فایل ورد کامل بررسی تثبیت بیولوژیک نیتروژن توسط باکتری آزوسپریلوم در ارقام مختلف گندم با استفاده از تکنیک ۷X_1T-MK


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
1 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل بررسی تثبیت بیولوژیک نیتروژن توسط باکتری آزوسپریلوم در ارقام مختلف گندم با استفاده از تکنیک ۷X_1T-MK دارای ۱۹۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل بررسی تثبیت بیولوژیک نیتروژن توسط باکتری آزوسپریلوم در ارقام مختلف گندم با استفاده از تکنیک ۷X_1T-MK  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز فایل ورد کامل بررسی تثبیت بیولوژیک نیتروژن توسط باکتری آزوسپریلوم در ارقام مختلف گندم با استفاده از تکنیک ۷X_1T-MK2 ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل بررسی تثبیت بیولوژیک نیتروژن توسط باکتری آزوسپریلوم در ارقام مختلف گندم با استفاده از تکنیک ۷X_1T-MK،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل بررسی تثبیت بیولوژیک نیتروژن توسط باکتری آزوسپریلوم در ارقام مختلف گندم با استفاده از تکنیک ۷X_1T-MK :

فایل ورد کامل بررسی تثبیت بیولوژیک نیتروژن توسط باکتری آزوسپریلوم در ارقام مختلف گندم با استفاده از تکنیک ۷X_1T-MK

چکیده:

آزوسپریلوم به دلیل توان تثبیت نیتروژن مولکولی در ارتباط همیاری با گیاهان مهم زراعی مانند انواع غلات و همینطور تولید هورمونهای محرک رشد گیاه در سالهای اخیر به عنوان یک کود بیولوژیک مورد توجه قرار گرفته است.به همین دلیل تحقیق در مورد میزان فعالیت سویه های باکتری با ارقام مختلف گندم هدف این بررسی قرار گرفت:

به منظور تثبیت بیولوژیک نیتروژن در اثر همیاری سویه های آزوسپریلوم با ارقام مختلف گندم،دو آزمایش در سه بخش آزمایشگاه، گلخانه و مزرعه طی مدت دو سال پژوهش انجام گردید

الف)جداسازی،تکثیرو تولید مایه تلقیح سویه های آزوسپریلوم در شرایط آزمایشگاه

ب)بررسی کارایی تعدادی از سویه های باکتری آزوسپریلوم با ارقام طبسی،مهدوی و لاین موتانت طبسی گندم با استفاده از تکنیکN15

ج) بررسی کارایی تعدادی از سویه های باکتری آزوسپریلوم و تاثیر کاربرد آنها بر عملکرد و برخی صفات زراعی در سه رقم طبسی،مهدوی و لاین موتانت طبسی گندم.

الف)در این تحقیق ۸۰ نمونه خاک ریزوسفری و غیر ریزوسفری ار اراضی تحت کشت گیاهان مختلف زراعی تهیه گردید و برای جداسازی آزوسپریلوم ابتدا رقتهای خاک در محیط نیمه جامد اکن کشت داده شدند و بر روی محیط RC کلونیهای ریز قرمز رنگ به عنوان آزوسپریلوم خالص سازی شده اند و تحت آزمایشهای ترشح هورمون اکسین و توان حل کنندگی فسفر آلی و معدنی قرار گرفتند.

ب) دو فاکتور،آزوسپریلوم در ۵ سطح شامل یک سطح عدم کاربرد باکتری و ۴ سطح کاربرد سویه های مختلف Az.21 ,Az.31 ,Az.52 ,Az.54 و گندم در سه سطح بومی،اصلاح شده و لاین موتانت بر اساس آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کرتهای کاملا تصادفی در ۴ تکرار در شرایط گلخانه بررسی گردید.

به منظور بررسی تثبیت نیتروژن از ایزوتوپ پایدار ۱۵N استفاده شد.

