فایل ورد کامل گزارش جامع کارآموزی در کارخانه زمزم گرگان؛ بررسی فرآیندها و تجربیات عملی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل گزارش جامع کارآموزی در کارخانه زمزم گرگان؛ بررسی فرآیندها و تجربیات عملی دارای ۶۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل گزارش جامع کارآموزی در کارخانه زمزم گرگان؛ بررسی فرآیندها و تجربیات عملی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز فایل ورد کامل گزارش جامع کارآموزی در کارخانه زمزم گرگان؛ بررسی فرآیندها و تجربیات عملی۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل گزارش جامع کارآموزی در کارخانه زمزم گرگان؛ بررسی فرآیندها و تجربیات عملی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل گزارش جامع کارآموزی در کارخانه زمزم گرگان؛ بررسی فرآیندها و تجربیات عملی :
دانلود گزارش کارآموزی رشته صنایع غذایی کارخانه زمزم گرگان بافرمت ورد وقابل ویرایش تعدادصفحات ۵۵
گزارش کارآموزی آماده,دانلود کارآموزی,گزارش کارآموزی,گزارش کارورزی
این پروژه کارآموزی بسیار دقیق و کامل طراحی شده و جهت ارائه واحد درسی کارآموزی میباشد
-۱- مقدمه
۲-۱-۱- معرفی کارخانه زمزم گرگان شرکت زمزم گرگان در تاریخ ۲۶/۴/۱۳۵۲ تاسیس و تحت شماره ۳۴۶ در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده و در حال حاضر شرکت زمزم گرگان یکی از شرکتهای گروه صنایع آشامیدنی و تحت پوشش سازمان صنایع غذایی و آشامیدنی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی میباشد. شرکت زمزم گرگان در سال ۱۳۵۲ فعالیت خود را با یک خط تولید نوشابههای غیر الکلی گازدار در ظروف شیشه أی ۲۸۴ سی سی در گردش آغاز نموده و در حال حاضر با در اختیار داشتن یک خط تولید نوشابه در ظروف یکبار مصرف PET در سایزهای ۳۰۰،۵۰۰ و ۱۵۰۰ سی سی به فعالیت خو د ادامه میدهد. شرکت زمزم گرگان با ظرفیت تولید سالانه ۴۵ میلیون لیتر انواع نوشابههای غیر الکلی ( کولا، پرتقالی، لیموئی) سودا، نوشابههای رژیمی در انواع طعم ها، دوغ و آب آشامیدنی یکی از بزرگترین تولید کنندههای انواع نوشابه غیر الکلی گاز دار در گروه صنایع آشامیدنی بوده و دارای بیشترین تنوع تولید در سطح گروه میباشد. شرکت زمزم گرگان علاوه بر دارا بودن پروانههای استاندارد تولید محصول، دارای گواهینامه استاندارد مدیریت کیفیت ISO 9001-2000 و استاندارد مدیریت زیست محیطی ISO 14001 و استاندارد سلامت محصول HACCP نیز میباشد قابل ذکر است که شرکت زمزم گرگان در ۸ کیلومتری جاده ی گرگان- مشهد واقع شده است. ۲-۱-۲-محصولات تولیدی شرکت زمزم گرگان محصولات شرکت زمزم گرگان عبارتند از: ۱-نوشابه گازدار پرتقالی ۲-نوشابه گاز دار پرتقالی بدون قند ۳-نوشابه گاز دار کولا ۴-نوشابه گاز دار کولا بدون قند ۵-نوشابه گاز دار لیموئی ۶-نوشابه گاز دار لیموئی بدون قند ۷-دوغ گاز دار بدون چربی ۸-دوغ بدون گاز و بدون چربی ۹-آب آشامیدنی و… قابل ذکر میباشد که انواع نوشابه گاز دار (پرتقالی، کولا، لیموئی و دوغ) در شیشه ی ۲۸۴ سی سی و بطری پت ۳۰۰ سی سی و ۱، ۵/۱ و ۲ لیتری و انواع بدون قند و آب آشامیدنی در بطری پت تولید میشود. ۲-۲-تاریخچه ۲-۲-۱- تاریخچه ی نوشابه سازی در جهان تاریخچه نوشابه سازی اساساً به زمانی بر میگردد که بشر علاوه بر مصرف آب آشامیدنی میتوانست از افزودن مودای چون طعم