فایل ورد کامل تحلیل مقایسه‌ای میزان مصرف انرژی در تولید گندم، جو و سویا در کشت مکانیزه و سنتی


در حال بارگذاری
10 جولای 2025
فایل ورد و پاورپوینت
20870
1 بازدید
۹۹,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فایل ورد کامل تحلیل مقایسه‌ای میزان مصرف انرژی در تولید گندم، جو و سویا در کشت مکانیزه و سنتی دارای ۹۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد کامل تحلیل مقایسه‌ای میزان مصرف انرژی در تولید گندم، جو و سویا در کشت مکانیزه و سنتی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز فایل ورد کامل تحلیل مقایسه‌ای میزان مصرف انرژی در تولید گندم، جو و سویا در کشت مکانیزه و سنتی۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل تحلیل مقایسه‌ای میزان مصرف انرژی در تولید گندم، جو و سویا در کشت مکانیزه و سنتی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد کامل تحلیل مقایسه‌ای میزان مصرف انرژی در تولید گندم، جو و سویا در کشت مکانیزه و سنتی :

فایل ورد کامل تحلیل مقایسه‌ای میزان مصرف انرژی در تولید گندم، جو و سویا در کشت مکانیزه و سنتی

برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc)

در گرایش مهندسی مکانیک ماشین­های کشاورزی

فایل ورد کامل تحلیل مقایسه‌ای میزان مصرف انرژی در تولید گندم، جو و سویا در کشت مکانیزه و سنتی
فهرست مطالب

فصل اول: مقدمه و هدف

۱-۱- مقدمه

۱-۲- اهداف

فصل دوم : پیشینه فایل

۲-۱- مصرف انرژی در کشاورزی

۲-۲- تجزیه و تحلیل انرژی در کشاورزی

۲-۳- واحدهای ارزیابی انرژی

۲-۴- شاخص های ارزیابی انرژی

۲-۴-۱- انرژی نهاده

۲-۴-۲- انرژی ستانده

۲-۴-۳-کارآیی انرژی

۲-۴-۴- بهره خالص انرژی

۲-۴-۵- بهره وری انرژی

۲-۴-۶ – شدت انرژی

۲-۵- مشکلات موجود در مطالعات انرژی

۲-۶ – معادل های نهاده ها و ستانده های انرژی

۲-۷- پیامدهای مصرف زیاد انرژی در کشاورزی

۲-۸- جهت گیری مصرف انرژی در آینده

۲-۹- برخی از مطالعات انجام شده در زمینه انرژی

فصل سوم : مواد و روش ها

۳-۱- موقعیت جغرافیایی منطقه مورد مطالعه

۳-۱-۱- وضعیت اراضی زراعی و محصولات کشاورزی

۳-۲- جامعه آماری

۳-۳- حجم و روش نمونه گیری

۳-۴- روش فایل

۳-۴-۱- مرحله اول

۳-۴-۲- مرحله دوم

۳-۴-۳- مرحله سوم

۳-۵- بررسی سیر انرژی

۳-۶- روش محاسبه انواع انرژی­ها

۳-۶-۱- انرژی سوخت مصرفی

۳-۶-۲- انرژی نیروی انسانی

۳-۶-۳- انرژی معادل ساخت و استهلاک ماشین­ها

۳-۶-۴- انرژی معادل بذر، کود و سموم شیمیایی

۳-۶-۵- انرژی آفت کش­های شیمیایی

۳-۶-۶- انرژی لازم برای آبیاری

۳-۶-۷- انرژی حمل و نقل

۳-۷- انرژی خروجی

۳-۸- شاخص­های مطالعات انرژی

۳-۸-۱- نسبت انرژی

۳-۸-۲- افزوده (بهره) خالص انرژی(N.E.G)

۳-۸-۳- بهره وری انرژی

۳-۸-۴- شدت انرژی (انرژی ویژه)

