فایل ورد کامل بررسی عملکرد توربینهای انبساطی در رشته آبیاری و تحلیل کارایی آنها در مدیریت منابع آب
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل بررسی عملکرد توربینهای انبساطی در رشته آبیاری و تحلیل کارایی آنها در مدیریت منابع آب دارای ۱۳۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل بررسی عملکرد توربینهای انبساطی در رشته آبیاری و تحلیل کارایی آنها در مدیریت منابع آب کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز فایل ورد کامل بررسی عملکرد توربینهای انبساطی در رشته آبیاری و تحلیل کارایی آنها در مدیریت منابع آب۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل بررسی عملکرد توربینهای انبساطی در رشته آبیاری و تحلیل کارایی آنها در مدیریت منابع آب،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل بررسی عملکرد توربینهای انبساطی در رشته آبیاری و تحلیل کارایی آنها در مدیریت منابع آب :
فایل ورد کامل بررسی عملکرد توربینهای انبساطی در رشته آبیاری و تحلیل کارایی آنها در مدیریت منابع آب
مقدمه
کشاورزی وزراعت در ایران بدون توجه به تأمین آب مورد نیازگیاهان میسرنیست. بنابراین بایستی برنامه ریزی صحیح برای آن بخصوص درشرایط خشکسالی صورت گیرد. برنامه ریزی صحیح مستلزم محاسبه دقیق نیاز آبی گیاهان میباشد. براساس روشهای موجود مبنای محاسبات نیاز آبی گیاهان ، تبخیرـ تعرق مرجع و ضرائب گیاهی است. تبخیر ـ تعرق مرجع توسط لایسیمتر اندازه گیری میشود و برای سادگی کار میتوان آنرا با توجه به نوع منطقه از روشهای تجربی نیز تخمین زد. ضرائب گیاهی نیز از مطا لعات لایسیمتر قابل محاسبه است. این ضرائب تابعی از عوامل مختلفی از جمله اقلیم میباشد. بنابراین بایستی درهر منطقه ای با دقت برای هرمحصولی محاسبه شود. (۱۹) برای محاسبه و برآورد مقدارتبخیر ـ تعرق سازمان خوار باروکشاورزی ملل و متحد«FAO » تقسیم بندی زیر را منظور نموده است:
اندازه گیری مستقیم تبخیر ـ تعرق به وسیله لایسیمتر
اندازه گیری مستقیم تبخیر بوسیله تشتک یا تبخیر سنج
فرمولهای تجر بی
روشهای آئرودینامیک
روش تراز انرژی(۵)
بعضی از روشها فقط جنبه فایلاتی داشته تا بتوانند فرایندهای انتقالی بخار آب را بهتر و عمیق تر بررسی نمایند.برخی دیگر به جهت نیاز در برنامههای روزانه کشاورزی بکار میروند. ولی دقت و اصالت روشهای فایلاتی را ندارد. به هر حال برای عملیات روزانه درمزارع میتوان از روشهایی که نتیجه آنها بیش از ده درصد با مقدار واقعی تبخیر ـ تعرق متفاوت نباشد استفاده نمود.
هدف از انجام این طرح بدست آوردن ضرایب گیاهی و تعیین نیاز آبی سیب زمینی دراستانهای خراسان و سمنان میباشد که بوسیله لایسیمتر زهکش دار در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شده است. در مورد لایسیمتر و نحوه عملکرد آن و روابط تجربی بکار رفته دراین طرح درفصل بعدی توضیح داده میشود.
۱-۲اهمیت کشت سیب زمینی
سیب زمینی یکی از مهمترین منابع در تغذیه انسان است. این محصول در جهان از نظر اهمیت غذائی مقام پنجم بعداز گندم، برنج، ذرت و جو دارد.(۱۱) بانگاهی به سی سال آینده، سازمان خوار بار کشاورزی (FAO) بر آورد کرده که برای تغذیه جمعیت جهان به ۶۰ در صد غذای بیشتری نیاز است(۱۲) و از آنجا که سیب زمینی از نظر ارزش غذائی با تولید متوسط ۲/۲ تن یکی از اقلام محصولات غذایی مهم میباشد بنابراین باید با برنامه ریزی صحیح کشاورزی ، که یکی از را هکارهای آن بدست آوردن دقیق نیاز آبی این محصول است، باعث افزایش تولید آن در سطح جهان گردید. امید است این فایل راه گشایی برای آیندگان درمسائل مدیریت آبیاری باشد. بیشترین سطح زیر کشت این محصول مربوط به اروپائیان است که عملکردی بالغ بر ۱۶ تن درهکتار را دارا میباشند.(جدول ۱-۱) بطوریکه در این جدول مشاهده میشود حدود ۴۳ درصد کل سیبزمینی جهان در اروپا تولید میشود.
