فایل ورد کامل بررسی ظرفیت ریزازدیادی و باززایی در گونههای یکساله و ارقام زراعی یونجه
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل بررسی ظرفیت ریزازدیادی و باززایی در گونههای یکساله و ارقام زراعی یونجه دارای ۷۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل بررسی ظرفیت ریزازدیادی و باززایی در گونههای یکساله و ارقام زراعی یونجه کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز فایل ورد کامل بررسی ظرفیت ریزازدیادی و باززایی در گونههای یکساله و ارقام زراعی یونجه۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل بررسی ظرفیت ریزازدیادی و باززایی در گونههای یکساله و ارقام زراعی یونجه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل بررسی ظرفیت ریزازدیادی و باززایی در گونههای یکساله و ارقام زراعی یونجه :
فایل ورد کامل بررسی ظرفیت ریزازدیادی و باززایی در گونههای یکساله و ارقام زراعی یونجه
مقدمه
یونجه (Medicago sativa L.) یکی از مهمترین گیاهان علوفهای برای تغذیه دام میباشد که با وسعت کشت جهانی بیش از ۴۰ میلیون هکتار، زراعت آن امروزه بسیار توسعه یافته است (زانگ و همکاران ۲۰۱۰). همزیستی یونجه با باکتریهای ریزوبیوم همزیست و در نتیجه تثبیت نیتروژن، حفظ ساختار مناسب خاک و اثرات بالقوه این گیاه در مدیریت آفات به عنوان مهمترین گیاه تناوبی، اهمیت آن را در کشاورزی پایدار افزایش داده است (قوامی و همکاران، ۱۳۷۷(. یونجه اتوتتراپلوئید (۲n = 4X = 32) و دگرگشن بوده و تنوع ژنتیکی زیادی بین ارقام مختلف آن دیده میشود. و به دلیل ظرفیت باززایی خوب درون شیشهای آن برای یک مدت زمان طولانی از اهداف مطالعات ژنتیکی و زیست شناسی سلولی- مولکولی بوده است (اینچوا و همکاران، ۲۰۰۵و شائو و همکاران، ۲۰۰۰). جنس Medicago ترکیبی از گونههای چندساله و یکساله میباشد. یونجههای یکساله در بیش از ۲۵۰ منطقه جغرافیایی ایران پراکنده هستند که استان آذربایجان غربی یکی از نواحی رویشی آنها است (حیدری شریف آباد و همکاران، ۱۳۷۹). به طور کلی، اگر ژنوتیپهای یونجه مورد بررسی قرار گیرند، امکان یافتن یک ژنوتیپ با قابلیت باززایی خوب در ژرم پلاسم یونجه وجود دارد (اینچوا و همکاران،۲۰۰۵). افزایش کیفیت و میزان تولید و مقاومت در برابر بیماریها جزء اهداف اصلی برای اصلاح یونجه (.Medicago sativa L) میباشد، اما بیشتر دستاوردها در گذشته با استفاده از روشهای کلاسیک اصلاحی به دست آمدهاند ، نه از تکنیکهای مهندسی و این به علت عدم وجود پروتوکل باززایی مؤفق برای طیف وسیعی از ژنوتیپ های یونجه میباشد (لی و همکاران،۲۰۰۹). این گیاه دارای سابقه تاریخی طولانی بوده و قدمت آن به ابتدای تاریخ تمدن میرسد (قوامی و همکاران، ۱۳۷۷). احتمالا منشا آن ناحیهی کائوکاسوس (Caucasus) یعنی شمال شرقی ترکیه، ارمنستان و شمال غربی ایران میباشد (میکاد و همکاران، ۱۹۸۸). سازگاری یونجه به دامنهی وسیعی از شرایط آب و هوایی سبب شده است که این گیاه در بیش از ۴۰ میلیون هکتار از اراضی دنیا کشت شود (زانگ و همکاران، ۲۰۱۰)، که در این میان آمریکا بیشترین سطح زیر کشت را دارا میباشد، بطوریکه آمریکا، اروپای شرقی و آرژانتین به تنهایی %۷۰ مناطق سطح زیر کشت یونجه را به خود اختصاص میدهند (ورونسی و همکاران، ۲۰۱۰). در ایران نیز که از خاستگاههای اولیه یونجه بشمار میرود، این گیاه در ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور کشت میشود که از این سطح زیر کشت حدود ۳/۴ میلیون تن علوفه خشک عاید کشاورزان میشود (آمارنامه وزارت جهاد کشاورزی، ۱۳۸۸). جنس Medicago به شاخه گیاهان گلدار[۱]، زیرشاخه نهاندانگان[۲]، رده دولپهایها[۳]، راسته روزالس[۴] و تیره پاپیلوناسهآ[۵] متعلق است که شامل گونههایی است که از لحاظ ویژگیهای مورفولوژیکی بسیار متنوع میباشند و حدود دو سوم این گونهها یکساله و بقیه چندساله هستند (لسینز و لسینز، ۱۹۷۹ و ورونسی و همکاران ۲۰۱۰).