فصل چهارم : نتایج و بحث

۴-۱- تعیین مصرف انرژی و شاخص­های انرژی در کشت مکانیزه

۴-۱-۱- سهم انرژی‌ سوخت مصرفی در کشت مکانیزه

۴-۱-۲- سهم انرژی‌ معادل نیروی انسانی در کشت مکانیزه

۴-۱-۳- سهم انرژی‌ معادل ساخت و استهلاک ماشین­هادر کشت مکانیزه

۴-۱-۴- سهم انرژی‌ معادل بذر، کود و سموم شیمیایی

۴-۱-۵- سهم انرژی‌ معادل حمل و نقل

۴-۱-۶- سهم انرژی­های مختلف از کل انرژی مصرفی در کشت مکانیزه گندم، جو و سویا

۴-۱-۷- انرژی ستانده

۴-۱-۸- شاخص­های انرژی برای کشت مکانیزه گندم، جو و سویا

۴-۲- کشت سنتی گندم، جو و سویا

۴-۲-۱- سهم انرژی معادل کار کارگری

۴-۲-۲- محاسبه انرژی معادل دام

۴-۲-۳- محاسبه انرژی معادل ابزار کشاورزی

۴-۲-۴- محاسبه انرژی معادل بذر و کود دامی

۴-۲-۵- سهم انرژی­های مختلف از کل انرژی­ نهاده در کشت سنتی گندم، جو و سویا

۴-۲-۶- انرژی ستانده کشت سنتی گندم، جو و سویا

۴-۲-۷- محاسبه شاخص­های انرژی برای کشت سنتی گندم ، جو و سویا

۴-۳- مقایسه شاخص­های انرژی در کشت مکانیزه و سنتی

۴-۳-۱- کارایی انرژی یا نسبت انرژی

۴-۳-۲- بهره وری انرژی

۴-۳-۳- شدت انرژی

۴-۳-۴- بهره خالص انرژی

نتیجه گیری

پیشنهادات

منابع

فایل ورد کامل تحلیل مقایسه‌ای میزان مصرف انرژی در تولید گندم، جو و سویا در کشت مکانیزه و سنتی
فهرست جداول

جدول ۲-۱- معادل نهاده های و ستانده های کشاورزی

جدول ۳-۱- سطح زیر کشت محصولات گندم، جو و سویا در شهرستان پارس آباد

جدول ۳-۲- عمر مفید برخی از ماشین­های کشاورزی

جدول ۳-۳- جرم برخی از ماشین­های کشاورزی

جدول ۳-۴- هم ارزهای انرژی برای سموم مختلف

جدول ۴-۱- میانگین سوخت مصرفی و انرژی معادل آن در کشت گندم(کشت مکانیزه)

جدول ۴-۲- میانگین سوخت مصرفی و انرژی معادل آن در کشت جو (کشت مکانیزه)

جدول ۴-۳- میانگین سوخت مصرفی و انرژی معادل آن در کشت سویا(مطا لعه میدانی)

جدول۴-۴- انرژی معادل نیروی انسانی در کشت مکانیزه گندم

جدول۴-۵- انرژی معادل نیروی انسانی در کشت مکانیزه جو

جدول۴-۶- انرژی معادل نیروی انسانی در کشت مکانیزه سویا

جدول ۴-۷- میانگین ساعت کار و انرژی معادل ساخت و استهلاک ماشین­ها در کشت گندم

جدول ۴-۸- میانگین ساعت کار و انرژی معادل ساخت و استهلاک ماشین­ها در کشت جو

جدول ۴-۹- میانگین ساعت کار و انرژی معادل ساخت و استهلاک ماشین­ها در کشت سویا

جدول ۴-۱۰- انرژی معادل بذر، کود و سموم شیمیایی در کشت مکانیزه گندم

جدول ۴-۱۱- انرژی معادل بذر، کود و سموم شیمیایی در کشت مکانیزه جو

جدول ۴-۱۲- انرژی معادل بذر، کود و سموم شیمیایی در کشت مکانیزه سویا

جدول۴-۱۳- سهم انرژی­های مختلف از کل انرژی مصرفی در کشت مکانیزه گندم

جدول۴-۱۴- سهم انرژی­های مختلف از کل انرژی مصرفی در کشت مکانیزه جو

جدول۴-۱۵- سهم انرژی­های مختلف از کل انرژی مصرفی در کشت مکانیزه سویا

جدول ۴-۱۶- انرژی ستانده در کشت مکانیزه گندم

جدول ۴-۱۷- انرژی ستانده در کشت مکانیزه جو

جدول ۴-۱۸- انرژی ستانده در کشت مکانیزه سویا

جدول ۴-۱۹- شاخص­های انرژی در کشت مکانیزه گندم، جو و سویا

جدول ۴-۲۰- انرژی معادل توان انسانی در کشت سنتی گندم، جو و سویا

جدول ۴-۲۱- انرژی معادل دام در کشت سنتی گندم ،جو و سویا

جدول ۴-۲۲- انرژی معادل ابزار کشاورزی در کشت سنتی گندم، جو و سویا

جدول ۴-۲۳: انرژی معادل بذر و کود دامی در کشت سنتی گندم، جو و سویا

جدول ۴-۲۴- انرژی نهاد­ها از کل انرژی مصرفی در کشت سنتی گندم، جو و سویا

جدول ۴-۲۵- انرژی ستانده در کشت سنتی گندم و جو

جدول ۴-۲۶- انرژی ستانده در کشت سنتی سویا

جدول ۴-۲۷- شاخص های انرژی برای کشت سنتی گندم ، جو وسویا

فایل ورد کامل تحلیل مقایسه‌ای میزان مصرف انرژی در تولید گندم، جو و سویا در کشت مکانیزه و سنتی
فهرست شکل ها

