فایل ورد کامل بیماری هلو با بررسی عوامل بیماری‌زا، نشانه‌های زیستی و راهکارهای علمی کنترل و پیشگیری


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
1 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل بیماری هلو با بررسی عوامل بیماری‌زا، نشانه‌های زیستی و راهکارهای علمی کنترل و پیشگیری دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل بیماری هلو با بررسی عوامل بیماری‌زا، نشانه‌های زیستی و راهکارهای علمی کنترل و پیشگیری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز فایل ورد کامل بیماری هلو با بررسی عوامل بیماری‌زا، نشانه‌های زیستی و راهکارهای علمی کنترل و پیشگیری۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل بیماری هلو با بررسی عوامل بیماری‌زا، نشانه‌های زیستی و راهکارهای علمی کنترل و پیشگیری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل بیماری هلو با بررسی عوامل بیماری‌زا، نشانه‌های زیستی و راهکارهای علمی کنترل و پیشگیری :

فایل ورد کامل بیماری هلو با بررسی عوامل بیماری‌زا، نشانه‌های زیستی و راهکارهای علمی کنترل و پیشگیری

سفیدک پودری هلو و شلیل

سفیدک پودری هلو و شلیل Peach powdery mildew

بیماری سفیدک سطحی یا سفیدک نمدی هلو اولین بار در ایران دراطراف تهران درسال ۱۳۲۶ توسط اسفندیاری گزارش شده است. معمولا درهرجا که هلو کشت می‌شود بیماری نیز دیده می‌شود. علاوه بر هلو به شلیل نیز حمله می‌کند. عامل بیماری قارچ Sphaerotheca pannosa var. Persica است. علت نامگذاری آن به پانوزا بواسطه تولید حالت نمدی است. قارچ انگل اجباری است و نمی توان آن را روی محیط کشت پرورش داد. این قارچ زمستان را به دو صورت ریسه درجوانه و بصورت کلیستوتیسیم می‌گذراند.

نشانه‌های بیماری روی برگ در ابتدا بصورت ایجاد لکه‌های سبز کمرنگ و یا مایل به قهوه‌ای ودرنهایت تشکیل بافت نمدی است. برگهای پیر بندرت مورد حمله قارچ قرار می‌گیرند و مقاومند. خسارت بیماری در حالتی که به میوه حمله می‌کند فوق‌الاده زیاد است زیرا ارزش و بازار پسندی میوه بطور محسوس تقلیل می‌یابد. روی میوه لکه‌ها گرد هستند. اگر میوه سبز باشد لکه سفیدرنگ و اگر میوه متمایل به قرمز رنگ باشد لکه زرد چرکین به نظر می رسد. قسمتهای لکه‌دار میوه سفت و سخت شده و از رشد طبیعی باز می‌ماند. سرشاخه‌های مبتلا به قارچ باریک و ضعیف مانده وجوانه‌های آنها کوچک می‌شود.

کنترل بیماری:

· کنترل مکانیکی: آبپاشی، باران، آب سردوگرم ، ازبین بردن غشای نمدی ازجمله اقداماتی است که درکاهش بیماری موثر است.

· کنترل بیولوژیکی: قارچ عامل بیماری در مناطق مرطوب بوسیله تعدادی قارچهای هیپرپارازیت که مهمترین آنها Cicinobolus cesatii می‌باشد پارازیته شده‌اند و ازبین می روند ویا لااقل کاهش می‌یابد.

· کنترل زراعی: حفظ حاصلخیزی خاک، هرس و واریته‌های مقاوم(ارقام هلو مخملی، کاردی و حاج کاظمی نسبت به بیماری حساس و ارقام پائیزه مقاومند.)

· کنترل شیمیایی:

۱- دینوکاپ(کاراتان) LC EC 35% و ۱ درهزار

۲- دینوکاپ(کاراتان) FN-57 WP18.25% و ۱ درهزار

۳- سولفور(الوزان- کوزان) WP80-90% و ۴-۳ درهزار

۴- بنومیل(بنلیت) WP 50% و ۰.۵ درهزار

بیماری سفیدک سطحی هلو و شلیل

عامل بیماری: var. persicae Sphaerotheca pannosa

علایم بیماری :

ابتدا روی برگها و سر شاخه های جوان لکه های رنگ پریده ظاهر می شود که تدریجا از میسلیوم سفید نمدی شکل پوشیده می گردند. برگهای مورد حمله پس از مدتی شکل طبیعی خود را ازدست می داده – پژمرده و خشک می گردند

عم:

قارچ عامل بیمار کلیه اندامها هوائ جوان اعم از برگ، میوه و سرشاخه ها را آلوده سازد م .برگها آلوده چروکیده و ضخیم شده و به رنگ زرد تا سبز روشن و در نهات قرمز و ارغوان تغییر رنگ م دهند . در اثر پیشرفت آلودگ آسکها حاو آسکوسپورها خاکستر قارچ در سطح برگ تولید که م شوند در نتیجه برگها قهوه ا و چروکیده شده و کنند در مدت کوتاه رزش م .

سرشاخ شوند ه ها متورم و کوتاه و معمو برگها بدشکل در انتها آنها تشکیل م . میوه ها آلوده نیز در اثر آلودگ رزش م کنند و میوه ها باقیمانده خمیده و زرد شده و در برخ از آنها نیز زگیلها ارغوان مال به قرمز در سطح میوه شوند تشکیل م .

چرخه بیمار:

قارچ ب ه مدت دو ب سال ه صورت آسکوسپور و کنید در پوست، سر شاخه و فلسها جوانه شراط نامساعد را ط م کند. آلودگ اولیه در زمان تورم جوانه در اوال بهار و در اندامها جوان توسط اسپورها ً . قارچ رخ م دهد نفوذ قارچ مستیقما رو از طرق کوتیکول و ز ها نه هوائ ورو رخ م دهد که با د مستقیم رسه قارچ و ا دو حل کردن ا شود ره سلول با استفاده از آنزمهائ مانند سلوز انجام م .

نوع فایل:word

سایز:۱.۰۱ MB

تعداد صفحه:۱۸

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.