فایل ورد کامل پژوهش درباره نماتدهای انگل گیاهی با بررسی چرخه زیستی، اثرات مخرب و راهکارهای کنترل زیستمحیطی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل پژوهش درباره نماتدهای انگل گیاهی با بررسی چرخه زیستی، اثرات مخرب و راهکارهای کنترل زیستمحیطی دارای ۱۶۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل پژوهش درباره نماتدهای انگل گیاهی با بررسی چرخه زیستی، اثرات مخرب و راهکارهای کنترل زیستمحیطی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز فایل ورد کامل پژوهش درباره نماتدهای انگل گیاهی با بررسی چرخه زیستی، اثرات مخرب و راهکارهای کنترل زیستمحیطی۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل پژوهش درباره نماتدهای انگل گیاهی با بررسی چرخه زیستی، اثرات مخرب و راهکارهای کنترل زیستمحیطی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل پژوهش درباره نماتدهای انگل گیاهی با بررسی چرخه زیستی، اثرات مخرب و راهکارهای کنترل زیستمحیطی :
فایل ورد کامل پژوهش درباره نماتدهای انگل گیاهی با بررسی چرخه زیستی، اثرات مخرب و راهکارهای کنترل زیستمحیطی
پیشگفتار
محصولات کشاورزی هر ساله در سطح جهان از جمله ایران توسط عوامل بیماریزای گیاهی مختلف خسارت می بینند که در بین این عوامل بیماریزا فایل ورد کامل پژوهش درباره نماتدهای انگل گیاهی با بررسی چرخه زیستی، اثرات مخرب و راهکارهای کنترل زیستمحیطی از اهمیت ویژه ای برخوردارند.
فایل ورد کامل پژوهش درباره نماتدهای انگل گیاهی با بررسی چرخه زیستی، اثرات مخرب و راهکارهای کنترل زیستمحیطی نه تنها از طریق حمله مستقیم به گیاهان زیان می رسانند بلکه بطور غیر مستقیم نیز باعث کاهش محصول و ایجاد خسارت می گردند. علائم ناشی از تغذیه نماتدها ممکن است روی اندام هوایی گیاه و ریشه و یا فقط روی ریشه دیده شود. در حالت دوم، ضعف عمومی و کمبود مواد غذایی نیز در قسمت های هوایی گیاه دیده می شود. برای مثال زخمهای ریشه، گال ریشه و توقف رشد ریشه هم از علایم عمومی تغذیه نماتدها است. اینگونه ریشه ها قادر به جذب مؤثر رطوبت و مواد غذایی خاک نبوده و با وجود مواد غذایی کافی در منطقه فعالیت ریشه، گیاه علایم کمبود عناصر غذایی، نظیر زرد شدن برگها و پژمردگی را نشان میدهد.
علاوه بر این، ریشه های ضعیف شده و صدمه دیده به سهولت مورد هجوم بسیاری از باکتریها، قارچها و سایر موجودات قرار گرفته و پوسیدگی ریشه را سرعت می بخشند.
فایل ورد کامل پژوهش درباره نماتدهای انگل گیاهی با بررسی چرخه زیستی، اثرات مخرب و راهکارهای کنترل زیستمحیطی با سایر عوامل بیماریزای خاکزی مثل بعضی از باکتریها و قارچها اثر متقابل داشته و با ایجاد بیماریهای کمپلکس، خسارت بیشتری را موجب می شوند.
علم نماتد شناسی در ایران نیاز به گسترش وسیعتری دارد. در بعضی مناطق ایران به علت عدم شناخت کافی و کمی مطالعه در مورد نماتدها، خسارت آنها نادیده گرفته شده در حالیکه نماتدها می توانند یکی از عوامل عمده کاهش محصولات کشاورزی از جمله سیب زمینی باشند.