جدول۱-۱ میزان سطح زیر کشت و عملکرد کل سیب زمینی در سطح جهان
|
قاره |
سطح زیر کشت (۱۰۰۰هکتار) |
عملکرد کل (T1000) |
در صد از کل |
|
آمریکا |
۱۷۲۵ |
۴۲۲۲۴ |
۵۵/۱۳ |
|
اروپا |
۸۳۷۵ |
۱۳۲۷۲۵ |
۶۴/۴۲ |
|
آسیا |
۷۹۹۹ |
۱۲۲۲۳۶ |
۲۵/۳۹ |
|
آفریقا |
۱۱۳۷ |
۱۲۴۱۰ |
۹۸/۳ |
|
استرا لیا |
۴۲۴ |
۱۲۶۰ |
۵۶/۰ |
۱-۳ اهمیت سیب زمینی در ایران
محصول سیب زمینی یکی از ارقام اصلی است که در راستای امنیت غذایی آینده کشور میتواند نقش عمده ای را ایفاد نماید سیبزمینی تنها محصولی است که بعد از گندم ، برنج و ذرت میتواند بخشی از مواد نشاسته ای و پروتئینی مورد نیاز جامعه را تأمین کرده و امکان جایگزینی آن با محصولات ذکر شده وجود داشته و در کاهش واردات محصولات غذائی فوق مؤثر میباشد.(۲۹) سطح زیر کشت محصول سیب زمینی کشور در سال ۱۳۸۲ برابر ۱۷۵ هزار هکتار بر آورد شده است و میزان تولید آن ۵/۳میلیون تن برآورد شده است که این مقدار۱۲/۱ در صد کل سیب زمینی تولید شده در جهان میباشد(۱). برای افزایش این مقدار باید راهکارهای بسیار بنیادی در نظر گرفت. یکی از راهکارهای افزایش این محصول بالا بردن میزان کارائی مصرف آب میباشد که بدون برنامه ریزی صحیح آبیاری مقدور نمیباشد. لذا برنامه ریزی صحیح آبیاری مستلزم دانستن دقیق نیاز آبی میباشدکه امید است این فایل بتواند در جهت افزایش عملکرد سیب زمینی در سطح کشور مؤثر باشد.
۱-۴ منطقه مورد مطالعه
منطقه مورد مطالعه استانهای خراسان و سمنان میباشد. انتخاب این مناطق به آن دلیل بوده است که با وجود اهمیت کشت سیبزمینی اطلاعات مورد نیاز در زمینه آبیاری برای این گیاه بسیار اندک است.
۱-۴-۱ استان خراسان
مساحت استان خراسان ۳۱۳۳۳۵ کیلومتر مربع میباشد که معادل یک پنجم مساحت کل کشور میباشد. این منطقه در شمال و شمال شرق ایران بین مدارات ۳۰ درجه و ۲۱ دقیقه و ۱۷ دقیقه عرض شمالی و ۵ در جه و ۲۰ دقیقه طول شرق از نصف النهار گرینویچ واقع شده است. تنوع آب و هوایی در این منطقه شرایط تولید ۴۷ نوع محصول زراعی را فراهم نموده است. که در جدول شماره۲ بعضی از محصولات مهم استان و میزان تولید آن را ارائه شده است(۱۶)
جدول۱-۲ وضعیت تولید محصولات زراعی استان خراسان در سال زراعی ۸۱-۱۳۸۰
|
نوع محصول |
درصد از کل تولید کشور |
رتبه از لحاظ تولید در کشور |
|
جو |
۶۱/۲۰ |
اول |
|
پنبه |
۲۴/۳۸ |
اول |
|
چغندر قند |
۶۸/۳۵ |
اول |
|
خربزه |
۴۶/۵۱ |
اول |
|
گوجه فرنگی |
۶۴/۱۳ |
دوم |
|
گندم |
۰۳/۱۰ |
سوم |
|
هندوانه |
۸۱/۱۳ |
سوم |
|
سیب زمینی |
۵ |
هفتم |
بطوریکه مشاهده میشود استان خراسان در مورد تولید ۴ محصول مقاوم اول کشور و گوجهفرنگی مقاوم دوم را دارا میباشد. از نظر تولید سیبزمینی محل کشت و میزان سطح زیر کشت در دشتهای کشاورزی این استان، خراسان طبق جدول ۱ـ۳ میباشد.
