن در خوراک مصرفی، منابع آب و ماهیان قزل‌آلای رنگین۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره میزان فلزات سنگین سرب و آهن در خوراک مصرفی، منابع آب و ماهیان قزل‌آلای رنگین،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره میزان فلزات سنگین سرب و آهن در خوراک مصرفی، منابع آب و ماهیان قزل‌آلای رنگین :

فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره میزان فلزات سنگین سرب و آهن در خوراک مصرفی، منابع آب و ماهیان قزل‌آلای رنگین

خلاصه فارسی:

تعداد ۳۲ نمونه غذا ، آب منابع و عضله ماهی به منظور اندازه گیری فلزات سرب و آهن در فصلهای تابستان و پاییز ، در دو نوبت با فاصله ۳ ماه از چهار مزرعه پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال بختیاری اخذ شده و مورد بررسی قرار گرفت .

میزان آهن و سرب به ترتیب در کل نمونه‌های آب مزارع مختلف برابر با ۴/۴ ± 6/60 و ۲/۰ ± 5/2 میکرو‌گرم بر لیتر ، میزان آهن و سرب به ترتیب در کل نمونه‌های خوراک مصرفی مزارع مختلف برابر با۸/۱۸۳ ± 4/563 و۱/۱ ± 3/3 میلی‌گرم بر کیلو‌گرم و همچنین میزان این دو فلز به ترتیب در کل نمونه‌های ماهی مزارع مختلف برابر با

۹/۳ ± 7/8 و۱/۰ ± 3/0 میلی‌گرم بر کیلو‌گرم بوده است . با توجه به مقادیر بدست آمده از دو فلز فوق هیچ‌گونه تفاوت معنی‌داری در سطح (۰۵/۰ p <) بین خوراک، ماهیان و آبهای مختلف مشاهده نشد ولی در کل ارتباط منطقی بین میزان این دو فلز در غذا و ماهیان تغذیه شده از همان غذا مشاهده گردید بطوریکه بیشترین میزان تجمع فلزات سنگین یاد شده در غذای کارخانه شماره ۲ و همینطور ماهیان تغذیه شده از این غذا و کمترین میزان تجمع این فلزات در غذای کارخانه شماره ۳ و ماهیان تغذیه شده با این خوراک مشاهده شد .

با توجه به استاندارد های FAO برای فلزات سنگین و مقایسه آن با مقادیر بدست آمده در تحقیق حاضر، میزان این فلزات در آب، غذا و عضلات ماهی از حداکثر مجاز پیشنهادی کمتر می‌باشد. لذا هیچ‌گونه خطری از جانب این منابع متوجه مصرف‌کنندگان بعدی مثل انسان نیست .

۱-۱- بیان مسأله:

فلزات سنگین به عنوان یک مسئله خطر ساز از ابعاد مختلف و به طور جدی می‌توانند زیست انسان و سایر موجودات زنده را به خطر بیاندازند. یکی از عمده‌تر‌ین منابع تولید کننده این عوامل سنگ‌های معادن و غبارهای آتشفشانی می‌باشند ولی در کنار اینها انسان خود به اشکال مختلف مانند صنایع رنگرزی، آبکاری فلزات و باطری سازی در انتشار فلزات سنگین نقش دارد(۸). حضور این عوامل در محیط زیست در دراز مدت منجر به کاهش توان تولید مثلی آبزیان ، مشکلات تنفسی و عصبی و غیره شده و در ضمن با توجه به تجمع آن در بدن (تجمع زیستی)[۱] و انتقال آنها به مصرف کنندگان بعدی از جمله انسان می‌تواند عوارض غیر قابل جبرانی را ایجاد نماید. یکی از منابع مهم انتقال فلزات سنگین خوراک مصرفی ماهیان پرورشی است که با اندازه گیری دو فلز سرب و آهن می‌توان به میزان حضور این عوامل در غذا و احیاناً بالا بودن آنها بیش از حد استاندارد پی برد. همچنین بررسی میزان این فلزات در آب و ماهیان مزارع پرورشی از نظر مقایسه‌ای می‌تواند راه کار مناسبی در نحوه استفاده از این منابع آبی و یا حتی ماهیان مورد پرورش در این آبها به ما بدهد.

۱-۲- اهداف، فرضیات و سؤالات تحقیق:

۱-۲-۱- اهداف تحقیق:

۱- بررسی و اندازه گیری دو فلز سنگین سرب و آهن در چهار نوع خوراک مصرفی، آب و عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان استان چهار محال و بختیاری.

۲- مقایسه بین میزان فلزات سنگین سرب و آهن در انواع غذا، آب ورودی مزارع و عضله ماهیان مزارع مختلف قزل آلای رنگین کمان .

۱-۲-۲- فرضیات تحقیق:

۱- میزان فلزات سنگین سرب و آهن در خوراک مصرفی، آب و ماهیان قزل آلای رنگین کمان بالاتر از حد استاندارد است.

۲- میزان فلزات سنگین سرب و آهن در خوراک مصرفی، آب و ماهیان قزل آلای رنگین کمان کمتر از حد استاندارد است.


Biomagnification – [1]

– حداکثر میزان سرب در عضلات ماهی که توسط سازمان خوار و بار جهانی (FAO)پیشنهاد شده ۵/۰ میلی‌گرم در کیلوگرم است(۲۶).

– حداکثر میزان آهن در عضلات ماهی که در جدول ترکیبات مواد غذایی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور(۱۳۷۹) پیشنهادشده ۸ میلی‌گرم در کیلو‌گرم می‌باشد.

فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره میزان فلزات سنگین سرب و آهن در خوراک مصرفی، منابع آب و ماهیان قزل‌آلای رنگین
فهرست مطالب

عنوان صفحه

فصل اول : مقدمه و طرح تحقیق

۱-۱- بیان مسئله………………………………………………………………………………………………………………۱

۱-۲- اهداف ، فرضیات و سئوالات تحقیق………………………………………………………………………….۲

۱-۲-۱- اهداف تحقیق………………………………………………………………………………………………..۲

۱-۲-۲- فرضیات تحقیق ……………………………………………………………………………………………..۲

۱-۲-۳- سئوالات تحقیق……………………………………………………………………………………………..۲

۱-۳- روش تحقیق و پژوهش…………………………………………………………………………………………..۳

فصل دوم : کلیات تحقیق

۲-۱- فلزات سنگین………………………………………………………………………………………………………..۴

۲-۱-۱- منشاء فلزات سنگین………………………………………………………………………………………..۵

۲-۲- سابقه تحقیقات در مورد سرب …………………………………………………………………………………۶

۲-۲-۱- سابقه تحقیقات در مورد سرب و اثر آلوده کنندگی آن در انسان……………………………۶

۲-۲-۲- اثر آلوده کنندگی سرب در آب دریا و ماهیان……………………………………………………۸

۲-۳- سابقه تحقیقات در مورد آهن…………………………………………………………………………………..۹

۲-۳-۱- سابقه تحقیقات راجع به مسمومیت با آهن و اثر آلوده کنندگی آن بر انسان……………..۹

۲-۳-۲-اثر آلوده کنندگی آهن در آب دریا و ماهیان……………………………………………………۱۱

۲-۳-۳- مقادیر استاندارد پیشنهاد شده آهن و سرب از سوی سازمانها ومحققان مختلف۲۳

فصل سوم : مواد و روش کار

۳-۱- مواد و لوازم مورد نیاز………………………………………………………………………………………….۲۵

۳-۲- روش کار…………………………………………………………………………………………………………..۲۵

۳-۲-۱- تاریخچه دستگاه جذب اتمی…………………………………………………………………………۲۸

۳-۲-۲- قسمتهای مختلف دستگاه جذب اتمی…………………………………………………………….۲۹

۳-۲-۲-۱ روش کار با دستگاه جذب اتمی با شعله……………………………………………………..۳۱

۳-۲-۳- آماده سازی نمونه ها جهت اندازه گیری فلزات………………………………………………..۳۲

۳-۲-۴-عمل هضم اولیه در فلزات……………………………………………………………………………..۳۳

فصل چهارم : نتایج تحقیق ………………………………………………………………………………………….۳۵

فصل پنجم : بحث و پیشنهادها…………………………………………………………………………………….۴۳

منابع :………………………………………………………………………………………………………………………۴۹

چکیده انگلیسی…………………………………………………………………………………………………………..۵۵

فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره میزان فلزات سنگین سرب و آهن در خوراک مصرفی، منابع آب و ماهیان قزل‌آلای رنگین
فهرست جدول ها

عنوان صفحه

جدول ۴-۱ میانگین و انحراف معیار آهن و سرب در کل نمونه‌های خوراک (بر حسب میلی‌گرم بر کیلوگرم)

۳۵

جدول ۴-۲ میانگین و انحراف معیار آهن و سرب خوراک تولید شده در کارخانه‌های مختلف (بر حسب میلی‌گرم بر کیلوگرم)

۳۵

جدول ۴-۳ میانگین و انحراف معیار آهن و سرب در کل نمونه‌های ماهی (بر حسب میلی‌گرم بر کیلوگرم)

۳۶

جدول ۴-۴ میانگین و انحراف معیار آهن و سرب ماهیان تغذیه شده از خوراک کارخانه‌های مختلف (بر حسب میلی‌گرم بر کیلوگرم)

۳۷

جدول ۴-۵ میانگین و انحراف معیار آهن و سرب در کل نمونه‌های آب مزارع مورد نمونه‌برداری ( بر حسب میکروگرم بر لیتر)

۳۸

جدول ۴-۶ -میانگین و انحراف معیار آهن و سرب آب تامین کننده مزارع مختلف( بر حسب میکروگرم بر لیتر)

۳۹

فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره میزان فلزات سنگین سرب و آهن در خوراک مصرفی، منابع آب و ماهیان قزل‌آلای رنگین
فهرست نمودارها

عنوان صفحه

نمودار ۴-۱ میزان آهن در آب ورودی مزارع مختلف

۴۰

نمودار ۴-۲ میزان آهن در ماهیان تغذیه شده با خوراک کارخانجات مختلف

۴۰

نمودار ۴-۳ میزان آهن موجود در خوراک کارخانجات مختلف

۴۱

نمودار ۴-۴ میزان سرب موجود در خوراک کارخانجات مختلف

۴۱

نمودار ۴-۵ میزان سرب در آب ورودی مزارع مختلف

۴۲

نمودار ۴-۶ میزان سرب در ماهیان تغذیه شده با خوراک کارخانجات مختلف

۴۲

فایل ورد کامل تحقیق علمی درباره میزان فلزات سنگین سرب و آهن در خوراک مصرفی، منابع آب و ماهیان قزل‌آلای رنگین
فهرست شکلها

عنوان صفحه

شکل ۳-۱ قسمتهای مختلف دستگاه جذب اتمی (سیستم تک پرتویی)……………………………….. ۳۰

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.