فصل اول
مقدمه
۱-۱- گیاه سیب زمینی، منشأ و تاریخچه:
گیاهان سر منشأ زنجیره غذایی و حیات در کره زمین بوده و به عنوان ثروت ملی هر کشور به شمار می روند. هر قدر مساحت اختصاص یافته برای گیاهان مربوط به یک گونه و یا یک جنس بیشتر باشد اهمیت آن گیاه نیز به طور طبیعی افزایش خواهد یافت.
بعد از ذرت، سیب زمینی دارای گسترده ترین توزیع در دنیا است. این محصول در ۱۴۰ کشور کشت می شود که بیش از ۱۰۰ کشور آن در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری واقع شده اند, اما هنوز بیشترین تولید در مناطق معتدله در کشورهای صنعتی متمرکز است. تقریباً یک سوم این محصول در کشورهای در حال توسعه، عمدتاً در کشورهای آسیایی تولید می گردند. (بیوکما و وان در زاگ، ۱۳۷۵).
سیب زمینی یکی از مهمترین گیاهان دو لپه ای در تغذیه انسان است. در جهان این محصول از نظر اهمیت در مقام پنجم و بعد از محصولاتی چون گندم، برنج، ذرت وجو قرار دارد. سیب زمینی ظاهراً از سلسله کوههای آند در آمریکای جنوبی منشأ گرفته است (یازرلو، ۱۳۸۴ . بیوکما ووان در زاگ، ۱۳۷۵) . به عقیده اسکات سرخپوستان اینکا اولین بار آن را در ۲۰۰ سال قبل از میلاد کشف نمودند. در سال ۱۵۳۷ جنگجویان آسیایی به کشت آن بوسیله سرخپوستان اینکا آن را «پایا» می نامیدند واقف شدند. این محصول سپس وارد اسپانیا و از آنجا به ایتالیا وسایر نقاط اروپای مرکزی انتشار یافت و بتدریج بصورت یک محصول غذایی اصلی در اروپا مخصوصاً آلمان، روسیه و ایرلند درآمد. سیب زمینی در سال ۱۷۱۹ از ایرلند وارد ایالات متحده شد و نخستین بار در لاندون دری در ایالت همشایر کشت گردید. (جعفرپور، ۱۳۷۰).
در سالهای اخیر سیب زمینی به کشورهای زیادی که دارای اقلیم های گرمتر و خشک تر هستند وارد شده و در مناطقی مانند آفریقای شمالی دشتهای هندوستان، بنگلادش، پاکستان، آمریکای مرکزی، چین، آرژانتین، اروگوئه و دشت های ساحلی پرو اهمیت یافته است.
در قرن هفدهم، سیب زمینی به وسیله مبلغان مذهبی، از بریتانیا و اندونزی وارد کشور چین گردید.
در همان زمان نیز این محصول وارد هند شد. ورود این محصول به ایران ظاهراً در دوره قاجاریه و توسط شخصی به نام سرجان ملکم صورت گرفته است (۲۰۰۱، Guenthner ) .
۱-۲- سطح زیر کشت و عملکرد :
بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط سازمان خواربار جهانی (FAO) در سال ۱۹۹۱ میزان تولید سیب زمینی در سطح جهان ۲۹۳ میلیون تن و سطح زیر کشت این محصول به ۱۸ میلیون هکتار رسیده است. در حال حاضر کشور چین بزرگترین تولید کننده سیب زمینی در جهان است و کشور هند مقام چهارم را در جهان دارا است. (رجبی ، ۱۳۷۹).
بر اساس آمار منتشر شده در سال زراعی ۸۱-۱۳۸۰ سطح زیر کشت سیب زمینی در استان خراسان برابر با ۷۶۵۸ هکتار، مقدار تولید محصول ۱۸۱۲۷۵ تن و متوسط عملکرد محصول ۲۳۶۷۱ کیلوگرم در هکتار بوده است (آمارنامه کشاورزی سال زراعی ۸۱-۸۰).
همچنین بر طبق آمار منتشر شده در سال زراعی ۸۲-۸۱ سطح زیر کشت سیب زمینی در استان خراسان برابر با ۷۰۵۲ هکتار، مقدار تولید محصول ۱۸۰۹۹۴ تن و متوسط عملکرد محصول ۲۵۶۶۶ کیلوگرم در هکتار بوده است . (آمارنامه کشاورزی سال زراعی ۸۲-۸۱).
