فایل کامل تحلیل کنفرانس درس میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری (مرکبات)؛ مرور یافتههای علمی و کاربردهای کشاورزی
توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد
فایل کامل تحلیل کنفرانس درس میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری (مرکبات)؛ مرور یافتههای علمی و کاربردهای کشاورزی دارای ۴۰ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پاور پوینت فایل کامل تحلیل کنفرانس درس میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری (مرکبات)؛ مرور یافتههای علمی و کاربردهای کشاورزی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز فایل کامل تحلیل کنفرانس درس میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری (مرکبات)؛ مرور یافتههای علمی و کاربردهای کشاورزی۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی فایل کامل تحلیل کنفرانس درس میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری (مرکبات)؛ مرور یافتههای علمی و کاربردهای کشاورزی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن فایل کامل تحلیل کنفرانس درس میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری (مرکبات)؛ مرور یافتههای علمی و کاربردهای کشاورزی :
فایل کامل تحلیل کنفرانس درس میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری (مرکبات)؛ مرور یافتههای علمی و کاربردهای کشاورزی در ۴۰ اسلاید قابل ویرایش
تا ریخچه
مرکبات ازقرون گذشته وگویا بوسیله پرتقالیها به ایران آورده شده ودر ابتدا درجنوب که محیط مناسبی برای رویش آن به شمار می رود کاشته شده و از این جهت نام پرتقال را بروی یکی از گونه های آن گذاشتند. بومی قسمت های جنوب شرق آسیا و کشورهای چین و اندونزی و مالزی است.
اکنون کشور ایران در مقام هفتم تولید مرکبات در جهان است.
مشخصات مرکبات
مرکبات از راسته granilas وتیره Rutaceae و زیرتیره Aurantioidae است.
زیر تیره مرکبات دارای ۳۳ جنس و۲۰۳ گونه است که مرکبات خود شامل ۳ جنس هستند:
۱- poncirus : این گونه درختچه ای است به ارتفاع ۳ تا ۴ متر تنها نوع مرکبات که هر سال خزان دارد و به سرمای ۲۰- درجه مقاوم است بخاطر برگهای سه برگچه ایش به آن نارنج سه برگ می گویند میوه آن کوچک و تلخ بعنوان پایه کاربرد دارد.
۲- Fortunella : درختچه ای است کوتاه، برگهای ریز و میوه گرد و کشیده که به Kumquat معروف است و این جنس به همراه پوشش به مصرف می رسد.
۳- سیتروس Citrus
شامل کلیه مرکباتی که می شناسیم و شامل گونه های زیر است:
۱- پرتقال Citrus aurantium
۲- نارنج C. vulgaris
۳- گریپ فروت C.paradisi
۴- بادرنگ C.mediaca
۵- سلطان مرکبات C.grandis
۶- لیمو ترش C.limonum
۷- دارابی C.decumana
۸- نارنگی C.deliciusus
۹- و لیمو شیرین،توسبز، لیمو عمانی و……..
گیاه شناسی مرکبات
گیاهانی دو لپه،دارای درختان نسبتا بزرگ برگها ،منفرد و صاف ودمبرگها کم وبیش عریض می باشند گل ها یا منفرد ویا بصورت خوشه های کوچک کاسه گل از۵-۴ کاسبرگ و جام گل از ۸-۴ گلبرگ تشکیل شده تعداد پرچم ها حدودا چهار برگ است تخمدان از نوع کروی ودارای برچه های زیاد است.
آب وهوای مناسب
دمای بهینه برای رشد مرکبات ۲۰- ۱۶ درجه سانتی گراد است. در دمای ۳- درجه ساننتی گراد صدمه می بیند و در دمای ۸- و ۹- درجه شاخه ها خشک و دردمای ۱۰- به بعد کل درخت خشک می شود.
در دماهای بالا ۴۰ – برگها دچارسوختگی و میوه نیز کم آب و کیفیتش کاهش می یابد.
حساسیت مرکبات نسبت به دماهای بالا و پایین فرق می کند مثلا :
حساس ترین مرکبات نسبت به سرما سلطان مرکبات
مقاومترین مرکبات نسبت به سرما نارنگی
خاک مناسب
بهترین خاک،خاکی است که سبک باشد که آب بتواند درآن نفوذ کند و آب اطراف ریشه باقی نماند بنابراین خاک های با بافت شنی- لومی وعمیق بهترین خاک برای مرکبات است PHمناسب برای آنها ۵/۵ تا ۷ است و به هیچ وجه خاکهای اسیدی وترش را دوست ندارد.
آبیاری
اصولا مرکبات به مقدار آب کم ولی به دفعات زیاد نیازمندند،به همان مقدار که کم آبی باعث خسارت می شود آب زیاد باعث بروز مشکلاتی مثل کاهش محصول،امراض وبیماری و…می تواند بشود.آبیاری در مرکبات به چهار روش انجام می شود:
۱- قطره ای
۲- جوی و پشته ای
۳- بارانی
۴- جویچه ای
که معمولترین روش آبیاری جوی پشته ای است.
عناصر تغذیه ای مرکبات
شامل دو گروه هستند:
۱- Macro elements : N، P، K، Ca، mg، S
۲- Micro elements : Fe، Zn ،Mn، B، Mo، Cu
اختلالات ژنتیکی
۱- جهش یا موتاسیون : باعث تغییر شکل برگ ها فقدان کامل کلروفیل و ایجاد لکه های مختلف در برگ و باعث تغییر در تمام قسمت میوه یا بخشی ازآن می گردد.
۲- زوال یا سرخشکیدگی : باعث پژمردگی وزرد شدن برگها، که برگ ریزی و همچنین ریزش میوه ها را به دنبال دارد.
اختلالات ناشی از عوامل محیطی در مرکبات
۱- سرما زدگی : باعث خروج آب و خشک شدن کیسه های اسانس در میوه می گردد و همچنین باعث از بین رفتن رفتن کلرفیل برگها و سفید شدن و ریزش آنها می گردد.
۲- خشکی : رطوبت نا کافی ممکن است باعث پیچ خوردن برگها و یا حتی خشک شدن آنها گردد ،در اثر خشکی بافت مزوفیل برگ متلاشی می شود ودر نوک برگ کلروز بوجود می آید.
۳- خسارت تگرگ : باعث پارگی برگها یاحتی پوست میوه و پوست تنه درخت و نتیجتا نفوذ عوامل بیماریزا در آنها گردد وآفتاب سوختگی،خسارت ناشی از صاعقه بدشکلی شاخه ها و…….
بسته بندی مرکبات
بسته بندی صحیح در مرکبات از مرحله برداشت شروع می شود و شامل مراحل زیر است :
۱- زمان چیدن میوه
رسیده بودن میوه،دستکش پوشیدن کارگران،شستشو در آب ۴۰ درجه سانتی گراد و قرار دادن در مجاورت هوای گرم می باشد.
۲- مرحله تفکیک :
شامل جدا کردن میوه های آفت زده و خراب جداکردن میوه های هم قطر و………
سپس آنها را در صندوق یا کارتن ها ویا سبد های مخصوصی در چند ردیف که بین ردیف ها را نیز نوارهای باریک کاغذی قرار می دهند می چینند وآنها را یا مستقیما به بازار عرضه می کنند و یا در سردخانه نگه داری می کنند.
بهترین دما هم برای مرکبات در سردخانه ها دمای ۵-۴ درجه سانتی گراد و رطوبت ۸۰% است.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
یزد دانلود |
دانلود فایل علمی 