فایل ورد کامل مطالعه علمی اسپان یا بذر قارچ و نقش آن در تولید و پرورش قارچ‌های خوراکی


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
1 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل مطالعه علمی اسپان یا بذر قارچ و نقش آن در تولید و پرورش قارچ‌های خوراکی دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل مطالعه علمی اسپان یا بذر قارچ و نقش آن در تولید و پرورش قارچ‌های خوراکی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز فایل ورد کامل مطالعه علمی اسپان یا بذر قارچ و نقش آن در تولید و پرورش قارچ‌های خوراکی۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مطالعه علمی اسپان یا بذر قارچ و نقش آن در تولید و پرورش قارچ‌های خوراکی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل مطالعه علمی اسپان یا بذر قارچ و نقش آن در تولید و پرورش قارچ‌های خوراکی :

فایل ورد کامل مطالعه علمی اسپان یا بذر قارچ و نقش آن در تولید و پرورش قارچ‌های خوراکی

تعریف

اسپان[۱]، در واقع بذر قارچ بشمار رفته و شامل توده سفید رنگ میسلیومی حاصل از کشت خالص قارچ در مراحل قبلی است که به روش خاص آزمایشگاهی بر روی یک ماده ناقل کشت شده و از آن برای تلقیح در بستر کاشت آماده استفاده می‌گردد. ماده ناقل بر حسب نوع قارچ متفاوت بوده که از این نظر؛ می‌توان اسپان‌ها را به دو نوع بذری (ماده ناقل بذر چاودار) و غیر بذری (با ماده ناقل کود اسب؛ پرلیت و یا براده چوب) تقسیم بندی نمود.

با نگاهی به تاریخ درمی‌یابیم که روند تولید اسپان قارچ و بالاخص نوع پرطرفدار دکمه‌ای دستخوش تغییر و تحول فراوانی شده تا بصورت امروزی تکامل یافته است. در طی قرن هجدهم میلادی، که پرورش قارچ خوراکی مراحل اولیه خود را طی می‌نمود؛ تولید کنندگان اسپان مورد نیاز خود را با جمع‌آوری توده‌های میسلیومی از طبیعت که قارچ در آن به طور طبیعی رشد کرده بود جمع‌آوری نموده و برای تحریک رشد میسلیوم‌ها از مکمل‌های غذایی و به خصوص کود اسب استفاده می‌کردند و در بعضی موارد؛ هم چنین از کمپوست مصرفی در کشت قبلی؛ به عنوان اسپان در کشت‌های بعدی استفاده می‌نمودند. در هر صورت، از آنجا که در هیچ یک از روش‌های فوق از کشت خالص قارچ استفاده نمی‌شد و شرایط نیز استریل نبود؛ با مصرف این گونه اسپانها، بسیاری از آفات و امراض نیز همراه با اسپان به بسترها منتقل شده و عملکرد را پائین می‌آوردند.

با پیدایش روش‌های جدید کشت خالص قارچ ـ کشت بافت یا کشت هاگ ـ دیگر جایی برای اسپان‌های طبیعی[۲] قدیمی نماند. با استفاده از این روش‌ها هر تولید کننده از پاک بودن اسپان مصرفی؛ نوع و خصوصیات کمی و کیفی آن مطلع بود. در پی آن به گزینی نژادی و توسعه ارقام پرمحصول و با کیفیت برای اولین مرتبه در طول تاریخ کشت قارچ ممکن گردید و از طرفی بتدریج بسترهای کاشت استریل و استاندارد امروزی بوجود آمد.

در سال ۱۹۳۲، دکتر سیندن[۳] برای اولین مرتبه؛ اسپان‌های بذری کنونی را در آمریکا ابداع نمود. از آن موقع تاکنون؛ بذر چاودار در این مورد بیشترین استفاده را داشته، هر چند از بذر دیگر غلات همچون گندم؛ ارزن؛ و نوعی ذرت خوشه‌ای نیز استفاده می‌شده است. مزیت عمده اسپان بذری؛ عبارتست از افزایش سطح تلقیح چنان که از هر دانه چاودار، میسلیوم‌های زیادی تولید و پخش می‌شود و با توجه به این که هر کیلو بذر چاودار تقریباً حاوی ۲۵۰۰۰ دانه می‌باشد، درمی‌یابیم که هر کیلو اسپان بذری چاودار، به مقدار زیادی میسلیوم تولید می‌نماید.

در ادامه، فایل ورد کامل مطالعه علمی اسپان یا بذر قارچ و نقش آن در تولید و پرورش قارچ‌های خوراکی
فهرستی از انواع بذر غلات مورد استفاده در تولید اسپان بذری و بلافاصله در پی آن جدولی حاوی خصوصیات فیزیکی مهم هر بذر ارائه می‌گردد.

۱. برنج: استفاده از آن به علت مقدار نشاسته بالای موجود در بذر و در نتیجه چسبیدن آن‌ها به هم حتی در مقدار رطوبت پائین؛ متداول نمی‌باشد.

۲. ارزن: بسیار ریز بوده و از طرفی سطح آن نیز صاف است که در تولید اسپان بروز مشکل می‌نماید. با این وجود شرکت تولید کننده اسپان تجاری آمیسل[۴] توانسته از آن با موفقیت اسپان تهیه نماید.

۳. ذرت خوشه‌ای: از آنجا که سطح بذور این غله کروی است، اسپان نسبتاً خوبی از آن می‌توان به دست آورد، اما فرآوری آن نسبتاً مشکل است. شرکت استالر[۵] سالهاست که از نوعی ذرت خوشه‌ای بنام میلو[۶] درتهیه اسپان بهره می‌برد

۴. گندم: مانند چاودار در تولید اسپان، موفق بوده است.

۵. گندم سیاه[۷] و علف چمنی[۸]: وزن هزار دانه هر دو بالاست، بدین معنی که بذر آنها در مقایسه با دیگر غللات ریزتر می‌باشد، اما عیب آن این است که رطوبت خود را از دست داده و جداسازی آنها از هم مشکل و به سختی به هم می‌چسبند و در نتیجه هم زدن تلقیح میسلیومی را با مشکل مواجه می‌نمایند. از بذر این دو رقم بیشتر برای تحریک تولید میسلیوم‌های سخت اسکلروتیوم در ارقامی از سیلوسب استفاده می‌شود.

۶. چاودار: امکان دسترسی راحت، قیمت کم و قابلیت جداسازی دانه‌های آن از یکدیگر و از طرفی وزن هزاردانه مناسب آن (۰۰۰/۴۰ عدد بذر در هر کیلوگرم) از جمله مهمترین خصوصیاتی است که امکان استفاده از بذر آن را در تولید اسپان فراهم ساخته است.


Spawn .[1]

Virgin spawn .[2]

Dr. James sinden .[3]

Amycell .[4]

Stoller .[5]

Millo .[6]

علف گندمی : Wheat grass .[7]

Rye grass .[8]

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.