فایل ورد کامل مقاله رویکرد نوین به کشت برنج چمپای محلی؛ بررسی علمی، کشاورزی و راهکارهای بهبود عملکرد
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
فایل ورد کامل مقاله رویکرد نوین به کشت برنج چمپای محلی؛ بررسی علمی، کشاورزی و راهکارهای بهبود عملکرد دارای ۲۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد کامل مقاله رویکرد نوین به کشت برنج چمپای محلی؛ بررسی علمی، کشاورزی و راهکارهای بهبود عملکرد کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه فایل ورد کامل مقاله رویکرد نوین به کشت برنج چمپای محلی؛ بررسی علمی، کشاورزی و راهکارهای بهبود عملکرد
فصل اول: برنج Rice
خصوصیات گیاهشناسی
خصوصیات اکولوژیکی و زراعی)
بهترین گردش زراعی برای برنج
کاشت و داشت برنج
مزایای نشاءکاری برنج
برداشت برنج
مواد غذایی مورد نیاز
طبقهبندی برنج
فصل دوم: آفات شایع برنج، بیماریها، علفهای هرز
بیماریهای برنج
علفهای هرز برنج
فصل سوم: نکاتی مهم در زراعت، کشت برنج در ایذه
نکاتی مهم در زراعت
کشت برنج در ایذه
منابع
بخشی از منابع و مراجع پروژه فایل ورد کامل مقاله رویکرد نوین به کشت برنج چمپای محلی؛ بررسی علمی، کشاورزی و راهکارهای بهبود عملکرد
۱ ـ قربانی، جاوید، مجید. ۱۳۸۴ ـ کتاب جامع زراعت، اصلاح نباتات، بیوتکنولوژی ـ مؤسسه دانشپژوهان فردای تهران
۲-خانی، مهدی. ۱۳۸۳ ـ زراعت. مؤسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران
۳ـ گیلانی، عبدالعلی. ۱۳۸۴ ـ تهیه خزانه برنج در شرایط خوزستان. فصلنامه آموزشی ترویجی کارون سبز خوزستان. شماره دهم
۴ـ توحیدی. ۱۳۸۱ ـ جزوه درسی زراعت غلات. دانشگاه واحد دزفول
۵ـ رضوانی، علی، ایزدیار، منوچهر و غیره. ۱۳۸۱ ـ راهنمای آفات. بیماریها و علفهای هرز برنج. نشر آموزش کشاورزی
برنج جزء غلات گرمسیری است که مبدأ اولیه این گیاه از هندوستان میباشد و سابقهی کشت آن در ایران بسیار قدیمی است. مهمترین مناطق کشت این گیاه شامل گیلان، مازندران، فارس، خوزستان (ایذه، باغملک، رامهرمز)، زنجان، اصفهان و ایلام میباشد.پس از گندم، برنج دومین و مهمترین غله از نظر سطح زیر کشت و تولید جهانی میباشد
خصوصیات گیاهشناسی:
برنج از خانواده گرامینه بوده و از جنس oryza و با نام علمی O.sativa میباشد. برنج گیاهی است یکساله و گرمادوست و دیپلوئید (۱۲ = n2) که البته به صورت مصنوعی برنجهای تتراپلوئید (۴۸ = n2) نیز تولید شده که دارای دانه طویلتر و خوشه بلندتری میباشند. ریشه برنج افشان بوده و نسبت به سایر گیاهان تیره گرامینه گسترش کمتری دارد و بیشترین حجم ریشهی آن، حدود ۷۵%، تا عمق ۲۵ سانتیمتری خاک نفوذ مینماید. ریشهها کاملاً در آب غرقاب هستند. ساقه برنج مانند تمامی گیاهان این تیره گرهدار بوده و ماشورهای است و ۶ ـ ۳ پنجه تولید میکند
تعداد برگهای روی هر ساقه بیش از گندم و جو بوده و از ۱۴ تا ۱۹ برگ متغیر است (در حالیکه گندم ۱۰ ـ ۷ برگ دارد). از آنجا که ریشهها در آب قرار داشته و نیاز به تعداد برگهای روی هر ساقه بیش از گندم و جو بوده و از ۱۴ تا ۱۹ برگ متغیر است (در حالیکه گندم ۱۰ ـ ۷ برگ دارد). این آوندها اکسیژن مورد نیاز ریشه را در صورتیکه خاک پوشیده از یک لایه ضخیم آب باشد تأمین میکنند. برنج دارای برگ بیشتری است تا فتوسنتز بیشتری داشته باشد و اکسیژن بیشتری در اختیار ریشهها قرار دهد. ارتفاع بوته آن به طور متوسط ۱۵۰ ـ ۸۰ سانتیمتر است. گلآذین برنج از نوع پانیکول بوده و هر پانیکول دارای تعداد زیادی سنبلچههای فرعی میباشد. در هر سنبلچه آن دو گل وجود دارد که یک گل آن کامل بوده و پس از گردهافشانی به دانه تبدیل میشود