جدول ۱-۳ محل و میزان کشت گیاه سیب زمینی در استان خراسان
|
محل کشت |
سطح (هکتار) |
محل کشت |
سطح( هکتار) |
|
دشت ازغند |
۹۸ |
سهل آباد |
۲ |
|
اسفده |
۲۸ |
شاهرفت |
۵ |
|
اسفراین |
۹۰ |
شهرنوباخزر |
۵۴ |
|
بجستان |
۲۵ |
صالح آباد-جنت آباد |
۱۷ |
|
بجنورد |
۲۲۹۲ |
صفی آباد |
۲۷ |
|
بشرویه |
۱ |
طبس |
۹ |
|
بندان |
۲ |
عنبری ـ یرچاه |
۴ |
|
بیرجند |
۳۶ |
فردوس |
۲۵ |
|
تایباد |
۳۹ |
غلامان ـ راز |
۲۹ |
|
تربت جام |
۱۱۸۹ |
قائن |
۱۴۵ |
|
جوین سلطان آباد |
۶۱ |
قلعه میران |
۲۷/۱۹ |
|
چاهک موسویه |
۱۴ |
قوچان ـ شیروان |
۲۹۰۹ |
|
حاتم قلعه |
۱۲۸ |
قوری میران |
۸ |
|
خضری |
۵۲ |
کاشمر |
۴۸ |
|
خواف سلامی |
۱ |
کویر |
۲ |
|
درگز |
۲۹۱ |
کرات |
۷ |
|
درمیان-گره بک |
۱۱۷ |
گناباد |
۲۰ |
|
درونه |
۵/۶۷ |
گیسور |
۵ |
|
رخ |
۴۱۰ |
ماروسک |
۳/۱۵ |
|
رشتخوار |
۴ |
مانه |
۳۰۰ |
|
ریوش |
۴۱۷ |
مشهد ـ چناران |
۲۱۱۳ |
|
زاوه ـ تربت حیدریه |
۸۵ |
مختاران |
۹ |
|
زوزن |
۵ |
ینگجه |
۱۹۰ |
|
سبزوار |
۳۱ |
مبندان |
۵/۴ |
|
سرایان |
۲۷ |
نیشابور |
۱۶۰ |
|
سربیشه |
۳۵ |
نریمانی |
۲۴ |
|
سملقان |
۶۹ |
نای بند ـ دیهوک |
۱ |
|
سنگ بست |
۱۱۳ |
میغان ـ دهنو |
۳ |
بطوریکه در جدول مذکور مشاهده میشود سیبزمینی در استان خراسان تقریباً در ۶۰ دشت مهم این استان به صورت کم و بیش کشت میشود.
۱-۴-۲ استان سمنان
استان سمنان۹۵۸۱۵ کیلومترمربع بوده که حدود ۵۶ درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است و از این حیث ششمین استان کشور بوده و بین ۳۴ د رجه و ۴۰ دقیقه تا ۳۷ درجه و ۱۰ دقیقه عرض شمالی و ۵۷ در جه و ۴دقیقه تا ۵۷ درجه و ۵۹ دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویج قرار گرفته است. در حال حاضر حدود ۲ در صد کل مساحت استان زیر کشت محصولات مختلف کشاورزی بوده که حدود ۳۳۹۶۱ هکتار سطح زیر کشت باغات(محصولات دائمی) و ۱۶۰۰۰۰ هکتار سطح زیر کشت محصولات زراعی میباشد.(۲) وضعیت تولید بعضی از محصولات شاخص زراعی و باغی استان نسبت به کل کشور طبق جدول ۱ـ۴ میباشد.