دهندهها و شیرین کنندهها به آب، شربتهای متعددی را تهیه کند. گر چه تاریخ پیدایش آن به درستی روشن نیست ولی تصور میرود ابتدا در خاور میانه به ویژه در نواحی جنوب ایران روش هایی برای تهیه آن موجود بوده است. ایرانیها از ۲۵۰۰ سال پیش روش هایی برای حرارت دادن نیشکر و تهیه ی کارامل در خوزستان ابداع کرده بودند و با رقیق کردن آن شربت هایی درست میکردند که بیشتر مصارف درمانی داشت. شاید بتوان گفت که نیشکر سوخته جزء اولین نوشابه هایی باشد که حاوی کارامل و شکر است استفاده از گاز کربنیک در آبهای معدنی و تلاش برای تهیه مصنوعی آن به قرن شانزده میلادی در اروپا بر میگردد که شروعی برای گسترش نوشابه سازی در دنیا محسوب میشود ولی گسترش استفاده از آن عملاً از سال ۱۸۶۵ آغاز شده است. تهیه و تولید نوشابههای غیر الکلی گاز دار بصور بهداشتی و در بسته بندی مطمئن نخستین بار توسط جان پمبر تون در شهر آتلانیا در سال ۱۸۸۶ جامه عمل پوشید نام محصول کوکا کولا و فروش آن ۶ بطری در روز بود و اکنون پس از گذشت بیش از صد سال نوشابهها در انواع مختلف و روزانه چند صد میلیون بطری در سراسر جهان عرضه میشود. ۲-۲-۲- تاریخچه نوشابه سازی در ایران سابقه نوشابه سازی به معنای جدید آن به سال ۱۳۳۱ بر میگردد. در این سال شرکت زمزم محصول تولیدی خود را به نام پپسی کولا به بازار عرضه کرد. قبل از این تاریخ نوشابههای گاز دار سنتی نظیر لیمو ناد و غیره اغلب بصورت غیر بهداشتی تهیه و به بازار عرضه میشد. و در سال ۱۳۳۳ کارخانه کوکا کولا و در سال ۱۳۳۴ شرکت ساسان تاسیس شد که محصولات تولیدی را به نام کانادا درای و سوپر کولا به بازار عرضه کردند نوشابههای دیگر مانند اسو، شوشپس، آلپاین و فانتا نیز به بازار عرضه شدند که پس از مدتی با تعطیل و یا در دو کارخانه زمزم و ساسان ادغام گردیدند. همانطور که ذکر گردید حدود ۵۰ سال پیش اولین کارخانه نوشابه سازی در ایران آغاز به کار کرد مصرف نوشابههای گاز دار بعد از انقلاب در داخل کشور به سرعت بالا رفت و نزدیک به دو برابر شد. در سال ۱۳۵۶ تولید نوشابه در سطح کشور حدود ۷/۱ میلیارد بود که این رقم در سال ۱۳۶۲ به ۶/۲ میلیارد بطری رسید و این روند افزایش مصرف تا به امروز ادامه داشت تا جایی که امروزه نوشابه به عنوان یکی از کالاهای به مصرف محسوب میشود. ۲-۲-۳-آمار تولید نوشابه در ایران ایران از جمله کشورهایی است که بالاترین میزان مصرف نوشابه را دارد. بررسی آمارها حاکی از آن است که نرخ رشد مصرف نوشابه در کشور از اواخر دهه ۵۰ تا پایان دهه ۷۰ حدود ۸۵/۱۴ درصد بوده است مصرف سرانه نوشابه در ایران ۴۸ لیتر در سال است که معادل ۱۴۴ بطری است. برای اطلاع از آمار تولید نوشابه در ایران به صفحه ی جداول مراجعه کنید. ۲-۳- اهمیت مصرف نوشابه یک نوشابه ۸ ا‘نسی (۲۵۰ میلی لیتری) دارای ۱۰۰ کالری انرژی میباشد. از آنجائیکه نوشابهها دارای شکر هستند. بنابراین خیلی سریع به انرژی تبدیل میگردند. به همین علت است که نوشابهها به ویژه پس از فعالیت بدنی یا اغلب بعد ازظهرها نشاط آور هستند. نوشابهها دارای حدود ۹۰ درصد آب خالص میباشند و یک نوشابه با طعم خوب ضمن رفع عطش کمک به آشامیدن مایعات میکند. اغلب پزشکان نوشابه را برای سرماخوردگی و جلوگیری از دفع آب بدن در آلودگیهای ویروسی تجویز مینمایند. از آنجائیکه آب موجود در نوشابهها سالمترین آبها است لذا مصرف نوشابه