برنج گیاهی است روز کوتاه و خود گرده افشان و معمولاً گردهافشانی از بالا به پائین پانیکول انجام میگیرد. برنج، برخلاف سایر غلات که دارای ۳ پرچم هستند، دارای ۶ پرچم در هر گل میباشد
دانه برنج گندمه بوده و دانهها مانند برخی از گیاهان این تیره همراه با پوشینک میباشد که شلتوک نامیده میشود. درازای دانه ۱۲ ـ ۴ میلیمتر بوده و وزن هزار دانه برنج ۴۰ ـ ۲۰ گرم تغییر میکند. ولی وزن هزار دانه برنجهای زراعتی به طور متوسط ۲۸ ـ ۲۲ گرم است و رنگ دانه از سفید تا زرد تیره میباشد
برنج تولید ماده اوریزین در اندامهای هوایی و دانه میکند که بوی معطر مزارع و دانه برنج بواسطهی این ماده میباشد
اوریزین را اسانس برنج نیز مینامند
خصوصیات اکولوژیکی:
برنج از گیاهان حساس به سرما بوده و صفر فیزیولوژیکی آن حدود ۱۲ درجه سانتیگراد است. بهترین درجه حرارت برای تولید گل و گردهافشانی ۲۰ ـ ۲۲ درجه سانتیگراد میباشد. در خوزستان به دلیل گرمای شدید هوا در تابستان، عملیات کاشت این گیاه بهتر است در اوایل تابستان انجام شود تا گردهافشانی آن به تیرماه برخورد ننماید. زیرا گرمای شدید تیر و شهریور ماه موجب خشک شدن دانه گرده و عدم گرده افشانی خواهد شد. به طور کلی برنجهای زودرس در دوران رشد به ۲۱۰۰ ـ ۲۰۰۰ کیلوکالری و برنجهای دیررس به ۳۰۰۰ ـ ۲۸۰۰ کیلوکالری گرما نیاز دارند
برنج از گیاهانی است که به خاکهای خیلی قابل نفوذ نیازی ندارد و
بهترین خاک برای آن خاکهای رسی میباشد. ارتفاع زیاد از سطح دریا برای این گیاه مناسب نیست و میتوان برنج را تا ارتفاع ۲۰۰ متری کشت نمود. ولی بهترین ارتفاع از سطح دریا تا ۶۰۰ متری میباشد
خصوصیات زراعی:
برنج از گیاهانی است که به دلیل مشکلات زیاد به خصوص نیاز زیاد به آبیاری معمولاً در یک زمین به مدت چند سال کاشته شده، ولی عملیات زراعی در سالهای مختلف تکرار میگردد. بهتر است پس از برداشت برنج که بطور معمول در فصل پائیز انجام میشود و یا مدتی قبل از برداشت برنج، نسبت به کاشت شبدر برسیم در مزرعه اقدام گردد. زیرا شبدر برسیم گیاهی است که حتی در مناطق شمال کشور در زمستان رشد نموده و علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک به افزایش ازت خاک کمک شایانی کرده و به تعادل PH خاک نیز تا اندازهای کمک میکند و علوفهای نیز برای دام فراهم شود. شبدر برسیم در زمستان به خواب نمیرود
بهترین گردش زراعی برای برنج:
شبدر برسیم (پائیز کشت میشود) ـ برنج (بهار کشت میشود) است ولی در بیشتر مناطق تناوب بصورت برنج ـ نیمه آیش انجام میشود و تناوب برنج ـ کلزا نیز جدیداً انجام میگیرد. در مناطق اصفهان و استان فارس به مدت دو سال در زمین برنج کشت نموده و در سال سوم پس از برداشت برنج نسبت به کاشت گندم و یا برخی از گیاهان مانند خربزه اقدام میشود
کاشت و داشت برنج:
در اکثر مناطق ایران برنج را ابتدا در محیط کوچکی به نام خزانه کشت نموده و هنگامیکه شرایط آب و هوایی مناسب گردید به زمین اصلی منتقل میکنند که به این عمل نشاء کاری میگویند
مزایای نشاء کاری برنج عبارتست از:
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 