شکل ۳-۱- موقعیت شهرستان پارس آباد در دشت مغان و استان اردبیل

شکل ۴-۱- مقایسه کارآیی انرژی در روش کشت مکانیزه و سنتی

شکل ۴-۲- مقایسه بهره­وری انرژی در روش کشت مکانیزه و سنتی

شکل۴-۳- مقایسه شدت انرژی در روش کشت مکانیزه و سنتی

شکل ۴-۴- مقایسه بهره خالص انرژی در روش کشت مکانیزه و سنتی

چکیده

بخش کشاورزی سهم قابل توجهی در مصرف انرژی دارد. عوامل اصلی افزایش مصرف انرژی در بخش کشاورزی افزایش جمعیت، افزایش سطح زندگی مردم، محدودیت زمین­های قابل کشت و ارزانی سوخت و سایر نهاده­های کشاورزی است. این مطلب بیانگر اهمیت تجزیه و تحلیل انرژی و منابع آن می­باشد. در این فایل ضمن تعیین چگونگی محاسبه انرژی نهاده و ستانده در کشت سه محصول گندم، جو و سویا، شاخص­های انرژی در دو روش کشت سنتی و مکانیزه برای تولید این سه محصول محاسبه شد. داده­های مورد نیاز با بررسی­های میدانی و مصاحبه به دست آمد. بر اساس نتایج بررسی­ها، در کشت مکانیزه، کارآیی انرژی برای گندم، جو و سویا به­ترتیب ۸۱/۳، ۶۷/۳ و ۰۶/۴، بهره­وری انرژی به­ترتیب ۲۷/۰، ۲۶/۰ و ۱۶/۰ کیلوگرم بر مگاژول، بهره خالص انرژی به­ترتیب ۷/۹۴۲۷۷، ۷۸۴۱۱ و ۲/۹۵۳۳۱ مگاژول محاسبه شد. در کشت سنتی، کارایی انرژی برای گندم، جو و سویا به­ترتیب ۱۸/۳، ۰۵/۳ و ۲۴/۳، بهره­وری انرژی به­ترتیب ۲۳/۰، ۲۲/۰ و ۱۲/۰ کیلوگرم بر مگاژول، بهره خالص انرژی به­ترتیب ۲/۱۹۷۴۵، ۳/۱۹۱۵۰ و ۶/۲۸۳۳۱ مگاژول بدست آمد. مقایسه این شاخص­ها با هم در سیستم کشت مکانیزه و سنتی، کارآمدی سیستم کشت مکانیزه را مشخص نمود.

کلمات کلیدی: کارایی انرژی، آنالیز سیر انرژی، گندم، سیستم مکانیزه، جو، سیستم سنتی، سویا

۱-۱- مقدمه

امروزه قسمت قابل توجهی از انرژی، برای انجام کارهای کشاورزی و مکانیزه کردن آنها، به کار می­رود و هزینه­های قابل توجهی برای تأمین انرژی مورد نیاز، در کشاورزی صرف می­شود. به همین خاطر، تجزیه و تحلیل بنیادی در مورد انرژی، منابع، بازده و جایگاه انرژی در کشاورزی لازم و ضروری به نظر می­رسد.

تغییرات در بخش کشاورزی شدیداً تحت تأثیر شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هر منطقه قراردارد. لذا در نظر گرفتن ترکیبی از این عوامل برای تجزیه و تحلیل انرژی ضروری است. نظام­های زراعی متداول که کاملاً متکی به مصرف انرژی به شکل نهاده­های مختلف هستند از جنبه­های فناوری، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی آسیب پذیرند و به همین دلیل در اواخر قرن بیستم دیدگاه­های جدیدی در این رابطه مطرح شده­اند که در قالب افزایش کارآیی مصرف نهاده­ها، حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی، اقتصاد اکولوژیک و نهایتاً تأمین غذا و امنیت غذایی مطرح می­باشند و در این راستا نظام­هایی تحت عناوین مختلف از جمله کشاورزی پایدار، کشاورزی اکولوژیک، کشاورزی کم نهاده، کشاورزی ارگانیک و کشاورزی تجدید شونده تعریف شده­اند (کوچکی و حسینی، ۱۳۷۳).

