فایل ورد کامل مطالعه علمی درباره گیاه عدس؛ تحلیل تاریخ کاشت، تراکم بوته، صفات عملکردی و اجزای مؤثر بر عملکرد
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل مطالعه علمی درباره گیاه عدس؛ تحلیل تاریخ کاشت، تراکم بوته، صفات عملکردی و اجزای مؤثر بر عملکرد دارای ۶۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل مطالعه علمی درباره گیاه عدس؛ تحلیل تاریخ کاشت، تراکم بوته، صفات عملکردی و اجزای مؤثر بر عملکرد کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز فایل ورد کامل مطالعه علمی درباره گیاه عدس؛ تحلیل تاریخ کاشت، تراکم بوته، صفات عملکردی و اجزای مؤثر بر عملکرد۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فایل ورد کامل مطالعه علمی درباره گیاه عدس؛ تحلیل تاریخ کاشت، تراکم بوته، صفات عملکردی و اجزای مؤثر بر عملکرد،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد کامل مطالعه علمی درباره گیاه عدس؛ تحلیل تاریخ کاشت، تراکم بوته، صفات عملکردی و اجزای مؤثر بر عملکرد :
فایل ورد کامل مطالعه علمی درباره گیاه عدس؛ تحلیل تاریخ کاشت، تراکم بوته، صفات عملکردی و اجزای مؤثر بر عملکرد
توضیحات: ۵۸صفحه فارسی (word) با منابع کامل
تحقیق آماده با رفرنس دهی کامل فارسی و انگلیسی و پانویس ها مناسب برای پروپوزال و پایان نامه کشاورزی
خلاصه ای از کار:
– اهمیت حبوبات در تغذیه انسان
حبوبات یکی ازمهمترین منابع گیاهی غنی ازپروتئین و دومین منبع مهم غذائی انسان به شمار می رود و در کنار غلات، نقش بسیار موثری درتغذیه انسان دارد. در کشورهائی که از نظر کمی و کیفی در فقر غذائی هستند، حبوبات اهمیت ویژه ای داشته و جزء اصلی رژیم غذائی مردم فقیر جهان محسوب
می گردد.
انرژی حبوبات معادل غلات است. از نظر اسیدهای آمینه (بخصوص لیسین)غنی هستند. لگوم ها با توجه به داشتن ریشه های عمیق، علاوه برتحمل شرایط خشکی که جهت کشت در مناطق خشک توصیه می شود، باداشتن ویژگی تثبیت ازت، موجب بهبود حاصلخیزی خاک اعم ازخواص فیزیکی، شیمیائی و زیستی شده و نقش مهمی در پایداری نظام کشاورزی ایفا می کند. به همین خاطرحبوبات در تناوب زراعی جایگاه خاصی داشته ودامنه سازگاری وسیعی دارند. در عرضهای جغرافیائی و دامنه های حرارتی مختلف اعم از مناطق گرمسیری و سردسیری قابل کشت می باشند. این محصولات هم به طور منفرد و هم به صورت کشت مخلوط با سایر محصولات قابل کشت هستند. گیاهانی کم توقع بوده و برای کشت در نظام های زراعی کم نهاده مطلوب هستند (صادقیپور، ۱۳۸۰).
………………….
– ارزش غذایی عدس
عدس بعلت داشتن پروتئین زیاد (۲۳ تا ۳۲ درصد) و سهل الهضم بودن و ارزش غذایی خوب، در بین سایر حبوبات از اهمیت خاصی برخوردار میباشد و بخش عمدهای از رژیم غذایی مردم تنگدست را تشکیل داده و به همراه نخود و باقلا بعنوان گوشت مردم فقیر شناخته شده و اغلب جایگزین گوشت میشود. بطور متوسط حبوبات مانند عدس، مقدار پروتئینی بیشتر از دو برابر غلات تولید میکنند (باقری و همکاران ۱۳۷۶) .
………………..
– اهمیت اقتصادی، سطح زیر کشت و تولید عدس
لگومها پس از غلات مهمترین گیاهان زراعی بشمار میروند و به تیره Fabaceae تعلق دارند. زراعت لگومهای دانهای سریعترین راه افزایش تولید پروتئین در کشورهای در حال توسعه آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین است. سطح زیر کشت جهانی حبوبات ۵۴/۶۴ میلیون هکتار و تولید کل آنها ۶/۴۳ میلیون تن میباشد و متوسط عملکرد جهانی آنها ۸۵۶ کیلوگرم در هکتار است که اکنون هدف، افزایش این عملکرد به ۱۵۰۰- ۱۰۰۰ کیلوگرم در هکتار میباشد. سطح زیر کشت عدس در دنیا بیش از ۲ میلیون هکتار و کل تولید آن ۳/۲ میلیون تن است (هانیسگی،۱۳۸۰). پروتئین حبوبات از نظر اسیدآمین لیزین غنی است ولی از نظر ترکیبات گوگرددار مثل اسیدآمینه میتونین فقیر است، به همین دلیل ترکیب غلات- حبوبات غذای کاملی است. مصرف سرانه حبوبات از ۶۴ به ۴۰ گرم در روز کاهش یافته است (هوتین، ۱۳۷۶)
…………….