جدول ۱-۴ وضعیت تولید محصولات زراعی استان سمنان در سال زراعی ۸۱-۱۳۸۰
|
ردیف |
نوع محصول |
نسبت در مقایسه با سطح تولید در کشور |
|
۱ |
پنبه |
۵/ ۳ درصد |
|
۲ |
چغندر قند |
۲ درصد |
|
۳ |
سیب زمینی |
۳ درصد |
|
۴ |
خر بزه |
۵/۱۱ درصد |
|
۵ |
هندوانه |
۲ درصد |
|
۶ |
پسته |
۵/۳ درصد |
|
۷ |
انگور |
۲ درصد |
بطوریکه ملاحظه میشود حدود ۳ درصد از کل سیبزمینی کشور در استان سمنان تولید میشود که اگرچه درصد زیادی نمیباشد اما به لحاظ اقتصادی حائز اهمیت است. محل کشت و میزان زیر کشت محصول سیب زمینی در دشتهای کشاورزی استان سمنان طبق جدول ۱ـ۵ میباشد.
جدول ۱-۵ محل و میزان کشت گیاه سیب زمینی در استان سمنان
|
محل کشت |
سطح (هکتار) |
محل کشت |
سطح (هکتار) |
|
۱-سمنان |
۲۵۰ |
۶-ایوانکی |
۲۳ |
|
۲-شاهرود |
۴۸۰ |
۷-گرمسار |
۲۲ |
|
۳-بسطام |
۷۵۰۰ |
۸-جاجرم-گرمه |
۱۰ |
|
۴-مرجان |
۱۳۰ |
۹-بیارجمند |
۵ |
|
۵-رباط-قره بیل |
۱۹۰ |
۱۰-دامغان |
۱۶۳۰ |
دشتهای بسطام با ۷۵۰۰ هکتار و دامغان با ۱۶۳ هکتار کشت سیبزمینی بالاترین مقدار سطح زیرکشت را به خود اختصاص میدهند.
با این اوصاف که محصول سیب زمینی از محصولات استراتژیک استانهای خراسان و سمنان میباشد و هشت درصد از کل تولید محصول کشور در این دو استان میباشد (شکلهای ۱ـ۱ و ۱ـ۲) لذا بجا خواهد بود که در مورد نیاز آبی این گیاه و روابط آن با خصوصیات رشد آن بیشتر فایل شود. این مطالعه تبخیر ـ تعرق پتانسیل سیب زمینی با استفاده از دستگاههای لایسیمتر و نیز ارتباط عناصر هوا شناسی با این نیازها به منظور دستیابی به ساده ترین ، عملی ترین و دقیق ترین روش تخمین نیاز سیب زمینی مورد بررسی قرار گرفته است.
