فایل ورد کامل مطالعه جامع زراعت ذرت با بررسی روشهای کشت، مدیریت مزرعه و تأثیرات اقتصادی و زیستمحیطی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل مطالعه جامع زراعت ذرت با بررسی روشهای کشت، مدیریت مزرعه و تأثیرات اقتصادی و زیستمحیطی دارای ۵۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل مطالعه جامع زراعت ذرت با بررسی روشهای کشت، مدیریت مزرعه و تأثیرات اقتصادی و زیستمحیطی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز فایل ورد کامل مطالعه جامع زراعت ذرت با بررسی روشهای کشت، مدیریت مزرعه و تأثیرات اقتصادی و زیستمحیطی۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مطالعه جامع زراعت ذرت با بررسی روشهای کشت، مدیریت مزرعه و تأثیرات اقتصادی و زیستمحیطی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل مطالعه جامع زراعت ذرت با بررسی روشهای کشت، مدیریت مزرعه و تأثیرات اقتصادی و زیستمحیطی :
فایل ورد کامل مطالعه جامع زراعت ذرت با بررسی روشهای کشت، مدیریت مزرعه و تأثیرات اقتصادی و زیستمحیطی
مقدمه
خشکی، خطری جدی برای تولید موفق ذرت در سراسر جهان محسوب می شود. منابع آب شیرین در جهان محدوده بوده، و با افزایش جمعیت جهان نیاز به استفاده از آب بیشتر می شود و لذا منابع آب بطور فزآینده ای مورد تهدید قرار گرفته، و از آنجاکه بخش کشاورزی عمده ترین مصرف کننده آب بشمار میرود، هر گونه صرفه جویی در این بخش کمک مؤثری به تولید بهینه محصولات زراعی خواهد کرد (۲۰). با در نظر گرفتن روند افزایش جمعیت جهان که طبق پیش بینی های سازمان ملل، این جمعیت در سال ۲۰۵۰ میلادی به ۴/۱۴ میلیارد نفر خواهد رسید (۵۹) . بنابراین ضرورت تولیدات غذایی جهت تامین نیازهای مرتبط امری اجتناب ناپذیر است.
ذرت گیاهی است گرمسیری که بدلیل ویژگیهای زیاد از جمله قدرت سازگاری با شرایط اقلیمی گوناگون مورد توجه تولید کنندگان قرار گرفته بطوریکه ذرت از نظر سطح زیر کشت مکان، زراعت آن بعنوان یک گیاه پر محصول جهت تأمین کالری مورد نیاز بشر بطور مستقیم و غیر مستقیم از اهمیت ویژه ای برخوردار است . تولید ذرات در جهان در سال ۲۰۰۲ ، ۵۸۹/۱۸۹/۶۰۲ تن بود . حدود ۱۷ درصد سطح زیر کشت جهانی ذرت آبیاری می شود که از این مقدار حدود ۴۰ درصد مواد غذایی حاصل می شود ( ۸ و ۴۰ ).
در ایران تقریباً ۷۰ درصد مساحت کشور را اقلیم خشک و نیمه خشک شامل می شود که متوسط بارندگی سالیانه آنها کمتر از ۳۰۰ میلیمتر است (۸)
از آنجائیکه مرحله گلدهی ذرت به عنوان حساسترین مرحله رشد و نمو ذرت با گرم ترین ماه سال ( تیرماه ) مطابقت دارد و معمولاً نزولات آسمانی در این موقع از سال رخ نمی دهد و از طرفی حداکثر نیاز آبی محصولات رایج منطقه ( پنبه ، چغندر قند ، گوجه ) به همین زمان ارسال مربوط می شود و ظرفیت شبکه های آبیاری ، زراعت را در وضعیتی قرار داده که فواصل آبیاری ذرت طولانی شده و عملکرد کاهش می یابد . ذرت در آب و هوای نیمه خشک مدیترانه ای برای نیل به عملکرد دانه بالا نیاز به آبیاری تکمیلی دارد (۶۱)
خصوصیات مورفولوژی و فیزیولوژی زیادی ، در مقاومت به خشکی موثر هستند که به عنوان شاخص های مورد انتخاب توصیه شده اند . برای مثال بسته شدن روزنه ها ، کاهش سطح برگ ، افزایش کارایی فتوسنتز ، رسوب چربیها ، توسعه سیستم ریشه ای ، مقاومت در برابر انتشار گازها ، تغییر در مقدار ترکیبات آلی ، قندی و ازته ،اسید آمینه پرولین ، تنظیم پتانسیل اسمزی ، تغییرات سرعت رشد نسبی ، و سرعت رشد محصول از این جمله می باشند (۱۲) .