– گیاهشناسی عدس
عدس (Lens culinaris) از جنس Lens و متعلق به خانواده لگومینوزه (بقولات) است نام لاتین این گونه اولین بار توسط مدیکوس در سال ۱۷۸۷ منتشر شد (هوتین، ۱۳۷۶).
عدسها متعلق به طایفه Viciceae هستند که خود دارای ۵ جنس Lens، Vicia، Pisum، Lathyrus و Vavilovia میباشد. اینها همگی از یک خزانه ژنی بوده و قادرند براحتی با هم تلاقی شوند (هانسیگی و همکاران،۱۳۸۰).
……………….
– سابقه کشت عدس
عدس از قدیمیترین منابع غذایی گیاهی بشر است و سابقه کشت و کار آن به قدمت تاریخ کشاورزی است و همزمان با گندم بوده است. عدس هم در قرآن (سوره بقره آیه ۶۱) و هم در انجیل نام برده شده است. وجود بقایای دانههای عدس در مقابر مصری به ۲۳۰۰ سال قبل از میلاد مسیح میرسد (مجنون حسینی، ۱۳۷۲). این گیاه بومی جنوب غربی ترکیه و ترکستان است (هانسیگی و همکاران، ۱۳۸۰)
…………….
– اهمیت کشت و کار عدس
عدس بعلل زیر قادر است در کشاورزی نوین نقش عمدهای را ایفا نماید:
۱- ورود در برنامههای تناوب زراعی، بدلیل تثبیت ازت باعث حاصلخیزی خاک میشود و برای محصولات پس از خود سودمند است. در تناوب با غلات در مزرعه عدس میتوان با استعمال علفکش بر علیه گرامینه، علفهای هرز را به نحوی کنترل نمود و همچنین بیماریهای ریشهای را در غلات کاهش داد (هوتین، ۱۳۷۶).
۲- سازگاری نسبتاً خوب با اقلیمهای خشک و نیمه خشک، بطوریکه در مناطق گرم و خشک در پائیز و در نواحی سردسیری، اواخر زمستان تا اوایل بهار کشت میشود.
۳- طول دوره رشد نسبتاً کوتاه، ۷۰ تا ۱۰۰ روز و امکان کشت آن بعنوان محصول دوم بعد از غلات.
۴- ارزش غذایی خوب کاه آن در تغذیه دام که بمراتب ارزش غذایی بهتری از کاه غلات دارد و علوفه خوبی برای پرواربندی میباشد (احمد، ۱۹۹۷).
……………..
– موارد استفاده
……………….
– آب و هوای مناسب کاشت عدس
در شرایط آب وهوایی ایران امکان کشت گیاه عدس به هر دو صورت دیم و آبی وجود دارد و با توجه به تنوع ارقام این گیاه در قاره آسیا و نیز در ایران، امکانات انتخاب در آن برای بهبود عملکرد و سایر صفات زراعی وجود دارد (رافضی، ۱۳۷۵).
………….
– فتوپریود و درجه حرارت
این گیاه جزو گیاهان روز بلند است که بطول روشنایی ۱۴ ساعت یا بیشتر احتیاج دارد، واریتههای بیتفاوت (روزخنثی) نیز در بین آنها دیده میشود. عدسهایی که در شرایط روز کوتاهی کشت میشوند، رشد رویشی بیشتری خواهند داشت. نوسانات در طول روشنایی، درجه حرارت روز و شب میتواند روی فنولوژی و ساختمان گیاه، گلدهی، تشکیل غلاف و میزان محصول اثر بگذارد. عدس گیاه مخصوص مناطق معتدله سرد تا نواحی خشک و گرم است، در ارتفاعات و مناطق گرم تا ۲۰۰۰ متری از سطح دریا کشت میشود (محمودی، ۱۳۸۳).
…………..
– جوانهزنی
………….
– نیاز آبی
…………….
– نیازخاکی و کودی
……………..
– عملیات زراعی
…………….