۱-۱- تاریخچه و خصوصیات گیاه شناسی یونجه
۱-۱-۱- اهمیت و گیاهشناسی یونجه
یونجه زراعی (Medicago Sativa L.) که ملکه گیاهان علوفهای نیز نامیده میشود در بخش وسیعی از اروپا و آمریکا به عنوان مهمترین علوفه لگومی شناخته شده است. این گیاه اغلب جهت مصرف به صورت علوفه خشک، علوفه دِهیدراته، حبههای علوفهای، علوفه تازه، کود سبز و گهگاهی چراگاه کشت میشود (ورونسی و همکاران۲۰۱۰). بقایای یونجه مواد آلی خاک را افزایش میدهد و سیستم ریشهای آن مواد غذایی موجود در اعماق خاک را در بین لایههای خاک به حرکت درآورده و سبب بهبود ساختار خاک، نفوذپذیری نسبت به آب و ظرفیت نگهداری آب میشود. کشت یونجه به مقدار کمی به علفکش و آفتکش نیاز دارد و به دلیل همزیستی باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن (Sinorhizobium meliloti) با ریشه آن به کود نیتروژنه نیازی ندارد، که این ویژگیها با ملاحظات ملی و بینالمللی فعالیتهای کشاورزی در ارتباط با محیط زیست سازگار میباشد. همچنین مزارع یونجه جهت غنیسازی تنوع زیستی بسیار مطلوب میباشند (ورونسی و همکاران، ۲۰۱۰). این گیاه دارای پروتئین زیادی بوده و حاوی اکثر اسیدهای آمینه، ویتامینها و هیدراتهای کربن میباشد و میزان فیبرعلوفه آن نیز کم میباشد (زانگ و همکاران ۲۰۱۰ و مونتیرو و همکاران، ۲۰۰۳).
۱-۱-۲- ژنتیک و گروههای مختلف یونجه
جنس Medicago دارای اشکال دیپلوئید و تتراپلوئید M. sativa spp. Sativa،M.Sativa spp. Falcata و M. Sativa spp. Glutinosa میباشد، که این گونهها به آسانی به اهم تلاقی یافته و دارای کاریوتیپ مشابهی میباشند. یکی از موانع عمده در تبادل ژن بین آنها سطح پلوئیدی است که این عامل میتواند با تولید گامتهای کاهش نیافته مرتفع گردد (مک کوی و بینگهام، ۱۹۸۸). اشکال دیپلوئید و گل ارغوانی M. Sativa، M. Sativa spp. Coerulea نامیده میشوند در حالی که اشکال تتراپلوئید و گل ارغوانی M. Sativa، M. Sativa spp. Sativa نامیده میشوند که یونجههای زراعی چندساله معمولاً در این گروه قرار میگیرند. در مقابل فرمهای بالا، M. Sativa spp. Falcate دارای گلهای زرد رنگ بوده و اشکال دیپلوئید را شامل میشود که دارای ۴ گونه چندساله تتراپلوئید و دو گونه چندساله هگزاپلوئید میباشد (ورنوسی و همکاران، ۲۰۱۰). در حدود ۳/۱ جنس Medicao را گونههای یکساله تشکیل میدهند که اکثرا دیپلوئید و خودگشن هستند و از بعضی جهات مانند رشد سریعتر، کیفیت علوفه ای و مقدار پروتئین خام نسبت گونههای چندساله برتریت نشان میدهند (زو و همکاران،۱۹۹۶). یونجههای یکساله (Medic) ممکن است به عنوان یک منبع مفید برای ژنهای دخیل در صفات زراعی مهم مانند مقاومت به تنشهای زنده و غیر زنده باشند (اینچوا و همکاران، ۱۹۹۹).
