فایل ورد کامل پژوهش علمی درباره بیماری سالمونلوز در طیور با بررسی عوامل بیماریزا، روشهای کنترل و پیامدهای اقتصادی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل پژوهش علمی درباره بیماری سالمونلوز در طیور با بررسی عوامل بیماریزا، روشهای کنترل و پیامدهای اقتصادی دارای ۱۳۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل پژوهش علمی درباره بیماری سالمونلوز در طیور با بررسی عوامل بیماریزا، روشهای کنترل و پیامدهای اقتصادی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز فایل ورد کامل پژوهش علمی درباره بیماری سالمونلوز در طیور با بررسی عوامل بیماریزا، روشهای کنترل و پیامدهای اقتصادی۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل پژوهش علمی درباره بیماری سالمونلوز در طیور با بررسی عوامل بیماریزا، روشهای کنترل و پیامدهای اقتصادی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل پژوهش علمی درباره بیماری سالمونلوز در طیور با بررسی عوامل بیماریزا، روشهای کنترل و پیامدهای اقتصادی :
بررسی سالمونلوز در طی
تقدیم به:
پدر و مادر عزیزم و تمام آنهایی که جانم در گرو وجود آنهاست.
تقدیم به:
تمامی آنانی که به من آموختند و استاد گرانقدرم
مقدمه
بدون شک بخشی از پیروزیها و پیشرفتهایی که در زمینه علم پزشکی، دارو سازی زیست شناسی، گیاه شناسی، جانور شناسی و صنعت تهیه و نگهداری مواد غذایی حاصل شده مدیون زحمات علمای میکروبیولوژی است. جهان امروز با مشکل کنترل میکروبهای بیماریزا بخصوص در کشورهای جهان سوم روبروست و دانشمندان در پی مقابله با آنها هستند.
یکی از این میکروبها سالمونلا است که باعث بیماری عفونی سالمونلوز در انسان و حیوانات میشود و ضررهای اقتصادی فراوانی به نسل بشری میزند.
یکی از راههای شایع انتقال سالمونلا در انسان مصرف و استفاده از گوشت طیور آلوده به این میکرو ارگانیسم است. این آلودگیها در طیور به سالمونلا ممکن است ناشی از تیفوئید طیور، بیماری پولوروم، پاراتیفوئید طیور و آریزونوز باشد. این بیماری همواره خسارات سنگین زیادی به اقتصاد کشور و جامعه بهداشت زده و همواره بهداشت بشری را تهدید کرده است.
با توجه به طولانی بودن دوره بیماری و مقاومت زود هنگام سویههای سالمونلایی به آنتی بیوتیکها کنتر و درمان این بیماری مشکل است ازاین رو برای مبارزه با این بیماری باید از رشد و تکثیر باکرتی در کانون ایجادآلودگی جلوگیری شود.
انتقال بیماری سالمونلوز بیشتر از طریق دستگاه گوارش است. بنابراین آب و مواد غذایی آلوده و منشع مهم ایجاد سالمونلاوز است که باید آب را با روشهای تصفیه مناسب عاری از پاتوژن کنیم و در بین مواد غذایی گوشت طیور را باید با روشهای صحیح عمل آوریم و عرضه کنیم چون گوشت طیور یکی از مساعدترین ماده غذایی برای رشد سالمونلاها هستند. (۷ و ۱)
به امید داشتن جامعهای عاری از آلودگی و بیماری و کشوری شاداب و تندرست.
فصل اول
کلیات
خانواده آنتروباکتریاسه (Enterobacteriacea Familly)
این خانواده از تعداد زیادی باکتری گرم منفی تشکیل شده که قرابت نزدیکی با هم دارند و در آب و خاک: ماد در حال فساد، گیاهانی، دستگاه گوارش انسان،حیوانات و حشرات یافت میشوند.