با توجه به خصوصیت اصلی زراعت در مناطق با محدودیت منابع آبی و لزوم گسترش سطح زیر کشت با هدف افزایش محصولات زراعی در این مناطق ، و با توجه به اینکه آبیاری یکی از نیازهای مهم تولیدات کشاورزی محسوب می شود . دستیابی به ژنوتیپ های محتمل به شرایط دشوار با کارایی بالای مصرف آب ضروری بنظر می رسد .
بنابراین شناسایی مراحلی از رشد که در آنها به آب کمتری نیاز است و حذف آبیاریهای غیر ضروری و نیز تعیین مراحل حساس به قطع آب و همچنین یافتن ژنوتیپ های محتمل به تنش آبی باعث افزایش کارایی مصرف آب همراه با افزایش سطح زیر کشت و نهایتاً عملکرد اقتصادی خواهد شد . مطالعات جدی پیرامون شرایط نامساعد محیطی و عکس العمل گیاهان نسبت به آنها از سال ۱۹۴۱ در دنیا شروع شده است (۱۱).
۱-ذرت :
۱-۱-تاریخچه ذرت :
مبداء اولیه ذرت به طور دقیق مشخص نیست . زیرا اجداد وحشی آن شناخته نشده است (۷۱).
فرضیه های زیادی در باره طرز پیدایش ذرت وجود دارد . یکی از این فرضیه ها این است که ذرت ممکن است از یک گونه یک ساله وحشی بنام تئوسینت یا تریپساکم به وجود آمده باشد . فرضیه دیگر اینکه ذرت احتمالاً از تلقیح طبیعی تئوسینت با تریپساکم بوجود آمده است و تئوری جدید این است که این گیاه از ذرت غلاف دار به دست آمده باشد (۲۱و۳۲).
منشاء اولیه ذرت آمریکای مرکزی است . قبل از کشف قاره جدید ذرت اصلی ترین زراعت جهت تأمین مواد غذایی در آمریکای مرکزی و شمالی و جنوبی بوده است . بررسی های سنگواره ای نشان داده است که ذرت حدود ۴۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح به صورت یک گیاه زراعی در مکزیک مکشت گردیده است . والدن سه مبداء اولیه برای ذرت ذکر کرده است( پرو ، مکزیک ، گواتمالا ).
و ایلوف مبداء اولیه ذرت را جنوب مکزیک ، آمریکای مرکزی ، آمریکای جنوبی ذکر کرده است .
ذرت به دلیل ویژگیهای زیاد از جمله قدرت سازگاری با شرایط اقلیمی گوناگون در دنیا گسترش یافت . در حال حاضر بیش از ۱۴۰ میلیون هخکتار از اراضی دنیا به کشت ذرت اختصاص یافته است . از نظر سطح زیر کشت رتبه سوم و از نظر تولید و عملکرد رتبه او ل را در بین غلات به خود اختصاص داده است (۲۱و۳۲).
هم اکنون ایالات متحده آمریکا ، کشورهای اروپای شرقی ، روسیه ، چین ، و آرژانتین کشورهای عمده تولید ذرت در جهان محسوب می شوند . ایالات متحده آمریکا مهمترین صادر کننده و ژاپن و کشورهای اروپای غربی عمده ترین وارد کننده آن هستند (۲۱).
۲-۱- اهمیت محصول ذرت
ذرت بـه دـلیل ویژگیهای بسیار زیاد خود ، به دویژه به دلیل قدرت سازی با شرایط اقلیمی گوناگون ، بسیار زود در تمام دنیا گسترش یافت و مکان سوم را بعد از گندم و برنج از نظر سطح زیر کشت به خود اختصاص داد . ذرت علاوه بر آنکه یک علوفه مطلوب برای گندم می باشد . از نظر تامین انرژی نیز بی نظیر است و به همین دلیل امروزه در تغذیه مرغ به عنوان یک غذای پر انرژی دارای اهمیت بسیار زیاد است ذرت در صنایع کاغذ سازی ، مقوا سازی ، استفاده می شود . و همچنین از چوب بلال در تهیه اسید استیک ، قطران و فورفورال که در صنایع رنگ و لاستیک سازی به کار می رود استفاده می شود (۳۲).
آب یکی از عوامل اصلی تعیین کننده عملکرد ذرت می باشد(۹۲).اثرات تنش آب بر عملکرد چند جانبه است. در مراحل نمو رویشی حتی تنش بسیار جزیی می تواند، سرعت رشد برگ و در مراحل بعدی شاخص سطح برگ و کارایی مصرف نور (RUE) را کاهش دهد(۹۷). تنش شدید آب می تواند منجر به بستن روزنه ها گردد، و این امر جذب CO۲ و تولید ماده خشک را کاهش میدهد (۴۵ و۴۷).
