فایل ورد کامل تحلیل شرایط و روش‌های اجرای آبیاری قطره‌ای گیاهان و تأثیر آن بر باروری زمین


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
1 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل تحلیل شرایط و روش‌های اجرای آبیاری قطره‌ای گیاهان و تأثیر آن بر باروری زمین دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل تحلیل شرایط و روش‌های اجرای آبیاری قطره‌ای گیاهان و تأثیر آن بر باروری زمین  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز فایل ورد کامل تحلیل شرایط و روش‌های اجرای آبیاری قطره‌ای گیاهان و تأثیر آن بر باروری زمین۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل تحلیل شرایط و روش‌های اجرای آبیاری قطره‌ای گیاهان و تأثیر آن بر باروری زمین،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل تحلیل شرایط و روش‌های اجرای آبیاری قطره‌ای گیاهان و تأثیر آن بر باروری زمین :

شرایط و نحوه انجام آبیاری قطره‌ای گیاهان و بارور کردن زمین

خلاصه مطالب:

آبیاری قطره ای روش موثری برای حاصلخیز نمودن زمین است و جدا از ویژگیهای خاص محیطی و ارگانیسم موجود در خاک، این روش می‎تواند به افزایش کیفیت محصول و خاک زمین کمک کند.

برای دستیابی به شرایط ایده آل در میزان حاصلخیزی زمین نیاز به دانش کافی و آشنایی با روشهای مغذی نمودن و غنی کردن خاک داریم، تأمین مواد مغذی خاک از طریق تکنولوژی تزریق مواد و یا برنامه های علمی آبیاری و علاوه بر اینها تکنیکهای جدید پرورش خاک و یا غلات می‎تواند امکانپذیر باشد.

استفاده از این تکنیکها علاوه بر کمک به افزایش کیفیت محصول می‎تواند در کاهش صدمات محیطی مؤثر بر کیفیت محصول و خاک نیز تأثیر گذار باشد.

یک آبیاری اصولی و علمی می‎تواند به اندازه تأثیر یک خاک مغذی و حاصلخیز بر کیفیت محصول اثرگذار باشد. استفاده از روشهای آبیاری اصولی و علمی با کاهش میزان رطوبت غیرضروری زمین می‎تواند در کاهش آلودگیها و بیماریهای موجود در خاک مرطوب نیز مؤثر باشد.

در واقع استفاده از روش آبیاری قطره ای کنترل امراض و آفات موجود در زمین را نیز آسانتر می‌کند. برای دستیابی به روش ایده آل نیاز به مدیریت دانش و مهارت کافی است، در بحث فوق اطلاعات مهمی در خصوص اجزا و برنامه های اصلی که در طرح ریزی و ارزیابی یک برنامه باروری موثرند ارائه شده است.

فراهم کردن مواد مغذی موردنیاز خاک:

در طرح ریزی یک برنامه تغذیه و تأمین مواد مغذی خاک نیاز به دانش کافی و اطلاع از وضعیت مواد معدنی موجود در خاک است. بسیاری از خاکها به طور ذاتی حجم وسیعی از مواد معدنی و مغذی را دارا هستند و استفاده از روش آبیاری نادرست و یا تغذیه نادرست خاک، می‎تواند به آن آسیب رسانده و صدمات جدی به خاک وارد نماید. برنامه مناسب برای تقویت و بارور نمودن خاک از منطقه ای به منطقه دیگر متفاوت است به همین دلیل انجام تحقیقات آزمایشگاهی پیش از اعمال برنامه ها روی زمین امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.

خاکها دارای انواع ترکیبات معدنی و یا آلی نیتروژن هستند، میزان این ترکیبات در خاکها با هم متفاوت است اما بیشتر مواقع خاکها دارای میزان بیشتری NO۳ هستند و NO۴ معمولاً ۲۰% حجم مواد معدنی خاک را به خود اختصاص می‎دهد. تشخیص دقیق میزان نیتروژن در حالت ترکیبات معدنی کار مشکلی است اما به هر حال آگاهی از میزان این ترکیبات در خاک امری ضروری است و به طور عموم میزان ترکیبات معدنی نیتروژن در ۵/۰ تا ۲ کیلوگرم خاک برای تخمین زدن میزان کلی آن لازم است. (Magdoff, 1991)

برخلاف نیتروژن و ترکیبات آن تشخیص میزان K , P در خاک با استفاده از آزمایشهای شیمیایی ساده امکانپذیر است. تشخیص میزان این مواد نیز بستگی به شرایط خاص محلی و خصوصیات خاک موجود در هر محل دارد. در مناطق جنوبی خاکهای ماسه ای اسیدی سرشار از P و K وجود دارد. تشخیص میزان K و P در خاکهای معدنی در مناطق غربی از طریق استفاده از بی کربناتها و استات آمونیوم امکانپذیر است، Reisenauer , 1983 ) ، خاکهای معدنی مناطق غربی معمولاً از حجم K پتاسیم بالایی برخوردار هستند و میزان حاصلخیزی آنها با گذشت زمان افزایش می یابد، میزان P فسفر موجود در این خاکها نیز در حد مطلوبی قرار دارد. میزان پتاسیم K در خاکهای مناطق جنوب شرقی معمولاً کمتر است، گرچه که میزان فسفر به این عوامل بستگی ندارد و با افزایش دفعات کاشت محصول میزان P موجود در خاک افزایش می یابد.