از آنجاییکه جایگاه طبیعی باکتریها در روده انسان و حیوانات میباشد آنها را اصطلاحاً میکروبهای رودهای مینامند. برخی از اعضای این خانواده نظیر شیگلا (shigella) سالمونلا (Salmonella) ویرسینا (yersinia) پاتوژن واقعی میباشند. در صورتیکه برخی دیگر نظیر اشریشیا کلی (E,coli) کلبسیلا (Klebsiella) و پروتئوس (Proteus)، فلور طبیعی دستگاه گوارش انسان و حیوانات بوده و در شرایط خاصی بیماریزا واقعی میشوند. (۱ و ۲ و ۳)
هما باکتریهای این خانواده در شرایط هوازی و بیهوازی رشد کرده و به اصطلاح بی هوازی اختیاری هستند. همچنین گلوکز را تخمیر و نیترات را به نیتریت تبدیل می کنند (به استثنای اروینیا (Erwinia). عدم حضور فعالیت سیتوکروم اکسیداز در این باکتریها مشخصه مهم میباشد، چرا که آنترو باکتریاسه را از بسیاری از باسیلهای گرم منفی غیر تخمیر کننده (هوازی مطلق) متمایز مینماید همه باکتریهای این خانواده بجز شیگلا کاتالاز مثبت هستند (۱ و ۲۹ و ۳۰ و ۳۱)
طبقهبندی خانواده آنترو باکتریاسه بیش از سایر میکروارگانیسم ها مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. تا سال ۱۹۷۲ تنها ۲۶ گونه در این خانواده نام گذاری شده بود در صورتی که در حال حاضر بیش از ۱۱ دسته و ۸۶ گونه درآن قرار دارند که خوشبختانه تنها حدود ۲۵ از تع۷داد ۹۷ گونه باکتری رودهای ، پاتوژنهای مهمی برای انسان بوده و از نمونهمرضی جدا میشوند. ۷۲ گونه دیگری به بندرت از انسان جدا شده است. از آنجاییکه باکتریهای رودهای هاگ ایجاد نمیکنند به آسانی در اثر حرارت و غلظتهای کم مواد ضد عفونی کنتده و باکتری کش معمولی از بین میروند. در این ارتباط ترکیبات هالوژنه فرم آلوئید، بتا گلوتار آلدئید و مواد فنلی اثر باکتر کشی روی باکتریها دارند.
طبقهبندی سالمونلاها
را با روشهای مختلف تقسیم مینمانید. یکی از این روشها تقسیمبندی از روی میزبان سالمونلا میباشد.که در این حالت سالمونلاها به سه دسته تقسیم میشوند.
۱- سروتیپهایی از سالمونلا که به شدت به بدن انسان عادت یافتهاند مانند سالمونلاتیفی، پاراتیفی A ، پاراتیفی B و پاراتیفی C و سالمونلا سندای (S.sendie).
۲- سالمونلاهایی که به شدت به میزبان اختصاصی خود که غیر از انسان است عادل یافتهاند مانند سالمونلا پولوروم (pullorum)، گالیناروم (gallinarum) که پرندگان را را بیمار مینماید. سالمونلا دابلین (dublin) گاوها را آلوده مینماید. سالمونلا آبورتوس اکویی (S. abortus Equie) اسبها را مبتلا میسازد. و سالمونلا کلرا سوئیس (Cholerasuis) خوکها را آلوده میسازد. البته بعضی از سالمونلاهای فوق مانند کلرا سوئیس برای انسان نیز بیماریزا می باشند.
۳- سالمونلا در این دسته قرار میگیرند و عامل بیماری در انسان و حیوان میباشند. (۳۳)
روش دیگر طبقهبندی سالمونلاها استفاده از آنالیز ژنی آنهاست (ژنوتایپینگ)، (۳۴)
روشهای دیگر شامل: فاژتایپیگ (phage typing)، بیوتاپپینگ (biotyping) و پلاسمید تایپینگ (plasmid typing) میباشند.