برخی محققان بر اهمیت تامین آب کافی در مرحله رشد رویشی ذرت تاکید کرده اند. به اعتقاد آنها تنش آب در مرحله رشد رویشی و قبل از گرده افشانی اگر چه از کمتری بر عملکرد نهایی نسبت به کمبود آب در مرحله گلدهی و پرشدن دانه ها دارد، ولی از این نظر که بر گسترش برگ و توسعه ساقه تاثیر گذاشته، و میزان تجمع مواد در این اندام را به شدت تغییر می دهد، دارای اهمیت خاصی است (۷۵).
فدایی (۲۰۰۲) اثر رژیم های مختلف آبیاری بر روی یک هیبرید ذرت در لبنان بررسیو به این نتیجه رسید که، بین هدایت روزنه ای و پتانسیل آب برگ همبستگی معنی داری وجود دارد.
همچنین شاخص سطح برگ(۵۰)و ماده خشک با افزایش تنش کمبود آب کاهش یافت(۳۸و۴۷).
میزان تاثیر تنش کمبود آب بر روی عملکرد بستگی به شدت تنفس و زمان تنش دارد(۹۲). اثر زمان ظهور تنش آب بر عملکرد دانه ممکن است به اندازه شدت تنش آب اهمیت داشته باشد. گونه های محدودالرشد همانند ذرت یک تنش شدید چهار روزه در مراحل خاصی از رشد زایشی ممکن است بحرانی باشد. مرحله گردافشانی و دو هفته پس از آن حساس ترین دوره گیاه ذرت نسبت به تنش آب می باشد. در طی این مدت در بین اجزاء عملکرد، تعداد دانه ها در هر بال به شدت کاهش می یابد(۱۳).
بررسی های دنمدو شاو (۱۹۹۰) و اسبوران (۲۰۰۰۲) نشان داد که تنش خشکی در مرحلهگرده افشانی عملکرد را ۵۰درصد کاهش می دهد . تنش در مراحل آخر رشد رویشی به میزان ۲۵ درصد و در مزحله رشد بلال به میزان ۲۱ درصد در عملکرد دانه کاهش ایجاد می کند (۴۲ و ۷۵ ) .تنش رطوبتی در طی مرحله گرده افشانی ، ، عملکرد دانه گیاه ذرت را ۸-۳ درصد به ازای هر روز کاهش می دهد . سه هفته بعد از گرده گرده افشانی ، تنش آب دیگر اثری بر تعداد دانه های هر بلال نداشته ، ولی وزن دانه ها را کاهش می دهد . و این امر بیانگر این است ، که دورهاز بین رفتن دانه ها گذشته است . تنش آب در این زمان فتوسنتز برگ یا انتقال مواد فتوسنتزی را کاهش داده ، نهایتا وزن دانه ها را متاثر می سازد .تنش شدید و نسبتا کوتاه آب در طول رشد رویشی ممکن است اثری بر روی عملکرد دانه نداشته باشد .ولی تنش کمتر از این مقدار ولی طویل المدت ممکن است ، اثرات زیادی بر روی عملکرد داشته باشد ( ۱۳ و ۷۲ ) .
سونگ و همکارانش ( ۲۰۰۰) اختلال در گل دهی و تلقیح بلال از مهمترین دلایل کاهش عملکرد ذرت در شرایط کمبود آب بود .همچنین عملکرد پایین به علت شرایط کمبود آب و همبستگی آن با کاهشسرعت مدت پر شدن دانه ها در ارتباط بود ( ۸۸) .
ادمیدزو همکارانش (۱۹۹۳) اظهار داشتند ؟ که در مناطق گرمسیری عملکرد ذرت در نتیجه خشکی به طور متوسط حدود ۱۷ درصد کاهش می یابد . همچنین بیان کردند ، که اگر تنش خشکی با زمان گلدهی منطبق گردد ، عموما پدیده تاخیر کاکل دهی در ذرت مشاهده می شود این عمل طول ASI را افزایش می دهد . کمبود آب از طویل شدن کاکل در گیاه جلوگیری می کند ، و این ممانعت می تواند ، بهکاهش شدید عملکرد دانه کمک کند (۴۶ و ۴۸ ).