در مناطقی که دسترسی به آب آشامیدنی وجود ندارد از نظر بهداشتی حائز اهمیت است. در برخی از نوشابهها به دلیل وجود املاح علاوه بر رفع عطش و تامین آب بدن به عنوان یک الکترولیت برای تنظیم یونهای بدن در مناطق گرمسیری عمل میکنند. ۲-۴- فن آوری و مراحل تولید نوشابههای گاز دار قبل از تشریع مراحل تولید نوشابه لازم است ذکر شود که نوشابههای غیر الکلی عموماً برای تمام مایعات نوشیدنی فاقد الکل بکار میرود ولی اکثراً به معنی خاصی به نوشیدنیهای گاز دار اشاره دارد و منظور از نوشابههای گاز دار مایعات نوشیدنی هستند که در آنها گاز کربنیک دمیده شده و معمولاً در بطری سر بسته استریل پر شده اند مانند انواعی با نامهای تجاری سودا، پپسی، کوکا و غیره همچنین به نوشابههای فاقد گاز دی اکسید کربن نوشابههای بدون گاز گفته میشود. مراحل ساخت و تهیه نوشابه غیر الکلی گاز دار در چند مرحله به شرح زیر انجام میشود. ۲-۴-۱-تهیه مواد اولیه مصرفی در نوشابه سازی موادی که در تهیه نوشابه دخیل هستند شامل شکر، عصاره گاز اسید سیتریک، اسید فسفریک، بنز وات سدیم و… همچنین آهک، زاج، کلر آنال، زغال اکتیو و نمک که به عنوان مواد کمکی جهت تصفیه آب مصرف میشوند و ظروف شامل جعبه،بطری و قوطی میباشد مواد اولیه و آب باید با ویژگیهای استاندارد مطابقت داشته باشند. در اینجا فقط به چند ماده اولیه که نقش مهمی در ساخت نوشابه دارند اشاره میشود. ۱.آب آب به عنوان یک ماده اولیه یا واسطه ی خیلی مهم در تمام صنایع به شمار میرود که میزان مصرف و کیفیت آن برای صنایع مختلف و برای اهداف گوناگون متفاوت است آب مورد احتیاج کارخانههای غذایی معمولاُ زیاد است اغلب کارخانهها منبع آب مخصوص به خود دارند. لذا دسترسی به آب کافی برای کارخانهها یک مسئله حیاتی است علاوه بر مقدار آب کیفیت بیولوژیکی و شیمیایی آن نیز باید در نظر گرفته شود. آب، ماده أی بی رنگ، بی بو، بی طعم بوده و آب حامل خوبی برای ترکیبات مختلف نظیر قند ها، طعم ها، گازها، اسیدها، رنگ ها، مواد معدنی و ویتامینها و… میباشد آب مصرفی برای نوشابه سازی باید از ترکیبات نامطلوب تصفیه شده و از نظر ترکیبات مطلوب نیز استاندارد گردد. بخش عظم هنر و علم تولید نوشابه در کیفیت تصفیه آب نهفته میباشد آب ۸۶ تا ۹۲ درصد ترکیب نوشابه را تشکیل میدهد در نتیجه هر گونه تغییر در خواص فیزیکی و شیمیایی آب بر روی کیفیت نوشابه اثر مستقیم دارد. آب مورد استفاده در نوشابه سازی نیاز به خالص بودن ندارد، اما باید کیفیت آن بنحوی استاندارد گردد که هیچ اثر سوئی بر طعم، بو، ظاهر و کیفیت نوشابه نگذارد. میزان قلیائیت آب نباید از ۱۰۰-۵۰ میلی گرم در لیتر بر حسب کربنات کلسیم تجاوز نماید زیرا قلئیائیت زیادتر موجب خنثی شدن اسید نوشابه و از بین رفتن طعم میگردد و سختی آب باید کمتر از (۳۰۰-۲۰۰) میلی گرم در لیتر بر حسب کربنات کلسیم باشد زیرا سختی بیشتر باعث کدورت نوشابه میگردد. همچنین بالا رفتن PH،محیط را برای رشد میکروارگانیسمها مساعد نموده و باعث فساد ناشی از مخمر میگردد مواد معدنی و ماده خشک بیش از حد استاندارد در آب باعث طعم فلزی در نوشابهها میگردد. در ضمن آب مورد مصرف در نوشابه سازی باید عاری از میکرو ارگانیسمهای مضر و نامطلوب بوده زیرا این آلایندهها عمر انباری نوشابه را کاهش داده و باعث افت کربناسیون و افزایش کف کردن و نیز رسوب در نوشابه میشوند.