فاژتایپنگ (phage typing)
از فاژتایپینگ در تحقیقات و مطالعات اپیدمیولوژیکی در جهت ردیابی منبع عفونت استفاده می کنند چرا که در ارتباط فوقالعاده زیاد بین فاژ تایپ و منبع اپیدمی وجود دارد. روش Vi فاژتایپینگ ساملونلاتیفی اولین روش از این نوع بود که در سال ۱۹۳۸ به وسیله کرایجی و ین (Craigie & Yen)
ابداع شد و هنوز هم در بسیاری از زمینهها منحصر به فرد است.(۵)
فاژتایپینگ سالمونلا تیفی با تعیین حساسیت کشت این باکتری به یک سری از واریانتهای فاژ II ، Vi که به سویههای مختلف باسیل تیفوئید حدت یافتهاند، صورت میگیرد در جدول که در چند سال اخیر منتشر شده ۱۰۶۵ فاژتیپ از سالمونلا تیفی مشخص شده که آنها را به حروف یا اعداد نشان می دهند سویههای فاژتیپ A به فاژهای Vi حساسند. در صورتیکه برخی دیگر از فاژتیپها تنها به یک یا چند فاژ حساست دارند. نظیری پور در سال ۱۳۵۵ ، در ۱۱۰ سوش جمعآوری شده سالمونلاتیفی در ایران، به هشت فاژتیپ برخورد کرده است که بیشترین درصدآن مربوط به فاژتیپهای E1 و A بوده است. (۱)
به هر حال Vi فاژتاپینگ نیز محدودیتهایی دارد. به طوریکه یک چهارم سویههای با آنتی ژن Vi استحاله یافته بوده و از الگوی طبقهبندی خاصی مطابعت نمیکنند. فاژتایپینگهایی که معمولاً در سر تا سر جهان دیده میشوند.و
عبارتند از: . وقتی که یک فاز تیپ غیر متداول و اگزوتیک در کشوری که فاقد آن است، ظاهر شود، تعیین منبع عفونت با عطف توجه به مهاجرانی که از کشوری که آن فاژتیپ در آنجا اندمیک است،آسان خواهد شد. بنابراین زمانی که ژاژتیهای که در شبهقاره هند اندمیک هستند، در کشور انگلیس ظاهر شوند. قطعاً منبع عفونت افرادی هستند که از کشورهای هند، پاکستان، بنگلادش به این کشور مهاجرت نمودهاند. فلیکس (Felix) در سال ۱۹۵۶ و گالو (Galo) در سال ۱۹۵۹ سیستمی را برای فاژتایپینگ سالمونلا تیفی موریوم ابداع نمودند که مبنای مطالعات بینالمللی در زمینه اپیدمیولوژی این باکتری است. این سیستم در ابتداد تنها دارای ۳۴ فاژتیپ بود. در صورتی که در حال حاضرب بیش از ۲۳۲ تیپ در سالمونلا تیفی موریوم شناسایی شده است. برخی از این فاژتیپها معمولاً در میزبانهای حیوانی خاص مشاهده می شوند، از این رو میتوان ارتباط نزدیکی بین فاژتیپ مسئول عفونتهای انسانی و گونه حیوانی که آن فاژتیپ بیشتر در آن دیده میشود برقرار نمود که در شناسایی سریع منابع احتمالی عفونتهای انسانی ارزشمند است. فاژتیپ چهار سالمونلا انتریتدیس چند سالی است که مشکلات زیادی در کشورهای اروپای مرکزی و غربی به وجود آورده است. اخیراً تلاشهایی در جریان است تا جداول فاژتیپ یک سویه را با تعویض جایگاه پذیرنده موجود در سطح باکتری و یا به وسیله رمز کردن اندونوکلاز تعیین حدودی، تغییر دهند. (۱)
علائم روی لاشه (Post mortem exanination of chikcks)
جراحات بیماری پلوروم در جوجهها نسبت نزدیک با سن جوجه، شدت بیماری، سیر بیماری، (شکل حاد مزمن) دارد. جوجههائیکه در روزهای اول زندگی یعنی پس از خارج شدن از تخم تلف شده باشند، ممکن است جراحات و تغییرات مشخص (ماکروسکوپیک) نشان ندهند ولی معمولاً تغییرات از قبیل بزرگ شده و پرخونی کبد و ریه، تراکم مواد سفت و زرد رنگ در روده کور و در کیسه زرده ممکن است لکههای خون و یا مواد پنیری شکل و غلیظی تجمع کرده باشند. در صورتیکه دوره بیماری طولانی و سن جوجه تلف شده زیاد باشد، در کالبد گاشئی ندولهای پراکنده در کبد، ریه، دیواره قلب و سنگدارن مشاهده شده، و جراحات ریه به تنهائی نشان دهنده پلوروم در جوجه مرغها نمیباشد.