۱-۱-۳- انواع یونجه زراعی داخلی
یونجه همدانی: در برابر سرما مقاوم بوده و ارتفاع آن بیش از سایر ارقام سردسیری و نیمه گرمسیری است. به طوری که ارتفاع ساقه به تا سانتی متر میرسد. برگهای آن کوچکتر و نازکتر و باریکتر از سایر ارقام است. این رقم در ارتفاعات زیاد به خوبی رشد میکند. دانههای آن کوچک و در حدود یک تا / میلی متر است. یونجه همدانی رنگ بنفش دارد و برای کشت در مناطق سرد و مرتفع مناسب است.
قره یونجه: مرکز عمل آوری آن آذربایجان است. در برابر سرما مقاوم است و برای کشت به صورت یونجه یکساله و حتی دیم در مناطق سرد به خصوص آذربایجان مناسب است.
۱-۲- اهمیت کشت بافت
کشت بافت تکنیکی است که امکان تولید گیاه در محیط درون شیشهای را فراهم میکند. اساس این تکنیک توتی پوتانسی است که بیان میکند هر سلول گیاهی دارای کلیه اطلاعات ژنتیکی لازم برای تبدیل شدن به یک گیاه کامل است. بنابراین کشت سلول، بافت یا اندام این امکان را فراهم میکند که با کشت یکی از اجزای فوق سایر قسمتهای گیاه تشکیل شود. کشت بافت دارای اهداف متعددی است که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- پی بردن به نیازهای تغذیهای سلول و توانایی سلول
۲- ریزازدیادی یا تکثیر سریع در فضای محدود
۳- فراهم آوردن دست ورزی ژن یا مهندسی ژنتیک
۴- تولید گیاهان هاپلوئید
۵- به نژادی و تهیه نژادهای مقاوم به شوری وخشکی
۶- رفع مشکلات مربوط به رویش سخت بذرها
۷- کشت پروتو پلاست و هیبریداسیون سوماتیکی
۸- کوتاه کردن مراحل چرخه زندگی گیاه وتسریع گلدهی
۹- طولانی کردن مرحله رویشی در گیاهانی که قسمتهای رویشی آنها مصرف میشود(مانند یونجه)
۱۰- تولید گیاهان عاری از ویروس
۱۱- حفظ ونگهداری ذخایر ژنتیکی
۱۲- تولید متابولیتهای ثانویه
۱۳- گلدهی در محیط درون شیشهای
۱۴- رفع مشکلات خودناسازگاری
از مشکلات کشت بافت میتوان به انواع آلودگیهای باکتریایی وقارچی اشاره کرد که در برخی از موارد کار را با شکست مواجه میسازد. همچنین کشت بافت نیاز به تجربه دارد وگیاهان رشد کرده در محیط درون شیشهای به شرایط رطوبت بالا عادت کردهاند، بنابراین باید مرحله سازگاری را سپری کرده وسپس به خاک منتقل شوند (حسندخت و همکاران،۱۳۸۵).
۱-۳- کشت بافت گیاهی
ایجاد انگیزه برای بکارگیری تکنیکهای کشت بافت گیاهی در تکثیر و اصلاح گونههای گیاهی از کار اولیه مورل (۱۹۶۰) روی تکثیر ارکیده در محیط کشت جدید با غلظت بالایی از نمکهای معدنی توسط موراشیگ و اسکوگ (۱۹۶۲) ناشی شد. از آن به بعد، این تکنولوژی به صورت قابل توجهی رشد یافت وامروزه یک نقش کلیدی در تکثیر ، اصلاح و مهندسی ژنتیک گیاهی ایفا میکند.کشت بافت گیاهی بر پایه سه قابلیت گیاهی استوار است: ۱ ـ توانمندی[۶]که توان یا ظرفیت توارثی یک سلول گیاهی برای نمو به یک گیاه کامل با القای تحریک مناسب است. توانمندی بر این مطلب دلالت میکند که هر سلول واجد تمام اطلاعات لازم برای رشد و تکثیر میباشد. گر چه از لحاظ نظری همه سلولهای گیاهی توانمند هستند، با این حال سلولهای مریستمی بیشترین توان بیان این ویژگی را دارند. ۲ـ تمایز زدایی[۷]، که توان سلولهای بالغ برای بازگشت به شرایط مریستمی است و بعد از آن سلولها با بازتمایزی[۸] اندامهای جدیدی را سازماندهی میکنند. ۳ـ شایستگی[۹]، که توانایی ذاتی یک سلول یا بافت گیاهی را برای نمو در یک مسیر مشخص بیان میکند. برای مثال، سلولهای با شایستگی رویانی توانایی تبدیل شدن به رویانهای کاملاً فعال را دارند. در مقابل این اصطلاح، واژه ناشایستگی یا ناتوانی ریخت زایی بیان میشود.