بر اساس آخرین آمار در سال ۸۲-۸۱ سطح زیر کشت سیب زمینی در ایران مجموعاً برابر با ۱۷۳۰۰۰ هکتار، میزان کل محصول تولید شده ۲۱/۴ میلیون تن و میزان عملکرد محصول به طور متوسط بین ۱۱۸۴۳ کیلوگرم (کشت دیم) تا ۲۴۴۹۳ (کشت آبی) بوده است (آمارنامه کشاورزی سال زراعی ۸۲-۸۱).
جدول ۱- سطح زیر کشت ، میزان تولید و عملکرد محصول سیب زمینی را به تفکیک شهرستانها نشان میدهد.
برآورد سطح ، تولید و عملکرد در هکتار سیب زمینی به تفکیک استان سال زراعی : ۸۲-۱۳۸۱
|
نام استان |
سطح (هکتار) |
تولید (تن) |
عملکرد (کیلوگرم) |
|||||
|
آبی |
دیم |
جمع |
آبی |
دیم |
جمع |
آبی |
دیم |
|
|
آذربایجان شرقی |
۹۷۹۸ |
۰ |
۹۷۹۸ |
۲۹۰۵۹۲ |
۰ |
۲۹۰۵۹۲ |
۲۹۶۵۸ |
۰ |
|
آذربایجان غربی |
۲۹۷۲ |
۰ |
۲۹۷۲ |
۶۰۹۶۶ |
۰ |
۶۰۹۶۶ |
۲۰۵۱۴ |
۰ |
|
اردبیل |
۲۳۵۵۹ |
۰ |
۲۳۵۵۹ |
۵۸۷۱۶۰ |
۰ |
۵۸۷۱۶۰ |
۲۴۹۲۳ |
۰ |
|
اصفهان |
۲۰۸۵۹ |
۰ |
۲۰۸۵۹ |
۵۱۱۵۸۳ |
۰ |
۵۱۱۵۸۳ |
۲۴۵۲۶ |
۰ |
|
ایلام |
۲۱ |
۰ |
۲۱ |
۳۵۵ |
۰ |
۳۵۵ |
۱۶۹۰۵ |
۰ |
|
بوشهر |
۴۰۵ |
۰ |
۴۰۵ |
۴۸۴۱ |
۰ |
۴۸۴۱ |
۱۱۹۵۳ |
۰ |
|
تهران |
۳۷۶۴ |
۰ |
۳۷۶۴ |
۸۴۱۴۴ |
۰ |
۸۴۱۴۴ |
۳۲۳۵۵ |
۰ |
|
چهارمحال و بختیاری |
۴۴۶۱ |
۰ |
۴۴۶۱ |
۱۱۵۱۵۹ |
۰ |
۱۱۵۱۵۹ |
۲۵۸۱۵ |
۰ |
|
خراسان |
۷۰۵۲ |
۰ |
۷۰۵۲ |
۱۸۰۹۹۴ |
۰ |
۱۸۰۹۹۴ |
۲۵۶۶۶ |
۰ |
|
خوزستان |
۳۷۵۴ |
۰ |
۳۷۵۴ |
۸۴۰۰۷ |
۰ |
۸۴۰۰۷ |
۲۲۳۷۸ |
۰ |
|
زنجان |
۶۱۷۰ |
۰ |
۶۱۷۰ |
۱۲۵۸۸۳ |
۰ |
۱۲۵۸۸۳ |
۲۰۴۰۳ |
۰ |
|
سمنان |
۵۶۹۶ |
۰ |