میزان مواد مغذی موردنیاز:

سبزیجات مختلف در میزان مواد معدنی موردنیاز با هم تفاوت دارند، به طور عموم، N، P و K در انواع مختلف گیاهان دارای حجم یکسانی هستند، میوه جات و سبزیهایی مثل گوجه فرنگی، فلفل و هندوانه تا زمان گل دهی به مواد معدنی زیادی نیاز ندارند. به طور کلی حجم مواد معدنی موردنیاز در میوه ها نسبت به غلات بسیار کمتر است. اما حجم این مواد در سبزیجاتی مثل کرفس، کاهو و بسیاری از انواع غلات بسیار بالاست و البته حجم این مواد درست پیش از برداشت محصول در این نوع سبزیجات افزایش می یابد.

باید دقت شود که روشهای تقویت و باروری زمین براساس خصوصیات منطقه ای و محلی خاک و محصول متفاوت است و به همین علت تشخیص تفاوتهای موجود در خاک مناطق مختلف برای تدوین یک برنامه مناسب و مؤثر بسیار ضروری است.

نیاز به فسفر نیز دلایل متعددی دارد:

منابع فسفر محلول (مثل اسید فسفریک) نسبت به پودر آن بسیار گرانتر هستند و استفاده از آنها باعث ایجاد رسوب در خطوط آبیاری می‎شود. جابجایی فسفر رسوب شده نیز بسیار مشکل است و علاوه بر آن رسوب این مواد باعث افزایش PH بافت خاک می‎شود. به همین علت در استفاده از این مواد باید دقت کافی به خرج داد و میزان حجم موادی که استفاده می‎شود مناسب و به اندازه باشد.

تشخیص نیازهای فصلی خاک و محصولات کاشته شده در آن به N ، P و K از طریق دقت و بررسی شرایط و ویژگیهای خاک پیش از کاشت قابل بررسی و تخمین است و پیش از وارد شدن محصول به فصول رشد و برداشت بایستی از میزان املاح موجود و حجم موردنیاز خاک اطلاع پیدا کرد. نیازهای اساسی و پایه ای خاک و یا محصول ارتباطی به شرایط محیطی یا آب و هوایی ندارد و هر محصول با هر خاکی نیاز به انواعی از مواد مغذی دارد که این نیازها استاندارد هستند. به عنوان مثال هندوانه ای که در اوایل بهار رشد می‌کند نیاز به همان حجم از مواد معدنی که هندوانه دیگری که در تابستان یا پاییز رشد می‌کند به آن نیاز دارد و این نیاز به فصل برداشت محصول ارتباطی ندارد.

به طور ایده آل و کاملاً اصولی تشخیص و معین کردن مواد موردنیاز هر محصول با توجه به تغییرات روزانه محصول (GDD) growing degree day امکانپذیر خواهد بود. و به طور عموم نیز توجه به نتایج اطلاعات و تحقیقات قبلی می‎تواند به تدوین یک برنامه تقویتی عمومی و مؤثر کمک کند. (Table 1)

این برنامه ها می‎توانند براساس تحقیقاتی که در گذشته انجام شده و اطلاعات و تجربیات تولید کنندگان و فروشندگان تدوین شوند (Hachmuth 1992) . برای تعدادی از محصولات مثل کدو، پیش بینی مواد و شرایط موردنیاز با توجه به دیگر محصولات مشابه امکانپذیر است.

این برنامه ها باید بتواند کمبودهای موجود در خاک را تخمین زده و رفع نماید، توجه به این نکته نیز مهم است که تقویت کننده ها و در واقع یک تقویت کننده واقعی باید بتواند مواد موردنیاز خاک را تأمین نماید.

در تأمین N و K ، و دیگر مواد تقویتی موردنیاز خاک باید به قیمت تقویت کننده ها نیز توجه شود. وجود املاح نیترات در آبهای زیرزمینی در بعضی مناطق مسئله جدی است که باید به آن توجه شود و در این مناطق استفاده از مواد که دارای ترکیبات نیتروژن باشند موجب رسوب و ته نشینی آن خواهد شد.

(Pier and Doerge , 1995 , Thompson & Doerge 1995)

وجود املاح سنگین نیتروژن خصوصا در نمونه ترکیبات NH۴-N می‎تواند در محصولاتی مثل گوجه فرنگی و فلفل مشکلاتی ایجاد نماید. وجود املاح تقویت کننده K (پتاسیم) در بعضی محصولات می‎تواند از سایز و اندازه محصولات خاصی چون سیب زمینی و توت فرنگی بکاهد.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.