نتایج حاصله نشان داد که بین سویه های مختلف آزوسپریلوم و هم بین ارقام مختلف گندم از نظر تاثیر بر سطح برگ پرچم.وزن خشک اندام هوایی،تعداد سنبله ،طول سنبله و Ndfa اختلاف معنی داری در سطح ۱% وجود دارد.در بین ازقام مختلف گندم ارتفاع گیاه در سطح ۵%معنی دار و تعداد پنجه معنی دار نشده است و همچنین در بین سویه های آزوسپریلومی ارتفاع گیاه معنی دار نگردیده است.

ارقام گندم به دلیل اختلاف فاحش ژنتیکی و نیز سویه های آزوسپریلومی به دلیل تفاوتهای برقراری همیاری با هم اختلافاتی را دارند.

بهترین رقم و بهترین باکتری در اکثر صفات مورد بررسی لاین موتانت و Az.21 بوده است.

ج) دو فاکتور،آزوسپریلوم در ۵ سطح شامل یک سطح عدم کاربرد باکتری و ۴ سطح کاربرد سویه های مختلف Az.21 ,Az.31 ,Az.52 ,Az.54 و گندم در سه سطح بومی،اصلاح شده و لاین موتانت بر اساس آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کرتهای کامل تصادفی در ۴ تکرار در شرایط گلخانه بررسی گردید.

بین کاربرد ارقام مختلف گندم و سویه های مختلف آزوسپریلوم در تمامی صفات زراعی بجز تعداد پنجه در سطح ۱% اختلاف معنی داری مشاهده شد.

بهترین رقم و بهترین باکتری در اکثر صفات مورد بررسی لاین موتانت و AZ.21 بوده است.

بنابراین با توجه به نتایج بدست آمده از کلیه آزمایشات انجام شده فوق می توان چنین اظهار داشت که کاربرد آزوسپریلوم می تواند بسیار مفید در عملکرد و جذب عناصر غذایی و نیز نقش مهمی در کاهش کودهای شیمیایی داشته باشد.البته باید در گزینش سویه های آزوسپریلوم دقت لازم مبذول شود زیرا بین سوشها اختلاف معنی داری از نظر برقراری همیاری وجود دارد.

فایل ورد کامل بررسی تثبیت بیولوژیک نیتروژن توسط باکتری آزوسپریلوم در ارقام مختلف گندم با استفاده از تکنیک ۷X_1T-MK
فهرست مطالب