۵۶۹۶ |
۱۱۳۳۷۲ |
۰ |
۱۱۳۳۷۲ |
۱۹۹۰۴ |
۰ |
|
سیستان و بلوچستان |
۳۷۵ |
۰ |
۳۷۵ |
۸۵۱۰ |
۰ |
۸۵۱۰ |
۲۲۶۸۰ |
۰ |
|
فارس |
۱۰۹۱۸ |
۰ |
۱۰۹۱۸ |
۲۳۱۱۹۹ |
۰ |
۲۳۱۱۹۹ |
۲۱۱۷۶ |
۰ |
|
قزوین |
۱۹۷۵ |
۰ |
۱۹۷۵ |
۴۶۴۹۹ |
۰ |
۴۶۴۹۹ |
۲۳۵۴۴ |
۰ |
|
قم |
۱۱۷ |
۰ |
۱۱۷ |
۹۶۵ |
۰ |
۹۶۵ |
۸۲۷۹ |
۰ |
|
کردستان |
۱۰۳۳۱ |
۰ |
۱۰۳۳۱ |
۲۹۳۲۳۸ |
۰ |
۲۹۳۲۳۸ |
۲۸۳۸۴ |
۰ |
|
کرمان |
۴۷۸۳ |
۰ |
۴۷۸۳ |
۱۲۰۱۱۹ |
۰ |
۱۲۰۱۱۹ |
۲۵۱۱۴ |
۰ |
|
کرمانشاه |
۱۱۴۷ |
۰ |
۱۱۴۷ |
۱۷۹۶۸ |
۰ |
۱۷۹۶۸ |
۱۵۶۶۵ |
۰ |
|
گلستان |
۹۰۰۱ |
۱۹ |
۹۰۲۰ |
۱۵۵۲۳۳ |
۲۸۳ |
۱۵۵۵۱۶ |
۱۷۲۴۶ |
۱۴۸۷۷ |
|
گیلان |
۲۹۰ |
۸۴۵ |
۱۱۳۵ |
۲۵۱۹ |
۱۹۷۶۶ |
۲۲۲۸۵ |
۸۶۸۸ |
۲۳۳۹۱ |
|
لرستان |
۳۲۸۷ |
۰ |
۳۲۸۷ |
۸۵۷۴۷ |
۰ |
۸۵۷۴۷ |
۲۶۰۸۷ |
۰ |
|
مازندران |
۱۲۰۹ |
۱۷۲۹ |
۲۹۳۸ |
۲۴۷۰۹ |
۱۰۶۶۱ |
۳۵۳۷۰ |
۲۰۴۴۶ |
۶۱۶۶ |
|
مرکزی |
۴۷۶۴ |
۰ |
۴۷۶۴ |
۱۱۲۵۹۷ |
۱۱۲۵۹۷ |
۲۳۶۳۵ |
۰ |
|
|
هرمزگان |
۱۰۵۸ |
۰ |
۱۰۵۸ |
۲۳۶۴۳ |
۲۳۶۴۳ |
۲۲۳۴۷ |
۰ |
|
|
همدان |
۱۹۵۸۴ |
۰ |
۱۹۵۸۴ |
۶۲۲۴۲۶ |
۶۲۲۴۲۶ |
۳۱۷۸۲ |
۰ |
|
|
یزد |
۱۵۷ |
۰ |
۱۵۷ |
۳۴۸۵ |
۳۴۸۵ |
۲۲۱۹۶ |
۰ |
|
|
منطقه جیرفت و کهنوج |
۱۳۱۱۵۴ |
۰ |
۱۳۱۵۴ |
۲۷۲۰۱۳ |
۲۷۲۰۱۳ |
۲۰۶۷۹ |
۰ |
|
|
کل کشور |
۱۷۰۶۶۰ |
۲۵۹۳ |
۱۷۳۲۵۳ |
۴۱۷۹۹۲۷ |
۳۰۷۱۰ |
۴۲۱۰۶۳۷ |
۲۴۴۹۳ |
۱۱۸۴۳ |
نمودار ۱- توزیع سطح زیرکشت سیب زمینی استان ها نسبت به کل کشور و نمودار ۲ ، توزیع میزان تولید سیب زمینی استانها نسبت به کل کشور را نشان می دهد.