۳-۱ انواع کشت درون شیشهای :
۱ ـ کشت گیاهان کامل ( برای مثال، کشت بذر ارکیده ، کشت دانه رست [۱۰]
۲ـ کشت اندام ( برای مثال، کشت مریستم)، کشت شاخساره[۱۱]: کشت ریشه- کشت برگ- کشت به ساک، کشت رویان
۳ـ کشت کالوس
۴ ـ کشت سلول
۵ ـ کشت پروتوپلاست
روشهای کشت بافت مبتنی بر دو مرحله تمایز زدایی و تمایزیابی میباشد. یاختهها، بافتها و اندامهای گیاهی در طی مرحله تمایز زدایی، تودههای یاختهای بیشکل و متراکمی به نام پینه را تولید مینمایند و سپس در شرایط غذایی و محیطی مناسب تمایز یافته و بافتهای مختلفی را ایجاد نموده و گیاهان کاملی را به وجود میآورند. به همین دلیل کشت بافت در مسائل مربوط به رشد و تمایزیابی تحت شرایط باز تولیدی به آزمایشهای گیاهی کمک گرانبهایی کرده است. کشت بافت در کشاورزی و باغبانی نه تنها به منظور تکثیر گیاهان بلکه اهداف مربوط به جذب مواد غذایی خاک، مقاومت به شوری خاک، حذف عوامل بیماریزا، حفظ ذخایـر گیاهی ارزشمند در کشتها و در درجه حرارتهای پاییـن و اصلاح گیاهان کاربردهای عملی بسیار وسیعی پیدا کرده است. اهمیت کشت بافت گیاهی به اندازهای است که بسیاری از دانشگاههای دنیا آن را در دورههای آموزشی پیشرفته و مقدماتی خود گنجانیدهاند و حتی در بعضی از کشورها دورههای تخصصی ریزازدیادی را در سطح تولید سازماندهی کردهاند (عادلی مسبب، ۱۳۷۸).
یکی از مهمترین مسائل حل نشده در زیست شناسی عمومی، تنظیم رشد و نمو است. یک روش آزمایشی که در فایلهای تنظیم رشد و نمو گیاه، زیاد بکار برده میشود، کشت قسمتهای قطع شده گیاهی و ریز نمونههای بافتی مشخص روی محیط کشت مصنوعی در آزمایشگاه است. اسکوک و همکارانش کشف کردند که اگر بافت آوندی همراه با ریز نمونههای مغز روی یک محیط کشت شامل اکسین کشت شود، بافت تحریک شده و متحمل تقسیم سلولی میگردد. همچنین کشف کینیتین بدین علت مهم بود که مشخص کرد تقسیم سلولی میتواند به واسطه ماده شیمیایی سادهای تحریک گردد. بنابراین، با کشف کینتین حدس زده شد که ممکن است مولکولهای طبیعی با
ساختمان مشابه کینتین فعالیت تقسیم سلولی داخل گیاه را تنظیم کنند. که بعضی از سیتوکینینهای مصنـوعی، طبیعی و ترکیباتی مشابه که در کشت بافت استفاده میشوند عبارتند از: زآتین، کینیتین (۶- فورفوریل آمینو پورین یا N6 – فورفوریل آدنین)، BAP، ZIP، PBA، تیدیازورون. همچنین چندین تنظیم کننده رشد گیاهی که در کشت بافت استفاده میشوند شامل: اتیلن، آبسیزیک اسید، سیتوکینینها (کینتین)، اکسینها (اینولیل ۳-استیک اسید) IAA، جیبرلینها (جیبرلیک اسید) GA3، زآتین، ۲،۴- دی کلروفنوکسی استیک اسید (۲,۴-D)، نفتالن استیک اسید (NAA). اسکوک و میلر (۱۹۵۷) نمونه بینظیری از تنظیم هورمونی ریختزایی در ریزنمونههای مغز توتون ارائه کردند. این فایل مهم به طور جالب، اثر متقابل ظریف و کمّی بین اکسین و سیتوکینین در کنترل تشکیل جوانه و ریشه از ریز نمونههای مغز را نشان داد. با ترکیب خاصی از غلظتهای IAA و کینیتین، بافت مغز به صورت کالوس تمایز نیافتهای رشد کرد و با تغییر نسبتIAA : KIN آنها موفق به تولید جوانه یا ریشه از ریز نمونهها شدند (آزادی و همکاران، ۱۳۸۲).