فایل ورد کامل گزارش جامع کارآموزی در کارخانه زمزم گرگان؛ بررسی فرآیندها و تجربیات عملی
فهرست مطالب
۲-۱- مقدمه ۱
۲-۱-۱- معرفی کارخانه زمزم گرگان ۸
۲-۱-۲-محصولات تولیدی شرکت زمزم گرگان ۸
۲-۲-تاریخچه ۹
۲-۲-۱- تاریخچه ی نوشابه سازی در جهان ۹
۲-۲-۲- تاریخچه نوشابه سازی در ایران ۱۰
۲-۲-۳-آمار تولید نوشابه در ایران ۱۱
۲-۳- اهمیت مصرف نوشابه ۱۱
۲-۴- فن آوری و مراحل تولید نوشابههای گاز دار ۱۲
۲-۴-۱-تهیه مواد اولیه مصرفی در نوشابه سازی ۱۲
۲-۴-۲- ساخت شربت نوشابه ۱۷
۲-۴-۳- اختلاط شربت آب، و گاز ۱۷
۲-۴-۴-پر کردن و بسته بندی ۱۸
۲-۵- خط تولید ۱۸
۲-۵-۱-مراحل و واحدهای اصلی تولید نوشابه ۲۸۴ سی سی (نوشابه شیشه أی) ۱۸
۲-۵-۱-۱ فلوچارت تولید نوشابه در بطری شیشه ای ۲۴
۵-۲-تولید نوشابه در بطریهای پت (PET ) 25
۲-۵-۳ تولید دوغ ۲۷
۲-۵-۴-تولید آب آشامیدنی ۲۷
۲-۶-تاسیسات و تجهیزات جانبی کارخانه ۲۷
۲-۶-۱-طرح کارخانه نوشابه سازی ۲۷
۲-۶-۲-تصفیه خانه ی آب: ۲۸
۲-۶-۲-۱-احیاء تانک زغال اکتیو ۳۰
۲-۶-۲-۲- سرویس تانک ها ۳۰
۲-۶-۲-۳- احیاء تانک زرین ۳۱
۲-۶-۲-۴-آزمایشات تصفیه خانه آب ۳۱
۲-۶-۲-۴-۱ آزمایشات صورت گرفته بر روی آب تانک واکنش، شن و زغال: ۳۱
۲-۶-۲-۴-۲-آزمایش صورت گرفته بر روی آب تانک زرین ۳۲
۲-۶-۳- عصاره خانه ۳۳
۲-۶-۳-۱-دستور العمل و مراحل ساخت شربت و عصاره ۳۳
۲-۶-۳-۲-دستور العمل تعیین بومه عصاره و شربت ۳۴
۲-۶-۳-۳-ترکیبات انواع نوشابه ۳۵
۲-۶-۴-واحد تولید گاز ۳۶
۲-۶-۵-انبار، دیگ بخار. و سرد خانه کارخانه ۳۶
۲-۶-۶-تصفیه خانه ی فاضلاب (سیستم سپتیک) ۳۷
۲-۶-۶-۱-آزمایشات انجام گرفته در واحد سپتیک: ۳۸
۲-۶-۲-نمای سیستم تصفیه ی فاضلاب: ۳۹
۲-۷-کنترل کیفی و آزمایشات آن: ۴۰
۲-۷-۱-آزمایشات صورت گرفته بر روی مواد اولیه ۴۰
۲-۷-۲-آزمایشات صورت گرفته حین تولید (پروسه تولید) ۴۱
۲-۷-۴-آزمایشات میکروبی ۴۴
۲-۸-نتیجه گیری ۴۵
۲-۹- جداول ۴۵
۲-۱۰ اشکال: ۵۰
۲-۱۱-منبع و ماخذ ۵۵
فایل ورد کامل گزارش جامع کارآموزی در کارخانه زمزم گرگان؛ بررسی فرآیندها و تجربیات عملی
فهرست جداول
جدول ۱: حداکثر مجاز ناخالصیهای آب مصرفی در نوشابهسازی ۴۲
جدول ۲: ویژگیهای انواع نوشابههای گازداز ۴۳
جدول ۳: جدول تصجیح حرارتی بریکس خوانده شده از روی بریکس سنج
فایل ورد کامل گزارش جامع کارآموزی در کارخانه زمزم گرگان؛ بررسی فرآیندها و تجربیات عملی
فهرست اشکال
شکل ۱: نمایی از شرکت زمزم گرگان ۴۸
عکس شماره ۱-شرکت زمزم گرگان ۴۹
عکس شماره ۲- بطری شوی ۵۰
عکس شماره ۳- نمایی تصفیه خانه آب ۵۰
عکس شماره ۴- دیگ بخار ۵۱
عکس شماره ۵- نمایی از سیستم فاضلاب ۵۱
عکس شماره ۶- دستگاه لیبل زنی ۵۲
عکس شماره ۷- نمای جلوی بطری شوی ۵۲
عکس شماره ۸- دستگاه پرکن ۵۳
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 