– بررسی تنوع ژنتیکی عملکرد عدس
……………
– تثبیت بیولوژیکی ازت
یک زراعت عدس که ۲ تن دانه تولید کند حدود ۱۰۰ کیلوگرم ازت، ۲۸ کیلوگرم فسفر و ۷۸ کیلوگرم پتاس در هکتار جذب میکند. تحت شرایط تلقیح بذر با ریزوبیوم بصورت طبیعی ۸۵ درصد کل نیاز ازت از طریق تثبیت ازت تأمین میگردد (مجنون حسینی، ۱۳۷۲؛ هانسیگی و همکاران ، ۱۳۸۰؛ هوتین، ۱۳۷۶).
…………….
– تراکم و نقش آن در زراعت
دستیابی به یک عملکرد خوب مستلزم تولید یک محصول خوب می باشد. تراکم مناسب ضمن استفاده کامل از مواد غذائی و رطوبت، به خوبی با علفهای هرز رقابت می کند. حد مطلوب تراکم کاشت بسته به شرایط محیطی و تیپ گیاه فرق می کند. یکی از روشهای مؤثر در مورد بالا بردن کارائی استفاده از بارندگیها در فصل زراعی، انتخاب تراکم مناسب است. بطور کلی تراکم کاشت تاثیر اساسی بر رشد گیاه دارد، زیرا نوع شرایط محیطی را که در مراحل مختلف رشد، گیاه با آن مواجه خواهد شد تعیین خواهد کرد . (محمودی، ۱۳۸۳).
…………….
– تاریخ کاشت و نقش آن در زراعت
رعایت تاریخ کشت برای جلوگیری از تخریب خاک و بستر کشت مناسب توسط عملیات به موقع ماشین آلات از رشد و تکثیر به موقع تعدادی از آفت ها جلوگیری می کند و یکی از عوامل موثر در سالم سازی محیط کشت به شمار می رود . زیرا با تغییر دادن زمان کاشت می توان بعضی از آفت ها را کنترل کرد .
عدس علاوه بر تثبیت نیتروژن هوا و مناسب ساختن آن برای گیاه میزبان و محصولات بعدی، در تناوب با غلات باعث شکستن سیکل آفات و بیماری های غلات که در اثر سیستم های تک کشتی بوجود می آیند، می شود و از این طریق باعث پایداری در سیستم های زراعی غلات می گردد (سارکر و همکاران، ۲۰۰۲).
………………….
– تاثیر تاریخ کاشت بر عملکرد و صفات گیاهان زراعی
تغییر تاریخ کاشت باعث تغییر طول روز، دمای حداکثر و حداقل رطوبت نسبی و سایر شرایط محیطی در طول فصل رشد گیاه شده و بر طول دوره رشد، مراحل فنولوژیک و در نهایت بر عملکرد کمی و کیفی گیاه تاثیر می گذارد. اصولا برای هر محصولی زمان کاشت مطلوبی وجود دارد که به تاخیر افتادن آن موجب کاهش عملکرد می گردد (سرمدنیا، ۱۳۶۹).
انتخاب تاریخ کاشت مناسب به علت ضرورت استفاده حداکثر از عوامل محیطی طی فصل رشد، حائز اهمیت است. تاریخ کاشت مطلوب از محلی به محل دیگر و در یک محل نیز از ژنوتیپی به ژنوتیپ دیگر متفاوت است. کاشت عدس در زمان مناسب باعث استقرار بهتر گیاه پیش از فرا رسیدن دماهای محدودکننده رشد، میشود (سارکر و همکاران، ۲۰۰۲ ).
…………..
– تاثیر تاریخ کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد
گلوی (۱۳۷۲) با بررسی اثر تاریخ کاشت و تراکم بوته بر عملکرد و اجزای عملکرد عدس در منطقه مشهد، مشاهده کرد که تأخیر در کاشت عدس بهاره، بدلیل افزایش سریع درجه حرارت در آخر فصل رشد، باعث کاهش طول دوره زایشی، عملکرد دانه، تعداد غلاف در بوته و تعداد دانه در غلاف گردید.
مروی در سال ۱۳۷۴ در منطقه نیشابور، با بررسی اثر تاریخ کاشت بر روی عدس نتیجه گرفت که در کاشت زود هنگام، عملکرد دانه در هکتار، تعداد غلاف و دانه در بوته و وزن صد دانه بیشتر از تاریخهای کاشت دیگر بود.
یزدی صمدی و پیغمبری در سال ۱۳۸۳ در بررسی سه ساله اثر تاریخ کاشت و تراکم بوته بر صفات مهم زراعی عدس در منطقه کرج، دریافتند که حداکثر محصول و وزن صد دانه از تاریخ کاشت اول یعنی اواسط آذر و حداقل محصول از تاریخ کاشت آخر، یعنی اواسط بهمن ماه حاصل گردید.