[۱]. Spermatophyta
[۲].Angiospermae
[۳].Dicotyledon
[۴]. Rosales
[۵]. Papilionaceae
[۶]-Totipotency
[۷]- Dedifferentiation
[۸]- Redifferentiation
[۹]- Competency
[۱۰]= Seedling
[۱۱]= Shoot tip
فایل ورد کامل بررسی ظرفیت ریزازدیادی و باززایی در گونههای یکساله و ارقام زراعی یونجه
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول: کلیات
مقدمه ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۲
۱-۱- تاریخچه و خصوصیات گیاه شناسی یونجه…………………………………………………………………………………………………………………………………………….۳
۱-۱-۱- اهمیت و گیاهشناسی یونجه………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………۳
۱-۱-۲- ژنتیک و گروههای مختلف یونجه………………………………………………………………………………………………………………………………………………………۳
۱-۱-۳- انواع یونجه زراعی داخلی …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………۴
۱-۲- اهمیت کشت بافت………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….۴
۱-۳- کشت بافت گیاهی …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………۵
۱- ۴- تاریخچه کشت بافت یونجه……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………۷
فصل دوم: بررسی ادبیات موضوع و سابقه فایل
۲-۱- باززایی درون شیشهای………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۰
۲-۱-۱- باززایی مستقیم در یونجه…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………۱۰
۲-۱-۲- باززایی غیرمستقیم در یونجه…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..۱۳
فصل سوم: روش فایل
۳-۱- رقم مورداستفاده…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..۲۴
۳-۲- محیط کشت، ترکیبات و آماده سازی آن…………………………………………………………………………………………………………………………………………….۲۴
۳-۲-۱- محلولهای ذخیره مواد معدنی برای تهیه محیط کشتSH ………………………………………………………………………………………………………..34
۳-۲-۲- محلول های ذخیره مواد تنظیم کننده رشد………………………………………………………………………………………………………………………………….۲۵
۳-۳- شرایط کشت، ضد عفونی بذر و کشت ریزنمونهها………………………………………………………………………………………………………………………………..۲۶
۳-۳-۱- باززایی مستقیم از گره ساقه……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………۲۶
۳-۳-۲- سازگاری گیاهچهها…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..۲۸
۳-۴- باززایی غیرمستقیم …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۸
۳- ۵- روش و ابزار گردآوری اطلاعات…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….۳۰
۳-۶- روش آماری و تجزیه دادهها…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..۳۰
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل اطلاعات
۴-۱- القاء جوانه و باززایی ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..۳۲
۴-۱-۱- القاء جوانه در محیط کشت SIM I………………………………………………………………………………………………………………………………………………….32
۴-۱-۲- باززایی شاخساره در محیط کشت SIM I………………………………………………………………………………………………………………………………………..35
۴-۱-۳- القاء جوانه در محیط کشت SIM II………………………………………………………………………………………………………………………………………………..37
۴-۱-۴- باززایی شاخساره در محیط کشتSIM II ……………………………………………………………………………………………………………………………………..40
۴-۱-۵- اثر ژنوتیپهای مختلف یونجه چندساله و یکساله در القاء جوانه و باززایی شاخساره در محیط کشت SIM I………………………………43
۴-۱-۵-۱- اثر ژنوتیپهای مختلف یونجههای چندساله در القاء جوانه در محیط کشت SIM I…………………………………………………………………43
۴-۱-۵-۲- اثر ژنوتیپهای مختلف یونجههای یکساله در القاء جوانه در محیط کشت SIM I……………………………………………………………………43