۱-نمودار توزیع سطح زیرکشت سیب زمینی استان ها نسبت به کل کشور
سال زراعی ۸۲-۱۳۸۱
۲-نمودار توزیع میزان سیب زمینی استان ها نسبت به کل کشور
سال زراعی ۸۲-۱۳۸۱
۱-۳- خصوصیات گیاه سیب زمینی
سیب زمینی گیاهی علفی حامل غده است. این گیاه از بخش های زیر تشکیل شده است. الف) شاخ و برگ ب) غده و استولون ج) ریشه که به طور کلی فقط غده مورد مصرف قرار می گیرد.
ساقه های هوایی که ممکن است منشعب باشند در برش عرضی عموماً توخالی و سه گوش هستند.
غده را می توان بخشی از ساقه در نظر گرفت که برای ذخیره سازی مواد غذایی و تولید مثل سازش یافته است. همچنین غده را می توان یک استولون متورم شده هم در نظر گرفت. پوست غده دارای تعداد زیادی عدسک است . این عدسک ها را نیز می توان به عنوان روزنه های غده در نظر داشت (بیوکما، ۱۳۷۵).
فصل دوم
الف- مروری بر مطالعات انجام شده درجهان
حافظ و اراجی (۱۹۱۴)،گلدن و همکاران (۱۹۸۰) ، سانتو و همکاران (۱۹۸۰) از روی سیب زمینی در ایداهو جنس های Meloidogyne (نماتد مولد گره ریشه) Pratylenchus (نماتد مولد ز خم ریشه) ، Trichodorus و نماتد پوسیدگی غده سیب زمینی Ditylenchus destructor را گزارش کردند که نماتد پوسیدگی غده و نماتد مولد گره ریشه مشکلات اساسی را در جمعیت سیب زمینی های نواحی ایداهو ایجاد میکند (Gollden et al , ۱۹۸۰ ;Santo et al ,۱۹۸۰ ; Hafez & Araji, 1914)
مورسینک( ۱۹۶۶)،مای و همکاران( ۱۹۶۰) بیان نمودند بعضی گونه های جنس Pratylenchus و به احتمال زیاد گونه P. Steineri نیز می تواند مستقیماً به غده های سیب زمینی خسارت بزند. P. Penetrans دارای میزبانهای متعدد از جمله سیب زمینی می باشد (Morsink , 1966. Mai et al , 1960)میلر و همکاران( ۱۹۶۷ )گزارشاتی از خسارت به سیب زمینی بوسیله چندین گونه نماتد مولد زخم (Pratylenchus spp.) ارائه کرده اند.در بعضی موارد خسارت مستقیم است در حالی که در موارد دیگر خسارت غیر مستقیم یا بصورت تشدید کننده بیماریهای دیگر است (Miller et al ,۱۹۶۷).
بنا به گفته میلر( ۱۹۶۷) ، و ریچ (۱۹۷۷) Pratylenchus scribaneri مستقیماً می تواند بر روی غده های سیب زمینی زخم ایجاد می کند . او بیان کرد برآمدگی های جوش مانند روی غدد سیب زمینی ناشی از نماتد مولد زخم P.scribaneri می باشد (Miller , 1967. Rich , 1977).
وین اسلو و ویلیز (۱۹۷۲)، گونه destructor Ditylenchus را یک نماتد پلی فاژ دانسته و حدود ۹۰ گونه گیاهی از خانواده های مختلف رابه عنوان میزبانهای این گونه معرفی کرده اند. سیب زمینی میزبانهای اصلی این نماتد بوده و از میزبانهای رایج دیگر می توان از آفتابگردان ، بادام زمینی، پیاز، تنباکو، چغندر قند، خیار، سیر ، گوجه فرنگی، نیشکر، هویج، یونجه نام برد. نماتد پوسیدگی سیب زمینی یک انگل داخلی مهاجر قسمت های زیر زمینی گیاهان می باشد که به ندرت به قسمت های هوایی حمله می کند. این نماتد از طریق استولون، چشم ها و عدسک ها وارد سیب زمینی می شود ( Winslow & Willis , 1972).
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 