چکیده……………………………………………………..۱۰

مقدمه ……………………………………………………….۱۳

فصل اول:کلیات ……………………………………………………………۱۵

۱-کشاورزی پایدار . ………………………………..۱۶

۱-۱کودهای بیولوژیک………………………………………………………۱۸

۱-۲استفاده از میکرو‌ارگانیزم‌ها به عنوان کود بیولوژیک………………..۱۹

۱-۳-انواع کودهای بیولوژیک………………………………………………۲۰

۲-اهمیت گندم………………………………………………………………..۲۰

۲-۱-تاریخچه و پیدایش گندم………………………………………………..۲۲

۲-۲-وضعیت کشت گندم در جهان…………………………………………..۲۲

۲-۳-وضعیت کشت گندم در ایران……………………………………………۲۴

۲-۴-وضعیت کشت گندم در استان تهران……………………………………۲۵

۲-۵-شرایط آب‌وهوایی گندم………………………………………………….۲۶

۲-۶-مرفولوژی گندم………………………………………………………….۲۷

۲-۶-۱-ریشه………………………………………………………………….۲۷

۲-۶-۲-ساقه………………………………………………………………….۲۸

۲-۶-۳-پنجه…………………………………………………………………..۲۹

۲-۶-۴-برگ………………………………………………………………….۳۰

۲-۶-۵-گل‌آذین……………………………………………………………….۳۱

۲-۶-۶-دانه…………………………………………………………………..۳۲

۲-۷-عوامل محیطی مؤثر بر رشدونمو گندم……………………………….۳۳

۲-۷-۱خاک…………………………………………………………………….۳۳

۲-۷-۲-رطوبت……………………………………………………………….۳۴

۲-۷-۳-حرارت……………………………………………………………….۳۵

۲-۷-۴-نور………………………………………………………………….۳۶

۲-۷-۴-۱-طول روز…………………………………………………………۳۶

۲-۷-۴-۲-شدت نور…………………………………………………………۳۶

۲-۸-عملکرد دانه گندم و عوامل مؤثر بر آن………………………………۳۶

فصل دوم:بررسی منابع………………………………………………………۴۲

۱-نیتروژن در طبیعت…………………………………………………………۴۳

۲-شکلهای نیتروژن در خاک………………………………………………..۴۴

۲-۱-نیتروژن معدنی خاک……………………………………………………۴۵

۲-۲- نیتروژن آلی خاک…………………………………………………….۴۵

۳-نقش نیتروژن در گیاه……………………………………………………..۴۵

۴-چرخه نیتروژن…………………………………………………………….۴۶

۴-۱راههایی که نیتروژن در دسترس گیاه قرار می‌گیرد

و یا به خاک اضافه می‌شود. …………………………………………………۴۷

۴-۱-۱معدنی شدن نیتروژن خاک…………………………………………….۴۷

۴-۱-۲وارد شدن نیتروژن از اتمسفر به خاک……………………………….۴۸

۴-۱-۳-کاربرد کودهای شیمیایی ازته………………………………………..۴۹

۴-۱-۴-تثبیت نیتروژن به روش بیولوژیک……………………………………۵۰

۴-۲-راههایی که نیتروژن از دسترس گیاه و یا از خاک خارج می‌شود……..۵۱

۴-۲-۱-غیر متحرک شدن (متوقف شدن یا آلی شدن ) نیتروژن…………….۵۱

۴-۲-۲-نیترات زدایی……………………………………………………………۵۲

۴-۲-۳-جذب نیتروژن بوسیله گیاهان………………………………………….۵۴

۴-۲-۴-آبشویی نیتروژن………………………………………………………..۵۵

۴-۲-۵-تلفات نیتروژن به صورت آمونیاک…………………………………….۵۵

۴-۲-۶-تلفات نیتروژن از طریق فرسایش…………………………………….۵۶

۵-سیستمهای بیولوژیک تثبیت کننده نیتروژن……………………………….۵۶

۵-۱تثبیت نیتروژن به روش همزیستی………………………………………۵۷

۵-۱-۱همزیستی باکتریهای ریزوبیوم و گیاهان خانواده لگومینوز………..۵۷

۵-۱-۲-همزیستی ریزوبیوم با گیاهان غیر لگوم…………………………….۵۹

۵-۱-۳-همزیستی اکتینوریزی…………………………………………………۵۹

۵-۱-۴-همزیستی سیانوباکتریها و گیاهان…………………………………..۶۰

۵-۱-۴-۱-همزیستی سیانوباکتری آنابنا و آزولا…………………………….۶۱

۵-۱-۴-۲-همزیستی نوسترک و آنابنا باسیکادها……………………………..۶۲

۵-۱-۴-۳-همزیستی سیانوباکتری نوسترک و گانرا………………………….۶۲

۵-۱-۵-همزیستی سیانوباکتریها و دیاتومه‌ها………………………………..۶۳