۴-۱-۵-۳- اثر ژنوتیپهای مختلف یونجه چندساله در باززایی شاخساره در محیط کشت SIM I……………………………………………………………..44
۴-۱-۵-۴- اثر ژنوتیپهای مختلف یونجه یکساله در باززایی شاخساره در محیط کشت SIM I………………………………………………………………..45
۴-۱-۶- اثر ژنوتیپهای مختلف یونجه چندساله و یکساله در القاء جوانه و باززایی شاخساره در محیط کشتSIM II………………………………45
۴-۱-۶-۱- اثر ژنوتیپهای مختلف یونجه چندساله در القاء جوانه در محیط کشت SIM II……………………………………………………………………….45
۴-۱-۶-۲- اثر ژنوتیپهای مختلف یونجه یکساله در القاء جوانه در محیط کشت SIM II………………………………………………………………………….46
۴-۱-۶-۳- اثر ژنوتیپهای مختلف یونجه چندساله در باززایی شاخساره در محیط کشت SIM II……………………………………………………………47
۴-۱-۶-۴- اثر ژنوتیپهای مختلف یونجه یکساله در باززایی شاخساره در محیط کشت SIM II……………………………………………………………….47
۴-۲- ریشهزایی………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………۴۸
۴-۲-۱- ایجاد ریشه در یونجههای چندساله………………………………………………………………………………………………………………………………………………….۴۸
۴-۲-۲- درصد ایجاد ریشه در یونجههای چندساله……………………………………………………………………………………………………………………………………….۴۸
۴-۲-۳- درصد ایجاد ریشه در یونجههای یکساله…………………………………………………………………………………………………………………………………………..۵۰
۴-۳- سازگاری و انتقال به شرایط گلخانه………………………………………………………………………………………………………………………………………………………۵۰
۴-۴- القاء کالوس در یونجههای چندساله و یکساله………………………………………………………………………………………………………………………………………۵۱
۴-۴-۱- باززایی غیرمستقیم از کالوس یونجه…………………………………………………………………………………………………………………………………………………۵۲
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱- یونجههای چندساله……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….۵۵
۵-۱-۱- باززایی مستقیم ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..۵۵
۵-۱-۱-۱- القاء جوانه و باززایی شاخساره تحت تاثیر سطوح مختلف BAP و NAA ………………………………………………………………………………….55
۵-۱-۱-۲- القاء جوانه و باززایی شاخساره تحت تاثیر TDZ همراه با AgNO۳ ……………………………………………………………………………………………۵۶
۵-۲- یونجههای یکساله………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….۵۶
۵-۲-۱- باززایی مستقیم ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..۵۶
۵-۲-۱-۱- القاء جوانه و باززایی شاخساره تحت تاثیر سطوح مختلف BAP و NAA ………………………………………………………………………………….56
۵-۲-۱-۲- القاء جوانه و باززایی شاخساره تحت تاثیر TDZ همراه با AgNO۳……………………………………………………………………………………………..۵۷
۵-۳- باززایی غیر مستقیم در یونجههای چندساله و یکساله…………………………………………………………………………………………………………………………۵۹
۵-۴- نتیجه گیری و پیشنهادات…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….۶۰
فایل ورد کامل بررسی ظرفیت ریزازدیادی و باززایی در گونههای یکساله و ارقام زراعی یونجه
فهرست منابع و ماخذ…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….۶۱
چکیده انگلیسی……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..۶۷
فایل ورد کامل بررسی ظرفیت ریزازدیادی و باززایی در گونههای یکساله و ارقام زراعی یونجه
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول ۳- ۱- ترکیب محلولهای ذخیره (۵۰×) پنج گروه نمکی غیر آلی فرمولاسیون SH…………………………………………………………………………25
جدول ۳-۲- ترکیبهای مختلف تنظیمکنندههای رشدی مورد استفاده در محیط کشت پایه MS حاوی ویتامینهایB5 برای القاء جوانه و باززایی در ارقام و گونه های مختلف یونجه……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..۲۸