ولی باید بخاطر داشت، ندولهائی که در پلورز جوجه ها در کالبد گشائی در اعضای مختلف مشاهده میشود، در بیماری آسپرژیلوس نیز دیده شده که با کمک آزمایشگاه میتوان آنها را از هم تفکیک کرد.
علائم بیماری در مرغهای بالغ (Symptoms in adults)
در مرغان بالغ پلوروز اثر در روی تولید تخم مرغ، باروری و قابلیت تفریق میگذارند.
فرم حاد بیماری در مرغان بالغ کمتر گزارش گردیده، تلفات آن حدود ۲۰ درصد ولی اکثر آنها را ناقلین تشکیل میدهند. فرم حاد بیماری در مرغان بالغ موقعی دیده میشود که خوراکی آلوده به مصرف تغذیه برسد.
علائم بیماری در فرم حاد شیه به علائم تیفوئید مرغان مانند افسردگی بی اشتهائی، رنگ پـریدگی تاج و اسهال بوده که در مدت چند روز پس از بروز علائم بیماری تلف میشوند.
فایل ورد کامل پژوهش علمی درباره بیماری سالمونلوز در طیور با بررسی عوامل بیماریزا، روشهای کنترل و پیامدهای اقتصادی
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه …………………………………………………………………………………………………
فصل اول ……………………………………………………………………………………………
کلیات ………………………………………………………………………………………………….
تاریخچه سالمونلا…………………………………………………………………………………
شکل سالمونلا………………………………………………………………………………………
خصوصیات محیط کشت……………………………………………………………………….
خواص بیوشیمیایی……………………………………………………………………………….
ساختمان پادگنی سالمونلاها…………………………………………………………………..
اهمیت پرگنههای S,R در آزمایشهای سرمی…………………………………………….
تغییرات پادگنی……………………………………………………………………………………..
فرمول آنتی ژنتیک………………………………………………………………………………..
طبقه بندی سالمونلاها……………………………………………………………………………
طبقهبندی سالمونلاها…………………………………………………………………………….
طبقهبندی کامفم- وایت………………………………………………………………………….
حساسیت نسبت به باکتریوفاژها……………………………………………………………..
مقاومت ………………………………………………………………………………………………
سهم……………………………………………………………………………………………………
بیماریزائی و مکانیسم عمل آن………………………………………………………………..
فصل دوم…………………………………………………………………………………………….
سالمونلوز در پرندگان…………………………………………………………………………..
وسعت واگیری و پراکندگی سالمونلا………………………………………………………
دوره بیماری………………………………………………………………………………………..
اپیدمیولوژی سالمونلا……………………………………………………………………………
راههای انتقال بیماری……………………………………………………………………………
کیفیت بیماریزائی سالمونلا……………………………………………………………………..
علائم بیماری………………………………………………………………………………………..
کلیات سالمونلوز در پرندگان………………………………………………………………….
بیماری پلوروم (اسهال سفید)…………………………………………………………………
عامل بیماری………………………………………………………………………………………..
طرز واگیری بیماری پلوروم………………………………………………………………….
انتقال بیماری……………………………………………………………………………………….
علائم بیماری و دوره آن……………………………………………………………………….
علائم روی لاشه…………………………………………………………………………………..
علائم بیماری در مرغهای بالغ………………………………………………………………..