فایل ورد کامل مطالعه جامع زراعت ذرت با بررسی روشهای کشت، مدیریت مزرعه و تأثیرات اقتصادی و زیستمحیطی
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه……………………………………………………………………………………………………… ۲
۱- ذرت………………………………………………………………………………………………….. ۶
۱-۱. منشاء و تاریخچه ذرت…………………………………………………………………….. ۶
۲-۱. اهمیت محصول ذرت……………………………………………………………………….. ۷
۳-۱. طبقه بندی ذرت……………………………………………………………………………….. ۸
۴-۱. ویژگیهای انواع ذرت………………………………………………………………………… ۱۰
۵-۱. فنولوژی ذرت…………………………………………………………………………………. ۱۱
۱-۵-۱. جوانه زنی و سبز کردن ذرت……………………………………………………….. ۱۱
۲-۵-۱. مرحله سبز کردن تا ظهور گل آذین نر…………………………………………… ۱۲
۳-۵-۱. مرحله تشکیل گل آذین نر تا ظهور تارهای ابریشمی………………………… ۱۲
۴-۵-۱. مرحله تشکیل تارهای ابریشمی تا رسیدن دانه………………………………… ۱۳
۶-۱. رشد و نمو……………………………………………………………………………………… ۱۳
۱-۶-۱. رشد اندام های رویشی………………………………………………………………… ۱۳
۱-۱-۶-۱. ریشه……………………………………………………………………………………… ۱۳
۲-۱-۶-۱. برگ………………………………………………………………………………………. ۱۴
۲-۶-۱. رشد اندام های زایشی…………………………………………………………………. ۱۴
۷-۱. خاک مناسب ذرت……………………………………………………………………………. ۱۵
۸-۱. دمای موردنیاز………………………………………………………………………………… ۱۵
۹-۱. رطوبت موردنیاز……………………………………………………………………………… ۱۶
۱۰-۱. تنشهای محیطی……………………………………………………………………………… ۱۷
۱۱-۱. خشکی و تنش خشکی…………………………………………………………………….. ۱۸
۱۲-۱. اثرات عوامل طبیعی اقلیمی بر روی نیاز آبی گیاهان…………………………… ۱۹
۱۳-۱.اثرات فیزیولوژیک تنش آب………………………………………………………………. ۲۱
۱۴-۱. تنش خشکیدر مرحله رشد رویشی گیاه ذرت …………………………………… ۲۵
۱۵-۱.تنش خشکی و رشد زایشی ذرت ……………………………………………………… ۲۷
۱۶-۱. تنش خشکی و اثرات آن بر روی عملکرد و اجزاء عملکرد…………………… ۲۹
۱۷-۱.سایر صفات مرتبط با خشکی…………………………………………………………… ۳۳
۱-۱۷-۱.محتویات نسبی آب برگ (RWC)…………………………………………………… 33
۲-۱۷-۱. پایداری غشای سیتوپلاسمی……………………………………………………….. ۳۴
۱۸-۱. مکانیزمهای مقابله با تنش های خشکی……………………………………………… ۳۶
۱-۱۸-۱. مقاومت به خشکی……………………………………………………………………… ۳۶
۲-۱۸-۱.فرار از خشکی…………………………………………………………………………… ۳۶
۳-۱۸-۱.اجتناب از خشکی………………………………………………………………………… ۳۷
۴-۱۸-۱. صفات مرتبط با اجتناب از خشکی……………………………………………….. ۳۷
۷-۴-۱۸-۱. مکانیزم های روزنه ای………………………………………………………….. ۳۷
۲-۴-۱۸-۱. افزایش بازده فتوسنتزی………………………………………………………… ۳۸
۳-۴-۱۸-۱. کاهش مساحت برگ………………………………………………………………. ۳۹
۴-۴-۱۸-۱. وفور ومحل روزنه ها……………………………………………………………. ۳۹
۵-۴-۱۸-۱. سیستمهای کارآمد ریشه……………………………………………………….. ۳۹
۶-۴-۱۸-۱. نسبت زیاد ریشه به شاخه……………………………………………………… ۴۰
۵-۱۸-۱. تحمل خشکی…………………………………………………………………………….. ۴۰
۶-۱۸-۱. مکانیزم های تحمل خشکی………………………………………………………….. ۴۰
۱-۶-۱۸-۱. اجتناب از صدمات ناشی از کاهش رشد………………………………….. ۴۰
۲-۶-۱۸-۱. تحمل در مقابل گرسنگی………………………………………………………… ۴۱
۳-۶-۱۸-۱. اجتناب در مقابل از بین رفتن پروتئین ها………………………………….. ۴۱
۱۹-۱. چگونگی ازریابی مقاومت به خشکی…………………………………………………. ۴۱
۲۰-۱. تنش خشکی و شاخص برداشت………………………………………………………. ۴۲
۲۱-۱. کارایی مصرف آب………………………………………………………………………… ۴۳
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 