فایل ورد کامل بررسی عملکرد توربینهای انبساطی در رشته آبیاری و تحلیل کارایی آنها در مدیریت منابع آب
فهرست مطالب
فصل اول
۱-۱مقدمه……………………………………………………………………………………………………………………… ۲
۱-۲اهمیت کشت سیب زمینی………………………………………………………………………………………………. ۳
۱-۳ اهمیت سیب زمینی در ایران…………………………………………………………………………………………… ۴
۱-۴ منطقه مورد مطالعه……………………………………………………………………………………………………… ۵
۱-۴-۱ استان خراسان…………………………………………………………………………………………………….. ۵
۱-۴-۲ استان سمنان………………………………………………………………………………………………………. ۷
فصل دوم
۲-۱ سابقه فایلات در زمینه تبخیر -تعرق………………………………………………………………………………. ۱۰
۲-۲ عوامل موثر بر تبخیر و تعرق…………………………………………………………………………………………… ۱۸
۲-۲-۱ عوامل هواشناسی……………………………………………………………………………………………….. ۱۸
۲-۲-۲ فاکتورهای گیاهی……………………………………………………………………………………………….. ۱۸
۲-۲-۳ شرایط محیطی و مدیریتی…………………………………………………………………………………….. ۱۹
۲-۳ روش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( FAO )……………………………………………………………. 19
۲-۴ روش فائو – پنمن- مانتیس………………………………………………………………………………………….. ۲۰
۲-۴-۱ تعیین گرمای نهان تبخیر ( l )……………………………………………………………………………… 21
۲ -۴-۲ تعیین شیب منحنی فشار بخار (D)…………………………………………………………………………… 21
۲-۴-۳ تعیین ضریب رطوبتی (g )…………………………………………………………………………………….. 22
۲-۴-۴ تعیین فشار بخار اشباع (ea )………………………………………………………………………………….. ۲۲
۲-۴-۵ تعیین فشار واقعی بخار (ed )…………………………………………………………………………………… ۲۲
۲-۴-۶ تعیین مقدار تابش برون زمینی(Ra )…………………………………………………………………………. 23
۲-۴-۷ تعداد ساعات رو شنایی(N)……………………………………………………………………………………. 24
۲-۴-۸ تابش خالص(Rn )………………………………………………………………………………………………. ۲۴
۲-۴-۹ شار گرما به داخل خاک(G)…………………………………………………………………………………… 25
۲-۴-۱۰ سرعت باد در ارتفاع ۲ متری…………………………………………………………………………………. ۲۵
۲-۵ لایسیمتر………………………………………………………………………………………………………………… ۲۵
۲-۶ تارخچه ساخت لایسیمتر………………………………………………………………………………………………. ۲۶
۲-۷ انواع لایسیمتر:…………………………………………………………………………………………………………. ۲۸
۲-۷-۱ لایسیمتر زهکشدار………………………………………………………………………………………………. ۲۸
۲-۷-۲ لایسیمتر وزنی………………………………………………………………………………………………….. ۲۹
۲-۷-۲-۱ لایسیمترهای وزنی هیدرولیک……………………………………………………………………………… ۳۰
۲-۱۱-۲-۲ میکرو لایسیمترهای وزنی …………………………………………………………………………………. ۳۲
۲-۸ طبقه بندی لایسیمترها از نظر ساختمانی……………………………………………………………………………. ۳۵
۲-۸-۱ لایسیمترهای با خاک دست نخورده…………………………………………………………………………… ۳۵
۲-۸-۲ لایسیمترهای با خاک دست خورده……………………………………………………………………………. ۳۶
۲-۸-۳ لایسیمترهای قیفی ابر مایر …………………………………………………………………………………….. ۳۶
فصل سوم
۳-۱ محل انجام طرح………………………………………………………………………………………………………… ۳۸
۳-۲ معرفی طرح و نحوه ساخت لایسیمتر…………………………………………………………………………………. ۳۸
۳-۳ تهیه بستر و نحوه کشت……………………………………………………………………………………………….. ۳۹
۳-۴ محاسبهَ ضریب گیاهی…………………………………………………………………………………………………. ۴۰
۳-۵ انتخاب روش مناسب برآورد تبخیر-تعرق…………………………………………………………………………….. ۴۲
۳-۶ پهنه بندی نیاز آبی سیب زمینی………………………………………………………………………………………. ۴۳
فصل چهارم
۴-۱ بافت خاک………………………………………………………………………………………………………………. ۴۵
۴-۲ اندازه گیری پتانسیل آب در گیاه……………………………………………………………………………………… ۴۵
۴-۳ محاسبه ضریب گیاهی (kc) سیب زمینی…………………………………………………………………………… ۴۵
۴-۴ محاسبه تبخیر ـ تعرق و تحلیلهای آماری…………………………………………………………………………….. ۴۶
۴-۵ پهنه بندی نیازآبی گیاه سیب زمینی………………………………………………………………………………….. ۴۶
۴-۶ بحث در مورد نتایج…………………………………………………………………………………………………….. ۴۷
۴-۷ نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………………………….. ۴۸
۴-۸ پیشنهادات……………………………………………………………………………………………………………… ۴۸
منابع و ماخذ…………………………………………………………………………………………………………………. ۸۴
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 