لیلیانا و ددلگا (۱۹۸۶) با بررسی اثر تاریخ کاشت بر روی عدس در آرژانتین، چنین نتیجه گرفتند که عملکرد دانه در بوته تحت تأثیر تاریخ کاشت قرار میگیرد، ولی وزن صد دانه تحت تأثیر آن قرار ندارد.
با جایگزینی کشت پائیزه-زمستانه به جای کشت بهاره و استفاده بیشتر از نزولات جوی، وضعیت کیفی و کمی عملکرد به نحو مطلوبی افزایش می یابد (مولودی، ۱۳۸۲).
…………………
– تاثیر تاریخ کاشت بر صفات مورفولوژیکی
با تأخیر در کاشت، طول دوره رویشی، ارتفاع ساقه و فاصله اولین غلاف از سطح زمین تحت تأثیر روزهای بلند و درجه حرارتهای بالا کاهش می یابد (نخزری مقدم، ۱۳۷۹؛ گلوی، ۱۳۷۱ )
………….
– تاثیر تاریخ کاشت بر مراحل فنولوژیکی
در آزمایش بررسی برخی صفات توده های عدس مناطق گرم و خشک در ایستگاه تحقیقات کشاورزی زهک- زابل در سال زراعی ۸۴-۱۳۸۳ مشخص گردید که با تأخیر در کاشت، فاصله زمانی کاشت تا ۵۰ درصد گلدهی و ۹۰ درصد رسیدن کاهش یافت. نتایج آمار توصیفی صفات نشان داد که بیشترین ضریب تغییرات فنوتیپی مربوط به عملکرد دانه بود (نارویی راد، ۱۳۸۷).
……….
-تاثیر تراکم بوته بر عملکرد و صفات گیاهان زراعی
عکسالعمل عدس به تراکم کاشت بسته به شرایط رشد و ژنوتیپهای آن متفاوت است (هوتین، ۱۳۷۶). در ایران مقدار بذر به روش دستپاش برای عدسهای ریز ۳۰ تا ۴۵ کیلوگرم در هکتار و برای عدسهای درشت ۳۵ تا ۵۵ کیلوگرم در هکتار توصیه شده است (هوتین، ۱۳۷۶).
………..
– تاثیر تراکم بوته بر عملکرد و اجزای عملکرد
تراکم بوته یکی از عوامل زراعی بسیار موثر در تعیین عملکرد است، که خود تحت تاثیر رقم و شرایط آب و هوایی قرار می گیرد. از آنجائی که حبوبات ظرفیت خود تنظیمی کمی دارند، لذا برای حصول عملکرد بالا تراکم مطلوب گیاه یک پیش نیاز ضروری است ( کافی و همکاران، ۱۳۸۴).
………..
– تاثیر تراکم بوته بر صفات مورفولوژیکی
در تحقیقی که توسط موهلبار و همکارانش در سال ۱۹۹۵ انجام شده، اعلام گردید که در عدس، ثبات عملکرد در رنج وسیعی از تراکم گیاهی حاصل میشود. به این صورت که گیاهان کاهش تعداد بوته در واحد سطح را از طریق افزایش تعداد شاخههای جانبی جبران میکنند. بنابراین آنها برای عدسهای دانه درشت، حداکثر ۱۱۵ کیلوگرم در هکتار و برای عدسهای دانه ریز، حداقل ۱۵ کیلوگرم در هکتار بذر را برای مناطق شمالی هند توصیه نمودهاند.
………………
– تاثیر تراکم بوته بر مراحل فنولوژیکی
………………….
– عملکرد و اجزای عملکرد
…………………
– تعداد غلاف در بوته
………………..
– تعداد دانه در بوته
………………
– تعداد دانه در غلاف
……….
– وزن صد دانه
…………….
– عملکرد بیولوژیک
…………….
– شاخص برداشت
…………
منابع:
۱. آقایی، م. ج.، ش. واعظی، و م. ر. شهاب، ۱۳۸۳. پتانسیل موجود در عدس های بومی ایران. هشتمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران، ۵-۳ شهریور. دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه تهران.
۲. انوار، ب.، ۱۳۷۲. عدس، انتشارات وزارت کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.
۳. اسدی چالشتری، س. ۱۳۷۸. بررسی شاخصهای تحمل به خشکی و ارزیابی لاین های عدس زراعی بومی استان آذربایجان غربی.
………………
………………
……………..
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 