فایل ورد کامل اسپانزنی و پنجهدوانی میسلیومها با بررسی فرآیندهای زیستی، ویژگیهای قارچها و کاربردهای علمی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل اسپانزنی و پنجهدوانی میسلیومها با بررسی فرآیندهای زیستی، ویژگیهای قارچها و کاربردهای علمی دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل اسپانزنی و پنجهدوانی میسلیومها با بررسی فرآیندهای زیستی، ویژگیهای قارچها و کاربردهای علمی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز فایل ورد کامل اسپانزنی و پنجهدوانی میسلیومها با بررسی فرآیندهای زیستی، ویژگیهای قارچها و کاربردهای علمی۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل اسپانزنی و پنجهدوانی میسلیومها با بررسی فرآیندهای زیستی، ویژگیهای قارچها و کاربردهای علمی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل اسپانزنی و پنجهدوانی میسلیومها با بررسی فرآیندهای زیستی، ویژگیهای قارچها و کاربردهای علمی :
اسپانزنی و پنجهدوانی میسلیومها
تلقیح کمپوست یا بسترها با اسپان را اسپانزنی و به احاطه شدن بسترها با میسلیوم قارچ، پنجه دوانی میگویند. برای رسیدن به حداکثر عملکرد؛ نکات مهمی را باید در این دو مرحله رعایت نمود که اهم آنها عبارتند از:
۱- مقدار رطوبت بستر
۲- دمای بستر
۳- وزن خشک بستر بازای هر فوت مربع از سطح کشت
۴- مدت زمان پنجهدوانی
مقدار رطوبت
میسلیوم قارچ در محیط خیلی خشک یا خیلی مرطوب، قادر به رشد نخواهد بود. در بسترهای کم آب یا خشک؛ بعلت فقدان آب لازم برای انتقال و سوخت و ساز مواد غذایی؛ رشد میسلیومی بصورت کپهای و تنک بوده و تشکیل کلاهکها بسیار ضعیف خواهد بود. و از طرف دیگر، در یک محیط بیش از اندازه مرطوب، رشد میسلیومی متوقف شده و یا میسلیومهایی بیش از اندازه نخ مانند و ضعیف تولید میشوند. طی آزمایشات کنترل شده که بر روی قارچ دکمهای در کمپوست طبیعی (کود اسبی) صورت گرفته؛ مشخص شد که در صورت انحراف رطوبت بیش از ۲ درصد از حد مطلوب؛ باعث کاهش یا افت محصول خواهد شد.
انحراف بیشتر از ۵ درصد معمولاً منجر به پیدایش میسلیومهایی خواهد شد که قدرت تولید کلاهک را ندارد. لذا؛ بایستی کمپوست خشک را در مرحله اسپانزنی اندکی مرطوب کرده و بخوبی این رطوبت را به تمام نقاط منتقل سازیم تا مبادا لکههای مرطوب ایجاد شوند. معمولاً در مورد یک کمپوست بیش از حد مرطوب، مقداری گچ (CaSo4) میافزائیم تا آب اضافی آن را جذب نماید.
دمای بستر
برای کنترل دمای بستر کاشت؛ دماسنجهایی را در مرکز توده کمپوست و در هوای اطاق نصب مینمایند. بدیهی است که این دو مکان؛ دماهای متفاوتی را نشان دهند و با فرض این که دمای گرمترین نقطه (مرکز توده بستر) برابر با ۲۷ درجه سانتیگراد و دمای معمولی اطاق نیز ۲۱ درجه سانتیگراد باشد، در آن صورت دمای کل توده باید در این دامنه قرار گیرد.
وزن خشک مواد اولیه بستر
صرفنظر از دیگر عوامل، مقدار وزن خشک مواد اولیه بستر در هر مترمربع از سطح کاشت؛ عامل تعیین کننده مهم عملکرد بشمار میرود. تولید کنندگان عمده قارچ دکمهای، در هر فوت مربع از سطح کاشت؛ حدوداً ۲-۲۵۰/۲ کیلوگرم و بعضی اوقات با فشار زیاد؛ تا ۵/۳ کیلوگرم کمپوست را جای میدهند. با تقسیم عملکرد کل در هر فوت مربع به وزن خشک کمپوست در هر فوت مربع، میتوان کارآیی کشت را سنجید.
مدت پنجهدوانی
بعد از اتمام کلونی شدن بستر و زمانی که حدوداً ۷۵درصد بستر سفید شد؛ میتوان اقدام به پوشاندن بستر با استفاده از یک لایه پوششی مناسب (خاک پیت) نمود چرا که در صورت ادامه پنجهدوانی و عدم تحریک آن به رفتن به مرحله زایشی با خاک پوششی؛ آن دسته از عناصر غذایی باارزش که باید صرف تولید کلاهک شود، صرف رشد رویشی بیشتر خواهد شد. اگر بنا به دلایلی، قرار است که چرخه کشت به تأخیر بیافتد، در آن صورت باید بستر کاشت را تا پیدایش فرصتی مناسب، خنک نگهداشت.
تولید اسپان
تعریف
اسپان ، در واقع بذر قارچ بشمار رفته و شامل توده سفید رنگ میسلیومی حاصل از کشت خالص قارچ در مراحل قبلی است که به روش خاص آزمایشگاهی بر روی یک ماده ناقل کشت شده و از آن برای تلقیح در بستر کاشت آماده استفاده میگردد. ماده ناقل بر حسب نوع قارچ متفاوت بوده که از این نظر؛ میتوان اسپانها را به دو نوع بذری (ماده ناقل بذر چاودار) و غیر بذری (با ماده ناقل کود اسب؛ پرلیت و یا براده چوب) تقسیم بندی نمود.
در ادامه، فایل ورد کامل اسپانزنی و پنجهدوانی میسلیومها با بررسی فرآیندهای زیستی، ویژگیهای قارچها و کاربردهای علمی
فهرستی از انواع بذر غلات مورد استفاده در تولید اسپان بذری و بلافاصله در پی آن جدولی حاوی خصوصیات فیزیکی مهم هر بذر ارائه میگردد.
۱. برنج: استفاده از آن به علت مقدار نشاسته بالای موجود در بذر و در نتیجه چسبیدن آنها به هم حتی در مقدار رطوبت پائین؛ متداول نمیباشد.
۲. ارزن: بسیار ریز بوده و از طرفی سطح آن نیز صاف است که در تولید اسپان بروز مشکل مینماید. با این وجود شرکت تولید کننده اسپان تجاری آمیسل توانسته از آن با موفقیت اسپان تهیه نماید.
۳. ذرت خوشهای: از آنجا که سطح بذور این غله کروی است، اسپان نسبتاً خوبی از آن میتوان به دست آورد، اما فرآوری آن نسبتاً مشکل است. شرکت استالر سالهاست که از نوعی ذرت خوشهای بنام میلو درتهیه اسپان بهره میبرد
۴. گندم: مانند چاودار در تولید اسپان، موفق بوده است.
نوع فایل:word
سایز:۱۹.۸ KB
تعداد صفحه:۱۱
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 