جدول ۳-۳- ترکیبهای مختلف تنظیمکنندههای رشد مورد استفاده در محیط کشت پایه MS حاوی ویتامینهای B5 برای القاء کالوس در ارقام و گونههای مختلف یونجه………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..۲۹
جدول ۳-۴- محیط کشتهای مختلف حاوی ترکیبهای مختلف تنظیمکنندههای رشدی مورد استفاده برای رشد کالوس در ارقام و گونههای مختلف یونجه ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….۲۹
جدول ۳- ۵- ترکیبهای مختلف تنظیمکنندههای رشدی مورد استفاده در محیط کشت پایه MS حاوی ویتامینهای B5 برای باززایی غیر مستقیم در ارقام و گونههای مختلف یونجه…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….۲۹
جدول ۴-۱- نتایج تجزیه واریانس تاثیر محیط کشتهای حاوی سطوح مختلفBAP , NAA بر روی صفت میانگین تعداد جوانههای القاء شده در هر ریزنمونه در ۳ رقم یونجه چندساله همدانی، قره یونجه، اردوباد………………………………………………………………………………………………….۳۲
جدول ۴-۲- نتایج تجزیه واریانس تاثیر محیط کشتهای حاوی سطوح مختلفBAP , NAA بر روی صفت میانگین تعداد جوانههای القاء شده در ۲ گونه یونجه یکساله M. rigidula و :M. scutellata………………………………………………………………………………………………………………………۳۴
جدول ۴-۳- نتایج تجزیه واریانس تاثیر محیط کشتهای حاوی سطوح مختلفBAP , NAA بر روی صفت میانگین تعداد شاخسارههای باززا شده در هر ریزنمونه در ۳ رقم یونجه چندساله همدانی، قره یونجه، اردوباد………………………………………………………………………………………….۳۶
جدول ۴-۴- نتایج تجزیه واریانس تاثیر محیط کشتهای حاوی سطوح مختلفBAP , NAA بر روی صفت میانگین تعداد شاخسارههای باززا شده در هر ریزنمونه در ۲ گونه یونجه یکساله M. rigidula وM. scutellata……………………………………………………………………………………….۳۶
جدول ۴-۵- نتایج تجزیه واریانس تاثیر محیط کشتهای حاوی سطوح مختلف TDZ همراه و بدون AgNO۳ بر روی صفت میانگین تعداد جوانههای القاء شده در هر ریزنمونه در ۳ رقم یونجه چندساله همدانی، قره یونجه، اردوباد……………………………………………………………………….۳۸
جدول ۴-۶- نتایج تجزیه واریانس تاثیر محیط کشتهای حاوی سطوح مختلف TDZ همراه و بدون AgNO۳ بر روی صفت میانگین تعداد جوانههای القاء شده در هر ریزنمونه در ۲ گونه یونجه یکساله M. rigidula و M. scutellata…………………………………………………………………….۳۹
جدول ۴-۷- نتایج تجزیه واریانس تاثیر محیط کشتهای حاوی سطوح مختلف TDZ همراه و بدون AgNO۳ بر روی صفت میانگین تعداد شاخسارههای باززا شده در هر ریزنمونه در ۳ رقم یونجه چندساله همدانی، قره یونجه، اردوباد…………………………………………………………………..۴۰
جدول ۴-۸- نتایج تجزیه واریانس تاثیر محیط کشتهای حاوی سطوح مختلف TDZ همراه و بدون AgNO۳ بر روی صفت میانگین تعداد شاخسارههای باززا شده در هر ریزنمونه در ۲ گونه یونجه یکساله M.rigidula و M.scutellata………………………………………………………………….۴۲
جدول ۴-۹- اثر غلظتهای ترکیب مختلف BAP و NAA برای القاء جوانه در سه رقم یونجه چندساله…………………………………………………….۴۳
جدول ۴-۱۰- اثر غلظتهای ترکیب مختلف BAP و NAA برای القاء جوانه در دو گونه یونجه یکساله…………………………………………………….۴۴
جدول ۴-۱۱- اثر غلظتهای ترکیب مختلف BAP و NAA برای باززایی در سه رقم یونجه چند ساله………………………………………………………۴۴
جدول ۴-۱۲- اثر غلظتهای ترکیب مختلف BAP و NAA برای باززایی در دو گونه یونجه یکساله…………………………………………………………..۴۵
جدول ۴-۱۳- اثر غلظتهای مختلف TDZ به همراه یا بدون AgNO۳ برای القاء جوانه در سه رقم یونجه چندساله…………………………………۴۶
جدول ۴-۱۴- اثر غلظتهای مختلف TDZ به همراه یا بدون AgNO۳ برای القاء جوانه و باززایی در دو گونه یونجه یکساله…………………….۴۶
جدول ۴-۱۵- اثر غلظتهای مختلف TDZ به همراه یا بدون AgNO۳ برای باززایی در سه رقم یونجه چند ساله……………………………………..۴۷