علائم کالبد گشائی…………………………………………………………………………………
تشخیص پلوروم…………………………………………………………………………………..
کنترل و پیشگیری در جوجه مرغها…………………………………………………………
کنترل و پیشگیری در بالغین…………………………………………………………………..
درمان ناقلین ……………………………………………………………………………………….
تیفوئید مرغان………………………………………………………………………………………
عامل بیماری………………………………………………………………………………………..
خصوصیات کشت…………………………………………………………………………………
خصوصیات بیوشیمایی………………………………………………………………………….
بیماریزائی در انواع پرندگان ………………………………………………………………….
سربیماری……………………………………………………………………………………………
نشانهای بیماری………………………………………………………………………………….
آثار کالبد گشائی…………………………………………………………………………………..
تشخیص ……………………………………………………………………………………………..
کنترل و پیشگیری ………………………………………………………………………………..
واکسیناسیون……………………………………………………………………………………….
بیماری پاراتیفوئید پرندگان…………………………………………………………………….
شیوع، انتشار و اثرات اقتصادی بیماری
سبب شناسی………………………………………………………………………………………..
مواد لازم جهت رشد…………………………………………………………………………….
شکل پرگنهها……………………………………………………………………………………….
خواص شیمیایی……………………………………………………………………………………
مقاومت در مقابل عوامل شیمیایی و فیزیکی …………………………………………….
قدرت زندگی پاراتیفوئیدها در بسر، مواد غذائی و گرد و خاک…………………..
قدرت پایداری سالمونلا در مدفوع و وسایل آلوده جوجه کشی………………….
مدت پایداری در خاک، آب و گیاهان……………………………………………………….
مدت پایداری در روی پوسته تخم مرغ و محتویات آن………………………………
مقاومت در مقابل آنتی بیوتیک و داروهای ضدعفونی………………………………..
ساختمان پادگنی…………………………………………………………………………………..
فرمول پادگن و پراکندگی سالمونلاها در طیور ………………………………………..
زهرابه…………………………………………………………………………………………………
بیماریزائی …………………………………………………………………………………………..
بیماریزائی در پرندگان جوان………………………………………………………………….
بیماریزائی در پرندگان بالغ…………………………………………………………………….
واگیری پارا تیفوئید……………………………………………………………………………….
طرز انتقال بیماری بوسیله ناقلین و حاملین………………………………………………
انتشار مستقیم عامل بیماری بوسیله تخمدان آلوده……………………………………
آلودگی از طریق پوسته تخم مرغ……………………………………………………………
علائم بیماری………………………………………………………………………………………..
شکل حاد بیماری در جوجه مرغها ………………………………………………………..
جراحات کالبد گشائی…………………………………………………………………………….
تشخیص ……………………………………………………………………………………………..
جدا کرد عامل بیماری و تشخیص آن …………………………………………………….
سرولوژی……………………………………………………………………………………………
درمان پیشگیری و کنترل ……………………………………………………………………..
بهداشت تخم مرغ و وسایل جوجهکشی……………………………………………………
تولید تخم مرغ، جمع آوری و نگهداری آن ………………………………………………
بهداشت گله مادر………………………………………………………………………………….
طرز ضدعفونی تخم مرغها…………………………………………………………………….
تمیز نمودن ماشین و اتاق جوجه کشی……………………………………………………
بهداشت محیط جوجه کشی……………………………………………………………………
شرایط بهداشتی در طول پرورش جوجه…………………………………………………
آزمایشات سرولوژیکی………………………………………………………………………….
ایمنی ساختن ……………………………………………………………………………………….
بیماری آریزونوز………………………………………………………………………………….
انتقال، ناقلین، مخازن…………………………………………………………………………….
درمان و پیشگیری………………………………………………………………………………..
فصل سوم…………………………………………………………………………………………..
درمان سالمونلوز در طیور…………………………………………………………………….
کنترل و پیشگیری سالمونلوز در طیور……………………………………………………
واکنشهای سالمونلا در طیور…………………………………………………………………
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 