۵-۱-۶-همزیستی سیانوباکتریها و بریوفیتها………………………………..۶۳

۵-۱-۷-همزیستی سیانوباکترها و قارچها (تشکیل گلسنگ)………………..۶۵

۵-۲-تثبیت نیتروژن به روش آزاد…………………………………………….۶۵

۵-۲-۱-باکتریهای هتروتروف باکتریهای بیهوازی………………………….۶۶

۵-۲-۱-۱-باکتریهای بی هوازی………………………………………………۶۶

۵-۲-۱-۲-باکتریهای بیهوازی اختیاری………………………………………۶۷

۵-۲-۱-۳-باکتریهای هوازی…………………………………………………..۶۷

۵-۲-۱-۴-سیانوباکتریها……………………………………………………….۶۸

۵-۲-۲-فتواتوتروف‌های آزادزی………………………………………………۶۹

۵-۲-۲-۱-باکتریهای فتوسنتز کننده…………………………………………..۶۹

۵-۳-تثبیت نیتروژن به روش همیاری……………………………………….۷۱

۵-۳-۱-تعریف همیاری……………………………………………………….۷۱

۵-۳-۲-دلایل تثبیت نیتروژن به روش همیاری……………………………..۷۲

۵-۳-۳-همیاریهای فیلوسفری………………………………………………..۷۲

۵-۳-۴-همیاریهای ریزوسفری…………………………………………………………..۷۳

۶-بیوشیمی تثبیت نیتروژن مولکولی……………………………………………………..۷۳

۶-۱ساختار آنزیم نیتروژناز و نحوه تامین انرژی

مورد نیاز برای تثبیت ازت مولکولی……………………………………………………….۷۴

۶-۲کارایی………………………………………………………………………………………..۷۷

۶-۳-تولید هیدروژن و خروج آن……………………………………………………………..۸۱

۷-همیاری باکتریهای جنس آزوسپیریلوم با گیاهان………………………………………..۸۳

۷-۱اکولوژی آزوسپیریلوم……………………………………………………………………..۸۳

۷-۲گیاهان میزبان………………………………………………………………………………۸۴

۷-۳-طبقه‌بندی………………………………………………………………………………….۸۴

۷-۴-مشخصات باکتری…………………………………………………………………………۸۵

۷-۵-تثبیت نیتروژن وابسته به هیدروژن……………………………………………………..۸۸

۷-۶-احیای نیترات (نیترات زدایی)……………………………………………………………۸۸

۷-۷-عوامل موثر در اشغال ریشه توسط آزوسپیریلوم و تاثیر آن بر رشد گیاه……………۸۹

۷-۸-تولید ساخت.مان کیست مانند…………………………………………………………….۹۰

۷-۹-تولید سیدروفور…………………………………………………………………………..۹۱

۷-۱۰تولید مواد کشنده باکتریها………………………………………………………………۹۲

۷-۱۱جذب سطحی باکتریها به ذرات خاک……………………………………………………۹۲

۷-۱۲-تولید فیتوهورمونها و دیگر مواد تحریک کننده رشد گیاه……………………………۹۳

۷-۱۳-تغییر در فیزیولوژی و موروفولوژی ریشه…………………………………………..۹۳

۷-۱۴-نقشهای احتمالی موسیژل……………………………………………………………..۹۴

۷-۱۵-مکانیزمهای جذب آزوسپیریلوم بطرف ریشه…………………………………………۹۴

۷-۱۶-شیمیوتاکتیک (کموتاکتیک )…………………………………………………………….۹۵

۷-۱۷مراحل اشغال ریشه توسط آزوسپیریلوم……………………………………………….۹۷

۷-۱۷-۱-اتصال باکتریها به پوست ریشه……………………………………………………۹۷

۷-۱۷-۲-اشغال بافت ریشه…………………………………………………………………..۹۸

۷-۱۸-تاثیر آزوسپیریلوم در عملکرد گیاهان مختلف……………………………………….۹۸

۸-نیتروژن -۱۵………………………………………………………………………………۱۰۵

فصل سوم:موادو روشها……………………………………………………………………..۱۱۰

۱-مواد مورد آزمایش…………………………………………………………………………۱۱۱

۱-۱تهیه ماده تلقیح…………………………………………………………………………..۱۱۱

۱-۲-بررسی روابط همزیستی سویه‌های مخالف باکتری آزوسپریلوم با ارقام مختلف گندم با استفاده از ایزوتوپ۱۵N در شرایط گلخانه………………………………………………..۱۱۲

۱-۲-۱-زمان و محل اجرای آزمایش……………………………………………………….۱۱۲

۱-۲-۲-خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک مورد استفاده………………………………۱۱۲