از طرف دیگر، با توجه به اینکه بازده انرژی بالا، معیار مصرف و کاربرد صحیح آن است، داشتن سیاست­های مشخص در سطح کلان، برای برآورد احتیاجات انرژی، جلوگیری از ضایعات انرژی و کاهش آنها، ارائه برنامه­های دراز مدت برای به کارگیری فناوری پیشرفته در استفاده موثر از منابع موجود ضروری است. همچنین به کارگیری منابع جدید در کنار آموزش­های لازم در استفاده صحیح انرژی، و تشویق مصرف کنندگان انرژی در جهت صرفه­جویی در مصرف انرژی در سطح خرد، بسیار حیاتی است.

به دلیل نیاز به یک نظام آنالیز و مطالعه وضعیت انرژی از سال­های۱۹۷۰ مباحث مشخصی با مفاهیم و شاخص­های کلی در رابطه با انرژی به­خصوص از نظر ارزیابی اقتصادی به دلیل افزایش هزینه انرژی شروع شد (الماسی،۱۳۸۰).

پیدایش دیدگاه نوین کشاورزی پایدار و بنا بر اصول جدید کشاورزی، مبنای قدیم که به نحوه مصرف انرژی توجه نداشته و تنها هدف مدیر مزرعه، افزایش مطلق تولید بود، منسوخ شده و به بازده انرژی در کنار تولید توجه بیشتری می­شود. مصرف انرژی، در نظام­های مختلف تولید محصولات کشاورزی، شامل نهاده­هایی است که در عملیات مختلف تولید، به کار گرفته می­شود. برای بدست آوردن میزان مصرف انرژی لازم است که تمام عملیات­های کشاورزی و نهاده­های مورد نیاز برای تولید محصول مشخص گردد. عملیات ماشینی که برای محصولات مختلف متفاوت است، عمدتا شامل خاک­ورزی اولیه، خاک­ورزی ثانویه، کاشت، داشت، برداشت و حمل و نقل می­باشد. خاک­ورزی اولیه به طور معمول، شخم با گاو آهن برگردان­دار است که تعداد دفعات آن، در مناطق مختلف متفاوت است. خاک­ورزی ثانویه، شامل دیسک زدن و ماله­کشی است که تعداد دفعات دیسک­زدن با توجه به شرایط مناطق فرق می­کند. روش کاشت، به نوع محصول و شرایط منطقه­ای بستگی دارد که مصرف انرژی آنها با یکدیگر متفاوت است. عملیات داشت، شامل وجین کردن، سله شکنی، کود افشانی و سمپاشی می­باشد که مصرف انرژی هر یک باید بطور مجزا معلوم گردد. عملیات برداشت، نسبت به محصول­های مختلف، بسیار متنوع است که مصرف انرژی ماشین­های برداشت، با داشتن سرعت پیشروی، عرض کار، عملکرد و وزن به راحتی قابل محاسبه است. همچنین میزان انرژی مصرفی در عملیات آبیاری، با توجه به نوع آبیاری و نحوه تامین آب مورد نیاز، قابل محاسبه می­باشد. برای تعیین انرژی مصرفی نیروی انسانی، لازم است، تعداد نفرات مورد نیاز و همچنین ساعات کارکرد آنها تعیین گردد (بهروزی لار، ۱۳۸۹).

برای بررسی سیر انرژی، به دلیل بالا بودن مصرف سرانه گندم، جو و سویا از آنجایی که این سه محصول در منطقه پارس آباد جزء محصولات زراعی عمده محسوب می­شوند در نظر گرفته شدند.

کنترل و مدیریت مصرف انرژی در تولید این سه محصول نهایتاً در تولید اقتصادی فرآورده و قیمت تمام شده آنها مؤثر خواهد بود. با عنایت به برنامه­های توسعه ایران در مدیریت و کنترل مصرف انرژی با نگرش بر کشاورزی پایدار و حفظ محیط زیست و از سوی دیگر پیوستن به سازمان تجارت جهانی، برنامه­ریزی در این زمینه می­تواند در بالا بردن توان رقابتی در بخش تولیدات کشاورزی مؤثر باشد.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.