جدول ۴-۱۶- اثر غلظتهای مختلف TDZ به همراه یا بدون AgNO۳ برای باززایی در دو گونه یونجه یکساله………………………………………….۴۸
جدول ۴-۱۷- میزان القاء کالوس در ارقام و گونههای مختلف یونجه تحت تاثیر محیط کشتهای مختلف CIM……………………………………..51
جدول ۴-۱۸- وزن کالوسهای رشد یافته در محیط CGM در ارقام چندساله قره یونجه و همدانی…………………………………………………………۵۲
فایل ورد کامل بررسی ظرفیت ریزازدیادی و باززایی در گونههای یکساله و ارقام زراعی یونجه
فهرست اشکال
شکل ۳-۱- ضد عفونی و کشت بذور یونجه جهت تهیه ریزنمونه………………………………………………………………………………………………………………….۲۷
شکل ۴-۱- مراحل مختلف القاء جوانه، شاخسارهزایی و ریشهزایی در ژنوتیپهای چندساله یونجه…………………………………………………………….۴۹
شکل ۴-۲- مراحل مختلف القاء جوانه، شاخسارهزایی و ریشهزایی در دو گونه یونجه یکساله……………………………………………………………………..۵۱
شکل ۴-۳- مراحل مختلف باززایی غیرمستقیم یونجه چندساله……………………………………………………………………………………………………………………۵۳
فایل ورد کامل بررسی ظرفیت ریزازدیادی و باززایی در گونههای یکساله و ارقام زراعی یونجه
فهرست نمودارها
عنوان صفحه
نمودار ۴-۱- تاثیر محیط کشتهای SIM I حاوی سطوح مختلفBAP , NAA بر روی صفت میانگین تعداد جوانههای القاء شده در هر ریزنمونه در ۳ رقم یونجه چندساله همدانی، قره یونجه، اردوباد…………………………………………………………………………………………………………………….۳۳
نمودار ۴-۲- تاثیر محیط کشتهایSIM I حاوی سطوح مختلفBAP , NAA بر روی صفت میانگین تعداد جوانههای القاء شده در ۲ گونه یونجه یکساله M .rigidula و. M. scutellata………………………………………………………………………………………………………………………………………..۳۴
نمودار ۴-۳- تاثیر محیط کشتهای SIM I حاوی سطوح مختلفBAP , NAA بر روی صفت میانگین تعداد گیاهچههای باززا شده در هر ریزنمونه در ۳ رقم یونجه چندساله همدانی، قره یونجه، اردوباد…………………………………………………………………………………………………………………….۳۶
نمودار ۴-۴- تاثیر محیط کشتهای SIM I حاوی سطوح مختلفBAP , NAA بر روی صفت میانگین تعداد گیاهچههای باززا شده در هر ریزنمونه در ۲ گونه یونجه یکساله M .rigidula و. M. scutellata………………………………………………………………………………………………………………..۳۷
نمودار ۴-۵- تاثیر محیط کشتهای SIM II حاوی سطوح مختلف TDZ همراه و بدون AgNO۳ بر روی صفت میانگین تعداد جوانههای القاء شده در هر ریزنمونه در ۳ رقم یونجه چندساله همدانی، قره یونجه، اردوباد………………………………………………………………………………………….۳۸
نمودار ۴-۶- تاثیر محیط کشتهای SIM II حاوی سطوح مختلف TDZ همراه و بدون AgNO۳ بر روی صفت میانگین تعداد جوانههای القاء شده در هر ریزنمونه در ۲ گونه یونجه یکساله M .rigidula و. M. scutellata…………………………………………………………………………………….۴۰
نمودار ۴-۷- تاثیر محیط کشتهایSIM II حاوی سطوح مختلف TDZ همراه و بدون AgNO۳ بر روی صفت میانگین تعداد گیاهچههای باززا شده در هر ریزنمونه در ۳ رقم یونجه چند ساله همدانی، قره یونجه، اردوباد……………………………………………………………………………………….۴۱
نمودار ۴-۸- تاثیر محیط کشتهایSIM II حاوی سطوح مختلف TDZ همراه و بدون AgNO۳ بر روی صفت میانگین تعداد شاخسارههای باززا شده در هر ریزنمونه در ۲ گونه یونجه یکساله………………………………………………………………………………………………………………………………………..۴۲
نمودار ۴-۹- درصد ایجاد ریشه تحت تاثیر ترکیبات مختلف تنظیم کنندههای رشد (mg/l 5/1 , 1) NAA و (mg/l 5/1 , 1) IBA در سه رقم یونجه همدانی، قره یونجه و اردوباد………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….۴۹
نمودار ۴-۱۰- درصد ایجاد ریشه تحت تاثیر ترکیبات مختلف تنظیم کنندههای رشد (mg/l 5/1 , 1) NAA و (mg/l 5/1 , 1) IBA در دو گونه یونجه M. rigidula و M. scutellata……………………………………………………………………………………………………………………………………………………۵۰
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 