۱-۲-۳-دمای گلخانه………………………………………………………………………..۱۱۳

۱-۲-۴-مشخصات ارقام گندم مورد استفاده………………………………………………۱۱۴

۱-۲-۴-۱-رقم طبسی……………………………………………………………………….۱۱۴

۱-۲-۴-۲-رقم مهدوی………………………………………………………………………۱۱۴

۱-۲-۴-۳-رقم موتانت طبسی……………………………………………………………….۱۱۵

۱-۲-۵-مشخصات طرح آزمایشی……………………………………………………………۱۱۶

۱-۲-۶-مشخصات فاکتورهای آزمایش……………………………………………………..۱۱۶

۱-۲-۷-عملیات کاشت و داشت……………………………………………………………..۱۱۶

۱-۲-۸-کاربرد ایزوتوپ پایدار نیتروژن-۱۵………………………………………………۱۱۷

۱-۲-۹-صفات اندازه‌گیری شده…………………………………………………………….۱۲۰

۱-۲-۱۰-محاسبات آماری…………………………………………………………………..۱۲۱

۱-۳-ارزیابی کارآیی سویه‌های باکتری آزوسپریلوم با ارقام بومی، اصلاح شده و لاین موتانت گندم و تأثیر کاربرد آنها بر عملکرد و برخی از صفات زراعی گندم در شرایط آب‌وهوایی کرج……………………………………………………………………………….۱۲۱

۱-۳-۱-خصوصیات اقلیمی منطقه………………………………………………………….۱۲۱

۱-۳-۲-مشخصات اقلیمی محل اجرای آزمایش در سال زراعی ۸۳-۱۳۸۲…………….۱۲۲

۱-۳-۳-خصوصیات. فیزیکی و شیمیایی خاک محل آزمایش………………………………۱۲۳

۱-۳-۴-مشخصات ارقام مورد استفاده …………………………………………………….۱۲۳

۱-۳-۵-مشخصات طرح آزمایشی………………………………………………………….۱۲۳

۱-۳-۶- مشخصات فاکتورهای آزمایش…………………………………………………..۱۲۳

۱-۳-۶-۱-آزوسپریلوم…………………………………………………………………….۱۲۳

۱-۳-۷-عملیات زراعی……………………………………………………………………۱۲۴

۱-۳-۷-۱-عملیات کاشت………………………………………………………………….۱۲۴

۱-۳-۷-۲-علمیات داشت………………………………………………………………….۱۲۵

۱-۳-۷-۳-عملیات برداشت………………………………………………………………..۱۲۵

۱-۳-۷-۴-صفات اندازه‌گیری شده………………………………………………………..۱۲۶

فصل چهارم:نتایج و بحث…………………………………………………………………۱۳۰

گلخانه……………………………………………………………………………………….۱۳۱

۱-ارتفاع گیاه……………………………………………………………………………….۱۳۲

۲-طول سنبله……………………………………………………………………………….۱۳۵

۳-تعداد پنجه گیاه……………………………………………………………………………۱۳۸

۴-سطح برگ پرچم…………………………………………………………………………۱۴۱

۵-وزن خشک اندام هوایی………………………………………………………………….۱۴۴

۶-تعداد سنبله در گیاه………………………………………………………………………۱۴۷

۷-درصد تثبیت بیولوژیک نیتروژن……………………………………………………….۱۵۱

مزرعه………………………………………………………………………………….۱۵۴

۸-ارتفاع گیاه…………………………………………………………………………..۱۵۵

۹-طول سنبله…………………………………………………………………………..۱۵۸

۱۰تعداد پنجه در گیاه………………………………………………………………….۱۶۱

۱۱-سطح برگ پرچم…………………………………………………………………..۱۶۳

۱۲-تعداد سنبله درواحد سطح…………………………………………………………۱۶۷

۱۳-تعداد دانه در سنبله…………………………………………………………………۱۷۰

۱۴-عملکرد دانه…………………………………………………………………………۱۷۳

۱۵-بیوماس………………………………………………………………………………۱۷۷

۱۶-شاخص برداشت…………………………………………………………………….۱۸۱

۱۷-وزن هزاردانه……………………………………………………………………….۱۸۴

۱۸-جذب نیتروژن………………………………………………………………………..۱۸۶

پیوست……………………………………………………………………………………..۱۹۰

منابع……………………………………………………………………………………….۱۹۱

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.